Ostrekovače sú v pohode.
Mne vcelku vadia grafy okamžitej spotreby, ťažko sa tá hodnota spotreby odhaduje v tom rozsahu, kde je graficky na pomerne malej stupnici rozsah od 0 do 30 litrov, čísla sú tam len štyri - 0, 10, 20, 30. To je na prd. Na picasse som mal digitálny ukazovateľ okamžitej spotreby vo forme čísla na jednu desatinnú čiarku. 5,4 a podobne. To bolo podstatne lepšie. Samozrejme otázka je s akou presnosťou to ukazovalo, to ťažko povedať. Ale rozhodne to bolo také že kuknem a viem, nie ako teraz čumím do toho a odhadujem kde asi sa hýbe aktuálne ten stĺpček v grafe +-1 liter. Nehovoriac o tom, že na tom grafe nechávam dlhšie pohľad, čo tiež nemusí byť práve bezpečné. Dosť ma to prudí.
Přesně to jsem měl na mysli. Připadá mi divné že se doporučuje výměna kabinového filtru po jednom roku a tady dělají pouze kontrolu. Já jsem se schválně na ten filtr podíval před garančkou a byl pěkně zasranej, tak asi podle Toyoty stačí párkrát profouknout vzduchem a je to vyřešený.
15 tisícovú garančku som mal po 7-8 mesiacoch a 30 tisícovú po roku a troch mesiacoch, tak ma to nejako nebere. Ak by som s tým mal problém, tak si ho vymeím sám. Či to je nejaké komplikované? Na predchádzajúcom aute to bola robota na 3 minúty aj s hľadaním lekárničky a ošetrením tržnej rany. Ja totiž keď niečo manuálne robím, vždy zo mňa krv tečie.
Tak pilovej filtr bych určitě alespoň jednou ročně vyměnil. Nestojí to svět a přeci jen když s tím pak v zimě chvíli stojíš, tak ten nachytanej prach a pil v tom filtru může zahnít a čuchej si pak z jara plíseň viď? Výměnu filtru udělat spolu s desinfekcí klimošky.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Na servis v Toyotě nemám úplně dobré vzpomínky. Mám dojem, že co nemají předepsané, tak řeší jen na upozornění zákazníka. Když jsem nechal dělat u Yarise rv.2007 prohlídku při 60tkm lehce po třech letech, tedy velkou prohlídku a objednal si i desinfekci klimošky, tak mi sice zjistili že vodní pumpa sákne a i když jsem jim to na poprvé nevěřil, tak jsem to asi po týdnu nechal vyměnit. Bylo to někdy přelom květen červen a asi 14 dní po výměně vodní pumpy přišly vedra a klimoška po zapnutí nic nedělala. To už jsem do Toyoty nešel ale šel jsem za svým servisákem u kterého jsem si ověřoval sáknutí té vodní pumpy před výměnou. Servisák zjistil, že jak vede potrubí do chladiče klimatizace, že tam nevydrželo těsnění a klimatizační kapalina prostě vytekla ven. V Toyotě si toho nedokázali všimnout ani při té velké prohlídce ani při výměně vodní pumpy. Od té doby jsem už do Toyoty nešel a vozím auto pouze ke svému servisákovi. Mimo jiné i proto že skončila tříletá záruka na auto. Podotýkám ale že šlo o servis v Hradci Králové, takže u vás se toho zase tolik nebojte. Jen si prostě v některých případech asi musíte říct, jinak to montéři prostě neudělají. Ale nejvíc mě vlastně nakrkl ten přístup vedoucího servisu, který mi vpodstatě řekl, že blbej sem já a né oni. Bohužel tam ještě pořád pracuje.
Došli mi slnečné clony na zadné okná. Chce to ešte otestovať so synkom a jeho tabletom za slnečného počasia. Zatiaľ to vyzerá veľmi dobre. Konštrukcia je z drôtu z pružinovej ocele plus perforovaná látka, drží to na neodýmových magnetoch. Inštalovanie a odinštalovanie pár sekúnd. Presne ako som chcel, dole to chlapčisko dá ak chce čumieť z okna naspäť keď bude chcieť pozerať TV prípadne niečo riašiť na tablete.
Vypadá to pěkně když je to takhle akorát na tvar sklel. Zajímalo by mě proč výrobci skel nezkusili udělat samozatmívací skla jako se dají udělat brýle. Že by to bylo moc drahé?
Ešte len pre zaujímavosť skúsim (ak si na to spomeniem) otvoriť okná s clonami za jazdy, že ako sa budú chovať. Predsa len sú uchytené na takých maličkých neodýmových magnetoch - či tie clony vietor nevyrve. Ale tipujem že nie.