Zkušenosti
Re: Zkušenosti
VIF vyraba nejaky engine flush? Nebavime sa o aditivach do paliva.
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Moje chyba,už blbnu, myslel jsem Tec (je to taky na tři písmena ) http://www.tec-2000.eu/slabostka píše:VIF vyraba nejaky engine flush? Nebavime sa o aditivach do paliva.
Prius - ta obrazovka je droga
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
U TDI jsem to taky dělal - a to při každé výměně oleje (byl tam prodloužený interval 30.000km). Po pár dnech byl olej stejně černý jako bez výplachu.DavidDDD píše:Já to dávám u tdi motoru (přípravek od Vifu) a olej byl pak na měrce čistější, při kontrole. Nic špatně jsem nezaregistroval...Diakon píše:Omlouvam se jestli uz se to tady nekde resilo, pripadne prosim o odkaz... Co si myslite o vyplachu motoru? (Vyplachove aditivum se naleje do oleje v motoru, nekteri vyrobci v navodu pisou 10 minut na volnobeh a potom vymenit olej, jini maji v navodech ujet treba 1000km a potom vymenit olej.) Muj prius ma najeto 245 000km a az na hlucnejsi chod (asi ventily) pri studenem motoru si neni na co stezovat. Jen me napadlo zkusit ten vyplach, pokazit tim snat nic nemuzu, nebo muzu? Dekuji.
Každopádně u auta u kterého se to nikdy nedělalo a má najeto přes 200.000 km to servisy nedoporučují právě kvůli tomu, že se ty úsady většinou sice uvolní, ale neodejdou pak všechny ven, někde se zase usadí, stuhnou a často pak dojde k přicpání mazacích kanálků. Osobně bych se na to u benzínového motoru úplně vykašlal...
Dízel má olej čierny hneď po výmene tam je to normálne - veľa sadzí.
Olej v benzínovom motore ak je na konci intervalu tiež čierny je znak že funguje - karbon nie je napečený ale v suspenzii.
Olej v benzínovom motore ak je na konci intervalu tiež čierny je znak že funguje - karbon nie je napečený ale v suspenzii.
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Moje zkušenost s "čističem" že po výměně cca 700 km jsem olej kontroloval a byl skoro jako nový, nikdy před tím (bez) takový nebyl. Jezdím po 10 tis. km. Teda u TDI.
K tomu výše, (Tachec), asi lepší opravdu to nedávat, to že se může bordelu uvolnit hodně a udělat neplechu má logiku. V podstatě jako u automatu, když má najeto 250 tis + a nebyl olej dělaný, lepší nechat a dojezdit. To je názor člověka, co to dělá a moje (bohužel) zkušenost také.
K tomu výše, (Tachec), asi lepší opravdu to nedávat, to že se může bordelu uvolnit hodně a udělat neplechu má logiku. V podstatě jako u automatu, když má najeto 250 tis + a nebyl olej dělaný, lepší nechat a dojezdit. To je názor člověka, co to dělá a moje (bohužel) zkušenost také.
Prius - ta obrazovka je droga
Dnes jsem byl na hybridním testu. A nešel udělat. Důvod? Slabá 12V baterie! Tak jsem jel koupit novou. Toyota za 4500 Kč, obchod 1400 Kč. Varta.
Ale jak jsem jí tam chtěl dát, tak jsem si všiml jiných konektorů. Takže mi baterii zítra vymění. A do toho všeho přiběhl sousedovic pes a sežral mi z ní červenou krytku co je na + Tak snad nebude problém.
Ale jak jsem jí tam chtěl dát, tak jsem si všiml jiných konektorů. Takže mi baterii zítra vymění. A do toho všeho přiběhl sousedovic pes a sežral mi z ní červenou krytku co je na + Tak snad nebude problém.
námořníku- kterou si tedy koupil?Vždyť obě by měly mít stejné kontakty + vlevo,- vpravo , + tenčí než - .Štěstí,že ti pes jen sežral tu červenou krytku, představ si ,že by se Ti chtěl zakousnout do nohy neboť, jsi se s ním ctěl přetahovat o tu krytku.V Toyotě ta baterie je typ,který by tam správně měl být/AGM/,na lepší technologii.Od Varty je obyčejná ,byť je doporučována a pravděpodobně s menší výdržností.
Ja taky menil nedavno baterku, koupil jsem konkretne tuto ma o 5Ah vic nez origo. https://autobaterie.heureka.cz/banner-s ... 0a-545-24/
V aute mam navic wifi OBD ktere mi posila informace do mobilu, takze kdyz ridim, muzu zkontrolovat aktualni teplotu chladici kapaliny, otacky motoru, aktualni spotrebu, i kolik stupnu ma nasavany vzduch.
Auto jezdi prevazne mesto 5km do prace a 5km z prace. takze se baterka nestihala nabijet asi kvuli tomu wifi. Ted jsem dodelal solarni panely na zadni bocni okynko (trojukelnik) a to mi nabiji 12v baterku 1,5w kdyz sviti 0,5w kdyz je zamraceno, ale od te doby se mi nestalo ze bych po tydenim stani musel lest do kufru.
V aute mam navic wifi OBD ktere mi posila informace do mobilu, takze kdyz ridim, muzu zkontrolovat aktualni teplotu chladici kapaliny, otacky motoru, aktualni spotrebu, i kolik stupnu ma nasavany vzduch.
Auto jezdi prevazne mesto 5km do prace a 5km z prace. takze se baterka nestihala nabijet asi kvuli tomu wifi. Ted jsem dodelal solarni panely na zadni bocni okynko (trojukelnik) a to mi nabiji 12v baterku 1,5w kdyz sviti 0,5w kdyz je zamraceno, ale od te doby se mi nestalo ze bych po tydenim stani musel lest do kufru.
"Sousede, jestli si toho psa neuvážeš, tak ti ho zastřelím. To už je tenhle tejden čtvrtá slepice a jedna červená krytka na plus! "švihák píše:Dnes jsem byl na hybridním testu. A nešel udělat. Důvod? Slabá 12V baterie! Tak jsem jel koupit novou. Toyota za 4500 Kč, obchod 1400 Kč. Varta.
Kořen slova Toyota je Toy!
Soused má taky Prius! A čte to tady, tak ho zdravím!
Pro aktuální kontrolu aku a nabíjení mám vyzkoušené toto blbuvzdorné zařízení.
http://www.dx.com/p/vst-2-in-1-5v-2-1a- ... rFyV-KB4oI
Vaše témata o Priu.2 jsem prozkoumal vcelku pečlivě a vidím tu pár mýtů, které zbytečně děsí potencionální kupce. Ty nepravdivé nebo zavádějící informace jsou tu překvapivě i od lidí co ta auta jak tu uvádí vlastní i léta. Mohl jsem jejich komentáře jen špatně pochopit. Já s ním jel jen třikrát a RZ jsou ještě teplé.
(Třeba jsem ale dokázal přehlédnou komentář od někoho, kdo to tu už napsal. A já to píšu zbytečně. Tímto se mu a i všem ostatním rovnou omlouvám, že tu tvořím něco co se už všichni vědí).
Prius 2.
Mýt první: Halda uživatelů je zklamaná z toho, že studené auto si po krátkém el. popojetí pak vždy nastartuje motor aby se ohřál. A že to ohřátí trvá tak dlouho.
Při teplotě 10C to v mém případě už cca po dvou, třech minutách minutách běhu motoru vypíná motor a popojíždí elektricky.
(Jako automechanik jsem vyděšen, voda zdaleka nemá provozní teplotu a teplota mot. oleje na tom není jinak).
Mýt druhý: Prius umí jet elektricky jen když není puštěné topení. Tedy všichni co tohle píšou si musí plést topení s ventilátorem.
Teť v zimě když jsem prohřál motor, stačí vypnout Klima a tím zastavit ventilátor výměníku topení, nebo jednoduše AC na volantu do OFF a auto popojíždí elektricky a pořád topí. (Byť jen trochu náporem vzduchu z bočních krabiček u oken, z těch uprostřed ne.)
Mýt třetí: Prius 2 na 16" je strašně tvrdý. Při srovnání třeba s Octavia 1 ANO ale při srovnání s Octavia 2 (přední náhon) NE .
Většina automobilek ve svých modelech Euro 4 tedy 2006 - strašně přitvrdila podvozek, snížila boky pneu auta jsou nepříjemně tvrdá. Prius 2 bych určitě řadil někam mezi tvrdý a příjemný. Po letech ježdění s MB E combi s hydraulickým nivem jsem mile překvapen, jak ty jednoduché japonské nápravy kupodivu přežívají české hrby na silnici.
(Jedinou větší výtku, kdy při brzděni zadní náprava vjede na hrbol co ji vyhodí do vzduchu a přecitlivělé ABS se pokouší zadní kola zastavovat a pouštět.)
Mýtus čtvrtý: Prius krásně připojuje motor k baterce není to ani cítit. Ano ale jen po cestě rovně a nebo z kopce dolu. Zkuste dojet na baterku do ostrého kopce nahoru, kde Vám dojde aku kousek za úpatím vy jste šlápli pořádně na plyn a připojí se motor pěkným štosem, protože to jinak ani nejde.
(Nejjednodušší, řešení teť v zimně mi přijde, že ještě před úpatím kopce pustím na volantu AC ON a motor vrčí a připojí se v moment kdy ještě není agregát ve velkém tahu. Toto řešení lze použít i na kruháku či jiné podobné situaci kdy potřebujete vypálit, nechcete stroj moc ničit tím, že vyrazí na baterku a v tahu bude teprve startovat a připojovat).
http://www.dx.com/p/vst-2-in-1-5v-2-1a- ... rFyV-KB4oI
Vaše témata o Priu.2 jsem prozkoumal vcelku pečlivě a vidím tu pár mýtů, které zbytečně děsí potencionální kupce. Ty nepravdivé nebo zavádějící informace jsou tu překvapivě i od lidí co ta auta jak tu uvádí vlastní i léta. Mohl jsem jejich komentáře jen špatně pochopit. Já s ním jel jen třikrát a RZ jsou ještě teplé.
(Třeba jsem ale dokázal přehlédnou komentář od někoho, kdo to tu už napsal. A já to píšu zbytečně. Tímto se mu a i všem ostatním rovnou omlouvám, že tu tvořím něco co se už všichni vědí).
Prius 2.
Mýt první: Halda uživatelů je zklamaná z toho, že studené auto si po krátkém el. popojetí pak vždy nastartuje motor aby se ohřál. A že to ohřátí trvá tak dlouho.
Při teplotě 10C to v mém případě už cca po dvou, třech minutách minutách běhu motoru vypíná motor a popojíždí elektricky.
(Jako automechanik jsem vyděšen, voda zdaleka nemá provozní teplotu a teplota mot. oleje na tom není jinak).
Mýt druhý: Prius umí jet elektricky jen když není puštěné topení. Tedy všichni co tohle píšou si musí plést topení s ventilátorem.
Teť v zimě když jsem prohřál motor, stačí vypnout Klima a tím zastavit ventilátor výměníku topení, nebo jednoduše AC na volantu do OFF a auto popojíždí elektricky a pořád topí. (Byť jen trochu náporem vzduchu z bočních krabiček u oken, z těch uprostřed ne.)
Mýt třetí: Prius 2 na 16" je strašně tvrdý. Při srovnání třeba s Octavia 1 ANO ale při srovnání s Octavia 2 (přední náhon) NE .
Většina automobilek ve svých modelech Euro 4 tedy 2006 - strašně přitvrdila podvozek, snížila boky pneu auta jsou nepříjemně tvrdá. Prius 2 bych určitě řadil někam mezi tvrdý a příjemný. Po letech ježdění s MB E combi s hydraulickým nivem jsem mile překvapen, jak ty jednoduché japonské nápravy kupodivu přežívají české hrby na silnici.
(Jedinou větší výtku, kdy při brzděni zadní náprava vjede na hrbol co ji vyhodí do vzduchu a přecitlivělé ABS se pokouší zadní kola zastavovat a pouštět.)
Mýtus čtvrtý: Prius krásně připojuje motor k baterce není to ani cítit. Ano ale jen po cestě rovně a nebo z kopce dolu. Zkuste dojet na baterku do ostrého kopce nahoru, kde Vám dojde aku kousek za úpatím vy jste šlápli pořádně na plyn a připojí se motor pěkným štosem, protože to jinak ani nejde.
(Nejjednodušší, řešení teť v zimně mi přijde, že ještě před úpatím kopce pustím na volantu AC ON a motor vrčí a připojí se v moment kdy ještě není agregát ve velkém tahu. Toto řešení lze použít i na kruháku či jiné podobné situaci kdy potřebujete vypálit, nechcete stroj moc ničit tím, že vyrazí na baterku a v tahu bude teprve startovat a připojovat).
Ad mýtus 2., nevím jak prius, ale u Aurisu, když vypnu větrák topení, zmizí mi z displeje i nastavená teplota, tudíž předpokládám, že auto netopí ani náporem, proto nic nenutí ohřívat vodu motorem, proto se motor vypne. AC přes zimu nezapínám pro běžný provoz.
Autor tohoto příspěvku je také automechanik
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
- celkom som nepochopil tam vyššie že mechanik je "zdesený" z čoho? voda a olej nie sú po 3 min. ohriate na prevádzovú teplotu? Samozrejme že nie sú a? PII má ešte nejaký prídavný zásobník na vodu čiže ohrev možno trvá dlhšie ale aj dlhšie drží teplotu chladiačky.tomikm píše:Ad mýtus 2., nevím jak prius, ale u Aurisu, když vypnu větrák topení, zmizí mi z displeje i nastavená teplota, tudíž předpokládám, že auto netopí ani náporem, proto nic nenutí ohřívat vodu motorem, proto se motor vypne. AC přes zimu nezapínám pro běžný provoz.
A že keď vypneš vetrák tak zmizne nastavenie teploty - to áno ale máš pocit že auto netopí? Podľa mňa topí aj vetrá ako každé iné keď vypneš vetrák, niekde je odpor hadíc a filtra vyšší inde menší...
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Mám vyhřívané sedačky, ty mi topí, proto blbě pozoruji, jestli topí i topení. Minimálně chvilku topit bude, když je v radiátoru teplá voda, ale jak funguje regulace topení, když se vypne ventilátor a 6 displeje zmizí nastavení, to fakt nevím.
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
Můj PII nemá termosku na chladicí kapalinu (před levým předním kolem je prázdno). Když je auto v létě v největších vedrech na slunci, tak po zapnutí vůbec nestartuje. Když vypnu větrák, tak to netopí (možná topí, ale neznatelně). Jedině zůstane otevřená klapka, takže vchází náporový vzduch.
Motor se zapíná kvůli topení pouze tehdy, není-li dostatečně zahřátý. Běžně zastavím na parkovišti a cestující v autě mají stálý přísun teplého vzduchu aniž motor běží. Takové teploty se v zimě ale dosahuje typicky pouze jízdou po dálnici.
Priusy používají o třídu řidší oleje právě proto, aby mohly v klidu vypínat motor, který není zcela zahřátý.
12V baterka se za jízdy vůbec nepoužívá, takže je jedno, zda má člověk extra spotřebič na 12V. 12V baterka slouží pouze v případech, kdy je vysokonapěťová (HV) vyplá. Jakmile svítí READY, tak se 12V baterka fláká, případně pomalu dobíjí. Proto vydrží výrazně déle než v jiných autech.
Motor se zapíná kvůli topení pouze tehdy, není-li dostatečně zahřátý. Běžně zastavím na parkovišti a cestující v autě mají stálý přísun teplého vzduchu aniž motor běží. Takové teploty se v zimě ale dosahuje typicky pouze jízdou po dálnici.
Priusy používají o třídu řidší oleje právě proto, aby mohly v klidu vypínat motor, který není zcela zahřátý.
12V baterka se za jízdy vůbec nepoužívá, takže je jedno, zda má člověk extra spotřebič na 12V. 12V baterka slouží pouze v případech, kdy je vysokonapěťová (HV) vyplá. Jakmile svítí READY, tak se 12V baterka fláká, případně pomalu dobíjí. Proto vydrží výrazně déle než v jiných autech.