Páčku ostrekovača treba potiahnuť a držať až dokiaľ sa stierače nepohnú.Xfield píše:Někdy se mi stane, že ji přitáhnu jen opravdu hodně krátce a stěrač se nespustí, i když ostřikovače ano.... Zkus ji držet o chviličku déle.kraft píše:.....Pritiahnem packu ostrekovacov k sebe, voda ostrieka sklo, no stierac sa ani nehne....
Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Kedze mas vybavu Active , Trend+ tak mas aj automaticke stierace so senzorom dazda. Packu stieracov mas v polohe AUTO. Stierace sa spustia az ked senzor dazda ktory je nad spetnym zrkadlom zaznamena kvapky vody na senzore. Pri kratkom stlaceny ostrekovaca voda nedosiahne (nedoleti) na senzor a stierace sa nespustia. Otacanim kruzku na packe sa da nastavit citlivost senzora. Diesenim je podrzat packu ostrekovaca dlhsie - voda sa dostane (kvapky) az na senzor a spustia stierace - alebo spustit manualne stieranie stieracov pohybom packy (myslim ze nahor)kraft píše:Dobry den panstvo, tak som sa dnes stal novym majitelom corolky, zatial si na seba velmi pomaly zvykame (250km), no neviem ci som fakt blby, ale mam takyto problem:
Ked som prichadzal domov, chcel som ostriekat celne sklo. Pritiahnem packu ostrekovacov k sebe, voda ostrieka sklo, no stierac sa ani nehne. Nemal by to sklo parkrat pretriet, ako v kazdom inom aute, co som doteraz vlastnil? Podla manualu ano...
(Teda aspon ja som to takto vypozoroval - je mozne ze dovod niekde inde)
Inak objem nadobky na ostrekovace je veeeeeelky. Ked som vytiahol 5 L bandasku a pred mojim otcom som takmer cely objem nalial do nadrzky - otec len nechapavo krutil hlavou - kam to pre boha zmizlo.
Naposledy upravil(a) ultra dne sob 19.08.2017, 22:26, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Podle mě by to mělo začít stírat bez ohledu na to, jestli voda dosáhne na senzor, nebo ne. Byla by to zbytečně omezující "funkce", která by se navíc musela doprogramovat. Stírat to musí tak nebo tak, protože každé cáknutí si vyžádá setření, a odlišovat polohu páčky na Auto a ostatní mi přijde úplně zbytečné. Ještě větší problém by to byl, kdyby měl člověk zaprasený senzor a chtěl to umýt právě ostřikem, byl by tam zbytečný krok v ovládání navíc.ultra píše:Kedze mas vybavu Active , Trend+ tak mas aj automaticke stierace so senzorom dazda. Packu stieracov mas v polohe AUTO. Stierace sa spustia az ked senzor dazda ktory je nad spetnym zrkadlom zaznamena kvapky vody na senzore. Pri kratkom stlaceny ostrekovaca voda nedosiahne (nedoleti) na senzor a stierace sa nespustia. Riesenim je podrzat packu ostrekovaca dlhsie - voda sa dostane (kvapky) az na senzor a spustia stierace - alebo spustit manualne stieranie stieracov pohybom packy (myslim ze nahor)kraft píše:Dobry den panstvo, tak som sa dnes stal novym majitelom corolky, zatial si na seba velmi pomaly zvykame (250km), no neviem ci som fakt blby, ale mam takyto problem:
Ked som prichadzal domov, chcel som ostriekat celne sklo. Pritiahnem packu ostrekovacov k sebe, voda ostrieka sklo, no stierac sa ani nehne. Nemal by to sklo parkrat pretriet, ako v kazdom inom aute, co som doteraz vlastnil? Podla manualu ano...
(Teda aspon ja som to takto vypozoroval - je mozne ze dovod niekde inde)
Já cákám docela dost, takže jsem s tím nikdy nezaznamenal problém, ale když si vzpomenu, udělám pokus se zakrytím senzoru.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Tiez som myslel, ze senzor by na to nemal mat nejaky vplyv. No ale je pravda, ze som na to strekol len kratko asi 3x po sebe a z mojho stareho focusa som bol zvyknuty, ze to v pohode stiera.Vyskusam zajtra. Snad tam nebude nejaky problem 
Corolla 2017 Valvematic 1,6 MT Active Trend+
- buckyskentucky
- Řidič
Pokud je v poloze cykl.auto,je možné,že nereaguje dokud senzor nedostane vodu. Stalo se mi to v myčce.Ani jsem nevěděl ,že mám polohu cykl.Taky mě štvalo to 3x setření.první -druhé budiž,ale to třetí jde nasucho.Proto mám páčku ve výchozí pozici a když chci použít ostřik,tak s krátkým posunem nahoru přes péro.Pokud máte dobré stěrače jedno setření zcela stačí.Něco jiného je když jedu v dešti a potřebuji použít cyklovač. 
Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
Tak som to bol dnes rano znova vyskusat a fakt je potrebne packu ostrekovaca pritiahnut a podrzat o nieco dlhsie, ako som bol zvyknuty z inych aut.
Este ze bola vcera sobota, lebo keby som s tym prisiel do toyoty, asi by sa na mna pozerali jak na blbca...
Ozaj, mate na palubnom pc nastavene zobrazovanie okamzitej spotreby ten graficky ukazovatel, alebo ciselnu hodnotu? To bolo prve, co som na tom aute urobil....teda okrem natankovania
Este ze bola vcera sobota, lebo keby som s tym prisiel do toyoty, asi by sa na mna pozerali jak na blbca...
Ozaj, mate na palubnom pc nastavene zobrazovanie okamzitej spotreby ten graficky ukazovatel, alebo ciselnu hodnotu? To bolo prve, co som na tom aute urobil....teda okrem natankovania
Corolla 2017 Valvematic 1,6 MT Active Trend+
Ja myslim, ze to se senzorem nema nic spolecnyho. Delaly mi to stejne tak vsechny Toyoty i bez senzoru. Proste nejdriv prijde ostrik a pak ma nejaky zpozdeni sterac, pokud uvolnite packu moc rychle, tak sterace se uz nestaci zapnout. Chce to chvili podrzet.
RAV4 HSD FWD
Někdo grafický ukazovatel, někdo čiselnou hodnotu, jako například já. U modelu před faceliftem nebylo možné si vybrat, byl jenom grafický ukazovatel.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
- buckyskentucky
- Řidič
Tak to na tom nejsme špatně.http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/au ... -internetu 
Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
Minulý víkend jsem se svezl v automatu a chci ho taky!!!.... ale nevím, co se svým "zánovním" vozem... tak kdyby jste o někom věděli..nechť mi napíše SZ.
Toyota Corolla 1,6 MT, 07/2017, výbava trend +, platinová/bronzová matalíza, paket protection, rezervní kolo dojezdové + zvedák a klíč, komplet nástřik podběhů a podvozku přímo v Toyotě, najeto cca 4000 km, po 1000km výměna oleje + filtru... autíčko nádherně zajeto po dálníci do chorvatska a zpět.., vše funkční, nehavarované, garážované.
Toyota Corolla 1,6 MT, 07/2017, výbava trend +, platinová/bronzová matalíza, paket protection, rezervní kolo dojezdové + zvedák a klíč, komplet nástřik podběhů a podvozku přímo v Toyotě, najeto cca 4000 km, po 1000km výměna oleje + filtru... autíčko nádherně zajeto po dálníci do chorvatska a zpět.., vše funkční, nehavarované, garážované.
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Tak tohle je přesně můj příběh...Po roce manuálu jsme společně s manželkou objevili kouzlo automatu. A najednou to chytlo úplně jinou atmosféru a pocit z jízdy. Autíčko jsem prodal a přišlo nové s výborně fungujícím CVT. Píšu to naprosto zodpovědně: kombinace atmomotoru 1.6 s CVT převodovkou je naprosto excelentní. V práci mám souseda z Boleslavi s DSG, tak mohu porovnávat a radši už neporovnávám. Ono se to nedá porovnávat. A manželka? Skoro se pereme o autíčko, kdo že to pojede pro dceru...
Všem, co přemýšlí o nové corolle, zkuste se projet také i v automatu...DOPORUČUJI!
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
no já ten automat zprvu nechtěl, poněvadž jsem četl nejaké ne moc lichotivé články o CTV (nemám na mysli osobní dojmy z jízdy, ale o celém mechanismu) apod... a měl jsem nějaké otázky, na které jsem dostával od Toyoty rozdílné odpovědi! Když zastavím na křižovatce nebo u závor před kolejemi, mám vyřadit na P nebo na N nabo nechat D - nikdo mi neuměl odpovědět a každý to říkal jinak a neuměl věrohodně vysvětlit proč tak nebo tak!
CVT je super po městě, ale na dálnici, kde se jezdí konstatní rychlostí má řemen do řemenic frézovat drážku, když se jede delší dobu na určitý převodový poměr.. a zase jsem se ptal v Toyotě, taky za jak rychle se tak stane, nebou jak dlouho bych takhle neměl jezdit? a nikdo mi neodpověděl..jen to, že to bylo kdysy a nyní je to vše jinak - ale jak jinak? nebo odpověď tohle se u toyoty nemůže stát, to bylo u jiných značek, nebo jiní, kterí pracují u toyoty už přes 10 let - tak tohle nikdy nesyšeli... apod!!!
No tak jsem si řekl... však co, manuál znám, jezdím s ním roky, je prakticky nezničitelný, jednoduchý, žádna elektronika nebo hydraulika, tak proč to měnit.. Na druhou stranu, znám lidi, které to s automatem nebaví a nekoupili by si ho.
CVT je super po městě, ale na dálnici, kde se jezdí konstatní rychlostí má řemen do řemenic frézovat drážku, když se jede delší dobu na určitý převodový poměr.. a zase jsem se ptal v Toyotě, taky za jak rychle se tak stane, nebou jak dlouho bych takhle neměl jezdit? a nikdo mi neodpověděl..jen to, že to bylo kdysy a nyní je to vše jinak - ale jak jinak? nebo odpověď tohle se u toyoty nemůže stát, to bylo u jiných značek, nebo jiní, kterí pracují u toyoty už přes 10 let - tak tohle nikdy nesyšeli... apod!!!
No tak jsem si řekl... však co, manuál znám, jezdím s ním roky, je prakticky nezničitelný, jednoduchý, žádna elektronika nebo hydraulika, tak proč to měnit.. Na druhou stranu, znám lidi, které to s automatem nebaví a nekoupili by si ho.
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
To je tak nechutně typické... Když jsem vybíral auto, zajímal jsem se i o Aygo v automatu (určitě je poznat pohlaví toho, kdo by v něm měl jezditvibam píše:a měl jsem nějaké otázky, na které jsem dostával od Toyoty rozdílné odpovědi! Když zastavím na křižovatce nebo u závor před kolejemi, mám vyřadit na P nebo na N nabo nechat D - nikdo mi neuměl odpovědět a každý to říkal jinak a neuměl věrohodně vysvětlit proč tak nebo tak!
V manuálu je informace o tom, že je možné vypnout automatické zapínání klimatizace, když se nastaví vzduchotechnika na "Auto". Chtěl jsem, ať mi to vypnou, protože mě nebaví klimatizaci v zimě pořád vypínat. Kromě toho, že se na mě dívali jako na vola, proč to chci vypnout, jsem si vyslechl, že chci věci proti logice (jako vypnout trojblik, vypnout tu klimatizaci atd.). Že to není jako kdysi, že dneska už to funguje jinak... To, že mít v autě zapnuté topení a klimatizaci zároveň je přesně to, co mi přijde proti logice, jsem si nechal tou dobou (bohužel) pro sebe.vibam píše:jen to, že to bylo kdysy a nyní je to vše jinak
"Pracuju tu xx let a tohle jsem ještě nikdy neslyšel..." Přesně toto mi řekl vedoucí servisního oddělení AutoBondu v Ostravě (tuším, že za xx dosadil 25 let), když jsem mu popisoval, že mi občas nezaskočí zpátečka nebo jednička (ptal jsem se na to i tady). Nikdy o ničem takovém neslyšel...vibam píše:nebo jiní, kterí pracují u toyoty už přes 10 let - tak tohle nikdy nesyšeli... apod!!!
No, aspoň je vidět, že ti imbecilové mají nacvičené (pravděpodobně nadiktované) odpovědi, jak odbývat a potažmo i ojebávat (omlouvám se příliš slušný výraz) zákazníky. Vidím to tak, že při další návštěvě si na rovinu řekneme, že jestli uslyším jedinou další pitomou výmluvu, mají o zákazníka míň.
A čeho tím dosáhneš když máš už auto koupený? Klidně mu řejni, že na něj napíšeš stížnost na centrálu Toyoty. To má totiž vliv na jeho mzdové ohodnocení. Jednou jsi jejich zákazníkem, tak se nenech odbít. Klidně si zavolej vedoucího pobočky a udělej jim tam histerickou scénu (přeháním to teď trochu). Uvidíš že příště si to k tobě už nedovolí.
Já si takto jednou povídal s technikem poté co namontovali defendlock na řadičku v Yarisu a při řazení 1 a 2 to evidentně skřípalo pákou o ten namontovaný plech defendu. Měl jsem tehdy trpělivost tak jsem si s ním povídal. Nejdřív měl tendenci mi tvrdit, že to je normální, že jde přeci bez problému zařadit. Tak jsem se ho zeptal jestli mám jako zavolat do Defedu a zeptat se jich jestli se má tohle po namontování jejich výrobku standardně dít, ten kovový pazvuk(evidentně tu destičku namontovali křivě). Nakonec po ještě krátké diskusi sám uznal, že je to blbost aby to skřípalo. Destičku tehdy akorát zbrousili, ale už to neskřípe. Ale byl jsem nachystanej, že odtamtud neodejdu bez toho, že se to vyřeší i kdyby měli namontovat novej defend.
Já si takto jednou povídal s technikem poté co namontovali defendlock na řadičku v Yarisu a při řazení 1 a 2 to evidentně skřípalo pákou o ten namontovaný plech defendu. Měl jsem tehdy trpělivost tak jsem si s ním povídal. Nejdřív měl tendenci mi tvrdit, že to je normální, že jde přeci bez problému zařadit. Tak jsem se ho zeptal jestli mám jako zavolat do Defedu a zeptat se jich jestli se má tohle po namontování jejich výrobku standardně dít, ten kovový pazvuk(evidentně tu destičku namontovali křivě). Nakonec po ještě krátké diskusi sám uznal, že je to blbost aby to skřípalo. Destičku tehdy akorát zbrousili, ale už to neskřípe. Ale byl jsem nachystanej, že odtamtud neodejdu bez toho, že se to vyřeší i kdyby měli namontovat novej defend.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Tak on servis pořád není nejlevnější věc a myslím si, že autorizovaný servis bude mít ve výsledku větší marže ze servisních služeb než ze samotného prodeje auta. Potíž je, že ty žvásty, kterými mě krmili v AutoBondu, jsou právě od vedoucího servisního oddělení. Určitě je ale dobrá myšlenka s tou centrálou, minimálně se dá říct, že pan ten a ten (cedulky mívají) v tom a tom servisu tvrdí to a to. Uvidíme, až mi budou zase tvrdit, že je něco normální, budu to po nich chtít písemně.Myfune píše:A čeho tím dosáhneš když máš už auto koupený? Klidně mu řejni, že na něj napíšeš stížnost na centrálu Toyoty. To má totiž vliv na jeho mzdové ohodnocení. Jednou jsi jejich zákazníkem, tak se nenech odbít. Klidně si zavolej vedoucího pobočky a udělej jim tam histerickou scénu (přeháním to teď trochu).
Spíš mě ale neskutečně štve, že si toto autorizovaný servis vůbec dovolí zkoušet. "Odborníci" na slovo vzatí...