Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
A ma corolla podbehy? Ked to tak plieska tie kamene. Pri aurise na fore pisu ze sa nejak menia s vyrobami aj podbehy dnes v predajni som si vsimol yarisku bez zadnych podbehov. Moc Vam dakujem za rady a postrehy.
Ono to má i svoje výhody. Podle mě si ta sedačka zachová mnohem dýl dobrý vzhled, protože člověk tu kůži nenamáhá až tak moc (hlavní váha jde na textil), ale víc než vzhled mi vyhovuje funkčnost - sednout si v létě do rozpáleného auta s celokoženými sedačkami v kraťasech je dobrý způsob, jak si spálit nohy. Ta látka je úplně do pohody.sysel777 píše: Kožený interier som nechcel, pretože v skutočnosti je to 50% koža a 50% textik (taký mačko-pes). Koža popraská a nevyzerá to dobre.
Vzhledově po 5 nebo 10 letech na tom bude celolátka určitě mnohem líp, ale doufám, že komfort i přes popraskanou kůži zůstane.

Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Práve tu je zakopaný pes. Predné podbehy síce má ale nekryjú všetok plech. Je pomerne veľká plocha odkrytého plechu. Bavíme sa o priestore nad prednými kolesami. Prekvapivo vzadu to je riešené dobre, odtial hluk nieje. Prečo to konštruktéri vzadu zvládli a vpredu nie?tyma píše:A ma corolla podbehy? Ked to tak plieska tie kamene. Pri aurise na fore pisu ze sa nejak menia s vyrobami aj podbehy dnes v predajni som si vsimol yarisku bez zadnych podbehov. Moc Vam dakujem za rady a postrehy.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
hoši 
@sysel77: moje řeč, Trend+ LED ideál....jediný co chybí je zklápění zrcátek, to mě fakt ničí, ale dávat kvůli tomu 60 TCZK navíc a mít k tomu věci co nechci (startovací tlačítko, ipa, polokoženka, větší kola..) zvolil jsem takto
Ohledně výdechů, řešil jsem to tu nedávno, montují se na corolly pro severský země, možná i pro rusko, takže příprava tam je - je to jasné i z naříznutého koberečku, dokonce jdou dokoupit na netu i ty esovitý potrubí, otázkou je jestli je tam jen záslepka a šlo by to napojit nebo by se to muselo složiteji udělat...neřešil jsem to dál, zatím to není potřeba, ani v létě.
Ohledně podběhů - řešil jsem hned týden po koupi na základě zdejších zkušeností. Za tisícovku mi v jednom servise sundali vpředu ty plasty a celý to tam postříkali tou černou hmotou (3M na podvozky). Říkali že to není tak hrozný, málo exponované místo. Nemyslím si, že hluk se výrazně snížil, trošku asi jo - už si nepamatuju ale mám klidnější svědomí. Jízda po kamínkové cestě je i tak masakr. Zadní podběhy jsou v poho, tam jsou nějaké koberce.
Obrázek: https://ibb.co/dJw6K6

@sysel77: moje řeč, Trend+ LED ideál....jediný co chybí je zklápění zrcátek, to mě fakt ničí, ale dávat kvůli tomu 60 TCZK navíc a mít k tomu věci co nechci (startovací tlačítko, ipa, polokoženka, větší kola..) zvolil jsem takto
Ohledně výdechů, řešil jsem to tu nedávno, montují se na corolly pro severský země, možná i pro rusko, takže příprava tam je - je to jasné i z naříznutého koberečku, dokonce jdou dokoupit na netu i ty esovitý potrubí, otázkou je jestli je tam jen záslepka a šlo by to napojit nebo by se to muselo složiteji udělat...neřešil jsem to dál, zatím to není potřeba, ani v létě.
Ohledně podběhů - řešil jsem hned týden po koupi na základě zdejších zkušeností. Za tisícovku mi v jednom servise sundali vpředu ty plasty a celý to tam postříkali tou černou hmotou (3M na podvozky). Říkali že to není tak hrozný, málo exponované místo. Nemyslím si, že hluk se výrazně snížil, trošku asi jo - už si nepamatuju ale mám klidnější svědomí. Jízda po kamínkové cestě je i tak masakr. Zadní podběhy jsou v poho, tam jsou nějaké koberce.
Obrázek: https://ibb.co/dJw6K6
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Takze volal som do toyoty a vyduchy tam teda nie su aj ked vcera tvrdili ze su
otazka je s tym v lete problem ci sa to vychladi aj tak rychlo nie ze v zadu sa mi upotis ludia
... asi je to ale rovnako to odhlucnenie mazda a toyota co som cital na forach tak neviem dnes sa musim rozhodnut

Vozím vzadu obvykle manželku či syna alebo svojich rodičov. Za tie 4 roky, čo mám rollky sa na nedostatočný výkon klimy v lete nikdy nikto nesťažoval. V zime až doteraz nikto nič nenamietal až pred takými dvomi týždňami sa sťažovala teta sediaca vzadu že jej je zima na nohy. Prestavil som teplotu z 21 na 23 a o chvíľu hlásila, že už je spokojná.
Keby ste to tu niekto nespomenuli - že rollka nemá vzadu výduchy klimy - vôbec by som to nepostrehol.
Asi tak.
Keby ste to tu niekto nespomenuli - že rollka nemá vzadu výduchy klimy - vôbec by som to nepostrehol.

Asi tak.
taakze objednana corollka, este vybrat zimne, kde ste kupovali? ake ma 1.6 rozmery?
aké tam budeš mať disky ?
16ky ?
Ja mám 16 palcové disky. Rozmer gumy je 205/55/R16.
Na zimu som kúpil Continental WinterContact TS 860 s rýchlostným indexom 91H.
https://www.az-pneu.sk/kupit/pneumatiky ... fr-id81488#
Za tú cenu nič lepšie nezoženieš, zvažoval som aj Nokian WR D4 (tiež výborné gumy), ale TS 860 sú lepšie.
Auto je tichšie a pohodlnejšie ako na letných Michelinoch.
Gumy som kupoval z obchodu az-pneu, môžem len odporučiť.
16ky ?
Ja mám 16 palcové disky. Rozmer gumy je 205/55/R16.
Na zimu som kúpil Continental WinterContact TS 860 s rýchlostným indexom 91H.
https://www.az-pneu.sk/kupit/pneumatiky ... fr-id81488#
Za tú cenu nič lepšie nezoženieš, zvažoval som aj Nokian WR D4 (tiež výborné gumy), ale TS 860 sú lepšie.
Auto je tichšie a pohodlnejšie ako na letných Michelinoch.
Gumy som kupoval z obchodu az-pneu, môžem len odporučiť.
Toyota Corolla 1,6 CVT, Active Trend+ LED, 1G3 Sivá (popolavá) - 9/2017
Dobrá volba. Objednal si skladovku nebo se bude vyrábět? Pokud vyrábět, tak zimní pneu budeš potřebovat až na příští sezónu.tyma píše:taakze objednana corollka, este vybrat zimne, kde ste kupovali? ake ma 1.6 rozmery?
RAV 4 Hybrid, Selection 2018
Corolla 1.6 CVT Executive, Pearl White, r.v. 12/2017 (EX)
Ford Mondeo 2.2 TDI (129kW) r.v. 2009 (EX)
Ford Focus 1.6i (74kW) r.v. 2006(EX)
Corolla 1.6 CVT Executive, Pearl White, r.v. 12/2017 (EX)
Ford Mondeo 2.2 TDI (129kW) r.v. 2009 (EX)
Ford Focus 1.6i (74kW) r.v. 2006(EX)
Skladovku mal by byt za 14 dni je to executive 1,6 cvt farba 1h2 ak si dobre pamatam taka sedohneda a bezovy interier dufam ze to nebude skarede, na predajni mali striebornu ta sa mi celkom pacila ale strieborne auto som mal teraz tak mensia zmena neuskodi
Na aute budu 17 ale zimne by som chcel asi 16 bud plechy alebo elektrony musim nieco rozumne vygooglit ja som bol vzdy spokojny s barumom ... ake je et a rozmer disku na corolu?
6.5J x16 5x114,3 ET 45 60mm
Dakujem aky maju index pri 1,6? idem cosi pogooglit u predajcu mi pridu drahe. Mate aj na zimnych snimace tlaku? Ked ich nedam bude mi to pipat stale alebo sa to s tym zmiery
Inak co myslite kedy bude nova corolla v toyote mi povedali ze bude novy auris v polke alebo koncom roka a corolla asi nie ale videl som paradne video na sefety sense 2 a skoda ze to neni aj pre corollku

Keď bude brať plecháče prever skrutky. Pokiaľ viem je treba iné ako na Alu disky.
A bacha na uťahovací moment, 103Nm. Aby ti neurvali štyfty.
Ja mám len jednu sadu diskov, nové snímače som neriešil.
A bacha na uťahovací moment, 103Nm. Aby ti neurvali štyfty.
Ja mám len jednu sadu diskov, nové snímače som neriešil.
tiež by som odporúčal nechať len 1 sadu diskov a meniť iba gumy.
Človek ušetrí na diskoch a aj senzoroch tlaku.
A aj manipulácia s gumami pri skladovaní a preprave je ľahšia ako keby si musel manipulovať s obutými diskami.
Akurát v pneuservise sa viac narobia a dlhšie to trvá.
Na druhej strane tam máš 17ky, čo by som v zime asi kvôli nízkemu profilu nechcel.
Preto si myslím, že 16" je na Corollu ideál, aj na leto, aj na zimu.
Človek ušetrí na diskoch a aj senzoroch tlaku.
A aj manipulácia s gumami pri skladovaní a preprave je ľahšia ako keby si musel manipulovať s obutými diskami.
Akurát v pneuservise sa viac narobia a dlhšie to trvá.
Na druhej strane tam máš 17ky, čo by som v zime asi kvôli nízkemu profilu nechcel.
Preto si myslím, že 16" je na Corollu ideál, aj na leto, aj na zimu.
Toyota Corolla 1,6 CVT, Active Trend+ LED, 1G3 Sivá (popolavá) - 9/2017