Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
erotidua
Člen Týmu

Re: Zkušenosti

Příspěvek od erotidua »

tuzezlypes píše:
mida píše:Tak to mi je líto. Doufám, že to je jen kosmetická záležitost.
To řekne technik v pondělí. Nabouraný zadní nárazník, ten plastový, hnulo se to, nyní nasazeno zpátky, ale možná se tam něco polámalo. A ano, je to i odřené, samozřejmě.
..a jak se k tomu postavil pán/viník? :(
Priuska II
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

Pán viník z toho byl asi dost v šoku, tak nějak se omluvil že nechtěl, dal mi své nacionále a že bude samozřejmě součinný v řešení. Je to na prd, byla to jeho dobrá vůle mi pomoct, a moje hloupost, že mne to vůbec napadlo.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

tak kolegové priusáci. Dnes jsem zaplnil všechny spáry v přední masce makrolonem/od víkendu hlásí už -12°C/ a i dnes již to bylo znát jak na topení tak i menší počet přepínání na benzinový motor.Na letošní zimu jsem si musel již pořídit nové zimní pneu a podlouhém vybírání jsem zvolil zn.Pirelli Cinturato Winter.Jsou absolutně nejtišší ze všech .Uvidíme jak se budou chovat na sněhu .Je to novinka roku 2016,zkoušky prováděli na Islandě a prý i zkoušky prováděli s autem Ferrari.
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

Hmm zaujimave, to ja mam mriezku izolovanu prepilenou izolacnou sednou penovou trubkou uz asi 1,5 mesiaca. Avsak uplne horny najmensi riadok nechavam volny hoc aj pri -15. Zaujimave, ze tu v juhozapadnom Finsku su teploty stale len okolo nuly, dnes dokonca +6. Avsak hrotove pneu uz ma koro kazdy namontovane kvoli rannym mrazom a totalne smyklavym regionalnym cestam cestou do prace. Ja uz ten hluk za tie predosle dve zimy ani neriesim :roll: dolezitejsi je grip a bezpecnost...
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

Dávám přímo na přední stranu chladiče kus kartonu z krabice.Je tam špatný přístup,ale když sundám plastový kryt nad chladičem,jde to.Lepenka nezakrývá celý chladič,takže chlazení je částečně zachováno.
Před chladičem je nějaký profil,za který se lepenka dá zastrčit a drží.Letos jsem na to po zimě trochu zapoměl,a jezdil tak až do května :biggrin:
PRIUS II.G 2008
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

A pomůže to nějak, když si to takto upravím? Co je na tom dobrého v zimním období - rychleji topí? méně žere?
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

Ano,studený proud vzduchu při jízdě tolik neochlazuje chladící kapalinu v chladiči,tím se motor dříve zahřeje a nemusí tak často startovat kvůli topení,nebo udržování provozní teploty hybridniho systému.
PRIUS II.G 2008
Pjetr1
Člen Týmu

Příspěvek od Pjetr1 »

Zdravim Priusáky i všechny zájemce, kterým Prius nedá spát, tak jako před víc jak rokem mně. Za asi 15 měsíců provozu nový 12V akumulátor, olej+filtr a jedna H4 žárovka. A provedeno rozhýbání brzd, moc je nepoužívám. Za tu dobu nespočetněkrát vyprášený kožich na mě se lepícím tdíčkum v Audi, VW, Škoda, chudákům smraďochum vždycky dojde dech, asi to mají málo načipované, nevím. Nicméně přidám mojí nedávnou zkušenost. Cesta z jihu Čech do Prahy, zimní gumy, teplota asi 7°C, jízda po silnici I.třídy, potom dálnice, pak Zbraslav a Praha 4. Jízda na rychlostních limitech. V autě cestou tam 4 chlapi řádně rostlí, kufr naložený věcmi na 3 dny pro každého. Palubní počítač po příjezdu ukazoval 4,8 L na 100 km. Cestou zpátky 4 chlapi a jejich věci + žena s kufrem, spotřeba po příjezdu 4,8 L.
Nechápu jakýkoliv komentář typu, že to auto není na dálnici, že tam bude mít šílenou spotřebu a blablabla. Všichni spolucestující vlastnící oktávie, byli zvědavý kolik to žere oproti jejich tdi, když to viděli, tak bylo ticho. Plus si chválili dostatek místa na zadních sedadlech, byt samozřejmě ve třech vzadu už to neni žádná diskotéka. Toť vše.
PALO-Prius
Řidič

Bacha na udaje z palubaku, aspon u mna to ukazuje od 0,2=0,3l menej ako relane dotankujem (vzdy tannkujem uplne rovnaku az uplne doplna). To pravdaze nic nemeni na fakte, ktory popisujes ;-)
Obrázek
Pjetr1
Člen Týmu

Příspěvek od Pjetr1 »

Ano, to je pravda. Co mám aplikaci v telefonu, tak to ukazuje po ujetí 12926 km co si to zaznamenávám 4,97 L. Je to Prius 2g. Nicméně i to je paráda. Myslím, že i u ostatních značek to nebude ukazovat přesně.
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

hele a kolik tak max.ujedete u trojky na nadrz??tusim,ze je na 40 urcite,mozna i neco vic.. :D diky
Pjetr1
Člen Týmu

Příspěvek od Pjetr1 »

3g nevim, za 2g můžu napsat průměrný dojezd 861 km. Nejvíc se mi v červnu povedlo 928 km. Nejméně 838 km v lednu, to byly dost silné mrazy. Objem je asi 44 litrů.
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

Vážení,mám III.generaci na které je nyní 170 tis.km a zjištěno takto. Na celkovém displey je spotřeba do 5 l/100km celkově. V létě na 17" kolech vč.klimatizace ukazuje počítač do 4,5 l/100,v zimě na 15" kolech se spotřeba pohybuje od 5,1-5,3 l/100km. Tyto spotřeby jsou vč. dálnic. Je skutečně rozdíl mezi počítačem a skutečné spotřeby dle doplnění do plné.Dělá to cca 0,2-0,3 l/100km.Nádrž u III.generace je 45 l.V létě se dá dle profilu silnic a podílu dálnic,okresek, měst najezdit na nádrž až 1000km. Jezdím každý rok do Itálie ,je pravda,že jezdíme ve dvou ,ale plně naložený kufr a mám zjištěno to,že beru vždy plnou ve Znojmě a pak doplňuji v Rakousku v obci Arnoldsteid a vychází mi to na průměr 4,3 l/100km a to po celé dálnici kde to jde jedu rychlostí 140 km/100/počítač má až 7% chybu/.
Škoda,že tato generace nemá automamatickou klapku pro zakrytí chladiče a udržování maximální teploty benzinového motoru tak,aby nebylo časté zapínání jeho. IV.generace to již má .Řeším to zakrytím spár v masce,ale je to myslím si nedostatečné.
PALO-Prius
Řidič

Mam v podstate rovnake skusenosti ako p1947, s tym, ze v meste po Bratislave dokazem jazdit realne pod 4l, ked je dobra premavka tak za 3,8l.

Vacsinou zacinam hladat pumpu pri 850km, 900km v lete v pohode, Teoreticky sa da ist na 1000km, kedze nadrz je 45l.
Maximalne som siel 105km, ked mi ukazlovalo dojazd 0km (rezerva bude asi 4-5l). Maximalne som dotankoval nieco k 47 litrov, kedze ako vravim, tankujem uplne doplna (az tak, ze mi obcas pretecie...), kvoli presnej statistike spotreby. Odkedy jazdim vo Finsku s touto ich hnusnou E10 tak je to horsie a pre istotu chodim tankovat skor...
Obrázek
tomfosil
Člen Týmu

Příspěvek od tomfosil »

Nevím jak prius, ale já mám na c5 tce nasazeno na zimu toto
http://www.citroeny.eu/zimni-stity-na-m ... 429g7.html

Má to takové háčky/zobáčky, kterými to drží zaklesnuté v masce. V severských státech je to prý "běžná výbava". Motor se rychleji zahřeje a navíc chráníte těleso chladiče (sůl a posypový materiál mu věru nedělají dobře)

Asi by nebylo problém něco podobného vyrobit i pro priuse,ne? (např z laminát kompozitu by to byla vcelku pohodová práce).

Jinak je v c5tce ještě jedna vychytávka. Topí totiž téměř okamžitě po nastartování. Pokud zapnu rozmrazování a ofuk oken, tak se vzduch ohřívá průchodem přes topnou spirálu :bigups:
Citroen c5 2009 2.0hdi tourer (po té hydraulice mi bude smutno)
Peugeot 307break 2003 1.6 (neúnavný pomocník)
Peugeot 206 2000 1.4xs (šik kapesní přibližovadlo)
EX Opel Astra 1.7td (nejelo to a žralo to)
EX Škoda Favorit 1.3 LPG
Odpovědět

Zpět na „Prius“