Toyota Auris Touring Sports Multidrive S
Re: Toyota Auris Touring Sports Multidrive S
Kia Proceed 1,4T, smart pack, navi pack, Track Red
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Trend, Trend+ 2014 - predane
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Trend, Trend+ 2014 - predane
-
- Člen Týmu
Zdravim, jsem od 31.7.2014 majitel Toyota auris combi s cvt . Priznam se ze nejsem a nebyl jsem fanda Toyoty a japoncu obecne. Prechazel jsem s peugeota 308 sw 2011 se ktery jsem najel 53tkm. A jediny problem byl v tom ze nemel automat.
Jelikoz neuznavam nizkoobsahove 3 valcove motory s turbem , musel jsem peugeota opustit a koukal jsem se po atmosfere a vysli mi 3 japonci . Civic , mazda 3 a auris. Cokoliv je lepsi nez tyto motory tak jsem zvolil mensi zlo.
Po 9tkm bych mel nekolik dotazu.
1.cetl jsem pred koupi na tomto foru prispevky o spotrebe. Cetl jsem zde extrem 4.8l/100km pry bezne 6.5-7.
Nevim po cem dotycni jezdi , ale moje spotreba za jednotlive tankovani se pohybuje okolo 10-13l/100km .
Po te jsem prestal merit spotrebu za jednotlive tankovani ,ale zacal jsem ji merit za jednotlivy den. Ta se pohybuje pri delsich trasach (cca 100km na jeden zatah) 7.9 az 9.5 l/100km. Pri normalnich trasach se spotreba pohybuje okolo 14 -18 l/100km . To se ani Nahodou nepriblizuje hodnotam co jsem zde cet.
2. Jiz 3x se mi stalo ze mi cvt nepreradil a normalne se vytocil do cca 5000ot/min (pro rypaly , ano opravdu si pri automatu otacky nehlidam) musel jsem si pomoct padlem shodit je dolu. Po te jiz v pohode . Ma s tim nekdo zkusenosti?
3. 1x se mi stalo ze mi na displeji mezi budiky zmizel jizdni rezim (p,r,n,d, mi proste zmizel misto toho tam byla cerna obrazovka) po vypnuti a zpetnem nastartovani ok. Stalo se to nekomu ?
Omlouvam se za chyby v textu a diakritiku. Jsem na skoleni , je tu desna nuda
a pisu z tabletu...
Jelikoz neuznavam nizkoobsahove 3 valcove motory s turbem , musel jsem peugeota opustit a koukal jsem se po atmosfere a vysli mi 3 japonci . Civic , mazda 3 a auris. Cokoliv je lepsi nez tyto motory tak jsem zvolil mensi zlo.
Po 9tkm bych mel nekolik dotazu.
1.cetl jsem pred koupi na tomto foru prispevky o spotrebe. Cetl jsem zde extrem 4.8l/100km pry bezne 6.5-7.
Nevim po cem dotycni jezdi , ale moje spotreba za jednotlive tankovani se pohybuje okolo 10-13l/100km .
Po te jsem prestal merit spotrebu za jednotlive tankovani ,ale zacal jsem ji merit za jednotlivy den. Ta se pohybuje pri delsich trasach (cca 100km na jeden zatah) 7.9 az 9.5 l/100km. Pri normalnich trasach se spotreba pohybuje okolo 14 -18 l/100km . To se ani Nahodou nepriblizuje hodnotam co jsem zde cet.
2. Jiz 3x se mi stalo ze mi cvt nepreradil a normalne se vytocil do cca 5000ot/min (pro rypaly , ano opravdu si pri automatu otacky nehlidam) musel jsem si pomoct padlem shodit je dolu. Po te jiz v pohode . Ma s tim nekdo zkusenosti?
3. 1x se mi stalo ze mi na displeji mezi budiky zmizel jizdni rezim (p,r,n,d, mi proste zmizel misto toho tam byla cerna obrazovka) po vypnuti a zpetnem nastartovani ok. Stalo se to nekomu ?
Omlouvam se za chyby v textu a diakritiku. Jsem na skoleni , je tu desna nuda

To je divné, tá spotreba je strašná. Ani sa mi veriť nechce. Nieje nejaký problém v CVT, prípadne v niektorej z riadiacich jednotiek? Toto by som isto riešil cez servis.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
S našim jezdí manželka za 8.5 (hlavně Praha a když mimo Praha, tak dálnice 140-150), takže spotřeba asi OK. Když jsem zkoušel okresku piánko, tak to jede za těch 6.5-7.0.
Tvoje spotřeba je naprosto šílená. CVT mi nikdy toto neudělalo a nikdy z displeje nic nezmizelo.
Příště si to nafilmuj na mobil, až ti někde něco zmizí, abys to mohl servisu ukázat a oni případně importérovi.
Auto máš v záruce, tak neváhej a hned do servisu.
Tvoje spotřeba je naprosto šílená. CVT mi nikdy toto neudělalo a nikdy z displeje nic nezmizelo.
Příště si to nafilmuj na mobil, až ti někde něco zmizí, abys to mohl servisu ukázat a oni případně importérovi.
2014 Toyota Auris Touring Sports CVT
2013 Lexus GS450h F Sport
2005 Lexus GS300 Luxury
2000 Lexus IS200
1999 Lexus IS200
2013 Lexus GS450h F Sport
2005 Lexus GS300 Luxury
2000 Lexus IS200
1999 Lexus IS200
-
- Člen Týmu
Je strasna js o 5 litru vetsi nez z mym predchozkm autem i kdyz v manualu. Pocitove prevodovka je v poho . Toci podstatne mene nez byvale auto v manualu...Kocúr píše:To je divné, tá spotreba je strašná. Ani sa mi veriť nechce. Nieje nejaký problém v CVT, prípadne v niektorej z riadiacich jednotiek? Toto by som isto riešil cez servis.
-
- Člen Týmu
Do toyoty v ostrave jsem volal nasledujici den a pan mi řekl pokud nezustalo nic svitit tak diagnostika nic nenajde. 2x mi to nepreradilo kxyz bylo -13 , myslel jsem ze je to proto protoze auto bylo zmrzle , ale potreti to bylo u zahrateho auta po nejake porci kilometru, tak nevim co si mam myslet...Tuna_ZZ píše:S našim jezdí manželka za 8.5 (hlavně Praha a když mimo Praha, tak dálnice 140-150), takže spotřeba asi OK. Když jsem zkoušel okresku piánko, tak to jede za těch 6.5-7.0.
Taku apotrebu ma kamarat na benzinovej X5. A to je o tonu tazsi kram.
Včera Zlín Brno tempomat na 160 spotřeba 10L a dnes sem jel jen 125 a spotřeba 6.9L.
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
To mi přijde normální. Fobie s 1,4 MPI mi brala klidně průměrně 9,5 když jsem využíval výkon. Zkus nějakou eko rallye, jako tady kolegové s Hybridními kusy. Tj. dodržovat rychlostní limity, rozjíždět se zvolna, vyhazovat kvalt, jestli to CVT umí. Pak by se spotřeba mohla teoreticky dostat někam na dosah té udávané. Taky umím jet s Aurisem Hybrid za 4,6 což je podle dotankování 4,9. Ale pokud začnu používat motor je tam klidně 6 litrů. Podobně u TDI. Dokážu dojet do práce za 5,5 litru, ale pokud člověk trochu spěchá je tam hned 7 litrů. Výhodou toho dieslu je, že se mi to na těch 7 litrech někde zastaví. To u benzínu néé.
-
- Člen Týmu
Kde ty cisla beres? Ja se na 7 nedostal ani pianko jizdou po dalnici.... spotreba za dnesni den 12.4 , najeto 86km . Nejezdil jsem nijak svizne. Jo a nemam diesla , ale 1.6 benzin.klobouk76 píše:To mi přijde normální. Fobie s 1,4 MPI mi brala klidně průměrně 9,5 když jsem využíval výkon. Zkus nějakou eko rallye, jako tady kolegové s Hybridními kusy. Tj. dodržovat rychlostní limity, rozjíždět se zvolna, vyhazovat kvalt, jestli to CVT umí. Pak by se spotřeba mohla teoreticky dostat někam na dosah té udávané. Taky umím jet s Aurisem Hybrid za 4,6 což je podle dotankování 4,9. Ale pokud začnu používat motor je tam klidně 6 litrů. Podobně u TDI. Dokážu dojet do práce za 5,5 litru, ale pokud člověk trochu spěchá je tam hned 7 litrů. Výhodou toho dieslu je, že se mi to na těch 7 litrech někde zastaví. To u benzínu néé.
Prekvapuje mne , ze u byvaleho auta peugeot 308 sw 1.6 vti byt v manualu , ale o 300kg teszi , bavoracky motor , ktery je znamy vyssi spotrebou a mensi spolehlivosti (pridiraji se rady ventily) jsem jezil o 2 az 2.5 litru mene ....
Vidim dve varianty. Bud mam nejaky kus , ktery ma problem a projevuje se to spotrebou (subjektivne ale bez problemu)
Anebo si tady vsichni cucaji ty cisla z prstu... jina moznost neni.
S 1,6 corollou 2013 mám priemrnú 6,6. Dialnice len dovča v lete, semtam medzimesto, drvivá väčšina mesto. Ale mám manuál. To neni vycucané z prsta. Takže skôr vadný kus.
Mimochodom Chorvátsko som mal jazdou na limite dialnicu 6,7.
Mimochodom Chorvátsko som mal jazdou na limite dialnicu 6,7.
Chorvatsko jezdim několikrát do roka a přes 7L sem ještě neměl.. poslední cesta do Splitu tuším taky 6.7L rychlost kolem 130km/hod. Jinak trasu Zlín Hradiště a zpět jezdí dle předpisů za 5.5L. Krátké trasy po městě ani nemerim to je kolem 10 ted v zimě. A to mám s CVT najeto 37tis a nemám důvod kecat
Auris Touring Sportc CVT
Ještě třetí možnost: nemáš dřevěnou nohu?winner820614 píše:klobouk76 píše: Vidim dve varianty. Bud mam nejaky kus , ktery ma problem a projevuje se to spotrebou (subjektivne ale bez problemu)
Anebo si tady vsichni cucaji ty cisla z prstu... jina moznost neni.

<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Nové auto-500km najeto,Březová - Brno,jízda po Brně a zpět celkem260 km-6,93l(vypočítáno podle tankování).
Toyota Auris TS 1.6 Multidrive
spotřeba mě šla dolů cca 15tis km po výměně oleje
Auris Touring Sportc CVT