Zkušenosti
Re: Zkušenosti
Zdravím. Máte někdo zkušenost s mytím motoru? Dobrou či špatnou. Na YT je pár videí, někdo to tam různě obaluje alobalem, někdo to prostě vezme vapkou...
Něco pro inspiraci http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/ja ... -to-stoji/
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Kolegové priusáci, dnes jsem jel po dálnici D11 do Prahy na letiště a vezl jsem rodinu/ 3 dospělé + 2 děti v autosedačkách,plný zavazadlový prostor velkých kufrů a batohů/.Byla poměrně veliká mlha, takže celou dobu svítily klopená světla + oboje mlhovky a z důvodu malých dětí byla nastavena teplota topení na 23°C.Dále celou cestu střídavě padal sníh a drobně pršelo,tachometrovou rychlost jsem udržoval mezi 125 km-138 km a výsledná spotřeba byla 5,7 l/100km.Myslím si ,že to je skvělé číslo. Auto má najeto okolo 173 tis.km. Teplota vzduchu na dálnici se pohybovala okolo + 1 °C .
Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

Takže počasí vám vysloveně přálo: Teplá fronta...p1947 píše:Kolegové priusáci, dnes jsem jel po dálnici D11 do Prahy na letiště a vezl jsem rodinu/ 3 dospělé + 2 děti v autosedačkách,plný zavazadlový prostor velkých kufrů a batohů/.Byla poměrně veliká mlha, takže celou dobu svítily klopená světla + oboje mlhovky a z důvodu malých dětí byla nastavena teplota topení na 23°C.Dále celou cestu střídavě padal sníh a drobně pršelo,tachometrovou rychlost jsem udržoval mezi 125 km-138 km a výsledná spotřeba byla 5,7 l/100km.Myslím si ,že to je skvělé číslo. Auto má najeto okolo 173 tis.km. Teplota vzduchu na dálnici se pohybovala okolo + 1 °C .

Spotřeba zhruba stejná jako mám já s obyčejnou Fábií, ovšem pokud bych jezdil na benzín. Na LPG je to cenově zhruba polovina.
Kořen slova Toyota je Toy!
Zabils,achjo 

Tomiq , ta ista spotreba , jasne ved Fabia je rozmerovo , vahovo vykonovo to isté , že ? O tom že Prius je automat ani nehovorím. Priatelka ma Fábiu 1,4 16V , je pravda že tá spotreba na dialnici je taká akú si uviedol . Ale ked idem po meste do práce (2km) identickú trasu identickým štýlom tak fabka má o 2,5l/100km vyššiu spotrebu ako Prius.
Vážený Tomiq, srovnáváte "hrušku s jablkem".Kdybych malým dětem řekl,že hruška je stejně kulatá jako jablko tak si ukážou na hlavu,že jsem ......Tak i vy jste srovnal naprosto nesrovnatelná auta. Pochlubte se se spotřebou u auta mající výkon na 100kW a né na autě ,které má max 63kW/Fabie 1,4 / nebo snad u /Fabie 1,4TDi mající 51 kW/.Občas si na tomto fóru připadám,že tam dávají příspěvky lidi,kteří jsou ochuzeni na myšlení.
Sorry, ale 5,7 je u takto velkého a výkonného auta spotřeba normální a nikoli zázračná.
U auta se sofistikovaným hybridním pohonem, který zdvojnásobuje cenu vozu bych očekával výrazně nižší spotřebu oproti konvenčnímu pohonu.
U auta se sofistikovaným hybridním pohonem, který zdvojnásobuje cenu vozu bych očekával výrazně nižší spotřebu oproti konvenčnímu pohonu.
- tak neviem ale klasické autá v meste žerú násobne viac ako mimo... hsd naopak - v tom je genialita a nemá konkurenciu v klasickom aute....Tomiq píše:Sorry, ale 5,7 je u takto velkého a výkonného auta spotřeba normální a nikoli zázračná.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Ale.ale tomiq,vůbec jste nepochopil můj příspěvek. Ptal jsem se absolutně na něco jiného než vy odpovídáte. Takže mi ukažte auto,které mající 100kW a plně naložené t.j. cca 1,8 t těžké pojede za takovouto spotřebu.Tak ještě abyste to pochopil jinak.Přičtuli k tomu průměrnou spotřebu maximálně zahřátého auta ve městě tak se dostanu na průměr okolo 4,6-4,7 l/100km a to ani s Vaší Fábií nedokážete .Jen pro srovnání, mám ještě benzinové 81 kW auto a na dálnici jezdí okolo 8l a ve městě 6,2-6,5 l a tak tedy vím o čem mluvím.Zřejmě nejste majitelem HSD a píšete o něčem s čím jste nikdy nejel.
Ono když čucháš ten plyn v autě, pak se není co divit.......

Tak jo, máš skvělý auto a sám jseš taky dobrej.To jsi chtěl slyšet a já to hlupák nepochopil a ostatní taky ne.p1947 píše:Ale.ale tomiq,vůbec jste nepochopil můj příspěvek. Ptal jsem se absolutně na něco jiného než vy odpovídáte. Takže mi ukažte auto,které mající 100kW a plně naložené t.j. cca 1,8 t těžké pojede za takovouto spotřebu.Tak ještě abyste to pochopil jinak.Přičtuli k tomu průměrnou spotřebu maximálně zahřátého auta ve městě tak se dostanu na průměr okolo 4,6-4,7 l/100km a to ani s Vaší Fábií nedokážete .Jen pro srovnání, mám ještě benzinové 81 kW auto a na dálnici jezdí okolo 8l a ve městě 6,2-6,5 l a tak tedy vím o čem mluvím.Zřejmě nejste majitelem HSD a píšete o něčem s čím jste nikdy nejel.
V autě čuchám leccos, obzvlášť, když dlouho neuklízímDavidDDD píše:Ono když čucháš ten plyn v autě, pak se není co divit.......![]()

Vážený/Tomiq/,nikdo nepsal o tom,že mám skvělé auto a že jsem dobrý a ani od Vás jsem to nechtěl slyšet,jen jsem Vám odpověděl na Váš příspěvek k tomu,že by se jednalo o zázračnou spotřebu.Kdyby jste se podíval na vícero příspěvků i na zahraničních servrech, tak byste zde nepsal takové nasmysli.Stále čekám na Vaši odpověď o spotřebě auta majícího 100kW a 1,8t těžkého.Jestli jste si nevšiml tak na tomto "vláknu" si majitelé Priusů sdělují své poznatky z provozu těchto aut.Zřejmě jste si spletl stránky,protože píšete o Fabii a ještě na LPG. Možná někdy v budoucnu až ŠKODA vyjde s hybridem tak k tomu také vy přijdete na "chuť" a začnete o tom sdělovat Vaše poznatky,ale rozhodně na jiných stránkách.