Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
cizinec
Člen Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od cizinec »

tobik píše:
Corolla2014 píše:
tobik píše:tak dnes jsem zjistil, ty boční okna při stažení kapky
vody nesetřou jak jste tu uváděli.je to divné u jiných
aut to makalo.
Tak to je průser .. asi bych auto vrátil nebo chtěl slevu :lol:
Jen že jsem to tu četl jako poznatek,určitě to na nějaké
vrácení není a hodnotu super autíčka to nesnižuje :D
Zdar všem.
Jsem tu novy a sem cizinec takže předem se omlouvám za pravopisne chyby.
Ptal sem se na okna v Toyotě u minule Corolly jelikož sem nebyl zvykly že to nesetre a bylo mi rečeno že to je naschval aby se to prahem a kaminkami neodřelo . A u minule Corolly sem měl fakt nepoškrabaní okna. Je to možná ten důvod proč to nesetre.
Corolla E18 1,6 Valvematic Active Comfort 2017
ex- Corolla E15 1,33 2012
ex- Škoda Fabia Combi 1,4 50kw 2002
ex- Škoda Felicia Combi 1,9 D 47kw 1996
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Nikdy som si na žiadnom aute na žiadnom bočnom okienku nenašiel škrabance. Vždy len na čelnom skle.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
LeBron20
Člen Týmu

Příspěvek od LeBron20 »

Tak sa od dnes hlasim aj ja ako novy majitel corolly farba strieborna kovova, je to uplne nova farba, vybava 1.6 cvt active led. Najazdene zatial cca 100km ten automat je fakt skvely, svetla svietia paradne, akurat parkovanie u nas na sidlisku v Kosiciach bude trosku oriesok vzhladom na dlzku auta ale snad to klapne. Zatial som nenarazil na ziadne negativa, vykon mi pride uplne v poriadku na to moje kludne jazdenie bohato staci.
Toyota Corolla (2017) 1.6 Multidrive S Active Trend + led
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:42, celkem upraveno 1 x.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

LeBron20 píše:Tak sa od dnes hlasim aj ja ako novy majitel corolly farba strieborna kovova, je to uplne nova farba, vybava 1.6 cvt active led. Najazdene zatial cca 100km ten automat je fakt skvely, svetla svietia paradne, akurat parkovanie u nas na sidlisku v Kosiciach bude trosku oriesok vzhladom na dlzku auta ale snad to klapne. Zatial som nenarazil na ziadne negativa, vykon mi pride uplne v poriadku na to moje kludne jazdenie bohato staci.
Vitaj, spolukošičan.
IPA nemáš? Občas ma prekvapí do akého mrňavého priestoru mi to samo zaparkuje, že mám potom malú dušičku, či dokážem vyjsť von.
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

Jednu novu corollu vidavam na kuzmaniho sidlisku, pekny kusok.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

eMeM píše:Jednu novu corollu vidavam na kuzmaniho sidlisku, pekny kusok.
Hej, rollky sa množia. Len na našej ulici na Ťahanovciach sú ďalšie dve.
Inak IPA či senzory a kamera sú hodne návykové.
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

U nás v Ostravě to tak žhavé nevypadá, ale rozhodně vídávám Corollu častěji než třeba Yarise. Auris stále vede, ale Corolla mi aktuálně přijde druhá nejčastější, což velmi dlouho neplatilo.

Bohužel musím taky zmínit, že jsem včera počet Coroll na našich cestách snížil o jednu - dal jsem k likvidaci svoji stařenku. Sloužila neskutečně dobře (hádám, že do oprav a servisů za cca 16 let jsme narvali dohromady tak 50 tisíc Kč max, neskutečně spolehlivé auto, které vydrželo všechno) a doufám, že nová vydrží aspoň polovinu toho, co ta stará. Čest její památce.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
tobik
Člen Týmu

Příspěvek od tobik »

Intri píše:U nás v Ostravě to tak žhavé nevypadá, ale rozhodně vídávám Corollu častěji než třeba Yarise. Auris stále vede, ale Corolla mi aktuálně přijde druhá nejčastější, což velmi dlouho neplatilo.

Bohužel musím taky zmínit, že jsem včera počet Coroll na našich cestách snížil o jednu - dal jsem k likvidaci svoji stařenku. Sloužila neskutečně dobře (hádám, že do oprav a servisů za cca 16 let jsme narvali dohromady tak 50 tisíc Kč max, neskutečně spolehlivé auto, které vydrželo všechno) a doufám, že nová vydrží aspoň polovinu toho, co ta stará. Čest její památce.
Hlavní důvod koupě nové corolly mimo jiné byla také zkušenost
s corollou 1.4 vagon 1997 která ještě slouží /opravy cca.50000kč/
Tak ať nám všem dobře slouží, Vám všem přeji V novém roce hodně šťastných km.
Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Kocúr píše:
eMeM píše:Jednu novu corollu vidavam na kuzmaniho sidlisku, pekny kusok.
Hej, rollky sa množia. Len na našej ulici na Ťahanovciach sú ďalšie dve.
Inak IPA či senzory a kamera sú hodne návykové.

Tady v Práglu začíná být dusno, za dva roky jich tolik přibylo, že jich je až nezdravě moc :-). Přibývá i firemní flotila.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:41, celkem upraveno 1 x.
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Souhlasím, může to však mít i negativní důsledky. Čím více coroll, tím více bude zapotřebí náhradních dílů, tudíž potenciálně bude růst nebezpečí případného odcizení, všichni víme, jak se točí auta od souseda z Boleslavi, nejkradenější značka na trhu. No, nechci malovat čerta na zeď.... A také už se za mnou tolik neohlíží lidé.... Je to příjemný pocit, když se vracím po zaplacení benzínu od pokladny a u našeho autíčka stojí pán a obhlíží si ho....
Jinak dnes cesta na Moravu a musím uznat, že CVT výborně dávkuje otáčky v případě potřeby. Vzal jsem za to do táhlého kopce, přepnul do sportovního módu a ukázal jsem všem překrásně svítící led zadní lampy. Super!!!
LeBron20
Člen Týmu

Příspěvek od LeBron20 »

Kocúr píše:
LeBron20 píše:Tak sa od dnes hlasim aj ja ako novy majitel corolly farba strieborna kovova, je to uplne nova farba, vybava 1.6 cvt active led. Najazdene zatial cca 100km ten automat je fakt skvely, svetla svietia paradne, akurat parkovanie u nas na sidlisku v Kosiciach bude trosku oriesok vzhladom na dlzku auta ale snad to klapne. Zatial som nenarazil na ziadne negativa, vykon mi pride uplne v poriadku na to moje kludne jazdenie bohato staci.
Vitaj, spolukošičan.
IPA nemáš? Občas ma prekvapí do akého mrňavého priestoru mi to samo zaparkuje, že mám potom malú dušičku, či dokážem vyjsť von.
Ipa nemam ma to zial len najvyssia vybava, senzory a kameru mam, ono je to hodne o zvyku asi s tym autom parkovat, casom clovek zisti kedy ma tocit volantom a tak. Inak ja som na kvp to je s parkovanim asi podobne ako thc. Dnes som ju prevetral v tatrach a naozaj max spolahlivost a strasne dobry relax pocas pokojnej jazdy / dialnica cca o110 km/h /Ten vykon je uplne postacujuci co som sa bal z diskusii. A sedadla jedna balada, vyborne tvarovane. Uz manual nikdy
Toyota Corolla (2017) 1.6 Multidrive S Active Trend + led
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

LeBron20 píše:
Kocúr píše:
Vitaj, spolukošičan.
Ipa nemam ma to zial len najvyssia vybava, senzory a kameru mam, ono je to hodne o zvyku asi s tym autom parkovat, casom clovek zisti kedy ma tocit volantom a tak. Inak ja som na kvp to je s parkovanim asi podobne ako thc. Dnes som ju prevetral v tatrach a naozaj max spolahlivost a strasne dobry relax pocas pokojnej jazdy / dialnica cca o110 km/h /Ten vykon je uplne postacujuci co som sa bal z diskusii. A sedadla jedna balada, vyborne tvarovane. Uz manual nikdy
Ja na Ťahákoch bývam rovno nad obchodným centrom, na jeho parkovisku je našťastie vždy miesto na parking.
Ohladom sedadiel - sprvu som bol sklamaný, že nemajú nastavitelnú bedrovú opierku ale časom som zistil, že tvar sedadla je aj bez nej super a vôbec ju netreba. Horšie ale je povedzme sedadlo spolujazdca, nemá ani výškové nastavenie - na ňom si správnu polohu nájsť ozaj neviem. Kebyže mám sedieť na ňom tak to už radšej pocestujem vzadu. Tam sa sedí výborne.
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Sedadlo spolujezdce zamrzí, souhlas. Ještě více mě však mrzí, že nejsou výdechy klimy pro zadní část vozidla, to naprosto nechápu! Takže, aby vzadu měli teď v zimním období teplo, tak já v předu umírám horkem. A to samé v létě. Někoho bych za to pověsil do průvanu....
Odpovědět

Zpět na „Corolla“