Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
tyma
Řidič

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od tyma »

Ďakujem za nazory, ja mam uplne rovnake ceny na corollu s automatom a mazdu 3 s manualom ale naviac zimne, nosic .. Pytal som sa v predajni a teda dufam ze ma neklamali ale vraj ma mat corolla uz vyduchy v zadu pod sedadlami na klimu a otvaranie kufra aj na kufri tak neviem hadam neklamu. To som rad ze ta hlucnost je v norme lebo niektore prispevky su tu dost kryticke, teda jazdim teraz superb a lagunu a tam je hluk ok
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Chlapi, bohužel...výdechy klimatizace pod předními sedadly pro zadní část vozidla opravdu NEJSOU!!! Donutili jste mě, teď, provést opakovaný pokus, neboť bych se strašně rád mýlil! Bohužel, prostě nejsou! Upřímně, štve mě to v současné dobe úplně nejvíc!!! Spodek vozidla včetně podběhů by si opravdu zasloužil lepší odhlučnění. Pokud sedíš v Superbu a pak přesedneš do Corollky, tak ten rozdíl je znatelný. Dá se na to zvyknout....Je to hold spotřebka, kde však poměr cena /výbava je největší tahák, proč si jí pořídit. Ale jenom s CVT!!! Tento motor (1.6) s manuálem bych už nevzal...a že jsem ho měl, mohu tedy srovnávat. CVT zachránilo situaci, že mohu před domem parkovat corollku. Pokud vemu vše objektivně, jsem velmi spokojený! Doporučuji.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Kufor rollky sa dá otvoriť s dialkovým z klúča, z miesta vodiča, aj tlačítkom na veku kufra. Na veku ale nieje uzáver na zamykanie (myslím manuálne klúčom).
Lyže by som v aute neprevážal ani zaboha a už vôbec nie keby som mal vzadu decko. Pri havárke by to dieťa bolo naporcované poletujúcimi lyžami na malinkaté nudličky. Mimochodom, keď sklopíš vzadu lakťovú opierku nevznikne tým otvor do batožinového priestoru. Asi si konštruktéri auta povedali o prevoze lyží to čo ja.
Mne osobne sa v sedadle spolujazdca sedí zle ale žene je tam super. Keďže však šoférujem vždy ja tak sa tým nejako nezaoberám - v duchu hesla "Nehas čo ťa nepáli".
Hlučnosť odspodu pri prejazde kamienkovými posypmi je brutálna. Také niečo si nepamätám zo žiadneho auta. Akustický zážitok je to porovnatelnýs tým, ako keď po mne pálil kolega s airsoftovou G36 dávkami a ja som ležal s ksichtom v piesku za plotom z vlnitého plechu. Rachot to bol taký, že som nepočul ani čo si myslím. Dal som si odhlučniť aspoň podbehy takže sa konečne si so ženou rozumieme aj keď rozprávame normálnou hlasitosťou, nemusíme pri prejazde kamienkovými závejmi po sebe jačať ako na fronte.
Každopádne ale problém s hlukom či rachotom je len pri kamienkovom povrchu vozovky. Voda žiadny hluk nespôsobuje.
Rádio je také nejaké háklivejšie na rušenie, povedzme dnes keď sa vedľa mňa pohýnala električka tak v ňom zašumelo. Ale hudbu z usb či zo smartfonu dokáže prehrať veľmi kvalitne, až som niekedy prekvapený ako zvláda bassboost verzie skladieb.
Inak kolegyňa má M3 a pri bežnej jazde je hlučnejšia odspodu ako rollka. Detto viac preniká do kabíny hluk od motora. Ale zas ten podvozok je lepší. To ale nič nemení na fakte že CVT je fakt komfortný automat a za manuálnu M3 by som osobne rollku s cvt nevymenil ani náhodou. Vlastne ani manuál za manuál aj kebyže s dvojlitrom. Pretože M3 má fakt nekceptovateľný priestor pre kolená cestujúcich vzadu.
Naposledy upravil(a) Kocúr dne úte 09.01.2018, 19:37, celkem upraveno 1 x.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
LeBron20
Člen Týmu

Příspěvek od LeBron20 »

otvaranie kufra je na mojej corolle ( vyrobena bola presne 12.12.2017) urcite aj na kufri. Vyduch klimi som nekontroloval este, ale mozem sa pozriet. Tiez som za corollu ale mazdu manual by som bral kebyze soferujem sam, mam rad sportovu jazdu a rezanie zakrut, nepotrebujem viac miesta vzadu a vacsi kufor . Ked jazdis na pohodu tak corolla ti bude plne vyhovovat. Ten hluk od odskakujucich kamienkov v zime mam aj ja je to cista katastrofa toto nedomysleli. Inak nemam velmi co vycitat aj zena je spokojna ze ma automat. Je to na Tebe co kupis kazdopadne skoda, ze si nevyuzil akcie v 11-12.2017 ja som kupoval corollu s 4000€ zlavou z cennikovej ceny a teraz tie ceny sli nahor, moja stoji uz o 2000€ viac..
Aj mazda je kazdopadne super len za danu cenu mas proste mensie auto... a nebudes mat automat. Je to na Tebe
Toyota Corolla (2017) 1.6 Multidrive S Active Trend + led
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

sysel777 kukol by si sa na tie vyduchy? Mne tvrdili ze tam su alebo mali by byt. Som zvyknuty na liftback a ten sedan sa bojim toho pristupu do kufru je plytky ale zas dlhy takze hadam si zvyknem. Ake mate skusenosti s tym pledym interierom? spinit sa bude viac ale zas no nekup to ked je to take pekne
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

No dobrá, posílám foto z dnešního večera, zima nezima, vlezl jsem pod přední sedadla a pořídil dvě fotografie. Při prvním pohledu (ovál se šipkou) je vidět průřez v textilním koberci podlahy. Vede zde elektrika k vyhřívaní předních sedadel. Na druhém obrázku (jemom ovál) je vidět ještě jeden průřez, pod tím prvním s přívodem elektriky. Stačí zatlačit na průřez a je možné ho trochu odehnout. V této fázi je opravdu šance, že jsem se mýlil. Bohužel...jdeme dál zkoumat, jak to vypadá za průřezem. Bohužel žádné plastové výdechy zde nejsou. Je vidět karoserie a izolační vrstva. Přesto se nevzdávám a provádím zkoušku. Zapnu naplno klimatizaci, lépe řečeno ventilátor na plné pecky. V naději čekám, že průřezem začne proudit vzduch...leč bohužel. Měním směr proudění vzduchu, avšak bez jakéhokoliv změny. Takže jestli mekánici viděli zpod předních sedadel průřezy na fotografiích, tak se jedná čistě jenom o průřezy v textilním koberci podlahy. Na závěr jedna malá náplast. Vzduch v určité situaci pod sedadly proudí, lehce směrem dozadu. Takže se nohy spolujezdců vzadu trochu ohřejí. Má to však jednu podmínku... Ventilátor na plné pecky :-)
Přílohy
IMG_20180109_200451.jpg
(81.98 KiB) Staženo 646 x
IMG_20180109_200515.jpg
(93.99 KiB) Staženo 646 x
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:40, celkem upraveno 1 x.
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

P.S. Zapoměl jsem podotknout, že mám nový model, výroba 03/2017, nejvyšší výbava Executive.
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:40, celkem upraveno 1 x.
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Evidentně to však nevidí všichni, když už jsme u toho... Ale to sem však nepatří.
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

a ked ma auto bezklucove otvaranie ma vzadu na kufri cidlo? .... no vidim len 3 chyby a to ze sa neda stelovat vyska sedadla spolujazdca, ten hluk a tie vyduchy klími, takze neviem, no ale horsie ako mazda 3 to nebude a podla fora je to lepsie ako auris, nechapem ale preco mi tvrdili ze tie vyduchy tam su
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Důvod je jednoduchý - na salonu si to "normální" člověk nebude zjišťovat, tak je lepší mu tvrdit, že tam jsou...

S bezklíčovým startováním auto senzor pro dveře kufru naštěstí má, takže není potřeba odemykat auto, aby se člověk do kufru dostal. Funguje to bezchybně, k bezklíči nemám výhrady. Snad jen by odemykání dveří mohlo fungovat na obou stranách, když je klíč na kterékoli straně auta (ať může třeba spolujezdec odemknout, když mám plné ruce a stojím už u auta).

Jinak volba Mazda 3 vs. Corolla je dost častá. U mě to taky vyhrála Corolla, ona svým pohodlím a laděním prostě dokáže přesvědčit. A v neposlední řadě, přece jen se člověk v Corolle cítí trochu exkluzivněji. Mazda má ten design tak povedený, že se z ní stala tuctovka.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
pagoc
Člen Týmu

Příspěvek od pagoc »

Ano, má to senzor vzadu. Takze otevres si vzadu jen čudlíkem na kufru a pak zabouchnes. Pokud si auto neodemykal, tak zabouchnutim bude kufr zamčený.
K ostatním bodům:
Auto jsem kupoval a očekával přírůstek do rodiny. Kufr jsem testoval, malej není, kočárek tam dostaneš. Jen si obcas clovek zahraje tetris v kufru kdyz to sklada. Výdechy nejsou, vzadu jezdí žena s mimčem a na teplotu si teda vůbec nestěžuje. Nicméně je to pěkná kravina, že to výdechy nemá, ale to člověk ví už když to kupuje.
Zvýšený hluk podvozku jsem zatím nepozoroval, ale neměl jsem prilezitost jezdit po cestach s kaminkama.
A za mě rozhodně automat. Testoval jsem manual a muzu rict, ze v manualu bych to auto vubec nekupoval. Odezva na plyn me nevyhovovala a nehodlal jsem si u auta za pul milionu zvykat na neco tak zasadniho.
Oproti tomu ten automat me hodne bavi a i kdyz uz neco odjezdeno mam tak se vzdy do corolly tesim. Pro me kazda jizda zabava. Nutno podotknout ze me teda bavi nejvyssi vybava. Testoval jsem trend pred koupi a ten me tak nejak prisel obycejnej...
RAV 4 Hybrid, Selection 2018
Corolla 1.6 CVT Executive, Pearl White, r.v. 12/2017 (EX)
Ford Mondeo 2.2 TDI (129kW) r.v. 2009 (EX)
Ford Focus 1.6i (74kW) r.v. 2006(EX)
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Pagoc@ naprostý souhlas, mluvíš mi z duše. Na základě zkušeností jiných přišlo to správné rozhodnutí :-)
sysel777
Navigátor

Příspěvek od sysel777 »

tyma píše:sysel777 kukol by si sa na tie vyduchy? Mne tvrdili ze tam su alebo mali by byt. Som zvyknuty na liftback a ten sedan sa bojim toho pristupu do kufru je plytky ale zas dlhy takze hadam si zvyknem. Ake mate skusenosti s tym pledym interierom? spinit sa bude viac ale zas no nekup to ked je to take pekne
Ahoj,
tie výduchy tam bohužiaľ Corolla nemá, bola to jedna z prvých vecí, ktorá mi na Corolle začala vadiť. Pamätám si na testovaciu jazdu s Hyundaiom i30. Predajca počas jazdy začal zosmiešňovať Corollu práve kvôli tomu (hovoril som mu, že je to jeden z kandidátov na kúpu) :D
Odhlučnenie podbehov (alebo možno celého podvozku). Pri jazde po ceste zasypanej kamienkami je to neznesiteľné. Zaujímavé je, že inak je auto veľmi tiché (a to aj pri prejazde cez vodu).
Čo sa týka sedadla spolujazdca - nechápem prečo sa nedá nastavovať, ale osobne mi to nevadí. Viezol som v aute už mnoho ľudí a nikto sa nesťažoval. Sedadlo vodiča mám ale omnoho nižšie, pretože mi vadil volant.
To sú ale iba drobnosti a určite by som kvôli nim od kúpy nikoho neodhováral.

Mimochodom k tej Mazde 3, tiež som ju zvažoval. Chcel som benzínový 2-liter (120 koní) s automatom.
Mazdu som ale zavrhol. Cena bola vysoká (osobne by som cenu nastavil o 2 - 3 tisíc euro nižšie).
Rozmery boli v porovnaní s Corollou komické (tie autá snáď nemôžu patriť do tej istej triedy) :D
Interiér pôsobil športovo, ale všetko bolo stiesnené.
Okrem toho som hľadal auto, ktoré výdrží čo najdlhšie (nemám v pláne ho predávať po 4-5 rokoch) a preto som hľadal jednoduchý motor.
Corolla a Mazda 3 majú obidve atmosférické benzíny, ale s veľkým rozdielom, ktorý nikto nespomína.
Corolla (valvematic) nemá priame vstrekovanie, Mazda 3 (skyactive) má priame vstrekovanie. Čiže mazďácky motor je určite náchylnejší na nejaký prúser (či už je to zakarbonovanie motoru kvôli priamemu vstrekovaniu, alebo podobne). Skrátka Mazda má komplikovanejší motor a určite nieje tak nesmrteľný ako valvematic od toyoty.
Výhodou Mazda 3 je ale vyšší krútiaci moment (210nm). Corolla má iba 160nm, čo je skutočne málo.
Okrem toho je aj nástup maximálneho krúciaceho momentu až na úrovni 4400 otáčkach (Mazda ho má tuším pod 4000 ot.), čo mi tiež niekedy vadí, pretože vytáčanie motora je na úkor komfortu.
Predtým som jazdil na toyote rav 4 (auto mojej mamy), ktorá mala 150 koní, 200nm pri 4000 ot.. Tam to bolo ešte znesiteľné, ale 160nm pri 4400 považujem za slabú hodnotu.

Čo sa týka prevodovky - tiež som hľadal niečo spoľahlivé a trvácne. Najlepšie by bol klasicky automat s hydromeničom (má ho Mazda 3). Bohužiaľ, do Corolly ho nedávajú.
Väčšina konkurentov má 2-spojkové prevodovky (DSG - Skoda, Seat, VW, alebo DCT od Hyundaiu). Jedná sa ale o prevodovky so suchými lamelami, ktoré sú stavané na nižší krútiaci moment, preto sa dávajú iba do benzínov ( v diesloch je DSG iné). Problém je ale ich výdrž a spoľahlivosť, preto som všetky autá s takouto prevodovkou zavrhol.
Corolla s CVT prevodovkou je také menšie zlo. CVT svojou výdržou a spoľahlivosťou nemá takú dobrú povesť ako staré dobré hydromeniče, na druhej strane som ešte nepočul o problémoch s CVT od toyoty.
Za nevýhodu CVT snáď považujem iba vyššie výkonové straty. Najnižšie straty má práve manuál a suché dvojspojky.

Takže je to o kompromisoch, ale aj tak u mňa vyhrala Corolla.

edit: ešte k tej výbave.
Zvolil som výbavu Active s balíčkami TREND a LED.
Osobne to považujem za najlepšiu kombináciu.
Najvyššia výbava (tuším sa volá executive) bola o cca 2000 € drahšia, čo som považoval pri aute v danej cenovej kategórií za zbytočnosť.
Najvyššia výbava má veci, ktoré by som si vyslovene neprial. Napríklad bezkľúčové štartovanie - podľa mňa blbosť (maximálne tým uľahčím prácu zlodejovi) :D
Kožený interier som nechcel, pretože v skutočnosti je to 50% koža a 50% textik (taký mačko-pes). Koža popraská a nevyzerá to dobre.
Keď už koža, tak jedine brúsená, ale to pri Corolle môžme snívať :D

Jediná vec, ktorá mi na výbave Active vadí, je absencia elektrického sklápania zrkadiel.
Veď to mala už aj naša stará ravka z roku 2006 v základnej výbave "Sol" :D
To je jediná vec, ktorá by sa mi z výbavy exekucive hodila. Ale kvôli tomu nebudem priplácať 2000 :D
Naposledy upravil(a) sysel777 dne úte 09.01.2018, 22:48, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla 1,6 CVT, Active Trend+ LED, 1G3 Sivá (popolavá) - 9/2017
Odpovědět

Zpět na „Corolla“