Rav Hybrid 2016 - 2018

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
treid
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Rav Hybrid

Příspěvek od treid »

Jiří73 píše:Treid: lišty vypadají moc pěkně. Plánuješ něco na prahy a nákladovou hranu kufru?
Díky, prahy mám origo lišty z hybrid paketu, ale ty jsou spíše ozdobné než ochranné :)
Vzádu se mě líbíla ta hliníková origo lišta, bouhžel ji ale není možné instalovat s origo parkovacíma senzorama takže jedině ochranná fólie.
|| Toyota RAV4 HYBRID 2016 AWD ||
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

treid píše:
Jiří73 píše:Treid: lišty vypadají moc pěkně. Plánuješ něco na prahy a nákladovou hranu kufru?
Díky, prahy mám origo lišty z hybrid paketu, ale ty jsou spíše ozdobné než ochranné :)
Vzádu se mě líbíla ta hliníková origo lišta, bouhžel ji ale není možné instalovat s origo parkovacíma senzorama takže jedině ochranná fólie.

pokud máš z výroby parkovací senzory tak můžeš dát lištu..
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Jiří73
Člen Týmu

Příspěvek od Jiří73 »

Jaké máte zážitky třeba z parkovišť, kdy jedete, lidi Vás neslyší a jdou před hybridem jak na pěší zóně? Pak udiveně koukají na auto, že se jim najednou ocitlo za zadkem :-) To samé na přechodech. U nás ve městě jezdí asi jen 3 hybridy, 2 aurisky a naše RAV, je to ještě málo rozšířené.
Lavka83
Člen Týmu

Příspěvek od Lavka83 »

Z tohoto důvodu jsem rád, že tam budu mít Safety paket (hlídání chodců ). Snad tento systém funguje a pomůže od střetu s nepozorným chodcem.
Rav4 Hybrid 2WD
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

Jo, lidi si občas nevšimnou. Hlavně v OC a na parkovištích. Po prvním zážitku, kdy blb telefonuje a nekouká, koukám hlavně já.
Láďa
Jiří73
Člen Týmu

Příspěvek od Jiří73 »

Před několika dny jsem se tu tázal, jestli někdo vyplnil všechna políčka akumulátoru.
Dnes v kopcovitém terénu nahoru a dolů se mi vše zazelenilo (to se nechlubím, jsem zatím jen učedník s prvními 700 km). Vozovka přímo vybízela k využívání jízdy typu "plachtění" a rychlost v mírných táhlých sjezdech pouze dokrmovat. Na elektriku dokázal systém jet i 80km rychlostí bez zásahu spalováku. Po vjetí za práh města okamžitě zas dvě políčka bílá.
Od startu na displeji, v první tabulce byla dokonce spotřeba po příjezdu domů 3,6l/100.
Ale kvůli tomuto tam pořád jezdit nebudu :-D :-D
Začínám více rozumět technickým zákonitostem hybridnímu pohonu.
Dokázat mu vyhovět, najít co umí a využít toho. Je fakt, že po pár stovkách km to hned nejde. Bude to delší cesta. Čím víc v tom sedím, tím více mám pocit, jak k hybridu přirůstám a tím víc mě baví. Jsem nadšen a každá jízda je zážitkem.
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

Ahoj,
to se mě zatím nepovedlo. Chybí mě vždy alespoň jedno políčko. A spotřeba do 6lt. je prostě super. A když chci mít spotřebu do 6lt., nutí mě to ke klidné jízdě s rozumem. Takže na chalupu jedu za 5,9 a zpět za 5,8lt.
Láďa
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

Dneska skákání po Praze cca 60km za 5,8.
Láďa
Jiří73
Člen Týmu

Příspěvek od Jiří73 »

Ahoj Láďo,

nádherná spotřeba. Je vidět, že se už vyznáš.
Já momentálně řeším problém při pohybu po městě na krátkých trasách. Tak do 6km, mám pouze dvě někdy tři políčka zelená v akumulátoru a to se neustále připojuje spalovák a tím i roste spotřeba.
Na delší trase je vše v pohodě a spotřebu dokážu udržet jako u tebe a využít hybridního pohonu.
Po vycouvání z garáže, při studeném motoru spotřeba vyletí a na krátké vzdálenosti běžnou městskou jízdou ji není možné snížit, jako při nabitém akumulátoru, kdy je situace opačná.
Nabití akumulátoru pro městský provoz je asi hodně podstatné, aby hybridní technologie fungovala jak má.
Jak máte nabitý akumulátor při popojíždění ve městě? Dokáže se někomu ve městském provozu udržet nabití v rozumných mezích. Díky za odpověď.
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

Ahoj Jiří,
je nutné se rozjíždět pomalu, tak aby šel jen el. motor. Po městě používám hodně tempomat. Když se připojí spalovák, vypínám tempomat počkám, až naskočí EV a jedu znovu na el. Dokážu tak baterku skoro úplně vycucat. Je fakt, že když naskočí spalovák, zvedne si otáčky a nabíjí. Ta spotřeba je průměrná od tankování. Já po Praze jezdím taky krátké vzdálenosti. Takže lehká noha a nekoukat na ostaní, stačí vědomí, že když přidám se sportem, tak na nás skoro nikdo nemá. Co se týká nabíjení, mám 4x4 a nabíjí i zadní motor - možná je to tom.
Láďa
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Ladahori píše:Ahoj Jiří,
je nutné se rozjíždět pomalu, tak aby šel jen el. motor. Po městě používám hodně tempomat. Když se připojí spalovák, vypínám tempomat počkám, až naskočí EV a jedu znovu na el. Dokážu tak baterku skoro úplně vycucat. Je fakt, že když naskočí spalovák, zvedne si otáčky a nabíjí. Ta spotřeba je průměrná od tankování. Já po Praze jezdím taky krátké vzdálenosti. Takže lehká noha a nekoukat na ostaní, stačí vědomí, že když přidám se sportem, tak na nás skoro nikdo nemá. Co se týká nabíjení, mám 4x4 a nabíjí i zadní motor - možná je to tom.

Ja po praze 3 km do prace a z prace 10 litru na 100 :)
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

xmirekp : Tak to nechápu, s Avensisem 2000ccm benzín jsem po Praze jezdil do 9 lt. i s klimou.
Láďa
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Nic ve zlém, ale to "nekoukat na ostatní" je trochu, jak to říct :? :? . Taky jsem jel kus za hybridem po dálnici v levém pruhu při 110km/h, také nekoukal na ostatní :? :?
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Jiří73
Člen Týmu

Příspěvek od Jiří73 »

xmirekp a Láďo: Díky. Už jsem se domníval, že mám něco s dobíjením. Je to tak, pokud se bude trvale jezdit tak krátká vzdálenost, kdy se jede převážně na EV, baterka se rychle vybije a nestačí se pořádně dobít a proto se jede potom převážně na spalovák.
Ten se navíc snaží baterku dobít aby napětí nepokleslo pod stanovenou mez a nedocházelo k postupnému poškozování. Baterka je tím jištěna pro dlouhou životnost. Je to prostě hodně citlivé na profil trasy, jednou se jede i za 2,8 a pak zas za 10. Ale celkový průměr je kolem
6 l, což je paráda. Já třeba např. při jízdě do sousedního města, jedna cesta je cca 40 km, jedu za méně než 5 l, aniž bych brzdil provoz, ale podle předpisů.
Škoda, že nejde akumulátor domlasknout přes noc v garáži :-D
Už přemýšlím jak na to :-D
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

DavidDDD : "nekoukat na ostatní" bylo myšleno - auto nehonit a nezávodit s ostatními. Po dálnici jede v levém 110 jenom trouba...
Láďa
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“