Grey píše:Ja bych rekl, ze prumerna rychlost neni vypovidajici. Jsem schopen mit prumernou rychlost 80km/h a jednou mit spotrebu 6 a jednou 8...
Pro mne je vypovidajici popis trasy (dalnice, okresky rovina, okresky kopce, zacpy,...) a styl na techto usecich.
A tož profil trasy jsem popsal: Brno- Balatonlelle-Brno, přitom ČR dálnice a zbytek 100% okresky. V "kopcích" (maďarské kopce, mezi Györem a Veszprém to není 100 % rovina) spotřeba rostla.
Průměrná rychlost byla určitě stejná jako u všech ostatních řidičů. Jeli jsme pomalu na minutu přesně s Waze (plus dvě přestávky na sváču).
Jízdní styl: otáčky na max. jsem měl jen při předjíždění traktorů a pomalých kamionů. Nerozjížděl jsem se "zvostra", protože jsem si koupil hybrid. A hybrid jsem si koupil, abych jezdil na spotřebu. Na druhou stranu rozhodně nemůžu říct, že bych vytvářel kolony. Jel jsem s davem. Nic víc, nic míň. Rozjezd z 0-100 za 8 jsem fakt ani jednou nezkoušel.
Pravda, nejvíc mi to pokazila trasa Břeclav-Brno na D2. Za měsíc jedu Chorvatsko, to fakt čekám 6,0 l/100km při dodržování limitů na dálnici.. Možná i trošku víc