Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
Common a co Mazda 6 Wagon 2.0 SKYACTIV-G/121 kW ?
mazda 6 by mohla být pro něj řešením, sám ještě občas pokukuji po mazdě 3, ale nelíbí se mi ta přední část, to je hnus velebnosti
Stejný jak ford dělá velkou masku ve předu, peugoti, KIA sem rád, že TOYOTA tomu nepřišla na chut , ale pro mě MAZDA timu dala korunu, to ještě jak kdyby ten předek někdo zařízl motorovkou
.

Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
No pokud potrebujes kombik, tak co treba Levorg? V krajnim pripade, pokud nemas nic proti zabozroutum, tak nova 508, jezdi to slusne, sere mne ten volant vs kaplicka a kufr jen 530, pokud je tohle tvoje priorita.CommonUser píše:A presne to som nechcel pocut.![]()
Zostava len Optima a teoreticky Insignia ?!
Kdybys nechtel kombik Giulia, Stinger?
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

- CommonUser
- Věčnej rejpal
Ano, su to moznosti, ktore ma uz napadli a niektore som uz aj jazdil. Su tu vsak aj aspekty, ktore nie su hned viditelne.
Prvotny pohlad - spolahlivost, pohodlie(sedenie, hluk), servisovatelnost (zakladne veci doma), dostrel.
Ostatne veci su bohuzial podruzne, kedze ani tieto veci neviem nejak zladit.
Generalne som "olympisku" naftu jazdil 8 rokov ... bez DPF, bez SCV, bez AdBlue ... a aj ked turbo drzalo, tak nejak to tamagotschi nedrzalo. Nebudem tu znova pisat , co vsetko sa tam pokakalo. Okrem toho su v DE na naftu vyssie rocne dane (2x) a vyssie poistky. Dnes realne ma zmysel nafta v DE tak od 30 tkm a spotreba musi byt voci benalu minimalne o 2 litre nizsia. (ak si chce niekto nahodou pocitat dane
https://www.kfz-steuer.de/kfz-steuer_pkw_neu.php
FORD - no go - posledny spolahlivy motor mali 2.0 duratec. Problemy s ECOboostami hadam nepozna uz len babka z Ivancic. Celkovo FORD skor setri ako robi auta. Odflaknute podvozky, "vectoring" cez prehriate brzdy, slaba elektrika ... sluzobne FOCUS 1.0 EB 125 PS zerie viac ako ten moj Avensis. A zaskrtena 1ka - to vymyslel debil na druhu ,nie ?
Subaru - Levorg som nejazdil, ale tam je ta servisovatelnost asi slaba a upozornujem, ze SUBARU je lowcost Toyoty. To len v EU sme to nejak nepochopili, kedze Impreza "robi" rallye. Susedov FORESTER hrdzavy po 1 roku a 6000 km.
Peugeot 508 - mna sere to co teba Luke, je to male auto pre 2 ludi. Kratky sedak, vzadu malo miesta, debilna ergonomia. Proste Frantik vymysla koleso ... zasa. A velmi slaba kabelaz, nedomyslenosti typu zlomene kable a hladaj potom chybu 2 mesiace ...
Giulia - nie je kombi (to mozem zobrat Camry) a je to maly, nedoladeny talian. Najdi si na youtube ako sa dokaze na krizovatke Giulia "resetnut"
Mazda 6 - slaba servisovatelnost a ta hrdza+lak. Inak som nad tym uz premyslal. Prekvapenim pre mna bolo, ze minule motory potrebovali manualne nastavenie ventilov a spotreba oleja od nova tiez nepotesila. Nova Euro6d vraj zabila SKY-G, a co este ... ?
Celkovo podla mna strednu triedu zabija ta nepraktickost, nepohodlnost ... akoby nikto iny nevidel dalej, len ten Passat. Aj presto rastie SUV.
Prvotny pohlad - spolahlivost, pohodlie(sedenie, hluk), servisovatelnost (zakladne veci doma), dostrel.
Ostatne veci su bohuzial podruzne, kedze ani tieto veci neviem nejak zladit.
Generalne som "olympisku" naftu jazdil 8 rokov ... bez DPF, bez SCV, bez AdBlue ... a aj ked turbo drzalo, tak nejak to tamagotschi nedrzalo. Nebudem tu znova pisat , co vsetko sa tam pokakalo. Okrem toho su v DE na naftu vyssie rocne dane (2x) a vyssie poistky. Dnes realne ma zmysel nafta v DE tak od 30 tkm a spotreba musi byt voci benalu minimalne o 2 litre nizsia. (ak si chce niekto nahodou pocitat dane

https://www.kfz-steuer.de/kfz-steuer_pkw_neu.php
FORD - no go - posledny spolahlivy motor mali 2.0 duratec. Problemy s ECOboostami hadam nepozna uz len babka z Ivancic. Celkovo FORD skor setri ako robi auta. Odflaknute podvozky, "vectoring" cez prehriate brzdy, slaba elektrika ... sluzobne FOCUS 1.0 EB 125 PS zerie viac ako ten moj Avensis. A zaskrtena 1ka - to vymyslel debil na druhu ,nie ?
Subaru - Levorg som nejazdil, ale tam je ta servisovatelnost asi slaba a upozornujem, ze SUBARU je lowcost Toyoty. To len v EU sme to nejak nepochopili, kedze Impreza "robi" rallye. Susedov FORESTER hrdzavy po 1 roku a 6000 km.
Peugeot 508 - mna sere to co teba Luke, je to male auto pre 2 ludi. Kratky sedak, vzadu malo miesta, debilna ergonomia. Proste Frantik vymysla koleso ... zasa. A velmi slaba kabelaz, nedomyslenosti typu zlomene kable a hladaj potom chybu 2 mesiace ...
Giulia - nie je kombi (to mozem zobrat Camry) a je to maly, nedoladeny talian. Najdi si na youtube ako sa dokaze na krizovatke Giulia "resetnut"

Mazda 6 - slaba servisovatelnost a ta hrdza+lak. Inak som nad tym uz premyslal. Prekvapenim pre mna bolo, ze minule motory potrebovali manualne nastavenie ventilov a spotreba oleja od nova tiez nepotesila. Nova Euro6d vraj zabila SKY-G, a co este ... ?
Celkovo podla mna strednu triedu zabija ta nepraktickost, nepohodlnost ... akoby nikto iny nevidel dalej, len ten Passat. Aj presto rastie SUV.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Mel bych dotaz na kontrolu tlaku v pneumatikach u novych coroll... je zde stale nutna prima kontrola tlaku skrz ventilky nebo uz vyuziva nebo je mozne vyuzivat pouze neprimou kontrolu tlaku? Pred par dny mne pani v Kia presvedcovala ze jejich nove vozy uz nepotrebuji primou kontrolu pres ventilky a pracuji pouze s neprimou kontrolou tlaku v pneu. Nezdala se mi moc technicky zbehla a hlavne jsem k tomu nikde nic moc nenasel... samozrejmne by to bylo fajn nemenit pri kazde koupi novych pneu ventilky za x tisic.... vi o tom nekdo neco vic?
Já teda nevím, ale pokud bych měl platit při výměně x tisíc za ventilky, aby mě ukazoval tlak pne na přístrojovce, tak bych se na ně vyprdnul 
Prostě bych fungoval jako ted - zkontroloval bych je ručně

Prostě bych fungoval jako ted - zkontroloval bych je ručně

upřímně nevím co je to nepřímá a přímá kontrola tlaku pneu, ale dosud to bylo u Toyoty přes TMPS ventilky a rozhodně pokud měníš pneu tak neměníš tyto ventilky co je to za blbost
. Jasně, dříve když byly jen obyč ventilky, tak dobrý pneuservis doporučil jejich výměnu při každé nebo ob každou výměně pneu. Já jelikož jsem měl vždy 2 sady dak jsem dával nové obyč ventilky jen když jsem kupoval nové pneu. Kdo si pořídí dnes druhou sadu kol, tak by ji měl osadit TMPS ventilky, toto se zde již mockrát řešilo, někdo koupí origo sadu, někdo neorigo a neorigo ventilky a někdo tam dá obyč ventilky a pak kouká půl roku na kontrolku.
Toto téma zda novou komplet zimní sadu, nebo jen pneu budu řešit v září. Jelikož se mne současná 18 kola na Corolle moc líbí, tak po letech zůstanu jen u výměny pneu, pokud bude mít Toyota v nabídce hezkou a zajímavou sadu na 17 tak to zvážím.

Toto téma zda novou komplet zimní sadu, nebo jen pneu budu řešit v září. Jelikož se mne současná 18 kola na Corolle moc líbí, tak po letech zůstanu jen u výměny pneu, pokud bude mít Toyota v nabídce hezkou a zajímavou sadu na 17 tak to zvážím.
Naposledy upravil(a) MartinHSD dne stř 12.06.2019, 13:20, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
A niekto dá na disky celoročné pneu a stačí mu jedna sada ventilov.
Nedávno v Motoringu testovali celoročky a si myslím, že ak niekto nejazdí mimo mesto v zime tak by to mohla byť dobrá voľba. Samozrejme s rozumom, ak teda býva v kopcoch tak asi nie. Čo tak monitorujem situáciu v Košiciach za posledné roky tak posledné tri rôčky si vravím vždy po sezóne že by som tú zimu dal v pohode aj s celoročkami.
https://autozurnal.ta3.com/porovnavali- ... pneumatiky
Nedávno v Motoringu testovali celoročky a si myslím, že ak niekto nejazdí mimo mesto v zime tak by to mohla byť dobrá voľba. Samozrejme s rozumom, ak teda býva v kopcoch tak asi nie. Čo tak monitorujem situáciu v Košiciach za posledné roky tak posledné tri rôčky si vravím vždy po sezóne že by som tú zimu dal v pohode aj s celoročkami.
https://autozurnal.ta3.com/porovnavali- ... pneumatiky
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)

No taky jsem puvodne nechapal ale neprime mereni tlaku v pneumatikach ma co docineni s abs, esp a podobnymi asitenty kteri nejakym zpusobem meri valivost kola kdy samozrejmne pri zmene tlaku se toto projevi.
Mozna ziju v jine dobe ale pamatuju casy kdy ventylky k mereni tlaku se museli kazde cca 4 roky menit kvuli tomu ze v nich dosla baterka prave na ten bezdratovej signal ktery odesila data.
Znamej co ma Tiguana mne presvedcoval ze prave tyhle ventilky uz nepotrebuje ze vyuziva druhe moznosti...
Mozna ziju v jine dobe ale pamatuju casy kdy ventylky k mereni tlaku se museli kazde cca 4 roky menit kvuli tomu ze v nich dosla baterka prave na ten bezdratovej signal ktery odesila data.
Znamej co ma Tiguana mne presvedcoval ze prave tyhle ventilky uz nepotrebuje ze vyuziva druhe moznosti...
To uz je zas otazka no... kdybych nejakym zpusobem rozdejchal 18ky kolaMartinHSD píše: Toto téma zda novou komplet zimní sadu, nebo jen pneu budu řešit v září. Jelikož se mne současná 18 kola na Corolle moc líbí, tak po letech zůstanu jen u výměny pneu, pokud bude mít Toyota v nabídce hezkou a zajímavou sadu na 17 tak to zvážím.

tak když zmiňuješ VW tak tchýně má 9 let staré Polo, má tam kontrolu tlaku nějakým čidlem co monitoruje zvějšku pneu. Toto je dle mne historie, měla s tím již 2x problém pokaždé když se to čidlo zaneslo od asfaltu tak to hlásilo chybu. Dnes jsou min. povinné TPMS ventilky, např. soused mne tvrdí, že má již v novém Passatu kola co se sami dofouknou a přesný tlak mu to hlásí na display v autě.
Tak pokud je povinost TPMS ventilku asi neni co resit... snad uz to v dnesni dobe vydrzi dele jak 4 rokyMartinHSD píše:tak když zmiňuješ VW tak tchýně má 9 let staré Polo, má tam kontrolu tlaku nějakým čidlem co monitoruje zvějšku pneu. Toto je dle mne historie, měla s tím již 2x problém pokaždé když se to čidlo zaneslo od asfaltu tak to hlásilo chybu. Dnes jsou min. povinné TPMS ventilky, např. soused mne tvrdí, že má již v novém Passatu kola co se sami dofouknou a přesný tlak mu to hlásí na display v autě.

tak s baterkou v hybridu je to již úsměvné, ale chápu, že většina věří mýtům a srovnává to s baterkou v mobilu. K baterce v TPMS je to asi tak, nevydrží na věky, klidně se může stát, že po 4 letech odejde, již se to také řešilo, do aut se dávají povinně tuším od roku 2014, tedy většina nebude mít velké zkušenosti, ale také nevěřím, že tam vydrží 10 let. Jinak kolegovi řekni, že i kdyby se musela měnit baterka v hybridu tak bude stát tuším od 20 - 40 tis.
Ja to samo vim bo jsem si to i snazil zjistit cenu baterek a opravdu je to v tehle te cenove oblasti ikdyz nikde se o tom poradne nepise a clovek musi trochu hledat...
Ale stema ventilkama je to fakt dost divocina
nicmene ikdyz jsou povinne od 2014 verim tomu ze dost aut je melo uz pred timto rokem ale zas... nikde zadne extra diskuze ci nejaka recenze... nebo jen spatne hledam 
Ale stema ventilkama je to fakt dost divocina