Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
papi
Manager Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od papi »

Jinak včera sem konečně zajel do toyoty a prohlédl si všechny verze na živo ....
Všechny s emě líbily, ale první dojmy:

Můj zatím dosavadní favorit byl sedan.
tak zde dojmy:
SD - pro mě nejhezčí auto, ale co mě zklamalo, byla velikost kufru, respektivě kufr jako takový velký je, ale ten vstupní nakládací otvor není zrovna velký ..., navíc manželka podotkla, když tam dá nákup a pak někde zabrzdí, tak se posune do zadu, kam ani nedošáhne .... .
Nicméně to asi překousneme,ale rozhodně tohle není auto pro rodiny s kočárkem, jak sám prodejce říkal, tak je to tak na golfáč ..., samozřejme se tam vejde klasický, ale kdo ho tam bude pracně sunout ...., já sem kočár dával do mondea i s kolama a vršek sem dal bokem a za minutu se jelo ...
Jinak já, když sem sedl do zadu, tak už mě hlava štrejchala o střechu (ale sem nějak 190 cm vysoký), ale vzhledem k tomu, že já budu za volantem, tak pro mě je to buřt, manželka tam měla minimálně 7cm rezervu ..

TS - už sem si říkal, zda kvuli kufru nakonec nepujdu do TS, ale když mě ukázal kufr, tak mě spadla brada jak u SD ...., dyt ten kufr snad mám větší v Mondeu a to nemám kombík ...., kromě samozřejmě světlé výšky..... A to mě ukazoval, že se podlaha dá asi o 3cm zvětšit díkypolohovatelnosti spodku .
Ale jinak samozřejmě ten kufr už je dostatečný ve všech směrech, jen sem ho čekal větší na kombíka.

HB - na pohled větší auto, než se mi zdálo z obrázku , tak říkám, třeba tohle bude ta volba pro mě ...., po otevření kufru sem se opět usmál a říkám, si, tam bych snad nedal ani klasicku zelinářskou bednu s jabkama ....., prostě TOYOTA kufry snad dělat neumí :D

Tak sem se vrátil zpět k sedanu, ten se mi prostě stejně líbí nejvíc a pokud mu odpustím vstupní velikost kufru, tak jdu do něj ....

Jinak prodejce byl překvapen, co o všech verzí vím, tak už ani nic nevysvětloval a neříkal rozdíly , jelikož sem ho hned dopplnil :D
A jinak správně uvedl a shodujem se tady i s většinou na foru, že Habyrid na dálnice nemá moc smysl a je ideální do města a na kratší trasy do 20 km.
Zároven řekl, že u této poslední verzi hybridu už dokáže využívat el. do 115Km/h, ale i tak, pokud někdo jezdí denně BRNO - PRAHA, že není hybrid vhodný.

Tak si ještě domluvím až budu mít cestu testovací jízdu, že není problém projet klidně všechny motorizace .... a myslím, že největší příns Corola mě právě ten hybrid, tak tam to rozhodne.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Bubo226
Navigátor

Příspěvek od Bubo226 »

re Ukazatel spotreby a realna spotreba - na to mame sprintmonitor nebo nejaky xls tabulky. ano, jednim plnenim muzu zanest chybu, ze pistole vypne jinak, ale po par plnenich plne to pujde.
re: hybrid do mesta a na trasy 20km - z ceho toto vychazi. Asi se shodneme, ze pokud jezdim x00 km po dalnici, tak to nejak nema moc smysl (pokud dalnice jede), ale mesto ci mezimesto, tak to vidim jako vhodne. Jestli presne 115 nevim, ale okolo stovky si spalovak umi vypnout a jet z baterky.
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

No, bylo to myšleno tak, nebo jsem to od něj tak pochopil, že kdyby něko dojížděl denně z Brna do Prahy, takže jede vždy 90% jízdy po dálnici za předpokladu, že pojede těch 130, tak tam by u toho člověka výběr hybridu nebyl vhodný (samozřejmě, nemůžeme brát u nás, že věčně D1 stojí, takže ve finále vhodný tam je :D ), že tam je předpoklad, že auto většinu času pojede jen na benzínový motor a elektromotor se drápe v nose :)).

Jinak si myslím, že hybrid je vhodný pro většinu lidí, jelikož málokdo jezdí jen většinu po dálnici a když, tak nebude mít hybrid ve výběru, pokud o tom něco ví.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Presne tak, kto che auto vyslovene na diaľnice tak logicky hľadá niečo s dízlovým agregátom.
Samozrejme nájdu sa výnimky, petrolheadi či ozaj fajnšmekri. Ale myslím si že to je mizivé percento.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
zabsky
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zabsky »

Opakované tvrzení, že elektromotor během jízdy po dálnici nic nedělá, mi nepřijde úplně přesné. Při každé změně rychlosti nebo sklonu terénu rekuperuje či naopak vykrývá výkon spalovacího motoru. Jinak nepopírám, že pro jízdy po dálnici je diesel vhodnější.
Ještě k té nádrži. U Aurisu mám zkušenost, že pokud je ukazatel na nule, podle dotankování zbývá minimálně 5l benzínu. Předpokládám, že u Corolly to bude podobné. Už jsem jel i více jak 10 km s ukazatelem na nule a normálně dojel k pumpě.
Toyota Auris Hybrid TS 1.8 Executive
Kia CEE'D SW CRDi 85KW
ex Škoda octavia TDI 66 KW
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

S ukazovateľom na nule som prešiel ešte 40km po diaľnici. Ale "prdel mi cvakala desítku drát".
Bubo226
Navigátor

Příspěvek od Bubo226 »

Kocúr píše:S ukazovateľom na nule som prešiel ešte 40km po diaľnici. Ale "prdel mi cvakala desítku drát".
diky, presne na toto jsem se ptal. Jsem si rikal, ze to nekdo uz vyzkousel a nemusim to opakovat....
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Len aby nedošlo k omylu. Takto som šiel so svojou Corollou 2015, nie s novým modelom.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

papi píše:Jinak včera sem konečně zajel do toyoty a prohlédl si všechny verze na živo ....
Všechny s emě líbily, ale první dojmy:

Můj zatím dosavadní favorit byl sedan.
tak zde dojmy:
SD - pro mě nejhezčí auto, ale co mě zklamalo, byla velikost kufru, respektivě kufr jako takový velký je, ale ten vstupní nakládací otvor není zrovna velký ..., navíc manželka podotkla, když tam dá nákup a pak někde zabrzdí, tak se posune do zadu, kam ani nedošáhne .... .
Nicméně to asi překousneme,ale rozhodně tohle není auto pro rodiny s kočárkem, jak sám prodejce říkal, tak je to tak na golfáč ..., samozřejme se tam vejde klasický, ale kdo ho tam bude pracně sunout ...., já sem kočár dával do mondea i s kolama a vršek sem dal bokem a za minutu se jelo ...
Jinak já, když sem sedl do zadu, tak už mě hlava štrejchala o střechu (ale sem nějak 190 cm vysoký), ale vzhledem k tomu, že já budu za volantem, tak pro mě je to buřt, manželka tam měla minimálně 7cm rezervu ..

TS - už sem si říkal, zda kvuli kufru nakonec nepujdu do TS, ale když mě ukázal kufr, tak mě spadla brada jak u SD ...., dyt ten kufr snad mám větší v Mondeu a to nemám kombík ...., kromě samozřejmě světlé výšky..... A to mě ukazoval, že se podlaha dá asi o 3cm zvětšit díkypolohovatelnosti spodku .
Ale jinak samozřejmě ten kufr už je dostatečný ve všech směrech, jen sem ho čekal větší na kombíka.

HB - na pohled větší auto, než se mi zdálo z obrázku , tak říkám, třeba tohle bude ta volba pro mě ...., po otevření kufru sem se opět usmál a říkám, si, tam bych snad nedal ani klasicku zelinářskou bednu s jabkama ....., prostě TOYOTA kufry snad dělat neumí :D

Tak sem se vrátil zpět k sedanu, ten se mi prostě stejně líbí nejvíc a pokud mu odpustím vstupní velikost kufru, tak jdu do něj ....

Jinak prodejce byl překvapen, co o všech verzí vím, tak už ani nic nevysvětloval a neříkal rozdíly , jelikož sem ho hned dopplnil :D
A jinak správně uvedl a shodujem se tady i s většinou na foru, že Habyrid na dálnice nemá moc smysl a je ideální do města a na kratší trasy do 20 km.
Zároven řekl, že u této poslední verzi hybridu už dokáže využívat el. do 115Km/h, ale i tak, pokud někdo jezdí denně BRNO - PRAHA, že není hybrid vhodný.

Tak si ještě domluvím až budu mít cestu testovací jízdu, že není problém projet klidně všechny motorizace .... a myslím, že největší příns Corola mě právě ten hybrid, tak tam to rozhodne.
Jenom drobná poznámky k těm kufrům, v TS má kufr u 1,8 cca 600 L, je to počítáno když se dá plato do spodní pozice a rozdíl menzi spodní a horní pozicí je 7 cm, jinak v dané třídě má jeden z největších kufrů na úrovni současné Octavie kombi a tvarově je to jednoduchý prostor bez zbytečných výčnělků. Jinak nechápu proč prodejce říká věci jako, že hybrid není vhodný na dálnici a jen jen na krátké trasy a do města ?, většina kdo hybrid od Toyoty má, tak dle nebude asi souhlasit. Tento názor se zde prostě nějak zažil a ještě jej živí Ti co neumí s hybridem jezdit. Ano na dálnici to nebude jezdit za 4,5 L, ale také né za nic strašného. Na dálnici jsem se najezdil s plně naloženým aurisem dost a kromě pár chvilek kdy jsem musel motor hodně vytočit jsem nějaké nekomfort, či nedostatečný výkon nepocítil. Průměrnou spotřebu jsem na dálnicích nikdy neměl přes 6 L.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

jako tvarově ok, to musím souhlasit a i sklopení sedaček a je bomba, jak je to jednoduchý a hlavně praktický :).
Ale čekal sem větší výšku kufru, ale dle udaju to vypadá, jak uvedl MartinHSD, že to byl jen pro mě optický klam :).
A v TS pro mě byli o chlup lepší sedačky oproti SD díky bočnímu vedení.

Jen si říkám, proč u sedabu neudělali verzi liftback ....., myslím, že díky tomu spousta lidí od sedanu uteče k TS, a kdo vyloženě chce tvar typu sedan, tak uteče asi k jinýmu výrobci, tam bych viděl, že jím část zákazníků uteče k jiné značce. Ale to zas může platit v ČR, jinde by asi nebyl zájem , těžko říct.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Niesom si vedomý toho, žeby tu niekto písal o tom, že je hybrid na diaľnicu vyslovene nevhodný (no možno trochu CommonUser). Len že jeho návratnosť pri jazdách len po diaľniciach sa podstatne predlžuje.
S corollami mám na diaľnici spotrebu 6,7. Bavíme sa o diaľnici so 130 max, nie autobahn.
Naftové verzie sú vyslovene na diaľničné presuny stvorené.
Hybridy sú primárne určené na mestské presuny.
Áno, aj dízlové autá sa dajú používať v meste, aj hybridné na diaľnici. Nie že nie. Ale nieje to to pravé.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

papi píše: Jen si říkám, proč u sedabu neudělali verzi liftback ....., myslím, že díky tomu spousta lidí od sedanu uteče k TS, a kdo vyloženě chce tvar typu sedan, tak uteče asi k jinýmu výrobci, tam bych viděl, že jím část zákazníků uteče k jiné značce. Ale to zas může platit v ČR, jinde by asi nebyl zájem , těžko říct.
No áno, my čechoslováci sme takí štatisticky z podstaty sťahováci.
Tiež som sa musel do corolly hodne prehovárať lebo čo ak budem musieť prenášať väčšie rárohy. A aha, nejako sa vždy vpracem.
Nemám ale decká s kočíkmi, psy a ani niesom obchodný zástupca so ventilmi pre TZB.
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

souhlas, každý čechoslovák kouká na kufr, proto škodovaka je dělá čím dál větší a hjondé si z nich utahuje, že velký kufr auto nedělá :D
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

U TS vypadá kufr jako mělký když je plato v horní pozici, když se dá do spodní tak je to hned jinde. Probém je v tom, že v autosalonech jej mají standartně v té horní, lépe to vypadá, ale zase to nedělá dojem velkého kufru a holt v ČR je kufr asi pořád základ :-). Pro Kocúra, ano v tomto vlákně moc lidé o tom, že není hybrid na dálnici nemluví, ale obecně i na tomto foru je to tak trochu vžitý názor. Jistě slabší hybrid není dálniční ideál, ale kdo jezdí hlavně dálnici a chce výkon bez omezení, tak si kupuje jiná auta a a toto fórum snad ani nečte. Jinak aktuálně s tím novým 2,0 nemám na dálnici sebemenší problém.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

zabsky píše:Opakované tvrzení, že elektromotor během jízdy po dálnici nic nedělá, mi nepřijde úplně přesné. Při každé změně rychlosti nebo sklonu terénu rekuperuje či naopak vykrývá výkon spalovacího motoru. Jinak nepopírám, že pro jízdy po dálnici je diesel vhodnější.
Ještě k té nádrži. U Aurisu mám zkušenost, že pokud je ukazatel na nule, podle dotankování zbývá minimálně 5l benzínu. Předpokládám, že u Corolly to bude podobné. Už jsem jel i více jak 10 km s ukazatelem na nule a normálně dojel k pumpě.
Ja mam rekord 130km s RANGE = 0 :-)
S Aurisem. Proste jsem v okamziku RANGE 0, zajel hned na benzinku, dotankoval, odecetl od 55L a vim, kolik mam rezervu. Pravidelne do 55L nadrze dam i 55,5L a nikdy mne to nezklamalo, ani nikde nenechalo trcet, znam sve auto. Cerpadlo v pohode, funguju takto uz 10let.

Takto stejne i Verso, LC V8 a velmi podobne u Avika T27 diesel.
Naposledy upravil(a) Luke_Luke dne pát 14.06.2019, 11:44, celkem upraveno 2 x.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“