Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
aczasa
Věčnej rejpal

Re: Zkušenosti

Příspěvek od aczasa »

Ach jo, slabostka slabostka, ty jsi prostě *****.
Back in Czech.
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

..tak STK nikdo ??? :shock: :shock:

""Volal jsem i na STK,kam jsem jezdil s P II - prý mám bez obav přijet / sice cena 1450,-/- no,podle odpovědí asi ještě nový program taky nemají...
Je možné,že se už někde nedělají standartní emise - ale že se to načítá z PP ?
Včera jsem v garáži zkusil podle návodu : http://www.fcd.eu/article.aspx?id=1450 ""
....
Dnes STK proběhla - OK....jen si fakt nevěděli rady - musel jsem já zastoupit a ten inspekční mod tam naťukat.
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

STK jsem náhodou absolvoval toto pondělí.Slečna na příjmu,když jsem se dva dny předem telefonicky informoval mě ujistila,že dělají všechny vozy bez rozdílů,včetně hybridů.
Žel,technik na Emisích byl v pondělí zcela jiného názoru.Napíchl diagnostiku a vyzval mě k aktivaci zapalování s následným udržováním motoru v otáčkách.....
Na můj argument,že to u Priusu tak jednoduché nebude,a měl by postupovat dle nějakého servisního modu jen poznamenal"takhle to možná dělají v Toyotě,ale oni o žádném servis modu neví.
Nakonec jsem jen zkusil přišlápnout plyn a ono to naskočilo.Jenže po chvíli otáčky pozvolna klesaly,tak jsem pedál plynu musel malinko přišlapávat.
Povedlo se a test byl úspěšně ukončen.
No a za 900,-peněz českých,neberte to!
STK proběhla v pořádku,technik něco nafotil,pak mi doporučil ať si zajdu do místnosti příjmu na kafe a za 20 minut(čas za který musí proběhnout nějaký program)mi přijde říci jak to dopadlo.
Po uvedeném čase přišel a oznámil mi,že na vozidle nenašel sebemenší problém.Následovalo několik tradičních dotazů ohledně baterie,dobíjení a spotřeby,poděkoval jsem,pozdravil a odejel.
Tahle sranda mě přišla na 1190,-peněz!
Živě si vzpomínám,jak médii proběhla masáž ohledně zpřísnění prohlídek současně s inovovanými postupy proškoleného personálu,s čímž samozřejmě souvisí patřičné navýšení poplatků.......
Nevěřím,že mě ještě tyhle záležitosti dokážou udivit....
PRIUS II.G 2008
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

...jasně - ale pokud se pamatuju- ani na P II to normálně nešlo vyhnat do otáček/ nad cca 1200/...což je na druhý pokus na emisích potřeba - takže to "ojebal" ??, - to se mi moc nechce věřit,že by si to riskli...taky jsem se poprvé setkal s tím,že u emisí nesmí být zákazník - z důvodu bezpečnosti a zdraví :mrgreen: :mrgreen: ...ale když to potřebovali nastartovat,přišli si pro mě...
Taky s tím nemají nějaké zkušenosti - jen říkal,že už tam v minulosti někdo s hybridem byl...já... :mrgreen: ... ale to ještě dělali test "švindltest" - dnes už to asi nechtějí riskovat...přece jen se po tom začíná jít...ale prý jim na školeních na dotaz na tohle téma nic neřekli - ministerstvo zaspává? - když už tyhle auta tu jezdí 10 let...Jo,a taky - když to točil kolem 2600 ot - začaly otáčky kolísat - samy - díval jsem se na plyn - a sám říkal,že to auto dělá samo...+/- 200 ot...
Na STK lince jsem normálně byl - i v šachtě pod autem - podívat se, jak to tam vypadá / loni jsem nechal dělat komplet nástřik/ - a ještě ráno pře STK jsem to v Jihlavě umyl - i tryskové mytí podvozku...umylo to perfektně...jen to mám o pár stovek dražší....
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

U nás majú manuál v počítači...- vytlačil si to a spolu sme to nastavili do servisného modu, potom otáčky reguloval podla stlačenia pedálu.... takže nebol problém v zapadákove....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

ježek2: To nezaspává ministerstvo, spíš kdyžtak zastoupení výrobce testeru - anebo ještě spíš, dotyčná obsluha. No uvidím příště - jak říkám, poslední dvě kontroly proběhly tak, že jedna stanice "u mě ne, nemám na to zkoušky" a jiná naprosto v pohodě švindl, beze snahy něco hrát - něco ve smyslu: šlápněte na plyn, dokážete tam držet nějaký otáčky? ne, musí se to přepnout do servisního režimu. - nevadí, tak to změříme takhle...
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

https://www.autobazar.eu/toyota-prius-1 ... 14865.html

... kampak se ztratil ?...Bluepeter koupil...?
bluepeter
Člen Týmu

Příspěvek od bluepeter »

Bohužial nekúpil nestihol, pred par dnami ju večer zlacnili na 320 000kč a ráno už bol predaný. Najskôr asi skočím po nejaký do DE.
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

ježek2 píše:...jasně - ale pokud se pamatuju- ani na P II to normálně nešlo vyhnat do otáček/ nad cca 1200/...což je na druhý pokus na emisích potřeba - takže to "ojebal" ??, - to se mi moc nechce věřit,že by si to riskli...taky jsem se poprvé setkal s tím,že u emisí nesmí být zákazník - z důvodu bezpečnosti a zdraví :mrgreen: :mrgreen: ...ale když to potřebovali nastartovat,přišli si pro mě...
Nepsal jsem o nepřítomnosti u Emisí,ale u STK!
Emise probíhaly jako u jiných aut,žádné podvody.Viděl jsem na vlastní oči graf červených a oranžových sloupců indikujících činnost lambdy v souvislosti s otáčkami,který se následně změní na zelenou byl po té je ukončen.Na vyjetém protokolu jsou uvedeny otáčky 1400/min.
Než technik započal s měřením,požádal o otevření motoru s tím,že u některých vozů se servisní režim aktivuje právě tímto způsobem.?!?
Asi to budu muset někdy vyzkoušet,protože jen tak přidávat plyn mi vždy šlo jen trochu a hned šly otáčky dolů. :?
PRIUS II.G 2008
Vlastík
Navigátor

Příspěvek od Vlastík »

Dobrý den,zdravím....mám dotaz ohledně ukazatele servisního intervalu. Zobrazí se na displeji oznámení o blížícím se intervalu? blíží se mi 90tis.Vyvolat se to asi nikde nedá jako na PII.

díky za info a postřehy
Toyota Prius III 1.8L (HV special) 2012 CVT
Damasko
Člen Týmu

Příspěvek od Damasko »

ježek2 píše:..tak STK nikdo ??? :shock: :shock:

""Volal jsem i na STK,kam jsem jezdil s P II - prý mám bez obav přijet / sice cena 1450,-/- no,podle odpovědí asi ještě nový program taky nemají...
Je možné,že se už někde nedělají standartní emise - ale že se to načítá z PP ?
Včera jsem v garáži zkusil podle návodu : http://www.fcd.eu/article.aspx?id=1450 ""
....
Dnes STK proběhla - OK....jen si fakt nevěděli rady - musel jsem já zastoupit a ten inspekční mod tam naťukat.
Prosím a ako sa dá ísť späť z toho inšpekčného módu? V tom návode to nie je uvedené
Prius Plus 2012
Fabia Combi 1,4 ,74kW
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A co třeba vystoupit a znovu nastoupit? :-)
Back in Czech.
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

Damasko : rady nad zlato,co,...? ...ale podívej se pořádně - je to tam - o pár řádků výše....stačí vypnout Power - a auto se vrátí do normálu...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Což je takový jakýsi vtip... A končí tím, že ajťák řekne jestli by nestačilo jen vystoupit a nastoupit. Takže restart. :-)))))
Back in Czech.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Včera jsem byl na prohlídce 210 tis. km. výsledek není podstatný (vše OK - ostatně čekal by někdo něco jiného???), ale udivilo mne v podstatě jediné - brzdy, resp. destičky. Přední 7 mm, zadní 6 mm. Zmiňuji to zde proto, že to jsou původní destičky, za celou tu dobu jsem je ještě neměnil, auto jsem v dubnu 2012 přebíral nové.
Jaké máte zkušenosti s brzdami vy?
Zeman není můj prezident
Odpovědět

Zpět na „Prius“