Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Intri
Manager Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od Intri »

rogerer píše:Hlasovy ovladani (ne pres ridice ale pres tlacitko na volantu) taky nefunguje a taky nevim proc :( Listovani telefonnim seznamem tlacitkem na volantu taky nefunguje (podle manualy by melo?)
Taky mi to nefunguje. Podle mě je to pro nás prostě vypnuté. Bohužel ani změna jazyka to nezapne, mám rozhraní v angličtině a stejně hlasové ovládání nejede. Hloupé rozhodnutí, podle mě si někdo jenom tupě řekl, že když u nás není mateřským jazykem angličtina, nikdo by to stejně nepoužíval... Přitom aspoň za anglické hlasové ovládání bych byl rád.

Ani listování mi nejede a to mi vadí víc než to hlasové ovládání... Člověk by měl být schopný ovládat základní funkce telefonu na volantu, nejen přijímání a odmítání hovorů.

A co se kontaktů zobrazovaných jako čísla týče, to nevím - já si nevšiml, že by se mi nějaký známý kontakt nezobrazil jménem.

Hodně bych si přál, aby i naše Corolly časem dostaly nějakou aktualizaci systému, která přidá nové funkce, ale silně pochybuju, že se to stane. Jestli budou vůbec nějaké aktualizace, člověk je nejspíš nijak nepozná.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

rogerer píše:Mel jsem movy avensis 1.8 manual a reaguje to uplne stejne blbe. Podelne parkovat do kopce couvanim byl horor,plyn nesel presne davkovat bud se palila spojka nebo to chcipalo,dalo se na to nejak zvyknout ale nebylo to ono. Kdyznjsě testoval corollu manual prislo mi to uplne stejny resp vubec me nenapadlo ze by se to chovalo jinak mez avensisovka 1.8. Nastesti cvt tohle vyresilo
No neviem, parkujem pri chate v lese tak, že musím opatrne a pomaly cúvať pomedzi stromy hore prudkým kopcom a je to bez problémov. Spojka mi smrdela príšerne len keď som takto skúšal zaparkovať kamarátov focus 1,8TDDi. Ale isteže je to s cvt podstatne jednoduchšie.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Carlos65
Člen Týmu

Příspěvek od Carlos65 »

BKSL píše:Chlapi viete ako sa cez "Toyota Touch 2 and Go" pripojim na wi-fi pristupovy bod ? tkzv. "rychle pripojenie k internetu"
Mam najdene 2 bluethoot smartfony a uz mi nikde neponuka a ani nevyhlada ziadne wifi pristupove body.
Mam tie bluethoot telefony odstranit a skusit znovu najst nejaky wifi pristupovy bod alebo ako to funguje ?
Podle mě musíš povolit data v mobilu sdílet přes bluetooth. Já to udělal v mobilu s Androidem přes nastavení telefonu, viz obrázky.
Přílohy
01.png
(40.68 KiB) Staženo 1047 x
02.png
(23.7 KiB) Staženo 1047 x
03.png
(26.38 KiB) Staženo 1047 x
BKSL
Navigátor

Příspěvek od BKSL »

Cez bluetooth to funguje aj mne ale zaujima ma ako sa da pripojit toyota na internet cez wi-fi pristupovy bod co je v blizkosti vozidla.
V podstate neviem ci to je vobec mozne :)

Toyota Corolla 2017, 1,6 l Valvematic 16P - 97 kW, Multidrive S, Executive, platinova-bronzova
noker11
Člen Týmu

Příspěvek od noker11 »

caute, da sa na nasom aute nejakym sposobom zapnut nejaky signal pri odomknuti a zamknuti auta? Bez alarmu
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:46, celkem upraveno 1 x.
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

noker11 píše:caute, da sa na nasom aute nejakym sposobom zapnut nejaky signal pri odomknuti a zamknuti auta? Bez alarmu
Zvukový ne, jenom probliknutí blinkry se dá nastavit.
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:46, celkem upraveno 1 x.
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Měl bych dotaz, chtěl bych úplně vypnout rádio, lépe řečeno celý infotainment. Dobrá, zmáčknu dotykového tlačítko zapnout/vypnout. Když krátce, vypne se audio. Když déle, tak jsem předpokládal, že vypnu celý infotainment. Nic, nereagovalo. Tak jsem podržel déle a došlo k tzv. restartu, infotainment se vypnul a hned zapnul. Takže jak to tak vypadá, mám smůlu. Samozřejmě je způsob, kdy si ztlumím audio a následně si vypnu obrazovku. Tlačítka však nadále svítí a je to několik kroků, než se to nastaví. Otázka, zní, jde tedy vůbec infotainment vypnout? Pokud ne, tak to zase vidím na menší úlet japonských inženýrů.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

hanes73 píše:Měl bych dotaz, chtěl bych úplně vypnout rádio, lépe řečeno celý infotainment. Dobrá, zmáčknu dotykového tlačítko zapnout/vypnout. Když krátce, vypne se audio. Když déle, tak jsem předpokládal, že vypnu celý infotainment. Nic, nereagovalo. Tak jsem podržel déle a došlo k tzv. restartu, infotainment se vypnul a hned zapnul. Takže jak to tak vypadá, mám smůlu. Samozřejmě je způsob, kdy si ztlumím audio a následně si vypnu obrazovku. Tlačítka však nadále svítí a je to několik kroků, než se to nastaví. Otázka, zní, jde tedy vůbec infotainment vypnout? Pokud ne, tak to zase vidím na menší úlet japonských inženýrů.
To jsem taky zkoušel najít a nepovedlo se. Podle mě nejde, maximálně, jak říkáš, vypnout audio (což ale nevypne třeba upozornění navigace na radary) a pak displej, ale tlačítka podle mě nevypneš. Naštěstí to pro mě osobně není problém, tlačítka nevnímám ani v periferním vidění, ale kdo to chce vypnout, má nejspíše smůlu.
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Hmmm, moc pěkné, co se dá dělat. Pokud to tak máme nastavené od výroby, jak píšeš, mám smůlu.
Začala zima, a tak si sem tam vrzne nějaký ten plast. Ale dnes ráno se mi od střední části palubovky rozehrál takový koncert, že jsem musel poprvé použít donucovací prostředek a to "domluva po Rusku" . A ejhle....zabralo to. No nic, jinak vše v pořádku... Spokojenost.
lidoma
Člen Týmu

Příspěvek od lidoma »

Tak jsem se to tady snažil pročíst, ale nepodařilo se mi najít, zda umí Corolla do zátočin přisvěcovat mlhovokou. Vmenu se mi nepodařilo nic najít. Máte někdo zkušenost?
Toyota Camry, 2,5 hybrid, 160 kW, 2021
ex. Toyota Corolla, 1.6 Valvematic M, 2017
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Neumí. Nevím o tom, že by Toyota tento nápad (podle mě efektní, ale nijak užitečný - Corolla svítí do stran dost, aspoň s LEDkovými světly) adoptovala.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

hanes73 píše:Měl bych dotaz, chtěl bych úplně vypnout rádio, lépe řečeno celý infotainment. Dobrá, zmáčknu dotykového tlačítko zapnout/vypnout. Když krátce, vypne se audio. Když déle, tak jsem předpokládal, že vypnu celý infotainment. Nic, nereagovalo. Tak jsem podržel déle a došlo k tzv. restartu, infotainment se vypnul a hned zapnul. Takže jak to tak vypadá, mám smůlu. Samozřejmě je způsob, kdy si ztlumím audio a následně si vypnu obrazovku. Tlačítka však nadále svítí a je to několik kroků, než se to nastaví. Otázka, zní, jde tedy vůbec infotainment vypnout? Pokud ne, tak to zase vidím na menší úlet japonských inženýrů.
Nejak to jit musi, protoze jsem mel auto na garancce a vratili mi to s vypnutym radiem, zapnul jsem a radio zacalo hrat, takze ztlumeny to nebylo. Na displeji nic nesvitilo. Kdyz radio vypnu, tak mi sviti Audio vypnuto nebo neco podobnyho...
RAV4 HSD FWD
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Zkus můj popsaný způsob, tedy krátce zmáčknout, vypneš jenom audio, více dlouze, jenom se to restartuje, ale vypnout to prostě natvrdo, alespoň mě, NEJDE. :-(
Odpovědět

Zpět na „Corolla“