A Tondo, ty mě neděs, 16 litrů? To jako max nebo běžnej průměr při běžném ježdění? Já se na 4AGE chystám a takovouhle spotřebu čekám spíš při ždímání posledního koníka

Deto, hezkej odvážnej výkon, taky to budu muset vyzkoušet! Mám pár otázek - kolik jede (ukazuje tachometr) tvoje corolla maximálkou? Moc ti nevěřím, že jsi přes Prahu udržel celkový průměr 160km/h a tuhle spotřebu. Já mám za 14 747km průměr 7,27 l/100km. A co tvůj display na autoradiu a už máš nasazený potah na zadním sedáku? Chce to jen "vytrhnout" s citem. Zítra jedu na ruční mytí, tak dám pár fotek svých nových Alu kol Enzo H (jen 15"). Vedu si statistiku tankování a tak davám pár svých údajů od ledna 2008 - 24 návštěv u benzínek, natankováno 1118l, placeno 31 456Kč, průměrná cena za 1km - 2,04Kč, za 1l - 28,11Kč a denní průměr 23,71km.deto píše:V stredu v noci som odskusal Corollku, co znesie.
Brno - Praha,Ruzyne - Brno pri priemernej rychlosti 160km/h, priemerna spotreba 7,6l/100km.
Moje statistika je jednoduchá tabulka doplněná o matematické výpočtyMarty píše: Jinak máš moc pěknou statistiku, já k tomu používám Sprit Monitor - vše počítá za mě (klini na odkaz se spotřebou v podpisu - ukáže se ale jen tankování)
Moje statistika vypadá takto:
Od října 2008 - najeto 18 601 km, natankováno 1 549 l celkem za 45 198,54 Kč, průměrná spotřeba 8,33 l/100 km, cena za kilometr 2,43 Kč.
A přidám ještě jedno zajímavé číslo - s připočtením veškerých ostatních nákladů na auto kromě pořizovací ceny (tedy i gumy, pojištění, servis, tuning...) je pak cena 4,59 Kč na kilometr.
Nevím podle čeho usuzuješ, že se jedná v diskuzi jen o 1,6l, ale já mám (i Deto) také 1,4l, stačí se jen kouknout na můj podpis. Mám r.v.2008(o něco těžší než tvoje E12) a parametry spotřeby stejné jako ty.faster píše:Zdar, vim, ze se bavite o 1600ccm, mam 1400, r.v.06...
přesně tak, ale i tak je průměr 160km/h nesmyslnýMarty píše:Myslím, že průměrná rychlost v palubním počítači se měří dle ujetých kilometrů a času jízdy.
Musím zase na to trochu reagovat. Mně vychází něco jiného a rozdíl mezi pneu xxx/65x15" a xxx/55x16" je 0,4% tj. při 100km/h(15") je 99,6km/h(16"), čili zanedbatelný rozdíl. To samé k pneu xxx/50x17" (0,4% 100,4km/h), obvod pneu (od 1993,3mm do 2000,6mm) skoro stejný a mění se jen výška pneu(v %). Jednoduchý výpočet zde http://www.miata.net/garage/tirecalc.html Co ty na to?deto píše:Corolla E15 sa dodava s 15", 16" a v niektorych krajinach aj so 17" pneu
Snad si nemysli niekto, ze niekto tam tie konstanty nastavuje podla toho ake pneu tomu autu nasadia
Skuste si podla zakladnych fyzikalnych vzorcov prepocitat rozdiely v rychlosti, prejdenej vzdialenosti, atd. s roznymi pneu
Prezradim....
Ak vsetko zidealizujeme, t.j. mame dokonale meracie a zobrazovacie pristroje bez akychkolvek meracich a zobrazovacich chyb, tak pri rychlosti 60km/h a totoznych otackach je rozdiel v rychlosti medzi 16" a 15" pneu cca 4km/h![]()