Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Lucifer23
Navigátor

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Lucifer23 »

Mě se líbí ta modrá, ale už tu jedna jezdí a nechci jak se říká hned zapadnout do davu. Přemýšlím ještě nad tou perletí a u té se mi zase ztratí ty stříbrné doplňky. Ach jo, je to fakt na palici :roll: Ještě mi řekni, nebude ta 1,6 v CVT lepší? Přeci jen v hybridu taháš nějaká ta kila navíc a výkonově je ta 1,6 lepší.
papi píše:
Lucifer23 píše:Ahoj, máte tu někdo novou Corollu v sedanu 1,6 CVT nebo 1,8 Hybrid? Chci si pořídit v akci PRIME a mám těžký rozhodování.
já mám objednáno seda v akci PRIME. Taky sem měl těžký rozhodování, plánoval se až n avánoe, nakonec sem rád, že už je objednáno.
Budou určitě dál akce, myslím, že ceny budou výhodnější výhodnější, ale možná akce typu PRIME v brzké době nedosáhnou.
Za startovací cenu víceméně dostaneš nabušené auto v pestré výbavě. POkud to hne s prodejema, tak akce budou pokracovat a pokud nehnou, tak to možná hne ještě víc :D
Jen je tam omezený výběr 5 barev - bílá perlot., kovová stříbrná,hnědá, bronzovozelená, modrošedá.
Toyota Corolla 2020 1,8 Hybrid
Toyota Corolla 2014 1,6 Valvematic
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Jo barva taky sme dlouho vybírali a taky aby jsme nezapadli hned do davu tak jsme vybrali nakonec bronzovozelenou, ale oni sou všechny pěkný asi se člověk nesplete .... bohužel sme díky akci museli ozelet tu Cervenou ta se nám moooc líbila,myslím pokud automat tak je hloupost kupovat klasiku .... rozdíl na hybrida je již malý a výkonové muže stradat nad 100km, v nižších rychlostech bych pravé řek ze má navrch určitě hybrid
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

tak upřímně gratuluji k objednávce a doufám, že budeš tím šťastným a spokojeným majitelem, co si auto užívá a nehledá jen problémy :-). Pamatuji zde jednoho co si koupil aurise 1,6 a stále nám všem vysvětloval, jak se mu hybrid nevyplatí, jak nepotřebuje ve výbavě to či ono a k tomu pokaždé přidal nějakou stížnost, na to jak to co si koupil je špatné a vyznívalo to tak, že za to pomalu mohou jiní co mu to auto doporučili.

Určitě souhlasím s tím, že v provnání 1,6 CTV a 1,8 e-cvt je do 100 km/hod výhodnější a pružnější hybrid, hybrid má v nižších rychlostech lepší odezvu na plyn a nová 1,8 bude mít proti 1,6 cca 1,5 - 2 L rozdíl ve spotřebě. Kdo hledá výkon tak by se měl podívat jinde.
Barvy za mne na sedana 1K3 ( modrošedá ) nebo 070 ( bílá perleť ) a naopak ty stříbrné doplňky tam nebudou tak kontrastní a budou o to více elegantní.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

Chlapi moc díky za radu a asi tu 1,8 hybrid prubnu i v té perleti. Ale kurňa, je to fakt masakr kupovat novou káru. Už mám starší 1,6 v manuálu z roku 2014 kupovanou novou, ale takové diléma ohledně pohonu a barvy jsem řešit nemusel. Asi stárnu a blbnu :biggrin:
Toyota Corolla 2020 1,8 Hybrid
Toyota Corolla 2014 1,6 Valvematic
dbx
Člen Týmu

Příspěvek od dbx »

papi píše:Jo barva taky sme dlouho vybírali a taky aby jsme nezapadli hned do davu tak jsme vybrali nakonec bronzovozelenou, ale oni sou všechny pěkný asi se člověk nesplete .... bohužel sme díky akci museli ozelet tu Cervenou ta se nám moooc líbila,myslím pokud automat tak je hloupost kupovat klasiku .... rozdíl na hybrida je již malý a výkonové muže stradat nad 100km, v nižších rychlostech bych pravé řek ze má navrch určitě hybrid
Myslím, že čo sa týka trvácnosti a dlhodobej spoľahlivosti je eCVT neporovnatelne lepšie, než CVT.
Toyota Corolla 2.0 Hybrid Touring Sports, Comfort-Navi-Tech
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Kdesi kde porovnávali rôzne automaty bola eCVT označená ako bezporuchova prevodovka s dlhou životnosťou.
Samozrejme beriem veci s rezervou, ale prečo nie?

A tu je jeden testik s celkom slušnou spotrebou.

https://touchit.sk/toyota-corolla-ts-ex ... bou/244288
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Forfoc
Člen Týmu

Příspěvek od Forfoc »

Já mám objednán sedan Prime v této barvě.
Na výběr bylo více barev mimo jmenovaných výše i černá a modrošedá.
Obrázek
Forfoc
Člen Týmu

Příspěvek od Forfoc »

Nyní mám benzínový Ford Focus 1,8 92kW ve výbavě Titanium. Auto jsem kupoval v roce 2008 jako zcela nové. Po celou dobu jsem s autem nadmíru spokojen. Žádná závada se za 11 let nevyskytla. Jelikož budu mít letos výročí, tak jsme začali koketovat s myšlenkou, že koupíme nové auto. Původní Ford jsme kupovali za více než půl miliónu a nyní jsem chtěl auto něco kolem 400 000 Kč. Koukal jsem na ceníky jednotlivých značek a nějak mne nic nezaujalo. Až výprodejová cena Aurisu. Začali jsme o Aurisu vážně uvažovat. Po návštěvě autosalonu a důkladném "ohmataní" vozidla jsme usoudili, že jsme mu nepřišli na chuť. Vzadu pro dospělého nic moc místo na nohy a i na celkovém vzhledu je vidět, že na svět přišel už před dost dlouhou dobou. Při tom doposud, když jsem někde Auris viděl, tak se mi moc líbil. Ono to možná bylo-bude i tím, že v autosalonu vedle Aurisu už byly nové Corolly, které vypadají mnohem lépe.
Proto jsme se přesunuli k výprodejové Corolle Classic, která vypadá myslím stále moderně, aspoň u přední části. U zadní části je už také patrný věk.
Jenže mezitím, vyběhla akce Prime. Když jsem pak vzal v úvahu cenu starého modelu s metalízou za 405 000 a nového modernějšího a neokoukaného o dost lépe vybaveného nového modelu Prime za akční cenu, bylo rozhodnuto, že se rozhodně vyplatí si připlatit. Uznávám, že kombi je asi praktičtější, ale sedan se nám více líbí. A akční cena je myslím nyní nastavena tak akorát.
Pokud jsem si porovnal zvolené parametry, které auto musí mít u konkurence, což byl mimo jiné tempomat, přední a zadní parkovací senzory a ideálně i parkovací kamera + pěkné 17" disky, tak jsem se vždy dostal na obdobnou či vyšší cenu.
Jsem ještě "stará škola" tak mi plně vyhovuje léty prověřená 1,6. Tablet v palubce bych mít nemusel, ale na druhou stranu všechna auta ostatních značek, která byla ve výběru měla tablet také. Myslím, že si na tablet zvyknu a nakonec budeme kamarádi.
Mám už nějaké roky a preferuji klidnou bezpečnou a pohodovou jízdu, kterou mi mnou vybraný model určitě plně zajistí.
Pupu
Člen Týmu

Příspěvek od Pupu »

Pokud by měl někdo zájem o názor při srovnání:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VYTd5U1l_RU[/youtube]
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Forfoc píše:Nyní mám benzínový Ford Focus 1,8 92kW ve výbavě Titanium. Auto jsem kupoval v roce 2008 jako zcela nové. Po celou dobu jsem s autem nadmíru spokojen. Žádná závada se za 11 let nevyskytla. Jelikož budu mít letos výročí, tak jsme začali koketovat s myšlenkou, že koupíme nové auto. Původní Ford jsme kupovali za více než půl miliónu a nyní jsem chtěl auto něco kolem 400 000 Kč. Koukal jsem na ceníky jednotlivých značek a nějak mne nic nezaujalo. Až výprodejová cena Aurisu. Začali jsme o Aurisu vážně uvažovat. Po návštěvě autosalonu a důkladném "ohmataní" vozidla jsme usoudili, že jsme mu nepřišli na chuť. Vzadu pro dospělého nic moc místo na nohy a i na celkovém vzhledu je vidět, že na svět přišel už před dost dlouhou dobou. Při tom doposud, když jsem někde Auris viděl, tak se mi moc líbil. Ono to možná bylo-bude i tím, že v autosalonu vedle Aurisu už byly nové Corolly, které vypadají mnohem lépe.
Proto jsme se přesunuli k výprodejové Corolle Classic, která vypadá myslím stále moderně, aspoň u přední části. U zadní části je už také patrný věk.
Jenže mezitím, vyběhla akce Prime. Když jsem pak vzal v úvahu cenu starého modelu s metalízou za 405 000 a nového modernějšího a neokoukaného o dost lépe vybaveného nového modelu Prime za akční cenu, bylo rozhodnuto, že se rozhodně vyplatí si připlatit. Uznávám, že kombi je asi praktičtější, ale sedan se nám více líbí. A akční cena je myslím nyní nastavena tak akorát.
Pokud jsem si porovnal zvolené parametry, které auto musí mít u konkurence, což byl mimo jiné tempomat, přední a zadní parkovací senzory a ideálně i parkovací kamera + pěkné 17" disky, tak jsem se vždy dostal na obdobnou či vyšší cenu.
Jsem ještě "stará škola" tak mi plně vyhovuje léty prověřená 1,6. Tablet v palubce bych mít nemusel, ale na druhou stranu všechna auta ostatních značek, která byla ve výběru měla tablet také. Myslím, že si na tablet zvyknu a nakonec budeme kamarádi.
Mám už nějaké roky a preferuji klidnou bezpečnou a pohodovou jízdu, kterou mi mnou vybraný model určitě plně zajistí.
s tvou odpovědi se ztotožňují a mohu doporučit tvé rozhodnutí , určitě 1.6 té nezklame oproti současnému autu a rozhodne se vyplatí připlatit v této akci prime než vyprodejove verzi Corolla, je to o levého víc . Jen ještě vyzkoušejte automat, je to fakt o něčem jiným , a ten rozdíl v ceně není zas tak velký a půlka se ti vrátí na spotrebe, jen ze srandy si dej jízdu s automatem.... vím o čem mluvím , zvlášť pokud si chceš auto nechat dyl jak 5 let .... pak ten rozdíl 60 t j nic při ceně 500 000 ,- nepremlouvam , jen proste hodně doporučuji si vyzkoušet ten hybrid v automatu ten rozdíl v příplatků za to stojí ..... já sám sem byl na hraně a pak si objednal ještě k tomu originál zimní sadu zimních kol za 29 tisíc , jelikož jak sem počítal tak stejně bych ušetřil max 4 litry a neměl ještě tu kvalitu a měl spis problémy za ustreny 4litry
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

Když je hybrid do stovky rychlejší tak proč výrobce uvádí zrychlení 0-100 horší jak u 1.6? Chápu že elektro zabere hned,ale co ta čísla?
avensis T27 1.8 valvematic
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

právě, že nám šlo spíše o tu reakci na plyn, pocitově rychlejší reakce a pružnost, to se však nevylučuje s tím, že v absolutním zrychlení 0-100 bude 1,8 o něco málo pomalejší než 1,6 cvt.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
jircy1
Člen Týmu

Příspěvek od jircy1 »

Corolla 1,6 LED Trend+Man-1G3,Ø5,8 - 6,1
jawaman
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jawaman »

Jakože cože? Honza Koubek rolku pochválil? Sleduju jeho novinářskou práci dlouho, ale takový výsledek testu bych si netipnul :-) stačí se jen podívat na někdejší meziplyn s hybridním aurisem
Toyota Corolla TS GR Sport, 05/2025, 1.8 Hybrid
Honda CBF 1000 S, 2010
† Toyota Auris TS Trend+, 07/2017, 1.6 Valvematic
† Toyota Auris Terra Cool, 08/2010, 1.6 Valvematic
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

https://m.youtube.com/watch?v=VYTd5U1l_RU

Slušný porovnávací test 1.8 a 2.0 hybridu.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“