Rav Hybrid 2016 - 2018
Re: Rav Hybrid 2016 - 2018
mimochodem, jak vypadají u vás plastové kryty v madlech dveří? (taková ta šedá hokejka)
Mám Selection, plasty jsou šedé, ale nesou hlavně na zadních dveřích docela stopy otěru až na základní barvu
A to tam skoro nikdo nejezdí...
Zkusím to zase reklamovat, garančka za tři týdny
Mám Selection, plasty jsou šedé, ale nesou hlavně na zadních dveřích docela stopy otěru až na základní barvu
A to tam skoro nikdo nejezdí...
Zkusím to zase reklamovat, garančka za tři týdny
bylo T27 nafta 2011kombi
aktuálně RAV4 na baterky
aktuálně RAV4 na baterky
Plasty jsou docela v pohode, ale resil jste nekdo vrzajici madla nad oknama? Kdyby to vrzalo jen kdyz se za to chytim, tak to neresim, stejne se toho nikdo nechyta, ale ono to vrze porad.
RAV4 HSD FWD
Taky pri zatetezi citite smrad jako ze spalene spojky? Vcera jsem jel v kopcovitem terenu, mel jsem porad podrazeno a do kopcu plny plyn a docela to smrdelo
RAV4 HSD FWD
Kolegové a majitelé RAV4 hybrid z roku 2016-2018. Zajímalo by mě za kolik skutečně toto auto jezdí s nájezdem okolo 100tis.km. Zvažuji si ho pořídit proto,že potřebuji občas tahat menší vozík. V současné době kvůli němu držím 2 auta,neboť jedno z nich je hybrid a proto chci zas jenom hybrid.Vyhovovalo by mě i z důvodu vyššího posezu/problém s páteří při sedu do auta/.Co jsem dosud přečetl od Vás jednotlivců na tomto "vláknu" tak mě děsí ta průměrná spotřeba,která je oproti klasickému hybridnímu autu až o 3 l větší.Totiž v současné době kdy cca 5 km trvá zahřátí auta než přepne na elektriku a přesto mám spotřebu okolo 4,5l/100km.Děkuji Vám za Vaše poznatky.
Mám najeto 30 000 km s průměrem 7 litrů. Ve městě tak třetina z celkových km, zbytek dálnice a okresky. Dálnice to hodně kazí... jinak by to mohlo být i o litr míň. Ale vzhledem k váze auta a jeho stavbě to i tak považuju za slušný výsledek.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Otázka spotřeby RAV4 Hybrid je velmi individuální s ohledem na to kdo a jak ji provozuje. Já mám AWD a jezdím skoro vždy brzy ráno a vracím se večer. Cesta 20km, vede přes pár vesnic a do centra města, auto vždy studené na kost, garáž byla a už není(spotřeba byla podle mne o cca 0,3 menší). Ráno v létě se pod 5,6 nedostanu, v zimě pod 6,5. Večer to bývá horší. Ale když tu samou trasu jedu z nějakého důvodu až déle dopoledne či odpoledne, spotřeba může být i o litr nižší a důvod? No venku je vyšší teplota, na což je RAV4 Hybrid opravdu háklivá a je hustší provoz, tedy jedu pomaleji. O dálnicích je zbytečné hovořit, tam je to 8 a více...
Obecně tedy vzato, kombinace letní, zimní kolem 7L je u tohoto modelu úspěch. Na druhou stranu, automat(a pozor, sametový automat, zkuste si VW...), SUV, 1,6T v benzínu, to není špatné.
S novým modelem nemám zkušenost, ale dle diskuzí to vypadá, že se jim podařilo to o cca. 1L srazit, to a pár vylepšení není důvod model vyměnit, jelikož si za to řekli od cca 120 tisíc více.
Obecně tedy vzato, kombinace letní, zimní kolem 7L je u tohoto modelu úspěch. Na druhou stranu, automat(a pozor, sametový automat, zkuste si VW...), SUV, 1,6T v benzínu, to není špatné.
S novým modelem nemám zkušenost, ale dle diskuzí to vypadá, že se jim podařilo to o cca. 1L srazit, to a pár vylepšení není důvod model vyměnit, jelikož si za to řekli od cca 120 tisíc více.
RAV4 HSD AWD
Spotřeba nového modelu třeba tady https://www.spritmonitor.de/en/overview ... &minkm=500msp píše:Otázka spotřeby RAV4 Hybrid je velmi individuální s ohledem na to kdo a jak ji provozuje. Já mám AWD a jezdím skoro vždy brzy ráno a vracím se večer. Cesta 20km, vede přes pár vesnic a do centra města, auto vždy studené na kost, garáž byla a už není(spotřeba byla podle mne o cca 0,3 menší). Ráno v létě se pod 5,6 nedostanu, v zimě pod 6,5. Večer to bývá horší. Ale když tu samou trasu jedu z nějakého důvodu až déle dopoledne či odpoledne, spotřeba může být i o litr nižší a důvod? No venku je vyšší teplota, na což je RAV4 Hybrid opravdu háklivá a je hustší provoz, tedy jedu pomaleji. O dálnicích je zbytečné hovořit, tam je to 8 a více...
myslím vzhledem k počtu respondentů je to objektivní
Kolegové RAV4 hybrid.Četl jsem Vámi uvedený odkaz spritmonitor.de na kterém jsem se prokliknul na spotřebu 4-té generace o kterou mám v mírně ojetém stavu zájemTéměř v jedné třetině jsou tam uváděny mně nepochopitelné spotřeby,byť z toho se nevyčte podíl dálnic,měst a běžných silnic.Dvě třetiny jezdí všechny kilometry dálnicemi a ve vztahu k tomu co zde na tomto "vlákně" všichni uvádíte tak je rozdíl až 2,5 l/100km.Ano hybridní auto je trochu specifické,je nutné s ním se naučit jezdit.I já na klasickém hybridu jsem cca 4 měsíce se učil a dnes po 5-ti letém ježdění mohu říci ,že ve spotřebě se blížím k hranici uváděné ve všech prospektech a manuálech/byť se zde jedná o laboratorní měření/.Ano klasický hybrid oproti RAV4 hybrid je jako hruška proti jablku/jiná stavba auta,váha,jiný spal.motor/.Hybrid je o plachtění a rekuperaci včetně lehké nohy na pedálu plynu.Chtělo by to si někde půjčit na týden a vyzkoušet tento vůz,který je cca o 200kg těžší. Přesto Vám děkuji o Vaše poznatky a uvidím.Chci to proto abych mohl někdy i odvést něco malým přívěsem a současně používat závěsu pro vožení jízdních kol.
Zdravím, na spritmonitor.de pokud se zdarma zaregistruješ a rozklikneš jednotlivé respondenty zjistíš počet najetých kilometrů, včetně komunikace kde km najeli, někteří udávají druh paliva. Zadat se tam dá i jiné auto, např. Váš model https://www.spritmonitor.de/en/overview ... &minkm=500p1947 píše:Kolegové RAV4 hybrid.Četl jsem Vámi uvedený odkaz spritmonitor.de na kterém jsem se prokliknul na spotřebu 4-té generace o kterou mám v mírně ojetém stavu zájemTéměř v jedné třetině jsou tam uváděny mně nepochopitelné spotřeby,byť z toho se nevyčte podíl dálnic,měst a běžných silnic.Dvě třetiny jezdí všechny kilometry dálnicemi a ve vztahu k tomu co zde na tomto "vlákně" všichni uvádíte tak je rozdíl až 2,5 l/100km.Ano hybridní auto je trochu specifické,je nutné s ním se naučit jezdit.I já na klasickém hybridu jsem cca 4 měsíce se učil a dnes po 5-ti letém ježdění mohu říci ,že ve spotřebě se blížím k hranici uváděné ve všech prospektech a manuálech/byť se zde jedná o laboratorní měření/.Ano klasický hybrid oproti RAV4 hybrid je jako hruška proti jablku/jiná stavba auta,váha,jiný spal.motor/.Hybrid je o plachtění a rekuperaci včetně lehké nohy na pedálu plynu.Chtělo by to si někde půjčit na týden a vyzkoušet tento vůz,který je cca o 200kg těžší. Přesto Vám děkuji o Vaše poznatky a uvidím.Chci to proto abych mohl někdy i odvést něco malým přívěsem a současně používat závěsu pro vožení jízdních kol.
Tak z jiného soudku. Jde nahrát adaptivní tempomat z HD 2019 do HD 2016? Mělo by to pak brzdit až do 0 a zastavit před překážkou? Pak je taky otázka cena.
Máte někdo odpověď?
Hodně km bez problémů v r. 20120.
Máte někdo odpověď?
Láďa
Obávám se, že to je především HW záležitost. Bude potřeba výrazně vyššího výpočetního výkonu a zřejmě i přesnějších či citlivějších senzorů.Ladahori píše:Tak z jiného soudku. Jde nahrát adaptivní tempomat z HD 2019 do HD 2016? Mělo by to pak brzdit až do 0 a zastavit před překážkou? Pak je taky otázka cena.
Máte někdo odpověď?
Pánové tak to jste frajeři, 50t km necele dva roky a dlouhodobá nikdy nemazana spotřeba 7.5l , jinak léto 6.9-7.2,zima 7.6-8.5l .
Jezdime tu plus minus vsichni za stejnou spotrebu, tj. 7 litru. V lete je to 6,5, ted to jde nahoru, takze asi 7,5 az 8. Najeto 85tis. km. Obcas se povede nejaka trasa treba za 5 litru, ale to kdyz jedu s davem ve vlacku.
RAV4 HSD FWD
msp píše:S novým modelem nemám zkušenost, ale dle diskuzí to vypadá, že se jim podařilo to o cca. 1L srazit, to a pár vylepšení není důvod model vyměnit, jelikož si za to řekli od cca 120 tisíc více.
Co pasivni bezpecost - stara generace nezvlada small overlap test ani na jednu stranu + Sedacky se pri tezkem narazu zezadu zborti na zadni sedadla, v nove generaci to uz zvladaji lepe.