Četl jsem na jedné fandovské stránce USA, že přibližně každý pátý majitel hybridu se vrací zpátky ke konceptu jednoho motoru, teď lhostejno, zda benzín, nebo diesel. V USA je těch hybridů požehnaně, tak se tam pochopitelně takováto statistika dělá mnohem snáze. A o tom to podle mě je. Prostě někomu to "sedne" a někomu zas ne.
Když jsem si koupil po převratu auto v automatu, tehdy u nás téměř nevídaná věc, spousta kolegů mě litovala, že nemůžu řadit. Přitom já neznám nic horšího, než je manuální řazení, z duše to nenávidím, ale pro někoho je to zase zábava. No proč ne.
U nás je situace taková, že na rozdíl od USA si asi hybrid málokdo pořídí jen proto, aby zkusil, zda mu to bude vyhovovat nebo ne. Tím méně proto, aby ušetřil, tedy z důvodů ekonomických. Já jsem se rozhodl taky z úplně jiných důvodů a pak už jen řešil, zda to auto pořídit tady, nebo v EU (což se nakonec ukázalo jako mnohem výhodnější).
Takže kdyby mě v té době někdo od koupě odrazoval, vůbec bych to nebral vážně, to už jsem si prožil kdysi u toho automatu.

Miluju to ticho na křižovatce.