kadel píše:jak mas dlouho v planu si avise nechat? Se divim, ze sis na takovy dalky neporidil diesel. S dieselem das na najeadu dalnice sestku a uz se nemusis starat o razeni. Mne teda razeni nevadi, ale radit na dalnici trojku kdyz me zabrzdi kamion, je mi proti srsti. Kdybych kupoval auto kazych 5 let, tak jdu zase do diesela. To co mam uz mi asi zustane do smrti

Plany su 5 rokov a mozno aj viac, neviem co bude.
Ano na dialnici do 130 ma ten diesel vyhodu, ze na 6ke skor potiahnem cez kamion. No a to je asi tak cela vyhoda dieslu ...
Ano robim dlhe trate a potom casto ciste mesto 4 - 20 km. Kto by sa sral s DPF a VIFom v zime a podobnymi volovinami. V zime mi bral 1,9 TDI 81kW skoro 9 litrov - takze si predstav, co asi jazdim. Avis mi pri tej istej trati berie asi 10 (zima, ale skor sa zohreje).
1,8 je zivsia ako 2.0D a voci 2,2 D4D 100 kw tiez, len v urcitom pasme je ten diesel lepsi (2000 - 3000). Pod 2000 je D4D lemra liiiinnnaaaa a hore nad 3500 zasa. Cize v meste (sem ratam aj dialnicu v meste 80km/h) kvaltujes ako besny.
Na benale ak zvolim pohodovu jazdu tak nekvaltujem tolko v meste. To sa na nafte nedalo.
Na dialnici ak drzim cez 3000 cca 140 a viac DE/AT, tak ani kopce nie su problem. 6ka rychlost udrzi aj nalozena. Idealne to asi nie je, ale zasa to ma ine vyhody ... podme dalej.
Ked si odmyslim tie problemy s modernou naftou, tak mna pekne vytacali nudzaky a tie nie su cudzie ani toyote.
Nakladovost je dalsia vec - ked si vezmem co to berie, tak ak by som chcel za menej, tak jedine s 2.0. Aj ten bol vsak drahsi (v case kupy - nakup som odkladal uz dost dlho) + vyssia poistka + vyssie dane.
Servis je na 2.0D nizsi (berme kazde 2 roky), ale len o malo a zasa TUV je lacnejsia pre benal.
Ak naozaj zvysia dan na naftu v 2013, tak by sa mi ten diesel pri mojich km nikdy nezaplatil ! Pri mojom vypocte som bral cenu paliv 2 Euro a rozdiel spotreby 2 Litre (a to nemam). Vysledok = 7-8 rokov navratnost nafty ... hu ... tak na to sa mozem ...
A HLAVNE som uz chcel zasa jazdit a nie obvolavat servisy (1,9 TDI), preco som zasa v nudzaku.