Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
tisnov
Manager Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od tisnov »

MartinHSD píše:proč tankuji tzv. prémiový 100 oktn benzín, je to zcela jednoduché : tyto benzíny jsou daleko kvalitnější, jsou s větším podílem aditiv než 95 s bio složkou. Tedy dělám to proto abych udržel celý palivový systém v co nejlepším stavu. Mám prokázáno, že kvalitní benzín má vliv na spotřebu, auto je tišší, mám rychlejší odezvu na plynu. Nejde mne o výkon, ale o kvalitu PHMH. Upřímně běžná 95 v ČR není zrovna top palivo. Samozřejmě 95 je možno doplnit např. VIFem a tím ji vylepšit. Sám to občas dělám když kupuji palivo do yarisu a u pumpy nemají 100 oktn. Dokonce občas trochu VIFu přidám i do toho 100 okt :-). Nejraději jezdím na Vervu, mám benzina kartu a tak i slevu 1 kč na litr, cenově je ten rozdíl zanedbatelný a motoru kvalitní palivo rozhodně neškodí.
Přesně takovou odpověď jsem očekával. :idea:
Ten motor je stavěný na N95 a N100 nedokáže využit. Hoří pomaleji a může o chlup snížit "hluk" motoru a to je vše.
Je to jen placebo. Dokonce může zvýšit spotřebu paliva a někteří píší že dokonce může i ublížit motorům který potřebují N95.
Ale je to tvoje auto , tvoje volba, dej si tam co myslíš že je OK. :bigups:
Filda123
Navigátor

Příspěvek od Filda123 »

Ale je to tvoje auto , tvoje volba, dej si tam co myslíš že je OK. :bigups:
To je zajimavy nazor... mas proto i nejaky technicky podklad? Ja jen ze to co rika on je jedna verze a to tvoje je o 180 stupnu verze opacna. U Martina je to dehme tomu podlezene jak rika jeho sledovanim a jizdou ktera samozrejmne muze byt hodne zbarvena jak si rekl placebo efektem... takze co te vede k nazoru ze 100oktanovy benzin je spatny pro tento typ motoru?

Nicmene na tuto vec asi jedinej kdo dokaze odpovedet na 100 procent by byl clovek kterej dela nezavisle testovani motoru a v tomto se vyzna... zbytek je jen jedna pani povidala a nemusi to tak byt placebo efekt muze byt i na tve strane..
Filda123
Navigátor

Příspěvek od Filda123 »

Jinak jak uz tu nekde zaznelo...na slovensku zlevnili Nove Corolly o 1-2k euro. Neresil tohle uz nekdo s nejakym ceskym prodejcem?
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

tisnov : tak mne to jako laikovi prosím vysvětli. Děkuji. Proč tento zcela nový 2.0 motor nemůže mít lepší 100 okt benzin ? V čem mu může ublížit atd. V návodě se o tom nic nepíše, je tam min. 95 nebo vyšší. Dále např. v testu spotřeby ve SM bylo jako "minus" tohoto nového motoru uvedeno, že proti 1,8 by měl mýt díky své konstrukci mít větší nároky na kvalitu paliva, ano nic o 100 okt se tam nepíše, ale obecně 100 okt jsou daleko více aditivovaná a kvalitnější paliva než 95. Tento názor jsem zatím nikde neslyšel, ale rád přijmu odborné vysvětlení a zamyslím se nad ním.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Filda123 píše:Jinak jak uz tu nekde zaznelo...na slovensku zlevnili Nove Corolly o 1-2k euro. Neresil tohle uz nekdo s nejakym ceskym prodejcem?
No ony ty ceny na SK a CZ jsou nyní +- srovnané, když se podíváš do ceníku a celkově na vše s tím spojené podrobněji, tak zjistíš, že ten reálný cenový rozdíl je zcela minimální. V CZ jsou bonusy ve formě pneu, bonusu za výkup vozu, na SK pak o pár tisíc Kč lepší ceníková cena, také záleží jaký kurzem se to přepočte. Navíc přichází doba dovolených a léto obecně nění ta nejlepší doba na prodeje.
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

Je to jednoduché. Kdyby tam byl zapotřebí 100 okt tak by ho Toy předepsala, ale očividně není. :)
Napiš dotaz na Toyotu a uvidíš co odpoví a děj nám vědět, jsem také laik, nejsem mistr světa, ale 100okt to fakt nepotřebuje.
Jestli mi někdo napíše že 100 okt zvýší výkon, zmenší spotřebu paliva, tak tomu nevěřím vůbec. 8)
Jak už jsem napsal je to jen placebo. :D
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

A mám rád manuál, nedá se nic dělat. :bigups:
Filda123
Navigátor

Příspěvek od Filda123 »

tisnov píše:Je to jednoduché. Kdyby tam byl zapotřebí 100 okt tak by ho Toy předepsala, ale očividně není. :)
Napiš dotaz na Toyotu a uvidíš co odpoví a děj nám vědět, jsem také laik, nejsem mistr světa, ale 100okt to fakt nepotřebuje.
Jestli mi někdo napíše že 100 okt zvýší výkon, zmenší spotřebu paliva, tak tomu nevěřím vůbec. 8)
Jak už jsem napsal je to jen placebo. :D
Muze to tak byt ale furt jsem nepochopil kde jsi na tom byl? Cetl si clanek, zkusenost tvoje nebo znameho, pohybujes se v oboru? Takovych tech nepsanych veci se rika hodne ale otazka je jestli jdou s dobou. S mym 70ti letym tatou bych se mohl taky dokrve hadat o zpusobech jezdeni atd a dneska ti toyota sama da do automatu prevod kdy brzdis motorem abys setril brzdy. To ted tak 20 let nebylo moc v mode
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

Fildo123 dáš mi důkaz že to funguje, ten 100oktan ?
Filda123
Navigátor

Příspěvek od Filda123 »

tisnov píše:Fildo123 dáš mi důkaz že to funguje, ten 100oktan ?

:D staci ti vyfocena aditiva kde to je napsany nebo foto z benzinky kde to taky timhle zpusobem prodavaji? :D

Podivej ja se nechci hadat a muzu stebou i souhlasit... jen mne zarazilo s jakou sebejistotou si tu Martina setrel ze co to dela za blbost ze si to dava do auta a mysli si ze to dela co to dle tebe nedela...

Promin proste v dnesnim zaplevelenem svete uz bez dukazu neverim nicemu a vsemu.. 8)
Filda123
Navigátor

Příspěvek od Filda123 »

MartinHSD píše:
No ony ty ceny na SK a CZ jsou nyní +- srovnané, když se podíváš do ceníku a celkově na vše s tím spojené podrobněji, tak zjistíš, že ten reálný cenový rozdíl je zcela minimální. V CZ jsou bonusy ve formě pneu, bonusu za výkup vozu, na SK pak o pár tisíc Kč lepší ceníková cena, také záleží jaký kurzem se to přepočte. Navíc přichází doba dovolených a léto obecně nění ta nejlepší doba na prodeje.

Jasan hned jsem si to pocital ty kurzy a srovnaval ceny :) ale stejne spis to beru tak ze kazda prilezitost ke smlouvani se da pouzit :lol:
Neberte mne jak nejakeho setrilka co se snazi uskudlit na chudem prodavaci aut :D ale kdyz obcas slysim pribehy kdy chudi vesnicani prijeli nevybaveni si do mesta koupit auto a zaplatili plnou cenu a pak prijde druhej clovek kterej se jen zepta na slevu a dostane 50k tak proste ty ctnosti a hodnoty jdou trochu stranou. O chovani servismanu nemluve :D
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

Fildo 123
Vůbec mě nenapadlo hádat se, ale doporučují použit třeba Google a on už na téma 100 oktanu ano či ne , něco najde. :bigups:
Zatím garantují to, že ten motor, který je stavěny na N95, fakt NEPOTŘEBUJE N100. Konec. :)
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

Pozná někdo z nás rozdíl ve výkonu -0,4% anebo 0,3% :?:
https://www.auto.cz/100-oktanu-do-bezne ... ower-16952
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

tisnov : pokud umíš číst, tak jsem nikde nepsal, že ten motor 2,0 potřebuje 100 okt, také jsem nepsal, že to zvyšuje výkon motoru. Psal jsem o pocitu tiššího motoru a přesvědčení, že 100 okt je více aditivovaný a tudíž méně zanáší palivový systém. Také jsem psal o tom, že mám vyzkoušeno, že snižuje spotřebu, používal jsem jej u aurisu a když jsem nějakou dobu jezdil na 95 tak mne na stejné trase spotřeba lehce vyskočila. Ty zde nyní stále meleš o zvýšení výkonu, kde je "dokázáno", že to 100 okt nezvýší, bohužel je to asi jediné na co máš argument, ale já jsem o výkonu nic nepsal, tedy Tvoje argumenty nejsou férové. Ty jsi také psal něco o tom, že motoru mohu ublížit a dokonce si zvýšit spotřebu. Nic jiného než posměšky jsme se však nedozvěděli, prosím o vysvětlení proč 100 okt benzín škodí mému motoru. Pokud mne přesvědčíš, že mu škodí tak jej nebudu používat, pokud mu však něškodí a pomůže vstřiky udržet v lepším stavu tak nevidím důvod jej nepoužívat. Každopádně jsou to moje peníze a ty jako chytřejší řidič je jistě investuješ lépe.
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

Martin HSD, seš moc zamilovaný do sebe a nechceš připustit jiny názor než tvůj , ale je mi to jedno.
To už jsem viděl po diskuzí s Greyem.
Jak jsem napsal, je to tvoje auto a zaslouží si 105 oktanu, protože jsi very special borec a zůstává mi záhadou proč už nemáš Lexe, protože Toyka je pro plebs a nenáročné blbce co mají radí manuál. :)
Už jsem napsal co bys měl udělat, nebudu se opakovat. 8)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“