Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Kocúr
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Kocúr »

Je pravda, že 200km som vzadu v corolle neabsolvoval. Max KE-MI čo je cca 60km.
Syn ale vzadu sedáva a má na svoj vek (14) super výšku 1,85m (60kg) a nikdy na zlé sedenie nepindal. Ale vieš aké sú dnes decká, ak sa to netýka xboxu či smartfonu tak to majú na saláme a čo im dáš to akceptujú.
Ohľadom porovnávania sedanu a kombi. Je to o kompromisoch. Čo si schopný odpustiť a čo nie. Každý to má inak.
Ja by som napríklad pri i30N fastback vedel odpustiť manuálnu prevodovku. Obyčajnej i30 fastback nie, tú by som chcel v automate. Preferencie.
Corolle som odpustil horší prístup do kufra oproti aurisu kombi. Lebo mi bol jej dizajn bližší a mala viac miesta na kolená vzadu. Kompromis. Ukazuje sa, že to v mojom prípade nebola zlá voľba, previezol som zatiaľ všetko čo trebalo.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
PavelBreit
Člen Týmu

Příspěvek od PavelBreit »

papi píše:zde foto.
Tak tohle přesně považuji za naprostou úchylárnu..pokud se s tím jezdí po veřejné komunikace a né po zahradě :) z rohu do rohu :) .....
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

CommonUser píše:papi,
design je subjektivny atribut, nie realne meratelny, tak to nemiesaj. Ford Mondeo Mk3 je vykvet designu ?
Naco je ti PC, ked nevyuzivas vsetky funkcie ? A co taky mobil, zdimas ho do mrte ? Alebo vlastne tvoje telo, 100% vyuzitie ?
Kombi pokryje vsetky objektivne poziadavky na prepravu, ktore clovek ma. Keby to tak nebolo, tak sa nepredavaju.
Na bus nemam papiere a zle sa to parkuje. Kombi na urovni sedanu ci HB.
Naco vlastne taky velky sedan, ked jazdis sam ???

Kocur,
hovorim o mieste vzadu. To aj v Skode 105 je viac miesta.
"ale pravda že si vzadu posuniem zadok ďalej od operadla aby som sedel pohodlnejšie rozvalený a nie ako v kostole."
Skus tak sediet aspon 200km, nevydrzis.
nic ve zlém, ale zbytečně ten Tvůj názor na karoserii a corollu hrotíš :-). Opravdu v tomto je to každého věc, ano obecně je kombi nejpraktičtější varianta, ale ten kdo to nepotřebuje a např. se mu sedan líbí více, nebo koupí sedan z důvodu nižší ceny tak bych ho nezatracoval. Já mám kombi protože mne vlastně i živí sport, především lyže a tam je kombi praktické a na převoz lyžáků a dalšího vybavení jej využiji. Rozhodně bych si nekupoval kombi protože v něm povezu pračku, novou mne přivezou až do domu a díky obrovské konkurenci na trhu i zdarma. Ano asi tak 70 % prodejů bude mít Corolla v TS, jelikož je to karoserie, která jednak u tohoto modelu dobře vypadá a jednak má největší potenciál pro většinu, ale i ty ostatní si své najdou. Např. proč mám manželce kupovat TS, když jí stačí HB a HB je navíc např. pro parkování o něco jednoduší ( na délku se lépe vleze do více míst ).
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
octavius
Řidič

Příspěvek od octavius »

martinw píše:Tak urcite, zavisi na pouziti vozu, ja bych s LPG nemohl parkovat v nekterych parkovacich domech a se dvema detmi na zadnich sedackach - opravdu nechci mit metr od nich nadrz s plynem - velky naraz zezadu a je vymalovano. Ale pro firemni/druhy auto do rodiny proc ne kdyz se setri penize. Tech faktoru co se musi zvazit je mnoho a kazdy ma jine priority.
Nemam Auris na LPG ale podla toho co pises nemas absolutny prehlad v tejto technike. Nastuduj si kolko vydrzi LPG nadrz a co sa stane pri naraze do LPG a benzinovej nadrze??? Mnohi urcite odpoved poznaju.... :bomb: :bigups:
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Ano asi tak 70 % prodejů bude mít Corolla v TS,
Ano, a to je mě pro menší další bonus, že se dřív někdo za jízdy poohledne po sedanu, jelikož není tak často vidět jako TS :)

CommonUser

Právě proto si koupím auto, abych ho co nejvíce využil.... a combi já rozhodně nevyužiju víc než sedan, tak proč bych si ho měl kupovat jenom proto, že je všeobecně praktičtější - všeobecně -ale pro mě ne . A že lidi začnou skákat z mostu, tak já přece neskočím taky .... .
Myfune
Klega ji v práci má a kolikrát mě svezl - zase by se to dobře vykládalo díky nízké výšce :D
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Kazdemu podla chuti. Dobre, ze aspon u Corolly ostal takyto vyber ... :yell:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Mikes007
Člen Týmu

Příspěvek od Mikes007 »

Zdravím. Nevíte někdo, jaké jsou teď dodací termíny pro novou Corollu TS SELECTION?
Prius II
Corolla TS 1,8 Selection
Filda123
Navigátor

Příspěvek od Filda123 »

Mikes007 píše:Zdravím. Nevíte někdo, jaké jsou teď dodací termíny pro novou Corollu TS SELECTION?
My objednavali minuly tyden q rekli nam konec zari... ale to se hodne meni
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Zeptám se zase blbě - duální klimatizace -> funguje to to tak, že nastvení jedné teploty např na 20st, tak to fouká 20 st na řidiče a osoby sedící za ním a druhá teplota třeba na 25, tak to fouká na spolujezde a osoby sedící za spolujezdcem ?
Jak má rolka dva výdechy ventilace vzadu, tak zjedné fouká 25 a zdruhé 20 ?
Chápu to tak správně ?

Osobně bych to bral, kdyby to bylo nastavení teploty vepředu tj, ventilace by foukala ve předu za všech větráku 25 a v zadních vetrácích foukala těch 20 ..., pak by to mělo u mě větší význam.
Jelikož ted u současný jednozonový klimy ve předu mrznu a v zadu se pořád potí, jelikož než tam doběhne vzduch se ohřeje .... .

Za měb y stačila klidně pořád jednozonová když už to má výdechy ventilace vzadu , což ty výdechy ventilace ocením daleko víc, než třeba kravinky typu senzor deště, asistent pruhu ... .
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

funguje to tak, že vlášť pro levou stranu a vzlášť pro pravou, nebo pro obě stejně. Já to ani nevyužívám, mám nastaveno stejně jak pro mne tak pro spolujezdce. Vzadu to v TS díky hodně zatmaveným sklům tak hrozné není, prohřívá se to alespoň v mém autě o něco méně než v přední části. Jinak co mne obecně nevyhovuje je způsob fungování automatické klimatizace, jelikož když dám auto, tak si nemohu svobodně určit kam to má foukat, chápu, že automatika si to vše řídí sama, ale mne vyloženě vadí, když mne jde studený vzduch na tělo. Proto automatiku skoro nepoužívám :-).
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

no, tak dvouzonová klima je myslím pro většinu lidí k ničemu ...., myslím, že v 95% stačí lidem jednozónová ...

Jinak za chvíli hurá do rozpáleného černého auta :D
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

je a není, jsou lidé a znám je co to využívají. Nedávno jsem seděl jako spolujezdec v autě, kde jsem sám musel řidiče požádat, aby mne to nastavil jinak, jelikož měl nastaveno 17 st, tedy foukal hooodně ledový vzduch, to já opravdu nechci.
dbx
Člen Týmu

Příspěvek od dbx »

papi píše:no, tak dvouzonová klima je myslím pro většinu lidí k ničemu ...., myslím, že v 95% stačí lidem jednozónová ...
No... u nás manželka chce väčšinou o pár stupňov viac, než ja.
Inak v mojom Mondeu to funguje - sa mi zdá - tak, že jedna zóna je pre vodiča a druhá je pre ostatných, t.j. pre spolujazdca vpredu a pre oboch vzadu platí tá druhá zóna.
Toyota Corolla 2.0 Hybrid Touring Sports, Comfort-Navi-Tech
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Ja mam 4 zonový "KLIKATRONIC". Ale má to svoje muchy...zony sa občas vzajomne ovplyvnujú. Ked chce chladit zadný vpravo, ťaha mi na ucho vpredu z prava :mrgreen: Inak jeto super. napriklad funguje aj pri vybratej batérii a za 27 rokov nebola doplňovaná. :D
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

jarson píše:Ja mam 4 zonový "KLIKATRONIC". Ale má to svoje muchy...zony sa občas vzajomne ovplyvnujú. Ked chce chladit zadný vpravo, ťaha mi na ucho vpredu z prava :mrgreen: Inak jeto super. napriklad funguje aj pri vybratej batérii a za 27 rokov nebola doplňovaná. :D
:bomb: :bigups:
Odpovědět

Zpět na „Corolla“