Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Luke_Luke »

Filda123 píše:Takze. Akce Prime se skutecne tyka emisi... kdy dodnes vyrobene vozy jsou homologovane na pred zářijove zmeny kvuli kterym by toyota jinak musela platit pokuty... takze stejne motory jen starsi homologace... tomu se da verit v dnesni evrope :D proto se tech aut potrebujou zbavit. .

Jinak k motorum. Uprimne jezdim 10let ve stare 323f mazde s 1.8 motorem 84kw. Dneska mame cely den pujceny sedan hybrid 1.8 a musim rict ze vykonostne uplne s prehledem. Do 100km/h predjizdeni bez problemu a to si myslim bohate staci i na kamiony na dalnici. Takze po dnesku jsem presvedcenej ze 1.8 na lidi kteri proste maji radi klidnou jizdu a nepotrebuji mit pod zadkem kw navic.

Nikomu neberu ze chce ci ma 2.0 hybrida ale ti co tu krici ze 1.8 hsd je linej a knicemu motor jsou jen rozmazleni troubove zvykli na oturbene motory kteri neumi jezdit s atmosferickym beznym motorem. Jinymi slovy jede to o fous lip jak bezna atmosfera...nelze srovnavat s turbomotory.
No, nenechcej se opit rohlikem, 1,8HSD jede hur nez nez opet atmosfeticka 1,6, neni to o kroutaku, ktery ti umozni turbo, ale o tom, ze je ten motor priskrceny. Kdyz mel v minule generaci 100kw bylo to lepsi, nyni s 90kw je citelne slabsi a rikam poznat to jde, kdyz zacnes predjizdet na okreskach, nebo ti sedi v aute 4 dospeli, takto jsem to zkousel ja. Samozrejme, ze od Kauflandu do Tesca ve dvou lidech za 4L/100km, nedej boze, aby tam skocilo 4,5L/100km, to bude stacit :-))

A ano, 1,8HSD nerikam, ze je k nicemu motor, ale je z palety motoru pro novou Corollu nejslabsi a nejmene dynamicky, jak realnym testem, tak papirovymi daty.

A poznamka do debaty, proc si nedoprat vykon navic, proc se nenechat rozmazlovat...vzdyt od toho jsou ty priplatkove vybavy a motory...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

Filda123 píše:Takze. Akce Prime se skutecne tyka emisi... kdy dodnes vyrobene vozy jsou homologovane na pred zářijove zmeny kvuli kterym by toyota jinak musela platit pokuty... takze stejne motory jen starsi homologace... tomu se da verit v dnesni evrope :D proto se tech aut potrebujou zbavit. .

Jinak k motorum. Uprimne jezdim 10let ve stare 323f mazde s 1.8 motorem 84kw. Dneska mame cely den pujceny sedan hybrid 1.8 a musim rict ze vykonostne uplne s prehledem. Do 100km/h predjizdeni bez problemu a to si myslim bohate staci i na kamiony na dalnici. Takze po dnesku jsem presvedcenej ze 1.8 na lidi kteri proste maji radi klidnou jizdu a nepotrebuji mit pod zadkem kw navic.

Nikomu neberu ze chce ci ma 2.0 hybrida ale ti co tu krici ze 1.8 hsd je linej a knicemu motor jsou jen rozmazleni troubove zvykli na oturbene motory kteri neumi jezdit s atmosferickym beznym motorem. Jinymi slovy jede to o fous lip jak bezna atmosfera...nelze srovnavat s turbomotory.

Tak vidíš, nekecal jsem :wink:
Toyota Corolla 2020 1,8 Hybrid
Toyota Corolla 2014 1,6 Valvematic
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Filda123: Tú poslednú vetu si si mohol odpustiť. Je v nej kopa tendenčných poloprávd.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

ono si to člověk musí vzkoušet hlavně sám ......
Každý chce něco jinýho a každý jiný má nároky.
Sám pořád nevím, jestli je to nejlepší koupě, jestli se nedá koupit něco lepšího a navíc lacinějšího ... .

Sám sem strašně zvědav, jak to na mě zapůsobí ty jednotlivé motorizace.
Třeba pak řeknu astala vista toyoto , takhle teda nee :D
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Luke_Luke,
tiez to tak vidim. Ceed je lepsia volba ako Corolla. Viac miesta, lepsie sedaky, lepsia NAVI, krajsi interier.
Corolla mi dava zmysel ako 1,2T v nejakej social vybave.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

Mám Toyotu rád, ale současná cenová politika je šílenost. Za Corollu PRIME bych ještě dal do půl mega, ale nad už ne. Sám přemýšlím nad konkurencí.
Toyota Corolla 2020 1,8 Hybrid
Toyota Corolla 2014 1,6 Valvematic
Pupu
Člen Týmu

Příspěvek od Pupu »

Sleduji toto téma od samého počátku a už před prvními fotkami nové Corolly jsem vážně uvažoval o Aurisu 1,8 TS (pak se situace samozřejmě změnil a nyní mě od koupě, kromě otázek níže, odrazuje nejistota ohledně Android Auto, na kterém prostě trvám), nicméně měl bych pár dotazů na majitele, na které jsem dosud nenašel jasnou odpověď. Předně bych chtěl říct, že auto vybírám na dobu min. 10 let, takže spolehlivost je pro mě na prvním místě. Proto mám trochu obavu z motoru 2,0, protože je nepochybně konstrukčně složitější než 1,8, která je navíc prověřená i v jiných typech. Cenový rozdíl není velký a za tu 2,0 bych klidně připlatil, ale skutečně se bojím, zda toho v dlouhodobém horizontu nebudu litovat. Je mi jasné, že dnes nikdo nemůže vědět, jak se ten motor osvědčí, ale možná by někdo technicky zdatný mohl alespoň odhadnout možná rizika toho motoru a podělit se o své myšlenky. O výkon mi nejde, jezdím v autě z roku 2001 s papírovým výkonem 88kW a přijde mi to snesitelné (kromě dálnice, kde motor řve). Nejsem žádný závodník, ale ani brzda provozu (kromě obce jezdím +10-20 km/h tacho dle situace). Pravda ovšem je, že zatím jsme jen dva, ale v budoucnu nás může být více, takže s větší zátěží by více výkonu mohlo být žádoucí.
Druhá věc, nad kterou váhám, je obava z baterií. Nikoliv obecně, ale v tom smyslu, že autem jezdím 1-2x týdně po městě a občas někam na výlet po okreskách, párkrát do roka někam dál po dálnici. Roční nájezd tak mám opravdu malý, v jednotkách tisíců kilometrů. Někde jsem četl, že právě baterce nedělá dobře, pokud auto dlouho a často stojí a baterie tudíž není v provozu a nedobíjí se. Ví o tom někdo něco?
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

CommonUser píše:Luke_Luke,
tiez to tak vidim. Ceed je lepsia volba ako Corolla. Viac miesta, lepsie sedaky, lepsia NAVI, krajsi interier.
Corolla mi dava zmysel ako 1,2T v nejakej social vybave.
No 10let zpatky proste Toyota a Kia byl rozdil jak z jine planety. Hyundai zamerne nezminuju, protoze mam k nemu drobnou averzi, stejne jako ke Skodovce :-)
Dnes jsou si blize, nez by se mohlo zdat, ale netroufnu si rict, ze je Kia lepsi. Ona je proste sportovnejsi, zvlast SW GT a Proceed. Naopak HB hodnotim lepe u Corolly i sportovnejsi u Corolly. Corolla ST a SDN je vice na pohodu pro plavnou jizdu. Ja od auta ocekavam oboji, proto dokazu ocenit jak Kiu, tak Toyotu.
Sedacky jsem testoval ve vybave GT a Exclusive, GTckove jsou fakt supr, Exclusive maji bocni vedeni super, rozmer na mou postavu taky, ale pokud nemas odvetravani sedacek, coz snad zadna specifikace v cesku ted nenabizi, prestoze v testech ji najdes(mozna slovenska verze?), tak se mi v letnich dnech pripadaly dost neprakticke.
U Toyoty, pokud nemas Selection a vyse ty sedacky vypadaji lacine, ale musim nechat, ze ty ve vybave Executive jsou kvalitatne velmi srovnatelne s GTckovymi od Kie.

Lepsi NAVI urcite ano, ale kdyz mi funguje WAZE na infotainmentu od auta, nepouzival jsem ji, ikdyz je tam lepsi zobrazeni povelu na displeji u volantu. Podstatna vec je, ze Kia ma NAVI zdarma, resp. kdyz mas displej 7 nebo 8 palcu, tak ji tam proste mas. Interier souhlas, ten je hezci. Misto vzadu porovnatelne, rozvor vetsi Toyota.

Docela zavidim lidem, kterym vyhovuje 1,8, chteji Toyotu a maji rozhodnuto, pak nic neresi, proste to koupi a je to. Ale cim vic zacnes resit ostatni znacky a celkove nabidku na trhu a zacnes srovnavat, tim je rozhodovani horsi :-)
Pupu píše:Proto mám trochu obavu z motoru 2,0, protože je nepochybně konstrukčně složitější než 1,8, která je navíc prověřená i v jiných typech.
K 2,0 motoru - neni nahodou uz nejakou dobu v nekterych Lexusech?

EDIT: Maji stejne vykonny 2,5L ve starsich modelech a pak v novem UX je ten stejny motor M20A-FXS
Obrázek
Forfoc
Člen Týmu

Příspěvek od Forfoc »

Tak nevím, zda je to tu diskuzní fórum Toyota klubu nebo na příznivců KIA.
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

A znova je to tu :) Nie, toto je forum o Corolle 2019 a teda je uplne normalne porovnavat Corollu s autami podobnej triedy. V tomto pripade napr. Kia Ceed. Keby sa tu riesilo o tom, ake ma vybavy Kia, ake farby ponuka a cenniky a neviem co vsetko, nepoviem. Ale tu sa robi obycajne porovnavanie aut podobnej triedy s tym, ze jedno z nich je to, o ktorom je tento topic. Nechapem, aky moze byt s tym problem.
Zaroven, niektori toyotaci su sklamani z toho, aka je ta Corolla a zaroven aka je v porovnani s konkurenciou (lacnejsou).
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Filda123
Navigátor

Příspěvek od Filda123 »

On je spis docela pr9blem ze nekteri Netoyotaci tady cpou lidem sve nazory a delaji z nich blbce kdyz neberou jejich nazor... uz tu ctu nekolilaty prispevek jak je toyota hrozna strasna atd. Jedna vec je napsat porovnani druha vec je tu na toyota foru furt vsechny presvedcovat jak je ta corolla hrozna a ze vsechno okolo je lepsi...

Chci slyset zazitky cls corollou chci slyset ruzne poznatky a vychytavky atp. A ne jen bejteni kdyz si nekdo dovoli sem hodit spotrebu nebo vyzdvihnout i slabsi motor... je to hybrid ktery toyota dela 20 let a dela ho dobre ... je to corolla tu toyota dela mnohem mnohem dele a porad je to nejprodavanejsi auto... tak sorry ze tady uz nikoho nebavi poslouchat porad od 2-3 lidi furt stejne urazky a narazky jak je toyota hrozna a ze by si ji nikdy nekoupili protoze je proc cechacky draha... no neni .. ma normalni cenu jako jsou u jinych stejne kvalitnich automobilek.
Forfoc
Člen Týmu

Příspěvek od Forfoc »

Jsem tu nový a předpokládal jsem, že zde bude diskuze o Corolle, o zkušenostech atd. Ano, pokud by nebyl akční ceník Prime, tak je cena všech verzí přemrštěná. Pokud nechci hybrida, tak mi nový ceník Prime přijde jako super nabídka. Pokud chci a líbí se mi sedan, tak nebudu koukat na kombi od Kie.

Každý kdo si kupuje zcela nové vozidlo asi dokáže sám vyhodnotit své preference a co za své peníze dostane. Na kolik vyjde zde vychvalovaná Kia, která bude mít totožnou výbavu jako akční verze Prime?

Já osobně bych řekl, že než Kia Ceed, tak Renault Megane má minimálně podobné ceny a vzhledově je mnohem hezčí. Nicméně Renault i Kia jsou takové "všelidové" značky, kterých je na silnicích mraky a které rychle ztrácí hodnotu. Koukněte se v bazarech po Aurisu, Corolle. Tam jsou bazarové ceny stále vysoké a některé 2-3 roky stará auta, jsou za cenu výprodejového modelu Corolla Clasic.

Tak nějak nechápu, že půjdu na fórum Toyoty a tam budu psát, jak je auto mimo, že chci jen Kiu. Tak proč nejdu rovnou na diskuzní stránky Kie?

Je to jen diskuzní fórum a napsal jsem svůj názor na věc. Samozřejmě klidně o Ceedu pište dál.

K ceně auta. Já mám strop právě těch 500 000. Na hybrida nemám. Byl jsem v autosalonu v Praze (ještě před akcí Prime) a chtěl vidět Corollu v základu. Říkali, že nižší výbavové verze a benzínové motory nemají skladem, že by je nikdo nekupoval. Praha je jiný svět a není problém tam prodat hybridy v nejvyšších verzích za původní ceny, které měli skladem a je o ně zájem.
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

tak ono kdo by si koupil auto za půl míče s plechovýma kolama ?
To už si každej dá minimálně verzi komfort, kde je vcelku rozumný příplatek.
A na testovací jízdy zpravidla mají full výbavu.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Forfoc píše:Jsem tu nový a předpokládal jsem, že zde bude diskuze o Corolle, o zkušenostech atd. Ano, pokud by nebyl akční ceník Prime, tak je cena všech verzí přemrštěná. Pokud nechci hybrida, tak mi nový ceník Prime přijde jako super nabídka. Pokud chci a líbí se mi sedan, tak nebudu koukat na kombi od Kie.

Každý kdo si kupuje zcela nové vozidlo asi dokáže sám vyhodnotit své preference a co za své peníze dostane. Na kolik vyjde zde vychvalovaná Kia, která bude mít totožnou výbavu jako akční verze Prime?

Já osobně bych řekl, že než Kia Ceed, tak Renault Megane má minimálně podobné ceny a vzhledově je mnohem hezčí. Nicméně Renault i Kia jsou takové "všelidové" značky, kterých je na silnicích mraky a které rychle ztrácí hodnotu. Koukněte se v bazarech po Aurisu, Corolle. Tam jsou bazarové ceny stále vysoké a některé 2-3 roky stará auta, jsou za cenu výprodejového modelu Corolla Clasic.

Tak nějak nechápu, že půjdu na fórum Toyoty a tam budu psát, jak je auto mimo, že chci jen Kiu. Tak proč nejdu rovnou na diskuzní stránky Kie?

Je to jen diskuzní fórum a napsal jsem svůj názor na věc. Samozřejmě klidně o Ceedu pište dál.

K ceně auta. Já mám strop právě těch 500 000. Na hybrida nemám. Byl jsem v autosalonu v Praze (ještě před akcí Prime) a chtěl vidět Corollu v základu. Říkali, že nižší výbavové verze a benzínové motory nemají skladem, že by je nikdo nekupoval. Praha je jiný svět a není problém tam prodat hybridy v nejvyšších verzích za původní ceny, které měli skladem a je o ně zájem.
Mrkni kdyztak par stran, resp. desitek stran zpatky. Na tech 130stranach tady je popsano vicemene vsechno o nove Corolle od lidi, kteri to maji nactene jen z netu, od lidi kteri to opravdu zkouseli a na poslednich 30stranach i od lidi, kteri to meli aspon na vikend nebo uz ji vlastni. Dozvis se vicemene vse.
Nechapu, co je spatneho na srovnani s konkurenci, srovnavali jsme tady s Mazdou, Hyundaiem a dalsima. Novinari to delaji uplne stejne a spousta lidi tady na jejich clanky pridava odkazy. No jak jinak asi chces poznat na aute, co je a co neni kvalitni, kdyz nevyzkousis konkurenci? To je naprosty zaklad pri vyberu noveho auta. Jasne, existuje skupina lidi, kteri proste vi na 100%, ze chteji Corollu a maji jasno, ale podle nazoru za posledniho pul roku, v tomto tematu je cast lidi s autem velmi spokojena, cast velmi nespokojena cenami nebo vybavou, motorizacemi, atd. No a pak je tu skupina, ktera je nekde uprostred a rozhoduje se na zaklade osobni zkusenosti a je uplne bezne, ze pokud nejakou takovou zkusenost ma, ze ji preda na foru ostatnim, od toho to forum je ;-)

Ale nemam lidem za zle, ze se pohorsuji nad jinymi znackami, ja taky par mesicu zpet jsem byl jednoznacne pro Corollu, protoze Toyotami ruznych modelu jezdim poslednich 12let, no do chvile, nez jsem zacal zkouset jine, konkurencni auta na dlouhodobych vypujckach. Ono to trosku otevre oci...a zjistis, ze jedni maji lepsi tohle a druzi zase tamto.

P.S. spoiler alert nekteri to srovnavali o par prispevku zpet i s Oktavkou vcetne cen a vybav, tak pozooor, aby to nekoho nepohorsilo pri zacteni se do starsich prispevku :-D
Naposledy upravil(a) Luke_Luke dne čtv 04.07.2019, 08:46, celkem upraveno 2 x.
Obrázek
jozk82
Člen Týmu

Příspěvek od jozk82 »

Já jsem to měl tak, že jsem se rozhodl vyměnit svého 9 let starého aurise. Peníze jsem si musel během let našetřit (zádná firma a odpočty DPH), nechtěl jsem žádné úvěry. Najezdím ročně okolo 10 000 km. Přemýšlel jsem jsem i o jiných značkách Kia Ceed, Honda Civic, Ford Focus, ale pořád mě to táhlo k té Toyotě. Ceny od 349 900 zní pěkně ale v reálu se s podobnýma výbavama dostanete vždy okolo 500 000 Kč. A to byl můj limit a tak jsem nakonec vybral Toyotu Corollu TS s motorem 1,2 a výbavu Comfort a paket Tech s bronzovozelenou barvou (čekací doba byla 6 týdnů). Jsem spíče hračka a tak se mi líbil 7''display v kapličce, aut. parkování a takové ty blbosti. Momentálně mám nejetých necelých 1 000 (dálnice, město a trochu okresek) a spotřebu mám 6,4 l na 100 km. Jsem spokojený jak se spotřebou tak s agilitou auta. Nejsem žádný trhač asfaltu, prostě normálně jezdím podle limitu cest a auto nemá žádný problém ani s předjetím. Prostě každému bude vyhovovat jiný motor a jiná výbava a nemá cenu se dohadovat co je lepší. Každý jsme jiný a máme jiné potřeby.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“