Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
PALO-Prius
Řidič

Re: Zkušenosti

Příspěvek od PALO-Prius »

PetrPH píše:Tedy dva predni kotouce, nove desky, nejaky cistic na trmeny a prace, celkem za 3,2tis. Cekal jsem nasobne vetsi castku:D
Ja som daval aj predne aj zadne. Tuto cast co popisujes ma vysla v autorizovanom Toyota servise vo Finsku na 346,06 EUR s pracou (8,8tis Kc).

Front brake disc work = 82.56
Front brake disc x2 = 180,00
Front brake pads = 83.50

:cry:
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

"
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

PetrPH píše:Tedy dva predni kotouce, nove desky, nejaky cistic na trmeny a prace, celkem za 3,2tis. Cekal jsem nasobne vetsi castku:D
To bylo v autorizovaném? U mě když nakoupím v e-shopu tak jen materiál 1650,-.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Ahoj všem! Už se to tady určitě řešilo. Prius a emise. Zná někdo chyták jak auto jednoduše přepnout?
tachec
Člen Týmu

Příspěvek od tachec »

švihák píše:Ahoj všem! Už se to tady určitě řešilo. Prius a emise. Zná někdo chyták jak auto jednoduše přepnout?
Nevím, jestli to jde jednodušeji než přepnutím do inspekčního módu - asi ne.
Mě kvůli tomu z jedné STK vyhodili - že to prý není jejich práce tohle znát. Na druhé STK absolutně bez problémů - přesně věděli co mají dělat...
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

inak to nejde....
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Ano, mám tenhle návod. A na emisích se toho bojí. Musím se to naučit.
priusek plusek
Navigátor

Příspěvek od priusek plusek »

švihák píše:Ano, mám tenhle návod. A na emisích se toho bojí. Musím se to naučit.
Říkal mě jeden technik z emisní stanice že ty Priusy dělají tak, že zapnou všechny spotřebiče a nechají trakční baterku vybít.
Jak to naskočí, tak to změří a prý mu to stačí.

Jednou se jim divil zákazník že dostal Priuse vybitého, přičemž jim tam dával s plnou baterkou :-)
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Poslední plusko mi takhle měřili 90 minut! :lol:
priusek plusek
Navigátor

Příspěvek od priusek plusek »

švihák píše:Poslední plusko mi takhle měřili 90 minut! :lol:
Rozumím, takhle je to pro ně asi jednoduché :D
Diakon
Člen Týmu

Příspěvek od Diakon »

Omlouvam se jestli uz se to tady nekde resilo, pripadne prosim o odkaz... Co si myslite o vyplachu motoru? (Vyplachove aditivum se naleje do oleje v motoru, nekteri vyrobci v navodu pisou 10 minut na volnobeh a potom vymenit olej, jini maji v navodech ujet treba 1000km a potom vymenit olej.) Muj prius ma najeto 245 000km a az na hlucnejsi chod (asi ventily) pri studenem motoru si neni na co stezovat. Jen me napadlo zkusit ten vyplach, pokazit tim snat nic nemuzu, nebo muzu? Dekuji.
wenka
Člen Týmu

Příspěvek od wenka »

Osobní zkušenost na jiném vozidle s výplachem motoru. Už bych to nikdy nedělal. Po výplachu hlučnější motor.Začalo prosakovat těsnění pod víkem ventilů. Doporučují místo výplachu koupit levný olej a najet s ním třeba jen 1000km. Pak vypustit.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

švihák píše:Poslední plusko mi takhle měřili 90 minut! :lol:
- to snáď nie... skús si to doma myslím že tam len treba dať pozor na konci či brzdový pedál zatlačiť alebo nie.... a to s tou vybitou baterkou to je snáď vtip.... u nás na všetkých STK si vedia z počítača stiahnuť návod ako to dať do inspection modu a nemajú s tým problém ani v zapadákove....
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Diakon píše:Omlouvam se jestli uz se to tady nekde resilo, pripadne prosim o odkaz... Co si myslite o vyplachu motoru? (Vyplachove aditivum se naleje do oleje v motoru, nekteri vyrobci v navodu pisou 10 minut na volnobeh a potom vymenit olej, jini maji v navodech ujet treba 1000km a potom vymenit olej.) Muj prius ma najeto 245 000km a az na hlucnejsi chod (asi ventily) pri studenem motoru si neni na co stezovat. Jen me napadlo zkusit ten vyplach, pokazit tim snat nic nemuzu, nebo muzu? Dekuji.
- výplach má zmysel ak si napr. pretiahol jednu výmenu a z motora tečie hustý "mazut" - také blato. Ono je to v podstate petrolej a dokáže to trošku tú hustú zmes rozriediť a vytvoriť takú suspenziu ktorú ľahšie dostaneš von. Potom je ale vhodné urobiť po preplachu jednu výmenu oleja lacnejším olejom navyše aby to riedidlo neostalo vnútri a nezasralo nový olej.
Ak nemáš zakarbonovaný motor a robíš výmeny v intervale nie je dôvod to robiť. Skráť výmeny na 10 000km. a áno dá sa to aj jednou výmenou lacnejším olejom tak na 2000km a potom von aj s filtrom.
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Diakon píše:Omlouvam se jestli uz se to tady nekde resilo, pripadne prosim o odkaz... Co si myslite o vyplachu motoru? (Vyplachove aditivum se naleje do oleje v motoru, nekteri vyrobci v navodu pisou 10 minut na volnobeh a potom vymenit olej, jini maji v navodech ujet treba 1000km a potom vymenit olej.) Muj prius ma najeto 245 000km a az na hlucnejsi chod (asi ventily) pri studenem motoru si neni na co stezovat. Jen me napadlo zkusit ten vyplach, pokazit tim snat nic nemuzu, nebo muzu? Dekuji.
Já to dávám u tdi motoru (přípravek od Vifu) a olej byl pak na měrce čistější, při kontrole. Nic špatně jsem nezaregistroval...
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Odpovědět

Zpět na „Prius“