Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
PetrPH
Řidič

Re: Zkušenosti

Příspěvek od PetrPH »

Skoda, ze jsem si to precetl az ted:D
Na starem aute (jiny vyrobce, ale ty zakladni chybove kody byvaji sdilene stejne) jsem mel totozny problem. Svicky byly docela ko, tak jsem je vymenil. Nove byly opet ko po "par kilometrech". Bylo to prave blbyma civkama a kablama (tam nebyly civky primo na svickach), kde kably vekem mely vetsi odpor, civky mensi vykon a ve vysledky svicky davaly spatne jiskru. Nasledovala vymena civek, kabelu a znova svicek, cimz se problem naprosto vyresil.
Naposledy upravil(a) PetrPH dne pát 18.05.2018, 09:26, celkem upraveno 1 x.
Prius II 2008
priusek plusek
Navigátor

Příspěvek od priusek plusek »

švihák píše:Zítra dostane auto novou cívku na druhý válec. Doufám ve šťastný konec.
No to já taky, hlavně ať ti to dobře jezdí. Já jsem se svým Prius+ naprosto spokojen.
Zatím mě nepotkala žádná větší závada - zaklepat.. :-)

A jenom takové malé doporučení pro všechny od mého mechanika, čím jsou starší svíčky - tím více se namáhají cívky a pak nějaká odejde. Není radno podceňovat výměnu.
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

...abys nezaklepal motorem! :lol:
priusek plusek
Navigátor

švihák píše:...abys nezaklepal motorem! :lol:
Kuš...nestraš :D
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

Všichni priusáci,ano pokud jsou svíčky měněny dle plánu údržby tak pohoda.Prius má předpis měnit po každých 90 tis.km.Předpokládám,že v mém též byly v 90 tis.km vyměněny.Nyní má auto 177 tis.km a v první polovině června jde na velkou údržbu,při které budou měněny i svíčky.Pokud dodržujete dodávání iridiových svíček od fy DENSO tak je pohoda.Mají dle výrobce vysoký výkon a zatím mi v žádné Toyotě nezkomplikovaly život.Jsem zvědav co je za problém u mého když se to projevuje až když je auto řádně zahřáté.
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Tak cívka to bohužel prý taky není. Auto zlobí dál. Má někdo šikovného servisáka?
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

námořníku-těžká rada. Dnes jsem se u nás bavil s 2-ma servisními technikami na toto téma. Tvrdí ,že se musí jít postupně na všechny části které by to mohli být .Nejprve tvrdili svíčky,k tomu potom zapalovací cívky, jednotlivé vstřikovadla, prověřit lambdu sondu,vyčistit sběrné potrubí + ventil EGR. To auto má i prý senzor klepaní někde pod sběrným potrubím zapuštěné do bloku pro objevení detonačních projevů to jsem vyčetl z netu.Já sám budu tento problém muset řešit na velké údržbě z kraje června.Možná,že by to chtělo vyzkoušet všechny zapalovací cívky ,aby se vyloučilo ,že to skutečně nejsou pokud ti vyměnili všechny svíčky.Doufal jsem,že oznámíš ,že je vyřešené a ostatní kterým to bude též činit budou mít již první předpoklad řešení. Nyní budeme muset dál hledat problém čím to vzniká. Mě se to děje až je auto zahřáté /olej cca 50°až ... nevím nemám ukazatel teploty oleje.
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Teď mi diagnostika opět ukázala P0302. Takže druhý válec. Svíčka to není, cívka to není. Vstřik? Jak je u Priusu vůbec řešený?
To by vysvětlovalo jednu zkušenost, že známým skákání motoru přestalo po nalití čističe motorů do nádrže. :roll:
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

námořníku- vstřiky jsou zamontovány nad sběrném potrubý spojené s klapkou v bloku motoru a elektricky ovládané.Nutno vyndat a vystříkat čističem.Na youtube jsou amatérské obrázky jak vyčistit.Př.Fuel injector cleaning.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

U nafty čistič dají nahusto a může to pomoct,tak proč to nezkusit u benzínu. Já to dávám co deset tis. u babičky.U Prďouse radši začnu taky....
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Davide, to myslíš na lahvičku míň benzínu? Kterou značku čističe byste doporučili?
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Jo, takhle to kluci dělali u nafty, dokonce to tam dali skoro samotný, jen s trochou nafty a výsledek byl. Samozřejmě se ty vstřiky neopraví (pokud jsou v konci), ale vyčistí a je to znát. Já dávám ten Toyoťáckej ale nebál bych se Tec2000, ten se mi osvědčil u oleje.
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Nevíte někdo číslo vstřiku pro Prius 1,8? Nevím, jestli ho má cenu čistit nebo rovnou vyměnit.
Naposledy upravil(a) švihák dne pon 21.05.2018, 10:46, celkem upraveno 1 x.
priusek plusek
Navigátor

švihák píše:Nevíte někdo číslo vstřiku pro Prius 1,8? Nevím, jestli ho má cenu čistit nebo rovnou výěnit.
Už jsem zpět, kolik má tvoje auto najeto?
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Ahoj, s priusek plusek jsem mluvil, abych nebyl za nezdvořáka :lol:

Vstřik je doma. Tak malá věcička a takových peněz! Asi je ze zlata. Zítra bude vyměněn. Tak snad...
Odpovědět

Zpět na „Prius“