Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
p1947
Řidič

Re: Zkušenosti

Příspěvek od p1947 »

námořníku,každá svíčka má vlastní zapalovací cívku/modul/.Ceny se pohybují od 700,00 Kč a je i za 2000,00Kč dle značky.Od fy Desno je za cca 1800 Kč/ks.Stále ale já tvrdím,že to ten zvuk,který uvádíš na Youtube, nemá nic společného se svíčkami ani cívkami. Dle několika článků k poruchám na zapalovacích cívkách auto nejede,špatně startuje a volnoběh má nepravidelný. Ale tvůj Prius začne při jízdě,při mírném šlapání na plyn a začína na rychlosti cca 30km/hod-45km/hodinu a pak již je normální.To samé se mě projevuje.Ať mi nikdo netvrdí,že když jsou vadné svíčky nebo zapalovací cívka tak se to projeví až v průběhu jízdy a v určitém rozmezí.Při poruchách výše uvedených částí se to musí projevit ihned a stále.
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Přesně to co píšeš tvrdí i mechanici. Vyloučili i vstřiky atd. Vše měřeno a vše v normálu. Zítra doskáču k jinému mechanikovi.
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

námořníku- pokud jsi vyměnil svíčky jak jsi napsal,tak bych ještě nechal vyndat zapalovací cívky na na nich nechal změřit primární odpor a sekundární odpor. Každý tento údaj má předepsaný odpor v ohmech a pokud je v pořádku tak cívkám nebude nic. Dle katalogu od fy BERU,vyrábějící tyto součásti většinou nějaká porucha je na okolních součástích a ve velmi malých případech je tato cívka v poruše. Ale zase moje úvaha bude-li v poruše bude problém od počátku a né v určitém rozmezí.
priusek plusek
Navigátor

Příspěvek od priusek plusek »

švihák píše:Přesně to co píšeš tvrdí i mechanici. Vyloučili i vstřiky atd. Vše měřeno a vše v normálu. Zítra doskáču k jinému mechanikovi.
Já netvrdím že mám vždy pravdu, ale tento typ závady se projevil už u jednoho Priusu co byl na dílně.
Vždy se musí postupně vyloučit závady a u některých aut to trvá dlouho a potom je to o trpělivosti mechanika co se tím chce hrát.

Já bych osobně přehodil zapalovací moduly mezi sebou a pokud se to změní nějakým způsobem - budeš vědět že je to ono.
A měření odporu je celkem na nic, protože moduly vykazují různé hodnoty a tváří se že jsou dobré a přitom nefungují.
Je to jenom velmi hrubý způsob jak zjistit jestli není proražený, ale celkem nic o funkčnosti to neřekne.

Pokud to nepomůže, můžeme postupovat dále.

To jsou rady z praxe a pokud ti to v Praze neopraví, přijeď do Brna - znám jednoho velmi dobrého mechanika co je pracant a tak snadno se nevzdává :-) A navíc zná tyto auta.
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Na YouTube je mraky videí s klepajícím motorem. Pročítám diskuse pod nimi. Koukněte tam taky, koho problém zajímá :roll:
Píšou i o manifold (rozdělovač?) A chyby P0300, P0301, P0302, P0304 kdyby někdo věděl.
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

námořníku- jednotlivé kódy ti uvedu o co se jedná .P0300 je uvedeno random cylinder misfire condition. Musíš si to přeložit do řeči autařů .Já to si vykládám jako náhodné ztráty při natlakování válce.P 0301-0304 jsou kódy pro uvedení chyb v jednotlivých válcích.To znamená válec 1,2 a 4.Na google lze dohledat rozklíčení jednotlivých kódů.
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Takže se snad blíží verdikt!

Jel jsem za jiným mechanikem a cestou se konečně rozsvítila kontrolka motoru!
Video pro priusáky: https://youtu.be/KIs8VeQguaA

Diagnostika ukázala chybu na druhém válci. Chybu číslo 8, což zatím nevíme co znamená. Má někdo možnost zjistit?
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

námořníku-potřeboval bych znát kód chyby a jsem schopen to dohledat.Kód by měl mít 4 čísla.Tobě to dělá kdfyž je motor zahřátý cca po 1 hodině nebo ihned po vyjetí,kdy je studený?
priusek plusek
Navigátor

Příspěvek od priusek plusek »

švihák píše:Takže se snad blíží verdikt!

Jel jsem za jiným mechanikem a cestou se konečně rozsvítila kontrolka motoru!
Video pro priusáky: https://youtu.be/KIs8VeQguaA

Diagnostika ukázala chybu na druhém válci. Chybu číslo 8, což zatím nevíme co znamená. Má někdo možnost zjistit?
Chybu číslo 8 neznám a ani mému mechanikovi to nic neříká a to používá diagnostiku BOSCH.
Máš se soustředit na palivo a zapalování na 2 válci, tlak to bývá málokdy.
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Že by to nakonec byla ta cívka? Kolem 15 hodin bych měl vědět.
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

námořníku- pokud je chyba P0302 tak se jedná o druhý válec a v tom seznamu je cca 8 odkazů co by to mohlo být.Dále pokud by byla chyba na zapalovací cívce což v tom seznamu je ignition coil a chyba P0352 a zase cca 4 možné další součásti.Vše se dá dohledat .
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

námořníku- ještě jsi mi neodpověděl jestli ti to dělá zahřátý motor nebo studený.Dík za odpověď
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Dělá to po cca pěti kilometrech, tedy když se ohřeje.

A to klepání motorů po startu- prý je to než se motor namaže, taková výrobní fušeřina od Toyoty. Řeší se to přísadou do oleje. Ví někdo víc? A jakou?
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

námořníku díky. Mě se to musí ohřát na provozní teplotu cca 20-25 km a pak se to ozívá.Jinak na přidávání do benzinu se doporučuje SUPER BENZIN ADITIV př.od VIF ,který snižuje tření v motoru,zlepšuje mazací schopnost benzinu,snižuje spotřebu ,udržuje stabilní volnoběžné otáčky a další .Od fy VIF mají na to mezinárodně uznávanou zkoušku ve které je napsáno,že odstraní 96 % úsad na sacích ventilech.
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Zítra dostane auto novou cívku na druhý válec. Doufám ve šťastný konec.
Odpovědět

Zpět na „Prius“