Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Intri
Manager Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od Intri »

Přitakávám k 16" kolům. Mám 17" na léto a 16" na zimu a přijde mi, že na 16" kolech je Corolla pohodlnější. Když jedu rychle po dálnici třeba hodinu v kuse, na 17" kolech dorazím na místo a pociťuju brnění ruky, kterou jsem držel volant. Na 16" kolech jsem si toho nevšiml. Uvidím ještě, až ta kola přezuju znovu a budu je mít nově vyvážená, ale nedivil bych se, kdyby ty nízkoprofilovky netlumily vibrace tak jako šestnáctky.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

rogerer píše:moje řeč, Trend+ LED ideál....jediný co chybí je zklápění zrcátek, to mě fakt ničí, ale dávat kvůli tomu 60 TCZK navíc a mít k tomu věci co nechci (startovací tlačítko, ipa, polokoženka, větší kola..)
Těch 60 tisíc je dost nepřesné a vcelku běžný omyl, který lidi při porovnávání výbav dělají. Říkáš, že Trend+ LED je ideál. Ale ten podle aktuálního ceníku (i podle starých ceníků) stojí 425 tisíc. Executive stojí 470, tj. o 45 tisíc víc, ne 60. Lidi zapomínají na to, že připlácí za LED paket. :)

Za těch 45 tisíc navíc pak člověk dostává sklápění zrcátek, bezklíč (hlavně odemykání, ale i startování tlačítkem je fajn, že člověk ten klíč prostě nemusí tahat), syntetickou kůži, navigaci, i to IPA.

Bez všeho se člověk obejde, ale jsou to prostě prvky vyšší výbavy - neslouží k tomu, aby zvýšily užitnou hodnotu auta, ale aby poskytly komfort navíc. Sklopit zrcátka si člověk může sám, proč to dělat elektricky? Klíč se přece dá vytáhnout z kapsy, stačí jenom položit všechny tašky na zem, k čemu kůže, látka je na dotyk taky příjemná, navigaci si pustím na telefonu, který pak cvaknu do držáku přiťápnutého na sklo nebo chyceného do výdechů vzduchotechniky... :)

Já rozhodně nemůžu říct, že by mi ten příplatek za to nestál, když už jsem kupoval nové auto místo ojetiny. Vůbec neřeším klíč od auta, prostě přijdu, otevřu dveře a je to. Startování totéž, sednu a nemusím hledat klíč, který jsem zapomněl vytáhnout z kapsy nebo taštičky. Navigaci jsem začal používat docela často poté, co jsem zjistil, že umí stahovat informace o dopravní situaci online. Netřeba nic vytahovat a nastavovat, prostě pohodlí.

Samozřejmě to má svoje nevýhody (otázka bezpečnosti bezklíče, toyoťácká navigace by se mohla ovládat trochu líp atd.), ale to je holt proprietární průmysl. Když se to vezme z pohledu toho, jak dlouho vydělávám 45 tisíc a na jak dlouho kupuji nové auto, bylo by mi líto spíš těch 45 tisíc škudlit než je dát. Ale to je samozřejmě na zvážení každého.
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Naprostý souhlas, není k tomu co dodat. Je to o prioritách a o penězích. Stejně jako s automatem. Hodně řidičů se bude vymlouvat, že by automat nechtěli, že je baví řadit atd.. V pořadku. Ale také hodně řidičů z těch, co to tvrdili, pak sedli do automatu a přestali tvrdit to, co tvrdili. A najednou to byla jenom otázka peněz, zda stojí si připlatit 35000 Kč nebo ne. A věřte mi, že u tohoto modelu s motorem 1.6 ten příplatek za CVT dává větší smysl, než manuál. Nehaním manuál, naopak třeba kulisa je výborná, dlouho jsem takovou v ruce neměl. Problém je jinde. Ta letargická odezva na plyn je fakt tristní!!!
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

V Trend+ nieje IPA?
Ja ho mám v oboch autách a je super. Nieže by sa bez neho nedalo, to nie, ale je to parádna fičurina. Dobre sa s tým machruje.
:wink:
S automatom úplný súhlas. Inak koľkokrát mi niekto vravel že nechce automat lebo ho baví radiť rýchlosti a potom kúpil auto s turbobenzínom a tvrdí že atmosféru nechcel lebo treba veľa narábať s kvaltpákou. Si vravím že zabudol čo vravel o radosti z radenia pred kúpou. A vraj rollka so svojim atmosférickým motorom a CVT nechytá na Tsi s manuálom - jeden odpal rollky z križovatky bez trhania pri nejakom preradzovaní vie hodne potom naštrbiť tú istotu a hrdosť na tsi.
Ale mám aj rollku s manuálnou prevodovkou a áno, fakt je neobvykle dlhá odozva ale zas že by sa s tým žiť nedalo, to povedať nemôžem. Chce to trochu cviku a dá sa v pohode.
Naposledy upravil(a) Kocúr dne čtv 11.01.2018, 11:06, celkem upraveno 3 x.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

tyma píše:Dakujem aky maju index pri 1,6? idem cosi pogooglit u predajcu mi pridu drahe. Mate aj na zimnych snimace tlaku? Ked ich nedam bude mi to pipat stale alebo sa to s tym zmiery :) Inak co myslite kedy bude nova corolla v toyote mi povedali ze bude novy auris v polke alebo koncom roka a corolla asi nie ale videl som paradne video na sefety sense 2 a skoda ze to neni aj pre corollku
V případě, že nebudu kola osazeny celou sadou snímačů (je to však pořád větší investice), tak nebude nic na Tebe řvát. Jenom bude na Tebe svítit kontrolka hlídání tlaku v pneu, na přístrojovce. Dá se to řešit několika způsoby, nejrychlejší je třeba černá samolepka nalepená na krycím plastu budíků v rovině pohledu řidiče.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Inak zaujímavá vec - nejako inakšie sedím v manuálnej rollke ako v aute s CVT. V inej polohe. Stále sa prichytím pri tom že chcem viac vytiahnuť volant do priestoru ako je jeho krajná poloha - chcelo by to väčší rozsah nastavenia. A lakťová opierka vo dverách mi je prinízko - chýba mi pár cm aby som si pohodlne oprel lakeť - podkladám si tam taký bazmek chytaný na tapec opierky suchým zipsom. Pritom pravá laťovka je v pohode.
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

A to já jsem zrovna ten člověk, co se bude "vymlouvat" na to, že ho to řazení baví... :) A baví. To auto s manuálem není snadné řídit. Odezva na plyn je opravdu hodně zpožděná a u svého auta vnímám docela hodně velký rozdíl v reakci na pouštění spojkového pedálu u 2. a 3. stupně. Přijde mi, že u dvojky trvá strašně dlouho, než spojka "dokončí spojování", takže je fakt náročné podřadit na 2 a zachovat plynulost co nejprudšího rozjezdu.

Zrovna tak plně chápu lidi, kteří řeknou, že na toto kašlou, aby se s tím autem zdlouhavě učili... Vůbec se jim nedivím. Ale pro mě je právě sžití se s tím autem to, o čem je řízení. Naučit se ho perfektně ovládat, vědět přesně, jak se zachová v jaké situaci, a využít toho. Naučit se naprosto přesně chápat jeho odezvu, od přejetí nerovnosti po ztrátu trakce. Pravda, zjistil jsem, že s Corollou je toho k učení mnohem více, než jsem čekal (byť jsem s ní měl před koupí stokilometrovou zkušební jízdu), ale aspoň mě to auto nenudí tím, že jsem se o něm všechno naučil přečtením příručky, vyzkoušením v prvním týdnu provozu a hotové.

Podle mě je patrné, že na manuál se u Corolly už moc nemyslelo. To auto je jasně laděné na automat. Takže když mám někomu poradit, jestli manuál, nebo automat, řeknu mu to jednoduše - základní myšlenka je automat, a pokud se rozhodneš pro manuál, věz velice dobře, že to opravdu chceš.
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

[quote="Kocúr"]V Trend+ nieje IPA?
Ja ho mám v oboch autách a je super. Nieže by sa bez neho nedalo, to nie, ale je to parádna fičurina. Dobre sa s tým machruje.

Každý modelový rok naší Corrolly občas překvapí, spíše však nepříjemně. Jeden příklad. Modelový rok 2016, který jsem kupoval, neměl mít ve výbavě Trend+ automatické sklápění zrcátek. Před předáním mi to potvrdil technik Toy. A ejhle, při předání corollky kouká technik jak puk, zrcátka se automaticky sklápějí. Sám byl velmi překvapen! Nechápal, vždyť to neměla výbava Trend+. A já samozřejmě také překvapen, avšak příjemně. Přijde však modelový rok 2017 a automatické sklápění zrcátek je už jenom ve výbavě Executive. Takže obdobné to mohlo být s Ipou, v té době, kdy je Kocúr kupoval. Jinak IPA super, manželka si to nemůže vynachválit.
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

ano, je pravda že executive vycházel o +45tis víc, teď na to koukám.
No já chtěl sklápění zrcátek, ale dávat kvůli tomu 45 tis navíc to prostě ne (kdyby to byl příplatek třeba za 10 tak jo..... Neříkám že za všechny ty věci co jsou k tomu navíc je 45tis hodně, to určitě ne, ba naopak, ale zase to jsou věci, který nemusím mít, nepotřebuju (za cenu že bych si za ně připlácel). Příjemným bonusem bych to nazval jen kdybych to dostal v rámci něčeho ale ne v rámci sklápění zrcátek (v mém případě za 45tis.).

Navíc dle fotek na internetu (a to že jsem těch recenzí i videí viděl hodně, i zahraniční) se mi moc nelíbí ta koženka, hlavně na zadních sedadlech se jakoby vlní a měl bych obavy jak to bude vypadat prosezený vše za x let...látka vydrží hodně
Ale tisíc lidí....a navíc hledám důvody jak si obhájit že nemám max. výbavu :D :D :D
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

:) Na to jsem zvědavý taky, jak ta koženka bude vypadat za 5 let... Je to velmi oprávněná obava. Když se člověk podívá na 5 let staré celokožené audiny, mercedesy, volva a tak, není to nic moc (byť třeba z Volva S80 vím, že to na komfortu nemusí vůbec nic ubrat, jen esteticky to není košér), a to tam je nejspíš pravá kůže.

Proto ale taky neberu do auta pět lidí, ten pátý by seděl přímo na kůži, což je ne-ne. :D

Což mi připomíná otázku do pléna: čím a jak často tu kůži ošetřujete?
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

A pri cvt ten plyn reaguje dobre?
pepe1329
Řidič

Příspěvek od pepe1329 »

Kocúr píše:V Trend+ nieje IPA?
:wink:
S automatom úplný súhlas. Inak koľkokrát mi niekto vravel že nechce automat lebo ho baví radiť rýchlosti a potom kúpil auto s turbobenzínom a tvrdí že atmosféru nechcel lebo treba veľa narábať s kvaltpákou. Si vravím že zabudol čo vravel o radosti z radenia pred kúpou. A vraj rollka so svojim atmosférickým motorom a CVT nechytá na Tsi s manuálom - jeden odpal rollky z križovatky bez trhania pri nejakom preradzovaní vie hodne potom naštrbiť tú istotu a hrdosť na tsi.
Ale mám aj rollku s manuálnou prevodovkou a áno, fakt je neobvykle dlhá odozva ale zas že by sa s tým žiť nedalo, to povedať nemôžem. Chce to trochu cviku a dá sa v pohode.
Kocúr psal si že ve sprintu zvítězil manuál nebo se mýlím ?
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Áno, rollka s manuálnou prevodovkou bola o niečo rýchlejšia ako rollka s CVT, so štartom so zaradenou jednotkou cez spojku. Možno o dĺžku auta. Ale keď sme to skúsili tak, že sme odštartovali a najprv som musel aj z neutrálu zaradiť jednotku na manuálnej rollke s tým, že na cvtčkovej mal otec D (obe ruky na volante - bezpečnosť) a stačilo mu len proste dať nohu z brzdy na akcelerátor a kickdown tak manuálna corolla dostala nakladačku.
Práve v tom je super automat, je to proste bez roboty.
Niekto skúša povedzme pri porovnávaní pružného zrýchlenia z 60 na 100 manuálu a automatu tak, že zaradí na manuále trojku, stlačí stopky a dupne na plyn. Takto ale treba porovnávať dva manuály, nie manuál a automat. Pri 60ke stlačím stopky, podradím do trojky a dupnem na plyn. Za kolko mám stovku na tacháči, také je pružné zrýchlenie. Potom presadnem do automatu, v 60ke stlačím stopky, dupnem na plyn a za kolko má stovku tak také je pružné zrýchlenie. Môj názor.
A inak pružné zrýchlenie zo 60 na 120 má trúfam si povedať 1,6CVT rollka lepšie ako 1,2TSi DSG golf. A to bez trhania ktoré sprevádza takéto preradzovanie prevodových stupňov DSG.
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

tobik
Člen Týmu

Příspěvek od tobik »

tyma píše:toto je dobra rohož? http://www.autobiznis.sk/product/gumena ... 013-21943/ dík
Je mám ji taky+koberečky :D
Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
Odpovědět

Zpět na „Corolla“