Otázky k T27
Re: Otázky k T27
Keď už si sa k tomu vrátil, tak chcem sa jednoducho opýtať aký olej 0W30 5W20 5w30???
Toyota Rav 4 AWD 2,0 129kW
Toyota Avensis Sedan 1,8 VVT-i 108kW
-
- Řidič
Re: Re:
Ked chces vediet nazor na ten test Toyota oleja, napis na forum http://www.oleje.cz - tam sa najdu ludia, ktori sa tejto tematike venuju dost podrobne. Zvaz vsak, ci mas moznost dany olej kupit. Aj ked je to Toyota olej, predsa len: iny trh, iny dodavatel (Toyota oleje nevyraba) => iny olej. Pokial vsak mas benzinak (podla popisu), tak hodnota TBN mi pride trochu nizka. Pokial chces dodrzat intervaly vymeny bliziace sa 15 tis. km, tak je ziaduce co najvyssie TBN. 10-11 byva bezna hodnota, co si spominam...vandal píše:Môžem/mal by som použiť normu Api SN pre motor ročník 2004 alebo ako to vlastne je?
http://motorove-oleje.eu/klasifikacia-api
prípadne, zaujímavý test Toyota oleja
http://www.pqiamerica.com/Janaury%20201 ... toyota.htm
Nechce sa mi citat manual, ale pokial si pamatam, tak pre vsetky benzinove motory v T25 vyzaduje vyrobca API SL alebo novsie/vyssie a ACEA A3. API SN pouzit mozes. Mas (z pohladu narokov na olej) relativne nenarocny motor (ziadne firemne normy), mozes si vyberat naozaj takmer podla lubovole.
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
-
- Řidič
Ake su poziadavky vyrobcu?Rici_X píše:Keď už si sa k tomu vrátil, tak chcem sa jednoducho opýtať aký olej 0W30 5W20 5w30???
Manual rika: SAE 0W-20, kterym je z vyroby plneno vase vozidlo, je nejlepsi volbou z hlediska nizke spotreby paliva a dobreho startovani v chladnem pocasi. Neni-li tento olej dostupny, muze byt pouzit olej SAE 5W-30. Pri pristi vymene by vsak mel byt nahrazen olejem SAE 0W-20.
Toyota Avensis WG 1.8 Valvematic 6M/T Style Edition 2014 bílá perleť
Tak to jo.
)
A pro moduse.. I Toyota má divizi vyrábějící oleje a maziva, takže není pravda, že Toyota oleje nevyrábí..

A pro moduse.. I Toyota má divizi vyrábějící oleje a maziva, takže není pravda, že Toyota oleje nevyrábí..
Back in Czech.
-
- Řidič
Myslel som poziadavky na ACEA a API normy (predpokladam, ze ine k nim nepribudli). Poziadavka na SAE ma prekvapuje, dovody som uz pisal niekde predtym. I ked v podstate je to vysvetlene priamo v texte: "... je nejlepsi volbou z hlediska nizke spotreby paliva". Ostatne si moze kazdy domysliet sam.lupinvoda píše:Manual rika: SAE 0W-20, kterym je z vyroby plneno vase vozidlo, je nejlepsi volbou z hlediska nizke spotreby paliva a dobreho startovani v chladnem pocasi. Neni-li tento olej dostupny, muze byt pouzit olej SAE 5W-30. Pri pristi vymene by vsak mel byt nahrazen olejem SAE 0W-20.

-
- Řidič
Tak dobre, pouzil som prisilne tvrdenie, avsak na veci to nic nemeni.aczasa píše:I Toyota má divizi vyrábějící oleje a maziva, takže není pravda, že Toyota oleje nevyrábí..

Mám v tom riadny chaos, po prečítaní oleje.cz ešte väčší, veľa protichodných názorov. Takže skúsim to priamo: normu api sL a vyššie, značka asi hocijaká, ale otázka znie, či 5w30? Alebo 0w30 keďže sú časté jazdy v meste? Konkrétne tento olej mi padol do oka: http://www.mazeto.sk/product/sk/Mobil-1 ... a-5W-30-4L
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

-
- Řidič
Nazorova jednota na fore Ti nic neda, podstatne su argumenty za a proti, aby si sa vedel lepsie rozhodnut.vandal píše:Mám v tom riadny chaos, po prečítaní oleje.cz ešte väčší, veľa protichodných názorov. Takže skúsim to priamo: normu api sL a vyššie, značka asi hocijaká, ale otázka znie, či 5w30? Alebo 0w30 keďže sú časté jazdy v meste? Konkrétne tento olej mi padol do oka: http://www.mazeto.sk/product/sk/Mobil-1 ... a-5W-30-4L
Norma ACEA C je na skodu veci, pokial nemas diesel s DPF. Dovod je ten, ze tato norma predpisuje znizeny obsah siry a fosforu, ktore nicia DPF filter, ale zase zabezpecuju dlhsiu vydrz oleja (co sa intervalu vymeny tyka). ACEA C3-10 je uz na tom lepsie (pouzite nejake ine aditiva), avsak naco, ked nemas DPF...
Ja (by) som vyberal API SL alebo SN, ACEA A3 (bez C). Ked mas pristup k technickym listom olejov, tak TBN nad 11, pokial nechces menit olej povedzme po 10tis. km. Ked by si sa rozhodol pre 0W-30, tak velmi dobry je esterovy Motul x-lite. Je vsak drahsi nez uvedeny Mobil - kvoli esterom. Okrem toho, na spominanom fore sa nejaky cas riesili pochybnosti o pravosti Mobil 1 olejov.
No já nevím , ale asi bych se stále držel manuálu: vícerozsahový motorový olej API třífy SL "Energy-Conserving", SM "Energy-Conserving", SN "Resource-Conserving" nebo ILSAC.
-
- Řidič
To zrejme nebude ziadny problem, kedze sem spadaju asi vsetky sucasne vyrabane oleje.lupinvoda píše:No já nevím , ale asi bych se stále držel manuálu: vícerozsahový motorový olej API třífy SL "Energy-Conserving", SM "Energy-Conserving", SN "Resource-Conserving" nebo ILSAC.

jj, beru to jako pořadí 

Takže 5W-30 a aku značku? alebo hoď mi nejaký odkaz na určitýaczasa píše:Já bych tipl 5W-30...
Diky moc
Toyota Rav 4 AWD 2,0 129kW