Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nadherny priklad marketingove blamaze.. :-) Je to nove, uzasne, drahe, vyspele, nabite technologiemi, drahe, neotrele, pro vyjimecne lidi, drahe.... :-D K popukani, jak si tady obhajuji volbu auta prestoze jim ji nikdo nerozporuje.. :-) Jen dava na pravou miru rozdil jejich vnimani sveho milacka a technickou realitou.. :-))))))
Back in Czech.
Vegetus
Člen Týmu

Příspěvek od Vegetus »

Mne by jen zajímalo, proč lezete na fórum o Toyotě Prius, když s ní máte problém? Já taky nemám v lásce Oktávky a Volkswageny, ale ani by mě nenapadlo lézt na fórum těch ovcí a prudit je tam.
Místo abych si četl zkušenosti uživatelů se svým autem, musím se tu prohrabovat nesmyslnými žabomyšími válkami.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

aby som varoval ludi, ktori si to auto chcu kupit kvoli nakladom.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ja jsem tady proto, aby nedoslo k omylu... :-) Viz nesmysly o prevodovce, motoru, rozvodech, technice....... :-) A navic si chci Prius koupit, tak abych o nem neco zjistil... bohuzel nekteri majitele jsou trochu mimo... :-)))))) Tak holt sem pisu picoviny a kokotiny a sem tam nejakou tu moudrost.. :-D
Back in Czech.
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

URČENÉ IBA MAJITELOM HYBRIDOV

Nechajte tých dvoch na pokoji,bláznom sa nemá odporovať...
Možno ich tie "výpočty" a "varovanie" pred kúpou prestane baviť. Používanie takých vulgárnych slov tiež o mnohom vypovedá.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

JSEM MAJITELEM HYBRIDU.... Lexus RX450h :-) (tedy byvalym majitelem...)....

O cem vsem to vypovida? :-)
Back in Czech.
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

matus69 píše:aby som varoval ludi, ktori si to auto chcu kupit kvoli nakladom.
Mám pocit, že pro toho, kdo si chce takové auto pořídit, nebude mít takové varování žádnou vypovídací hodnotu. Navíc si převážná většina zájemců bude pořizovat HSD ještě z jiných důvodů, a určitě ne jen kvůli nákladům. :-)
Miluju to ticho na křižovatce.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Pssst.. ten kdo si to auto koupit chce, tak ten uz presvedceny je... Ale ten kdo to rozmysli to muze dat dalsi pohled na to co je fakt a co jen marketing.. .:-)

Navic Milan SE zacal to nejhorsi co mohl... prave argumentaci o tom jak je vymecny ze ma hybrid.. :-) K smichu..
Back in Czech.
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

Četl jsem na jedné fandovské stránce USA, že přibližně každý pátý majitel hybridu se vrací zpátky ke konceptu jednoho motoru, teď lhostejno, zda benzín, nebo diesel. V USA je těch hybridů požehnaně, tak se tam pochopitelně takováto statistika dělá mnohem snáze. A o tom to podle mě je. Prostě někomu to "sedne" a někomu zas ne.

Když jsem si koupil po převratu auto v automatu, tehdy u nás téměř nevídaná věc, spousta kolegů mě litovala, že nemůžu řadit. Přitom já neznám nic horšího, než je manuální řazení, z duše to nenávidím, ale pro někoho je to zase zábava. No proč ne.

U nás je situace taková, že na rozdíl od USA si asi hybrid málokdo pořídí jen proto, aby zkusil, zda mu to bude vyhovovat nebo ne. Tím méně proto, aby ušetřil, tedy z důvodů ekonomických. Já jsem se rozhodl taky z úplně jiných důvodů a pak už jen řešil, zda to auto pořídit tady, nebo v EU (což se nakonec ukázalo jako mnohem výhodnější).

Takže kdyby mě v té době někdo od koupě odrazoval, vůbec bych to nebral vážně, to už jsem si prožil kdysi u toho automatu. :D
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak ono s tim razenim a automatem i souhlasim.. Jezdil jsem s automatem dlooouho... tedy jako hodne km a vicero aut a je to proste pohoda. :-) A na jednicku jet sto je docela frajerina.... i kdyz na trojku dveste uz zas takova pohoda neni.. ;-) Nicmene moderni automaty, klobouk dolu, to jsou jiz poradna technicka dilka...

S tim hybridem je to hodne o marketingu. Proste emericanum nakecali ze to je nej... a proto si jich koupili tolik. Castecne za to muze emericky zpusob uvazovani a profilovani se. Kdyz to ma soused a dalsi tak to musim mit take. :-)

V cechca holt psenka hybridum nekvete a v dohledne dobe nepokvete, ale daji se pujcit, operativne lizovat atp, takze si to muze "zkusit" temer kazdy.
Back in Czech.
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

aczasa píše:V cechach holt psenka hybridum nekvete a v dohledne dobe nepokvete, ale daji se pujcit, operativne lizovat atp, takze si to muze "zkusit" temer kazdy.
V Česku se musí obměnit celá jedna generace "řidičů", řečeno méně ohleduplně, musí vymřít současný typický český řidič v Octavii s jednou rukou na řadicí páce, v druhé ruce mobilní telefon, jedoucí po dálnici trvale v levém pruhu, ochoten zabít kohokoli, kdykoli a to i sebe.

Přiznám se, že se ani neumím přesně vcítit do myšlení těchto lidí, protože mě osobně pud sebezáchovy nedovolí jet ve stopadesáti za někým ve vzdálenosti 30 cm.

Pak pokvete pšenka HSDčkům, automatům a hlavně bude na silnici bezpečněji a bude se jezdit ve větší pohodě. Rád bych se toho dožil, ale nedělám si iluze, tak si to alespoň zatím užívám, když jezdím občas po Evropě, mimo naši zemičku. :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ja bych to videl na vymreni Kalousku a Paroubku.... Bohuzel se ukazuje, ze stale novi se rodi nebo stari neumiraji.. :-(

S ridicem jako takovym to nema vubec nic spolecneho. Spise s motivaci... Takze kdyz dame nizsi dane (silnicni), lepsi povinne ruceni, sirsi sit elektrostojanu pro plug-iny, tak si myslim, ze to ma obrovsky nastoupeno i pro toho Oktavkare....

Jinak v HSD je ted bezstupnovy automat? Nebo ma stupne (kolik)?
Back in Czech.
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

matus69 píše: To auto (novy prius) len tak tak znesie porovnanie so strednou triedou co sa tyka vypracovania, odhlucnenia a podvozku. Motoricky je to poddimenzovane. Nejake HUD a cuvacia kamera to nezachrani - ved ale toyota to tam dala iba preto, aby sa dalo aspon niecim argumentovat, ze je to auto strednej triedy.
Ale to neni len cuvacia kamera a HUD, ktory sa mimochodom pouziva aj v 7er bavorakoch. Je tam aj "dotykovy" volant(Touch Tracer), USB vstup, 7 airbagov, automaticka prevodovka, pedalova parkovacia brzda, 6,1" dotykový displej, automatická klíma, LED denné svietenie, predné hmlovky, HID svetlomety a zliatinové kolesá už v základnej výbave.
Skús si dať túto výbavu do oktávky a zistíš, že za ňu zaplatíš rovnako ako za Prius v základe, samozrejme octa s 1.2 motorom (teda slabším ako v Priuse).
Osobne som skúšal porovnať Prius v strednej výbave a Oktu (1.4) s podobnou výbavou. Samozrejme u okty niektoré doplnky ani nie sú na zozname, napriek tomu vyšla drahšie ako Prius. Nehovoriac o tom, že tá ich 1.4 berie v meste 8+ litrov.
Čiže Prius nie je len voľba srdca, ale aj rozumu.
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

aczasa píše:Ja bych to videl na vymreni Kalousku a Paroubku.... Bohuzel se ukazuje, ze stale novi se rodi nebo stari neumiraji.. :-(
No to taky. Souhlas.
S ridicem jako takovym to nema vubec nic spolecneho. Spise s motivaci... Takze kdyz dame nizsi dane (silnicni), lepsi povinne ruceni, sirsi sit elektrostojanu pro plug-iny, tak si myslim, ze to ma obrovsky nastoupeno i pro toho Oktavkare....
Oktávkář se nezmění, má to v povaze. :-( Silniční daň se z hybridu neplatí.
Jinak v HSD je ted bezstupnovy automat? Nebo ma stupne (kolik)?
Žádné, není to ani automat, ani CVT, žádné stupně tam přece nejsou, je to plynulý převod, jak to chápu coby laik.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A to je ten marketing v praxi... K vcemu to je HUD, LED denni sviceni, Hlinikace? Jde o to, ze je treba porovnat porovnatelne...

Auto jezdi naprosto stejne na plechu, jako na hlinikacich (navic spousta hlinikaru stejne v zime bere plech), Vyhody jsou tedy jen automat a autoklima, ostatni pouze ma ospravedlnit vicenaklady. Protoze do cehokoliv sezenes neorigo cinske radio s 7 - 11 inch displayem, USB, kamerou a TV.... To bych nebral jako dobro od toyoty.. spise prave zlo. :-( Ale to je uz zcela muj nazor. Je dobre mit opravdu totalne orezany model aby bylo jasne, co stoji kolik. :-)
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Prius“