Corolla FX GT by MiTMaN

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Tak dneska pri zapojovani interieru a dodelavani jsem zjistil ze mi nefunguje topeni :cry: kurna.. a vubec nevim cim to je, rele spina, pojistky dobry, kostra tam jde, ale plus nikde :( myslite ze to muze mit navaznost na to ze ceres mel klimu?

jaroo021 : tobe fungovalo topeni bez problemu?

A pak jeste neco, zkousel jsem vyblikat diagnostiku, jenze to blikalo furt a furt a furt a zadny desli pauzy .. po 2minutach sem se na to vysral.. co to znamena kdyz kontorlka pri diagnostice blika furt?
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
jaroo021
Řidič

Příspěvek od jaroo021 »

no ako som pisal jedine elektriku mi robil chlapik ale on nic take nehovoril ze mu nieco neslo....ako napriklad kurenie..
a na diagnostiku som to este nenapichol...zatial...
aa moze to mat navaznost aj nemusi. elektrika je kur.a system a vzdy niecím prekvapi...
AE111 1.6 20V Black Top 6speed
20V + N/A mood = integra food
20V + garrett = vrchol potravinového reťazca
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Když bliká pořád, tak to znamená, že tam nemáš žádnou chybu.

Zkoušel si vyblikat aji to abs? Návod sem dával ve vedlejším vlákně.

Jo a jak nefunguje topení? Myslíš ventilátor? Spojitost s ceresem v tom moc nevidím, nezapomenul si někde nějakej kábl? Špatnej kontakt?
Holomek!
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

no prave ze ventilator nejde.. nejde plus do ventilatoru ani predradnejch odporu,mozna ani do rele ne :cry: mozna sem to nekde zapomel ale vubec nevim kde, spis sem ho asi odstrihnul, zkusim najit schemata a prolizt to ..pri nejhorsim natahnu novy plus jestli to nenajdu :lol:

rampa : diky, abs teprve zkouset budu :wink:
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Hele a jen tak na okraj, jak budeš řešit papíry? Vzhledem k tomu, že původní vozidlo bylo 4E-FE, tak 4A-GE neukecáš ani omylem...

Nebo snad plánuješ jezdit na papírech z cérese? :twisted:
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

To je tajny :o) ale STK by mela byt v pohode. A pri silnicni kontrole nejak extra nekontrolujou typ motoru, maximalne by me musel nekdo udat. Jinak nemaj sanci zjistit co to je, leda ze by ho vyndali ven -> zabavili by ho na preskoumani.
Pokud by se tak stalo, nezbejva me nez treba z nemecka koupit corollu 1.6(nejlepe Si) a predelat to na ty papiry... :lol:
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Cauves lidi, tak jsem po dlouhy dobe ( vubec neni cas ),si zas udelal trosku casu na auto, resim nasledujici vec, motor sice neni problem vytocit az k omezovaci, ktery je na 7800ot/min. Ale auto jde velice pomalu do otacek a porad jsem neprisel na to cim to je, v soucane dobe shanim oscilometr abych zjistil jak jsou na tom kabely a celkove zapalovani. Asi jina moznost nez oscilometr neni ze?
Dalsi vec co me napadla je, ze jsem pouzil setrvacnik ze 4AGZE, ktery je cca o 1,5-2kg tezsi nez ten co ma mit puvodne silvertop. Může to mit velky vliv?
Jinak motor šlape jako hodinky, nikde nic nedrnči a i spotřeba je asi realna :o) nikdy jsem teda nezkoumal kolik 4AGE 20V žere, ale muj odhad je město 11-12l a mimo město o něco míň ;o) Ale samo že řešit spotřebu u tohohle auta nema smysl :o)
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Těžší setrvačník se určitě na ochotě motoru jít do otáček projeví. Je to opravdu taková tragedie nebo je to jen způsobené tím, že jsi od toho čekal ještě víc?
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Tequilla : neco tam bude jeste spatne, nemelo by delat tomu autu problem udelat 0-100 za 7 sec.. ted jsem nekde kolem 9.5 sec .. coz je proste o 2.5 sec pomalejsi .. takze nekde je chyba.. taky ma vliv to ze mam trosku vetsi kola nez maji byl(17"x8"). Pocitam ale s tim ze vetsi kola udelaj taky neco.. ale urcite ne podle me 2.5sec ;o)
aczasa
Věčnej rejpal

kola...

Příspěvek od aczasa »

Tý jo... já koukám... jak se ti jako ty větší kola promítnou?
Já teda mám na autech různé rozměry ráfků a pneu, ale pořád je rozměr kola +- stejný.... 205/65R15, 205/60R16 (teď teda lehké rozšíření) 225/50R17, ale obvod je stále +- 1 - 2 procenta stejný. Takže jestli jsi postupoval takto (správně), tak je jedno jestli je tam 17inch nebo 14inch. :-/ A nemá to na dynamiku jakýkoliv vliv.
Back in Czech.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Není to způsobené rozložením hmotnosti dále od středu? Na tomhle principu se projektují odlehčené nebo váhově stejné setrvačníky. Jen se přeskupi hmota.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

No takže mi bylo vysvětleno (diky Libore) při čem hraje setrvačnik roli - takže v tom muj problem neni =(
Dneska zkusim dat menši kola a uvidime, jaky bude vliv ? Kdo vi..
Zaroveň ještě zkusim diagnostiku za jizdy -> normalni mě nehodila žadnou chybu
A pak zkusim zkontrolovat svičky, sice jsou novy .. ale pro jistotu
A pak nějak kabely + vičko
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Jak to jede v porovnání s dárcem? No pokud jsi hýbal s rozdělovacem mohl by to být ten problem.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

No v porovnani s darcem buď stejně (což by ukazovali na kabely, ktery jsou použity ze 4AFE =( ) ) a nebo huř ... což by ukazovalo na rozdělovač, s kterym jsem umyslně nehybal, ale když se vyndaval motor, tak se opřal o vičko celou svoji silou(čož vičko značně poškodilo) a nevim jestli je možny že by tou vahou mohlo hnout s rodělovačem .. každopadně i vičko neni uplně ve 100% stavu...=(
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

MiTMaN píše: ... Asi jina moznost nez oscilometr neni ze? ...
Jistě máš na mysli osciloskop, že....? :wink:

Jestli má vliv setrvačník zjistíš snadno: motor vytočíš na neutrál. Jestli se Ti k omezovači vytočí dříve, než za šest vteřin, setrvačník vliv nemá :D

Já bych hledal v přísunu paliva - čerpadlo, filtr, dimenzování... Možná tam chceš dostat víc, než na kolik to auto bylo původně konstruováno.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Corolla“