Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Jo tak... Pravda, takto jsem o tom nepřemýšlel. Pak to dává smysl. Na druhou stranu, když po přeřazení chci skončit na konkrétních otáčkách, prostě si tam přidám ten plyn.
Těžko, velmi těžko se člověk učí žít s tím, že úplně všechno se za něho snaží dělat elektronika... Přes 15,5 tisíce najeto a včera mi to v kopci chcíplo, jak kdybych jel poprvé. Člověk mačká plyn, pouští spojku, spojka se opravdu pouští, ale ten plyn se nějak neprojevuje včas... Kdo na tohle nemá nervy a nechce se fakt učit pracovat s tím autem v různých situacích => CVT, jednoznačně.
Těžko, velmi těžko se člověk učí žít s tím, že úplně všechno se za něho snaží dělat elektronika... Přes 15,5 tisíce najeto a včera mi to v kopci chcíplo, jak kdybych jel poprvé. Člověk mačká plyn, pouští spojku, spojka se opravdu pouští, ale ten plyn se nějak neprojevuje včas... Kdo na tohle nemá nervy a nechce se fakt učit pracovat s tím autem v různých situacích => CVT, jednoznačně.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Keď jazdím manuálom tak som si pri pohýnaní do kopca zvykol na to, že aktivujem asistent rozjazdu do kopca, hodne to pomôže. Nikdy sa mi nestalo že by mi takto motor chcípol. Občas skapal, ale na rovine - keď som ho zapnutý nemal.Intri píše:Jo tak... Pravda, takto jsem o tom nepřemýšlel. Pak to dává smysl. Na druhou stranu, když po přeřazení chci skončit na konkrétních otáčkách, prostě si tam přidám ten plyn.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Je fakt, že tento motor si nechá doopravdy líbit velmi nízké otáčky a dokáže se sebrat.... Jak u manuálu, tak U CVT převodovky. To soused z Boleslavi se v nízkých otáčkách už zadýchává a mnohem hůře se zvedá.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Máte niekto nejaký nápad či šikovný overený gadget na rýchlejšie rozmrazovanie okien? Momentálne to robím tak, že na sídlisku na parkovisku ráno auto naštartujem, zapnem ofuk čelného skla, nastriekam na všatky okná rozmrazovač a čakám, kedy sa ľad roztopí. Potom keď sa poddá tak ten ľad stierkou na vodu zotriem. Neoškrabujem ľad škrabkou a ani nemienim. Na picasse mi takto manželka chcela pomôcť a asi boli malinké tvrdé nečistoty na okne ktoré zachytila škrabka každopádne ňou doškriabala okno že ma skoro jeblo.
Zatiaľ uvažujem nad niečim takým Alebo takým
Zatiaľ uvažujem nad niečim takým Alebo takým
- Přílohy
-
- Plachta 2.jpg
- (128.31 KiB) Staženo 1009 x
Preferoval bych druhou variantu
nez natahnes tu prvni plachtu, tak ti to auto seskrabu dvakrat cely dokola
Ono i to druhy je naprd - skripat to do tech dveří
Ja pouzivam tekutej rozmrazovač...postříkáš to (začneš čelním) a nez obejdes cely auto tak je čelní jen mokrý....

Ja pouzivam tekutej rozmrazovač...postříkáš to (začneš čelním) a nez obejdes cely auto tak je čelní jen mokrý....
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
No ten tekutý rozmrazovač používam aj ja. Ale ono keď je tá vrstva ľadu hrubšia, či je so snehom na vrchu - tak to trvá hodne dlho, kým sa prežerie k oknu. Hlavne preto, že okná neoškrabávam, používam stierku s mäkkou gumenou kontaktnou plochou.rogerer píše:nez natahnes tu prvni plachtu, tak ti to auto seskrabu dvakrat cely dokola![]()
Ja sa skôr obávam, koľkokrát tú plachtu použijem, dokiaľ mi ju niekto neujebe. Predsa len parkujem na sídlisku. Ale čo, vzal som tú druhú, stála necelých 7eur. Vyskúšam, keď bude na hovno tak ju prinajhoršom hodím do koša.
Ja som si kupil tu plachtu na celne sklo. Akurat treba kupit co najvasci rozmer, kedze celne sklo je riadne velke na vysku.
Som s tymto riesenim velmi spokojny, ten material vyzera super, nesaje vlhkost, je to vyslovene na zimu...
Ja mam skor problem s vlhkostou vnutri, furt to mam zvnutra namrznute.
Som s tymto riesenim velmi spokojny, ten material vyzera super, nesaje vlhkost, je to vyslovene na zimu...
Ja mam skor problem s vlhkostou vnutri, furt to mam zvnutra namrznute.
Toyota Corolla 1,6 Live 2017
Nissan Almera 1,5 2006 (ex)
Nissan Almera 1,5 2006 (ex)
Jaký rozměr jsi vzal?Kocúr píše:No ten tekutý rozmrazovač používam aj ja. Ale ono keď je tá vrstva ľadu hrubšia, či je so snehom na vrchu - tak to trvá hodne dlho, kým sa prežerie k oknu. Hlavne preto, že okná neoškrabávam, používam stierku s mäkkou gumenou kontaktnou plochou.rogerer píše:nez natahnes tu prvni plachtu, tak ti to auto seskrabu dvakrat cely dokola![]()
Ja sa skôr obávam, koľkokrát tú plachtu použijem, dokiaľ mi ju niekto neujebe. Predsa len parkujem na sídlisku. Ale čo, vzal som tú druhú, stála necelých 7eur. Vyskúšam, keď bude na hovno tak ju prinajhoršom hodím do koša.
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:44, celkem upraveno 1 x.
Zdravim, mam jeden dotaz. U Corolly mam v kufru gumovou rohoz, coz je na jednu stranu prakticke pro udrzbu, ale na druhou stranu nemam jak uchytit treba tasky s nakupem. Marne se zatim divam po nejakem reseni, ktere by zabranilo litani veci po kufru. A taky treba nejakou sitku, co mi podrzi par blbin co sebou vozim v te kapse za zadnim podbehem. Ma nekdo dobrou zkusenost s necim konkretnim? Uz pri koupi auta jsem videl, ze tomu kufru Toyota moc nedala, ale netusil jsem, ze bude tak bolet najit neco poradnyho. Diky za vsechny tipy.
Corolla 1,6 Valvematic Multidrive S 2017
Já si koupil prostě plastovou přepravku (resp. dvě), ve které ty věci mám, a je to.Mato71 píše:Zdravim, mam jeden dotaz. U Corolly mam v kufru gumovou rohoz, coz je na jednu stranu prakticke pro udrzbu, ale na druhou stranu nemam jak uchytit treba tasky s nakupem. Marne se zatim divam po nejakem reseni, ktere by zabranilo litani veci po kufru. A taky treba nejakou sitku, co mi podrzi par blbin co sebou vozim v te kapse za zadnim podbehem. Ma nekdo dobrou zkusenost s necim konkretnim? Uz pri koupi auta jsem videl, ze tomu kufru Toyota moc nedala, ale netusil jsem, ze bude tak bolet najit neco poradnyho. Diky za vsechny tipy.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Intri píše:Já si koupil prostě plastovou přepravku (resp. dvě), ve které ty věci mám, a je to.Mato71 píše:Zdravim, mam jeden dotaz. U Corolly mam v kufru gumovou rohoz, coz je na jednu stranu prakticke pro udrzbu, ale na druhou stranu nemam jak uchytit treba tasky s nakupem. Marne se zatim divam po nejakem reseni, ktere by zabranilo litani veci po kufru. A taky treba nejakou sitku, co mi podrzi par blbin co sebou vozim v te kapse za zadnim podbehem. Ma nekdo dobrou zkusenost s necim konkretnim? Uz pri koupi auta jsem videl, ze tomu kufru Toyota moc nedala, ale netusil jsem, ze bude tak bolet najit neco poradnyho. Diky za vsechny tipy.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ky#p343313
Tento dvojhák od VW na obrázku na tej stránke fóra mám aj ja a som spokojný.
Diky za tipy, chlapi. Mrknu na ten hak, zabirat misto bedynkama se mi nechce.
Corolla 1,6 Valvematic Multidrive S 2017
a my tam name takovy dirky na prisroubovani toho haku a sedi i rozmerove jo? Tak taky objednam...já zatím používám cargo elementy na suchy zipy ze skodovky (ale to s gumovou rohoží nejde)
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017