tyma píše:ma mas niekto v corolle ten modry svietaci pasik pred spolujazdcom? pripadne sedacku spoloujazdca vyskovo stelovane? V akej to je vybave
V Executivu to je, ale chvíli jsem sám nevěděl, jestli tam ten proužek je... Nijak moc nezáří, takže je vidět jenom ve velké tmě. Ale je tam a je to efektní.
Zdravím,
asi 3 mesiace mám novú Corollu a s nástupom zimy som objavil obrovský nedostatok auta - odhlučnenie podvozku a kolies.
Na cestách je všade štrk, prípade iný materiál kvôli ľadu a námraze, a už pri nižšej rýchlosti (50km/h) je ten zvuk odletujúceho štrku od kolies neznesiteľný.
Určite ste to tu už riešili, ale nič som nenašiel.
Dá sa tento problém vyriešiť ? nejaká dodatočná izolácia podbehov nad kolesami, prípadne niečo podobné ?
Je to už fakt na nervy
Ďakujem
Toyota Corolla 1,6 CVT, Active Trend+ LED, 1G3 Sivá (popolavá) - 9/2017
sysel777 píše:Zdravím,
asi 3 mesiace mám novú Corollu a s nástupom zimy som objavil obrovský nedostatok auta - odhlučnenie podvozku a kolies.
Na cestách je všade štrk, prípade iný materiál kvôli ľadu a námraze, a už pri nižšej rýchlosti (50km/h) je ten zvuk odletujúceho štrku od kolies neznesiteľný.
Určite ste to tu už riešili, ale nič som nenašiel.
Dá sa tento problém vyriešiť ? nejaká dodatočná izolácia podbehov nad kolesami, prípadne niečo podobné ?
Je to už fakt na nervy
Ďakujem
Ako vravíš, je to tak a ja som to riešil odhlučnením podbehov aplikáciou špeciálneho náteru STP Waterbase Mastic v dvoch vrstvách. Kdesi tu na fóre som to presne popisoval. Firma zaoberajúca sa ozvučením vozidiel mi aplikovala ten náter - zvládol by som to aj sám kebyže mám garáž. Dáš dolu kolesá, natrieš to - necháš deň, dva postáť a je to. Nič ťažké. Je to ale len čiastočné riešenie keďže som takto odhlučnil len podbehy a ono ten rachot ide aj z oblasti pod sedadlom vodiča či spolujazdca a tam som to natierať nenechal. A áno, predné zásterky mám, originálne.
ďakujem. Idem sa o tom nátere viac poinformovať.
Myslel som si, že by stačilo nahodiť nejaký "koberček" na podbehy a to by problém vyriešilo, ale keďže ten zvuk ide aj z iných častí podvozku, vyriešiť sa to úplne nedá.
Škoda :/
Mimochodom, to mizerné odhlučnenie je len nejakou "špecialitkou" Corolly ? lebo jazdil som v zime na podstatne lacnejších autách a ani jedno z nich takto lowcostovo odhlučnené nebolo.
Toyota Corolla 1,6 CVT, Active Trend+ LED, 1G3 Sivá (popolavá) - 9/2017
No takto. Aurisy sú na tom rovnako.
Ale ani ja som nikdy nejazdil na inom aute takto odspodu zle odhlučnenom.
Pozeráš TheGgrand tour druhú sériu? Pri prejazde kamienkami to v corolle rachotí rovnako ako keď jazdia celebrity v TGT na tom jaguáre na okruhu v časti so šotolinovým povrchom.
Inak dajú sa nalepiť aj také odhlučňovacie pláty z akustickej hmoty na podbehy, tuším sú samolepiace. Ale či sa časom nezačnú odlepovať a či sa pod nimi nebude usádzať nejaký sajrajt - na to by som kilečko nestavil.
Prosím vás jaké máte otáčky ráno po studenem startu když je venku kolem 0° C ?
Mně to naskočí na 1800 ot/min , za 10-15 s klesne na 1500 a za dalších 10-15 na 1200.
Je to OK ?
Problém je že se cítím jak děda se Š120 a zvedlým sytičem.
Motor je 1,6 valvematic 1/2 roku a 6000 km.
Přibližně takhle: https://www.youtube.com/watch?v=T6kjuzSaHSE
milano píše:Prosím vás jaké máte otáčky ráno po studenem startu když je venku kolem 0° C ?
Mně to naskočí na 1800 ot/min , za 10-15 s klesne na 1500 a za dalších 10-15 na 1200.
Je to OK ?
Až bude zase 0, zkusím si vzpomenout a podívám se, ať nekecám, ale nepamatuju si, že by otáčky šly nějak výrazně nad tisíc. Hádal bych, že víc jak 1200 jsem na studený volnoběh neměl (a to se zapnutým vyhříváním sedaček, zadního skla a klimou běžícím v odmlžovacím režimu).
Dnes ráno, 3°. Pri štarte vyskočili otáčky na 1500, tam sa držali cca 15 sekúnd, potom klesli na 1200 kde sa držali aspoň 15 sekúnd - dokiaľ som nevyrazil.
Tých tvojich 1800 pri 0° je v pohode.
Možno je to tiež sytič ako v Š120, len je riadený ECU.
milano píše:Prosím vás jaké máte otáčky ráno po studenem startu když je venku kolem 0° C ?
Je to OK ?
Ahojte, mam par otazok na corollu prechod z aurisa a rozhodujem sa medzi skladovkami corollou 1.6 excutive automat a mazdou 3 revolution manula a mam par otazok ak mozem a to:
- ako ste spokojny s vyskou spolujazdcovho sedadla, mne sa zda dost vysoko, da sa nejak stelovat?
- kufor zvykli ste si ze sa neda otvarat bez kluca?, praktickost kufra - sedan som nemal, vozim tam lyze a budem aj kocik
- audiosystem a kvalita hudby
- stresny nosic a jeho instalacia
- odhlucnenie je naozaj tak zle ako sa tu pise?
Ja som sa rozhodoval tiez medzi corollou a mazdou 3. Uz 2 tyzdne vladtnim corollu v automate. Mazdu som velmi chcel kvoli dizajnu, motoru, spotrebe a podvozku. Nakoniec sa diskvalifikovala kvoli tomu, ze ma malo miesta pre zadnych cestujucich na kolena, problemami s hrdzou, cenou, a proste tym, ze mala o dost horsi pomer cena/vybava ako corolla. Aj som si cital recenzie na japonec.sk co je forum o mazdach a dost ludi sa tam stazovalo aj na najnovsiu 3jku... Ja som kupoval corollu 1.6 CVT vybava active trend plus led za 16790€ plus nejakych 600 za metalizu ( akcia 11-12.2017). Mazda stoji po vseljakych zlavach v automate cca 20000€ v podobnej vybave co mam ja teraz a manual nejakych 16100€ plus 600€ metaliza ale o dost slabsia vybava a manual... Zatial so zenou deti nemame ale presne to som sa pytal majitelov na tomto fore cca pred 2 mesiacmi a vraj s kcikom problem nebude. Na lyze by som ti asi doporucil stresny nosic lebo nosit mokre a spinave lyze v interieri mi neprde dobry napad.
Sedadlo spolujazdca mi pride ok da sa tam pekne rozvalit, mam 183cm a necitim sa tam vobec zle ale sedadlo vodica mi pride trochu pohodlnejsie
- hudba je uplne v poriadku a hraje to rozhodne na dannu cenu nadpriemerne. Brat ma 5r auris a tam to hraje o dost horsie. Ak nie su velmi narocny budes spokojny
Podla mna ma corolla jeden z najlepsich pomerov cena/vybava/ snad spolahlivost ale beriem ze mazda je silny hrac. Este sa mi paci nova subaru impreza tam to vychadza cvt plus 4x4 na 20000€ ale nebiem ako je to s ich spolahlivostiu.. vraj ale cvt beru z toyoty
Toyota Corolla (2017) 1.6 Multidrive S Active Trend + led