Zkušenosti
Re: Zkušenosti
diky, bohuzel mam gen2 2007
- ondrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
tak potom 12204-21011Diakon píše:diky, bohuzel mam gen2 2007
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2007_T ... _1201.html
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
to bude ono dekuji, jen je smutne ze v usa to stoji 8$ , ale v cele evrope to snad sehnat nelze, jen snad u autorizovaneho prodejce.
- PALO-Prius
- Řidič
Slabostka:"Ako sa jazdi v zime tam hore? Solia? Hroty na pneu? Kupil som si na punto vraniky s green diamond, nepouzivaju to? Jazdia ozaj tak dobre ako sa pise? Daj postrehy hoci do samostatnej temy...."
Urcite sa mozu moje skusenosti z "vidieku" lisit od skusenosti z takych Helsink, ale teda napisem moju situaciu.
Jazdi sa super vzdy sa tu tesim na zimu, hoc ja zijem v oblasti pri mori, kde nemame az tolko snehu, skor poladovice. Tu sa cesty neodhrnaju ked snezi vobec (na Slovensku by vsetci nadavali na cestarov), az ked napadne ista vrstva, potom idu odhrnovace a cesta sa cisti len na utlacenu vrstvu nikolkych centimetrov. Cesty tu v mojom okoli sa nesolia, maximlane hodia par kamienkov. Solia sa len hlavne tahy (cesty 1.triedy a dialnice). Totiz skoro kazdy tu ma na zimu hrotove pneu, je to standard. Ja osone som kupil tie najlepsie z najlepsich od Nokianu Hakkapeliitta 8, ktore vyharavju vsetky severske testy hrotovych pneu s velkym rozdielom. (bezpecnost na 1.mieste).
Ked som ich obul prvy krat, bol to sok. Najma obrovska hlucnost, ale zaroven prekvapenie, ze aj na suchom asfalte drzia dobre, ako keby sa don zasekavali (do porov). Najhorsia situacia je blato, spinave mokro, ci kamienky, vtedy sa klzem. Najlepsie sa pravdaze ukazu pri lade, oladovici vysuchanom snehu a podobne. No a tychto situacii tu zazovam cez zimu kopec. Hrotove pneu striedam so zimnymi v lete v pomere 1:1 (teda 6 mesiacov, preto tu mam aj taku vysoku spotrebu, zimne pridavaju 0,2l a hrotove dasie 0,2l, uz nehovorim o povinnom E85, co je dalsie 0,2l navyse). Fini maju letne pneu a potom hrotove, co je dost nebezpecne v preklinacych obdobiach, napr v septembri, ked uz je teplota okolo nuly a oni este na letnych... Realne pouzitie letnych je tak 2 mesiace z roku. Jazda s hrotovymi nimi je super, naozaj odporucam, ak by som mohol donesiem si ich na Slovensko, je to s nimi ovela bezpecnejsie. Nase oblasti ako Orava, ci pod Tatrami, tito ludia by ich tiez podla mna mali mat dovolene obyvat.
Avsak fyzika plati aj s hrotmi, minulu zimu som to raz "prepalil" pri odbocovani z mokrej hlavnej cesty na vedlajsiu (bohuzial ladovu) a v polke odbocovania ma to zviezlo do priekopy (polka auta bola na ceste, druha v priekope). Rozdiel medzi normlanymi zimnymi a hrotovymi je len rychlost, ktorou si mozem dovolit ist do zakruty. Ak za sucha je to 70km/h, v zime pri snehu ci lade to bude 60km/h s hrotovymi, no iba 40km/h pri normalnch zimnych. Clovek hned vie, ci ma auto pred nim hroty alebo nie, podla rychlosti v zakrutach
kedze tu robi aj dost setrnych Poliakov a Slovakov, ktori predsa nebudu vyhadzovat prachy za hrotove pneu, ktore nemozu priniest domov... Teraz ich jazdim uz 3.zimu a zda sa mi, ze nedrzia tak dobre, ako 1.zimu musim sa spytat domacich, kolko tak vydrzia, ale pocul som aj o novom nastrelovani hrotov...
Inak Fini jazdia dobre, predpisovo (maju tu super vysoke pokuty od 200eur vyssie podla danoveho priznania kolegovia dostali 3000-5000eur pokuty za viac ako 20km/h a 3 tyzdne bez vodicaku), niekedy az priliz opatrne a pomaly. V meste kludne aj 30km/h a ludia idu za tym 1. vo vlaciku. To iste okreska ked prvy ide 70 kde je 80tka a nikto toho prveho nepredbehne. Inak v zimnom obdobi sa prehadzuju tabule na rychlocestach zo 100 na 80km/h a potom zase na jar naopak. Celkovo som si na Finsky styl jazdenia uz zvykol, mam ho rad a ked raz za cas pridem do Bratislavy, tak mi to chvilku trva, aby som prepol na drzost a nutnu 'agresivitu' , kedze ma len tazko niekto pusti z vedlajsej.
Jedine co ma tu dost stve su tabule hlavna-vedlajsia v meste. Skoro vsade chyba tabula, ze si na hlavnej! len z vedlasej maju auta tabulu "daj prednost". Takze o to ludia jazdia opatrnejsie do kriovatiek a ja osobne sledujem na rohu, ci je tam znamy trojuholnik, aby som vedel ze nemusim davat prednost z prava, ktora je tu velmi rozsirena skoro vsade. Fu, asi tak
Urcite sa mozu moje skusenosti z "vidieku" lisit od skusenosti z takych Helsink, ale teda napisem moju situaciu.
Jazdi sa super vzdy sa tu tesim na zimu, hoc ja zijem v oblasti pri mori, kde nemame az tolko snehu, skor poladovice. Tu sa cesty neodhrnaju ked snezi vobec (na Slovensku by vsetci nadavali na cestarov), az ked napadne ista vrstva, potom idu odhrnovace a cesta sa cisti len na utlacenu vrstvu nikolkych centimetrov. Cesty tu v mojom okoli sa nesolia, maximlane hodia par kamienkov. Solia sa len hlavne tahy (cesty 1.triedy a dialnice). Totiz skoro kazdy tu ma na zimu hrotove pneu, je to standard. Ja osone som kupil tie najlepsie z najlepsich od Nokianu Hakkapeliitta 8, ktore vyharavju vsetky severske testy hrotovych pneu s velkym rozdielom. (bezpecnost na 1.mieste).
Ked som ich obul prvy krat, bol to sok. Najma obrovska hlucnost, ale zaroven prekvapenie, ze aj na suchom asfalte drzia dobre, ako keby sa don zasekavali (do porov). Najhorsia situacia je blato, spinave mokro, ci kamienky, vtedy sa klzem. Najlepsie sa pravdaze ukazu pri lade, oladovici vysuchanom snehu a podobne. No a tychto situacii tu zazovam cez zimu kopec. Hrotove pneu striedam so zimnymi v lete v pomere 1:1 (teda 6 mesiacov, preto tu mam aj taku vysoku spotrebu, zimne pridavaju 0,2l a hrotove dasie 0,2l, uz nehovorim o povinnom E85, co je dalsie 0,2l navyse). Fini maju letne pneu a potom hrotove, co je dost nebezpecne v preklinacych obdobiach, napr v septembri, ked uz je teplota okolo nuly a oni este na letnych... Realne pouzitie letnych je tak 2 mesiace z roku. Jazda s hrotovymi nimi je super, naozaj odporucam, ak by som mohol donesiem si ich na Slovensko, je to s nimi ovela bezpecnejsie. Nase oblasti ako Orava, ci pod Tatrami, tito ludia by ich tiez podla mna mali mat dovolene obyvat.
Avsak fyzika plati aj s hrotmi, minulu zimu som to raz "prepalil" pri odbocovani z mokrej hlavnej cesty na vedlajsiu (bohuzial ladovu) a v polke odbocovania ma to zviezlo do priekopy (polka auta bola na ceste, druha v priekope). Rozdiel medzi normlanymi zimnymi a hrotovymi je len rychlost, ktorou si mozem dovolit ist do zakruty. Ak za sucha je to 70km/h, v zime pri snehu ci lade to bude 60km/h s hrotovymi, no iba 40km/h pri normalnch zimnych. Clovek hned vie, ci ma auto pred nim hroty alebo nie, podla rychlosti v zakrutach

Inak Fini jazdia dobre, predpisovo (maju tu super vysoke pokuty od 200eur vyssie podla danoveho priznania kolegovia dostali 3000-5000eur pokuty za viac ako 20km/h a 3 tyzdne bez vodicaku), niekedy az priliz opatrne a pomaly. V meste kludne aj 30km/h a ludia idu za tym 1. vo vlaciku. To iste okreska ked prvy ide 70 kde je 80tka a nikto toho prveho nepredbehne. Inak v zimnom obdobi sa prehadzuju tabule na rychlocestach zo 100 na 80km/h a potom zase na jar naopak. Celkovo som si na Finsky styl jazdenia uz zvykol, mam ho rad a ked raz za cas pridem do Bratislavy, tak mi to chvilku trva, aby som prepol na drzost a nutnu 'agresivitu' , kedze ma len tazko niekto pusti z vedlajsej.
Jedine co ma tu dost stve su tabule hlavna-vedlajsia v meste. Skoro vsade chyba tabula, ze si na hlavnej! len z vedlasej maju auta tabulu "daj prednost". Takze o to ludia jazdia opatrnejsie do kriovatiek a ja osobne sledujem na rohu, ci je tam znamy trojuholnik, aby som vedel ze nemusim davat prednost z prava, ktora je tu velmi rozsirena skoro vsade. Fu, asi tak

Zdravím priatelia , už niekto z vás skúšal priusa lepšie odhlučniť. Na môj vkus je odhlučnený fakt biedne. Preto som sa rozhodol že s tým niečo urobím , už mám kúpene 4,5m2 tlmiaceho materiálu STP black gold hrubka 2,3 mm. Dokupujem ešte cca 6m2 tlmiaceho neoprénu o hrúbke min 5mm. Asi najskôr by som spravil všetky dvere a hlavne zadne vnutorne blatniky a zadné bočné vnutorne plochy. Potom asi podblatniky zo strany kolies. Má niekto nejakú radu alebo postreh , každá rada dobrá 

Vážení priusáci,před časem se tu rozbíralo téma může-li hybrid být za tři km zahřátý,aby při dostatečném nabití hybridní baterie mohl jet na modu EV. Já jsem to tvrdil a mnoha duskutujícím se to nepozdávalo. Dnes ráno byla teplota venku +3°C,přítmý takže svítily klopená světla a když jsem z garáže vyjížděl tak na teploměru byla teplota +12°C.Po ujetí cca 3 km jsem vjížděl do obce a již mi naskočil mod EV, z výduchů topení šel mírně teplý vzduch a po projetí obce opět zapnul benzinový motor a po dalších cca 3 km opětovně přešel do EV a projel celou obec na elektro a teplota v autě byla na nějakých +17°C.Když jsem jel někdy v poledne/hustý provoz/z Náchoda směrem na Pardubice tak tuto cestu jsem absolvoval dle PP za průměr 3,7 l/100 a průměrnou rychlostí 58km.Takže i v tomto období lze P III
dosáhnout zajímavé spotřeby. Je to prostě o tom naučit se ovládat toto auto.
dosáhnout zajímavé spotřeby. Je to prostě o tom naučit se ovládat toto auto.
Tak som si to až normálne pozrel v google mapách koľko to je. Keď je teplota tak okolo 5 až 8 stupňov Prius sa mi bežne prepne do EV modu po 1,8km. Keď je vonku od cca 12 stupňov a viac prepne sa už po 1 km. V oboch prípadoch je to s vypnutým vykurovaním , ak zapnem kúrenie tak auto sa prepína do EV neskôr. Tie vzdialenosti sú v meste 2x semafor ráno o 6:00 rovinka. Do práce to mám 2,3km tak to jazdím každý deň.Ešte doplním že parkujem vonku pred bytovkou takže žiadna garáž.
- PALO-Prius
- Řidič
Ano, mam rovnake skusenosti ako bluepeter.
Dnesna Finska skusenost pri -14°C a ceste do prace (26,7 km -> mesto=29%, dialnica=24%, okreska=47%, utlaceny sneh/lad, hrotove pneu).
Hoc mam vypnute kurenie (AUTO rezim) a vycuvavam z pristresku zapol sa pri zapnuti START tlacidla ihned motor (ak je okolo nuly, tak sa nezapne). Spotreba na palubaku v case startu ukazovala 5,0l (len 11km najazdenych od tankovania E10). Spotreba ihned narastla na prvych km v meste na 5,6l a dalej rastla na dialnici (100km/h) az na 6,0l. Potom po okreske a spat v meste klesla na konecnych 5,3l na palubaku (takze realne to bude 5,5).
Dnesna Finska skusenost pri -14°C a ceste do prace (26,7 km -> mesto=29%, dialnica=24%, okreska=47%, utlaceny sneh/lad, hrotove pneu).
Hoc mam vypnute kurenie (AUTO rezim) a vycuvavam z pristresku zapol sa pri zapnuti START tlacidla ihned motor (ak je okolo nuly, tak sa nezapne). Spotreba na palubaku v case startu ukazovala 5,0l (len 11km najazdenych od tankovania E10). Spotreba ihned narastla na prvych km v meste na 5,6l a dalej rastla na dialnici (100km/h) az na 6,0l. Potom po okreske a spat v meste klesla na konecnych 5,3l na palubaku (takze realne to bude 5,5).
Mimo téma, našel jsem starou fotku "záhadných kruhů" 

- Přílohy
-
- 06012015172.jpg
- (115.83 KiB) Staženo 1218 x
Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

to vis hlinikova kapota
ukryva sva tajemstvi..zevnitr vypada jak stare stanice v metru ten druh..
pruduchy..

Já si říkal, že ufouni chtěj Priuskamanasek píše:to vis hlinikova kapota![]()
ukryva sva tajemstvi..zevnitr vypada jak stare stanice v metru ten druh..
pruduchy..

Prius - ta obrazovka je droga 

Zdravim, po dlouhe dobe, pod sedadlem spolujezdce je dvd-navigace, pod sedadlem ridice je prosim co? Mam jbl audio tak me napadlo jestli to neni zesilovac.... Dale bych se chtel zeptat jestli neni divne kdyz mam verzi s maximalni vybavou (az na kozene potahy) ze auto z roku 2008 nema vyhrivana zrcatka? Bylo to v priplatkove vybave? Muzu ocekavat nachystanou kabelaz ze bych si to dokoupil?
Já teda nemám třeba couvací kameru,což je asi součástí nejvyšší výbavy, ale zrcátka vyhřívaná ano.Potahy také ne.
A ikona pro zapnutí na displeji je?
Pod sedadlem řidiče je mechanika CD pro navigaci.
A ikona pro zapnutí na displeji je?
Pod sedadlem řidiče je mechanika CD pro navigaci.
PRIUS II.G 2008
na displayi mam jen vyhrivani zadniho a predniho okna, ale vyhrivani zrcatek by melo byt spojeno se zadnim oknem, takze bud zrcatka nefunguji nebo je nemam vyhrivane, kameru mam ale nefunguje. (tim padem jem ani nemohl vyzkouset autoparkovani) ziji v anglii cekal sjem ze prostor pod sedadly bude taky opacne (v levo je cd mechanika na navigaci a v pravo pod sedackou je podobna krabicka mel by to byt jbl zesik, chtel bych do auta pridat druhe radio pioneer ktere mam z predchoziho auta, tak nad tim polemizuji. diky 

Jj,vyhrivani zrcátek a zadniho okna je pod jednou ikonou.Diky za doplnění , napsal jsem to nepřesně.
Mohla by to být i pojistka, pokud není zase společná pro obojí.
Zdá se nepochopitelné aby výbava s couvací kamerou neměla takovou prkotinu jako je vyvyhřívání zrcátek.
Mohla by to být i pojistka, pokud není zase společná pro obojí.
Zdá se nepochopitelné aby výbava s couvací kamerou neměla takovou prkotinu jako je vyvyhřívání zrcátek.
PRIUS II.G 2008