Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
androids
Řidič

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od androids »

Bubo226 píše:https://www.toyota.cz/tme#/my-toyota/eManual
tak si vyhledej svou dle VIN nebo typu.
hladal som to na str 163, tam to nebolo. Nasiel som to tu: linka
str 139 To reduce key battery depletion when the electronic key is to not be used for long periods of time, set the electronic key to the battery-saving mode. (P.195)

str 195 Electronic key battery-saving function
When battery-saving mode is set, battery depletion is minimized by stopping the electronic key from receiving radio waves.
Press (open door button) twice while pressing and holding (close door button).
Confirm that the electronic key indicator flashes 4 times.
While the battery-saving mode is set, the smart entry & start system cannot be used. To cancel the function, press any of the electronic key buttons.
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
Bubo226
Navigátor

Příspěvek od Bubo226 »

androids píše:
Bubo226 píše:https://www.toyota.cz/tme#/my-toyota/eManual
tak si vyhledej svou dle VIN nebo typu.
hladal som to na str 163, tam to nebolo. Nasiel som to tu:
konec strany 163 zacatek 164. ale asi tech verzi je vic....
Přílohy
remote.jpg
(125.64 KiB) Staženo 346 x
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

je to taky nadstandard k Executive, aby som z dovodu bezpecnosti, zakazdym vypinal klucik :blush: :bomb:
hlavne v pripade cestovania do (neznameho) zahranicia.
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

je technicky mozne pre "Toyota Corolla 1.8 TS 2019 HEV" pouzit kolesa 18" ?
resp. aky je tu vztah vykon/koleso ?
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Tenantles1 píše: Neviem sa rozhodnúť medzi HB a sedanom. Motorovo by som ostal na 1.8, výbava comfort + balíky.
Osobně bych doporučil sedan, hlavně díky prostoru na nohy na zadních sedadlech (rozdíl 6cm v rozvoru je hodně znát) a aktivní bezpečnosti. Nedávno jsem využil akce brněnské Toyoty na brněnském okruhu kde jsem měl možnost porovnat při škole smyku HB a kombík. Rozdíl v tom jak zvládají smyk (když ti trhnou zadní nápravou) byl neskutečný. S HB jsem měl neskutečně moc práce, abych ho udržel v přímém směru, zatímco v kombíku jsem málem ani nepoznal, že mi to zadní nápravou trhlo. Podle instruktorů za to může hlavně delší rozvor a taky hmota za zadní nápravou. Mezi kombíkem a sedanem prý rozdíl není, HB je na tom v tomto ohledu mnohem hůř. Kdybych si to sám nevyzkoušel, tak bych nevěřil, že je tam tak velký rozdíl.
Tenantles1 píše: Veľkým blokom je pre mňa zatiaľ aj TT2. Konzervatívci snáď odpustia, ale pre mňa osobne je Android auto veľmi dôležitá funkcia. Waze mám zapnutú permanentne a takisto počúvam na cestách audio knihy a podcasty, inak by som sa z kvality slovenských rádií asi zbláznil (pamätajte, som v aute denne minimálne hodinu).
Podle Toyoty by podpora Android Auta měla přijít na podzim a měla by být platná zpětně po SW updatu v autorizovaném servise. Tak snad nekecají :-)

Já osobně zatím váhám mezi Corollou TS 2.0hybrid a Mazdou 3 sedan SkyactiveX. Mazda 3 má nejlepší interiér široko daleko (člověk má pocit, že sedí v prémiovce) a to o několik levelů, mnohem lepší odhlučnění interiéru a asi nejlepší audiosystém co jsem kdy slyšel. Bose je prostě super, při poslechu běžného rádia mnohem lepší než JBL v Corolle. Taky je na tom cenově mnohem líp než Corolla, ta ve výbavě Selection vyjde na cca 780tis (s obyč audiem, tedy žádné JBL), zatímco Mazda 3 sedan na cca 650tis. (v manuálu, ale s audio BOSE). Nevýhodou Mazdy 3 je, že ačkoli má nejdelší rozvor, tak je v ní nejmíň místa na nohy :-(
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Bubo226
Navigátor

Příspěvek od Bubo226 »

androids píše:je to taky nadstandard k Executive, aby som z dovodu bezpecnosti, zakazdym vypinal klucik :blush: :bomb:
hlavne v pripade cestovania do (neznameho) zahranicia.
si nemysli, ze to mas akorat v Executive, to maji aj socky se Selection ;-)
MKD
Navigátor

Příspěvek od MKD »

saab píše: ... Bose je prostě super, při poslechu běžného rádia mnohem lepší než JBL v Corolle. Taky je na tom cenově mnohem líp než Corolla, ta ve výbavě Selection vyjde na cca 780tis (s obyč audiem, tedy žádné JBL...)
K JBL: mám s tím najeto skoro 3000km a současně mám pocit, že si repro tak nějak sedlo nebo co. Na začátku to určitě nehrálo tak dobře jako teď. Teda určitě mám ten pocit :wink:
Zraje ten zvuk jako víno.
Jinak srovnávat kvality rádia na běžně naladěném rádiu, to je jako testovat různé polarizační brýle v noci. Na DAB rádiích je zvuk 100 a 1. Nádherně jasné výšky, ve srovnání s FM to je balzám na ucho...
Zároveň musím pokorně mlčet, Bose u Mazdy jsem slyšel jen 1x, už je to dávno. Jestli to hraje ještě líp, tak závidím :cry: :idea:
Už aby bylo lepší pokrytí DAB v ČR...
Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Je to normálny akustický "jav".
Repro a systém sa tzv. "zahoruju".
A treba brať do úvahy aj to, že čo výrobca to iný prístup ku akustike.
Jeden preferuje výrazne výšky (JBL) a druhy zas muzikalnost (BOSE).
Pre mňa osobne je jedno co tam je.
Kvôli hudbe v aute si auto nevyberám.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Pre niekoho je dôležiá hudba, pre iného 2 kufre...
Rebríček hodnôt je individuálny. Všetci máme nejaké vypichnuté detaily na ktoré si možno potrpíme.
Ja osobne padám na zadok aj zo sériovej aparatúry v mojej rollke.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Nik tu predsa BOSE v Mazda3 nehani.
A "podporil" som argument MKD v zmysle psychiakustiky a zahorenia audio systému v Toyota.
Čo je bežný jav aj u domáceho audia.
K tomu, že BOSE vie lepšie audio netreba nič dodávať.
Ich zostavy Acoustimass sú v systéme domáceho ozvucenia podľa mňa top, Tak prečo by to nemalo hrať aj v aute ak je to BOSE?
Dokonca lepšie ako JBL.

Lenže tak ako každý z nás má iné preferencie pri výbere auta tak každý inak vníma ten ktorý audio systém.
Je to iba o zvyku.

Edit:
Upravil som príspevok aby neznel pre niekoho príliš konfrontačne.
To nie je môj cieľ.
Naposledy upravil(a) farnell dne úte 09.07.2019, 08:15, celkem upraveno 2 x.
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

MKD píše:K JBL: mám s tím najeto skoro 3000km a současně mám pocit, že si repro tak nějak sedlo nebo co. Na začátku to určitě nehrálo tak dobře jako teď. Teda určitě mám ten pocit :wink:
Zraje ten zvuk jako víno.
Jinak srovnávat kvality rádia na běžně naladěném rádiu, to je jako testovat různé polarizační brýle v noci. Na DAB rádiích je zvuk 100 a 1. Nádherně jasné výšky, ve srovnání s FM to je balzám na ucho...
Zároveň musím pokorně mlčet, Bose u Mazdy jsem slyšel jen 1x, už je to dávno. Jestli to hraje ještě líp, tak závidím :cry: :idea:
Už aby bylo lepší pokrytí DAB v ČR...
Jo, i prodejce mi říkal, že když se do toho JBL pustí kvalitní audio, tak hraje fantasticky. Bohužel jsem u sebe neměl flashku abych to testnul. Tu si vezmu na příští předváděčku :-) Ale běžné rádio hrálo, tak nějak obyčejně, nenadchlo, ale neurazilo. V Mazdě 3 hrálo i rádio fantasticky, třeba to bylo DAB, netuším, soustředil jsem se víc na jízdu než audio. Ale taky se s ním pohraji až se půjdu projet se sedanem.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Možno by nezaskodilo v prípade rádia sa skúsiť pohrať s nastavením EQ.
Aj keď sám viem,že ak to už vo vyrovnanej charakteristike nehrá "do ucha" tak pomocou EQ sa toho veľa nepodarí napraviť.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Kocúr píše: Ja osobne padám na zadok aj zo sériovej aparatúry v mojej rollke.
Ja zas padám na zadok keď počujem akustický hluk od zrkadiel a gúm. :-)
Nie raz sa mi stalo,že som radio ani nezapol a ani mi to nechýbalo.
Asi preto,že v Auris MKI to bohviečo nebude.
Dokonca sa minule kolega smial,že sú ľudia čo pri cúvaní vypnú audio systém úplne. Ja nie som výnimka. :-D
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Grey píše:Ja bych rekl, ze prumerna rychlost neni vypovidajici. Jsem schopen mit prumernou rychlost 80km/h a jednou mit spotrebu 6 a jednou 8...
Pro mne je vypovidajici popis trasy (dalnice, okresky rovina, okresky kopce, zacpy,...) a styl na techto usecich.
To bys mohl dokazat se stejnou spotrebou jet 60 nebo 80 v prumeru, ale tak mmozna na par kilometrech, kdyz bys zaradil kopce, nebo extremni sjezdy z kopcu. Urcite by nebyl rozdil 2litry pri 395km vzdalenosti pri stejne prumerne rychlosti. Mozna tak pul litr nanejvys...a nemusis na to mit ani hybrid, to nedas pri stejnem prumeru ani s beznym atmo benzinem.
farnell píše: Ja zas padám na zadok keď počujem akustický hluk od zrkadiel a gúm. :-)
Nie raz sa mi stalo,že som radio ani nezapol a ani mi to nechýbalo.
Asi preto,že v Auris MKI to bohviečo nebude.
Dokonca sa minule kolega smial,že sú ľudia čo pri cúvaní vypnú audio systém úplne. Ja nie som výnimka. :-D
Tak ja mam v Aurisu to priplatkove Audio a po tom, jsem vymenil menic cd za digitalni vstup, tak ten zvuk je skvely. Ale i radio hraje velmi dobre, ve srovnani se stejne starym Avensisem a Corollou Verso, Auris vede. Akorat tradicne, zadni repro hrajou moc potichu.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Tak zas to nie je až taká tragédia.
Dokonca sa mi pri počúvaní hudby z cd či usb neraz stalo,že v prehravanej hudbe bolo počuť také detaily ktoré som pripisoval anomáliam vo zvukovom prejave motora, či podvozku. :-D
A to je iba "koncernove" autorádio.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“