Zkušenosti
Re: Zkušenosti
Kolegové priusáci,zajímalo by mě jaké zkušenosti kdo z Vás má se super benzin aditiv od fy VIF. Kdo to z Vás používá a jaký opravdu to má vliv na všechny uváděné části včetně toho ,že by to i snižovalo snad spotřebu paliva.V červnu jsem na svém PIII vyměnil motorový olej vč.filtru a tak jak jsem již v předcházejícím příspěvku psal dal jsem tam dle poslední vydané normy a to API SN,ILSAC GF-5 a v posledních dnech jsem na některých rovinatých okresních silnicích se pohyboval dokonce za průměr 3,4 l/100 km.Pokud opravdu VIF snižije i spotřebu tak jak uvádějí tak by to i při té 5% hranici dělalo dalších téměř 0,2 l/100km,což by byla špička.
-
- Věčnej rejpal
0,2l/100km nemas sancu spozorovat resp. jednoznacne urcit, ze VIF Ti k nim pomohol. Ked ho budes liat do nadrze, nic tym nepokazis ale necakaj zazraky. Taky protivietor vie spravit kludne 0,5l/100km.
Jen pro info, Toyota Prius plug-in se stal nejprodávanějším autem na světě v kategorii EV a Plug-in za 1 pololetí 2017 http://ev-sales.blogspot.cz/2017/07/wor ... ition.html
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Kupujem najlacnejsi benzin teda u nas tesco, x rokov a pocitam ze cez 250 000km na roznych autach plus vzdy vif. Nie kvoli spotrebe ale kvoli usadam v sacom trakte. Je zbytocne kupovat drahy benzin lebo ak pridam vif viem presne kolko a za kolko som tam nalial.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
S Priusem mám několik dalších příjemných zážitků z cesty do Salzburgu a z výletů do jeho okolí. Všechno by zvládl na jednu nádrž, kdyby nebyly špatně značené objížďky a následné bloudění dohromady 4 hodiny. Ale zase bychom se několikrát nevyráchali v řece. Do kopce Prius opravdu smrdí, jak tady někdo psal, ale to smrdělo úplně celé parkoviště po výjezdu na skálu nad městem...
Ale proč píšu. Bílý Prius má nového majitele a já díky tomu nového kámoše. Jenže asi bude muset odejít i můj oblíbený modrý Prius. Včera jsem totiž koupil velký kabriolet. Bůh chtěl, abych nebyl bohatý, protože bych byl přesně ten blázen, co má stodoly narvané stovkami aut.
Ale proč píšu. Bílý Prius má nového majitele a já díky tomu nového kámoše. Jenže asi bude muset odejít i můj oblíbený modrý Prius. Včera jsem totiž koupil velký kabriolet. Bůh chtěl, abych nebyl bohatý, protože bych byl přesně ten blázen, co má stodoly narvané stovkami aut.

- Přílohy
-
- image.jpeg
- (282.75 KiB) Staženo 1895 x
Dobrý den všem.
Jsem tady nový a jsem tady proto, protože čím dál častěji uvažuji nad pořízením přibližovadla, které k pohonu využívá i něco jiném než řízené exploze fosilních paliv. Prius mi prostě dává smysl a chci se o něm dozvědět co nejvíce.
Trochu problém vidím v tom, že jsem to auto viděl naživo snad dvakrát v životě a rád bych ho poznal lépe, než začnu shánět nějaký konkrétní kousek. Neexistuje tady něco jako půjčovna Priusů? Jak ste se dostali ke svému prvnímu Priusu Vy?
Tom z Gottwaldova
Jsem tady nový a jsem tady proto, protože čím dál častěji uvažuji nad pořízením přibližovadla, které k pohonu využívá i něco jiném než řízené exploze fosilních paliv. Prius mi prostě dává smysl a chci se o něm dozvědět co nejvíce.
Trochu problém vidím v tom, že jsem to auto viděl naživo snad dvakrát v životě a rád bych ho poznal lépe, než začnu shánět nějaký konkrétní kousek. Neexistuje tady něco jako půjčovna Priusů? Jak ste se dostali ke svému prvnímu Priusu Vy?
Tom z Gottwaldova
Citroen c5 2009 2.0hdi tourer (po té hydraulice mi bude smutno)
Peugeot 307break 2003 1.6 (neúnavný pomocník)
Peugeot 206 2000 1.4xs (šik kapesní přibližovadlo)
EX Opel Astra 1.7td (nejelo to a žralo to)
EX Škoda Favorit 1.3 LPG
EX Škoda Favorit 1.3 LPG
Gottwaldov? To je nejaky spatny vtip?tomfosil píše:Dobrý den všem.
Tom z Gottwaldova
Prius II 2008
Ale no samozřejmě. Do roku 1990 (za éry komančů) se tak Zlín nazýval. Nejsem fanda starých časů - jen tak pro vysvětlenou (v roce 1990 mi bylo 11)PetrPH píše:Gottwaldov? To je nejaky spatny vtip?tomfosil píše:Dobrý den všem.
Tom z Gottwaldova
Ale nerad bych to tady zasíral obsahem, který do diskuze nepatří.
O Priusu vážně uvažuji a blíží se čas obměny našeho vozítka, tak je to pro mě aktuální téma. Nechci auto kupovat na základě recenzí na netu, videí na YT.
Chtělo by to tak na týden půjčit, aby člověk věděl do čeho jde. Nebo Vy jste kupovali auto "naslepo"? Na nové by asi nebylo dost peněz, ale taková III. generace kolem roku 2010 by asi šla
EX Škoda Favorit 1.3 LPG
EX Škoda Favorit 1.3 LPG
Tady v CZ to těžko v klasické půjčovně najdeš. Bohužel to většinou není ani v servisech jako náhradní auto. Ale až tak bych to neřešil - týden je podle mě zbytečně hodně a zároveň málo. Za půjčovnu bys zbytečně vyhodil cojávím desítku, kterou můžeš investovat do lepšího kousku. Jestli ti to subjektivně na první dojem sedne a jestli je to vůbec přijatelné, zjistíš nejspíš už při statické prohlídce a 20min zkušební jízdě někde v bazaru. A výhody nevýhody začneš objevovat v průběhu měsíců a let..
Odpověz si:
- nejsem brutální závodník
- nemám problém s automatem
- nepotřebuju vměstnat spoustu bagáže
- nepotřebuju tažné
- neočekávám, že mi všechno bude dělat kámoš Franta z dílů z vrakáče a z Polska
Na automat se zvykne rychle. Priusy se obecně nesypou, Franta nebude muset imrvére něco shánět. Takže pokud nemáš nějaký blocker, směle do toho. 2010 je dobrá volba.
PS: ano, já jsem kupoval víceméně naslepo. S druhou generací jsem služebně najezdil pár stovek km, takže trochu jsem tušil. Třetí jsem krátce projel a bylo vymalováno.
Odpověz si:
- nejsem brutální závodník
- nemám problém s automatem
- nepotřebuju vměstnat spoustu bagáže
- nepotřebuju tažné
- neočekávám, že mi všechno bude dělat kámoš Franta z dílů z vrakáče a z Polska
Na automat se zvykne rychle. Priusy se obecně nesypou, Franta nebude muset imrvére něco shánět. Takže pokud nemáš nějaký blocker, směle do toho. 2010 je dobrá volba.
PS: ano, já jsem kupoval víceméně naslepo. S druhou generací jsem služebně najezdil pár stovek km, takže trochu jsem tušil. Třetí jsem krátce projel a bylo vymalováno.
A pred komanci se jmenoval opet Zlin;)tomfosil píše:Ale no samozřejmě. Do roku 1990 (za éry komančů) se tak Zlín nazýval. Nejsem fanda starých časů - jen tak pro vysvětlenou (v roce 1990 mi bylo 11)PetrPH píše:Gottwaldov? To je nejaky spatny vtip?tomfosil píše:Dobrý den všem.
Tom z Gottwaldova
Ale nerad bych to tady zasíral obsahem, který do diskuze nepatří.
O Priusu vážně uvažuji a blíží se čas obměny našeho vozítka, tak je to pro mě aktuální téma. Nechci auto kupovat na základě recenzí na netu, videí na YT.
Chtělo by to tak na týden půjčit, aby člověk věděl do čeho jde. Nebo Vy jste kupovali auto "naslepo"? Na nové by asi nebylo dost peněz, ale taková III. generace kolem roku 2010 by asi šla
Ad Prius - prvni problem, na ktery narazis je ze pujcovny maji nova auta. Takze pokud by Prius byl, bude uz soucastny model. Druhy problem je, ze Prius dle googlovani proste v pujcovnach neni. Nejblize tomu jsem nasel, ze Tsucho v Praze pujcuje Aurise HSD za cenu 1300kc/den bez DPH. Coz neni uplne dobra castka za pujceni a navic je to chovanim mirne jiny vuz.
V mem pripade jsem se obecne koukal na jine auto a spise z recese jsem se kouknul i na inzeraty Priusu. Pak jsem si dost nacetl a ano, sel jsem koupit naslepo. Takze klasika jsem se v bazaru kratce projel a vyhovovalo mi. Kolem Priusu je hodne fam, nepravd atd. Po svezeni ale zjistis, ze to je proste standardni auto, to chovani neni extra jine.
Prius II 2008
Tsucho ne ,tsusho...
jinak neudelas chybu ani s tim aurisem ,pomalu je to nastejno... 

- PALO-Prius
- Řidič
Cital som vela testov, vela porovnani a statistik spolahlivosti aut a jednoducho mi vyslo, ze Prius je najlepsie auto na svete pre moje potreby = vacsina jazd v Bratislave, kratke trasy, auto pre rodinu, cena do 15tis EUR (jazdenka 4rocna do 90tis kM s LED stretavacimi svetlami).tomfosil píše:Dobrý den všem.
Jak ste se dostali ke svému prvnímu Priusu Vy?
Tom z Gottwaldova
Od roku 2014 som pozeral ponuku na autoscout24.de, presne dva roky! A potom ked ceny klesli a vedelsom co uz pozerat a ako vyberat tak som si jednodcho vybral 3 auta, ktore boli blizsko seba v Nemecku, nasadol na vlak Bratislava-Hamburg a kupil hned to prve (viac na stranke moje.auto.cz). Auto som kupil bez toho, aby som v nom predtym sedel (az pri kupe som siel 15km skusobnu jazdu! Nikdy predtym som v Priuse nesedel, ale kedze som z recenzii a skusenosti ludi vedel, ze je to najlepsie auto na svete, tak som ho kupil

Zdravim. Já jsem řešil otázku koupě Priusu přesně před rokem. O tom, že to auto existuje jsem věděl, ale v životě mě nenapadlo, že bych si ho koupil. Zvažoval jsem všechny možné jiné značky a jejich modely. Ale u každého toho auta mě něco odradilo. Najednou už ani nevím jak, se přede mnou objevil článek o Priusu, tak jsem četl další a další články, příspěvky tady na fóru, a najednou jsem ho chtěl. Nikdy před tím jsem ho neviděl, nejel v něm. A teď ho mám rok a nic jiného bych nechtěl, když tedy pominu Lexus RX 450h. S Priusem jízda naprosto pohodová, převodovka super, spotřeba 4,8 l, tahá to jako divý. Jediné co bych vytkl je náchylnost na boční vítr a při dálničních rychlostech to trošku hučí. A taky je to dost nápadný auto, uhlákový oktávie si nikdo nevšimne, Prius vyčnívá. Vzhled je subjektivní, mně se to auto líbí čím dál tím víc. A taky je třeba se smířit s hloupýma řečma rozumbradů, kteří o tom autě vůbec nic neví, a mají mozek zatemněnej sazemi z jejich nafťáka.
Ještě pár dotazů. Když je zařazené B, brzdová světla asi nesvítí, je to tak?
A pak ještě, má někdo zkušenost s led žárovkami? Jde mi hlavně o couvací světla. Jestli to bude svítit nějak znatelně víc?
Ještě pár dotazů. Když je zařazené B, brzdová světla asi nesvítí, je to tak?
A pak ještě, má někdo zkušenost s led žárovkami? Jde mi hlavně o couvací světla. Jestli to bude svítit nějak znatelně víc?
Díky za příspěvek Palo,PALO-Prius píše:Cital som vela testov, vela porovnani a statistik spolahlivosti aut a jednoducho mi vyslo, ze Prius je najlepsie auto na svete pre moje potreby = vacsina jazd v Bratislave, kratke trasy, auto pre rodinu, cena do 15tis EUR (jazdenka 4rocna do 90tis kM s LED stretavacimi svetlami).tomfosil píše:Dobrý den všem.
Jak ste se dostali ke svému prvnímu Priusu Vy?
Tom z Gottwaldova
Od roku 2014 som pozeral ponuku na autoscout24.de, presne dva roky! A potom ked ceny klesli a vedelsom co uz pozerat a ako vyberat tak som si jednodcho vybral 3 auta, ktore boli blizsko seba v Nemecku, nasadol na vlak Bratislava-Hamburg a kupil hned to prve (viac na stranke moje.auto.cz). Auto som kupil bez toho, aby som v nom predtym sedel (az pri kupe som siel 15km skusobnu jazdu! Nikdy predtym som v Priuse nesedel, ale kedze som z recenzii a skusenosti ludi vedel, ze je to najlepsie auto na svete, tak som ho kupilno a po 3 rokoch to mozem len potvrdit.
U tvojí story jsem se opravdu pobavil (článek na moje.auto.cz).
Dá se na to říct jen to, že štěstí musíš vyjít vstříc. Ale bojím se, že já takový střelec nejsem. O dovozu auta ze zahraničí nevím nic, ale třeba se to časem změní. Nyní jsem ve fázi sledování nabídek a hledání správného kusu.
Mám dvě varianty.
buď II.generaci, rok výroby 2008, najeto do 150t km, cenově do 150.000 czk
nebo III. generaci, rok 2010, najeto do 100t km, cenově do 250.000 czk
pro oboje úplná servisní historie dohledatelná v Toyotě, bluetooth a tempomat (na to jsem z c5 zvyklý a těžko by se mi bez toho žilo).
Je mi jasné, že čistě do města a příměstské courání nebude II.generace s 1.5 benzínem problém. Ale párkrát do rok jezdíme delší trasy (5x800 km, 1x2000 km (Chorvatsko)) 2 dospělí plus 2 děti a tam by se III.generace hodila více. Taky design je u III.generace o dost povedenější. No, nebude to lehké rozhodování
EX Škoda Favorit 1.3 LPG
EX Škoda Favorit 1.3 LPG