Zkušenosti
Re: Zkušenosti
Ahoj všem. Můj poslední Prius se mi nějak nezdá- jezdí lehce a rychle. Myslím, že mám s čím porovnávat. Chci se jen zeptat, jestli je nějaká možnost, že by u auta někdo zvýšil výkon nebo je to jen zkrátka skvěle zajeté auto? 

- Přílohy
-
- image.jpeg
- (32.94 KiB) Staženo 2346 x
co vím tak se u priusu moc výkon zvedat nedá, maximálně přemapování řídící jednotky a sportovní vzduchový filtr, ale neřekl bych že ani kombinací obou se dostaneš přes 10kw. I když investice cca 5000Kč.
A teď k mému dotazu, včera se zahřátým motorem jsem dojížděl na křižovatku, posledních pár metrů na elektřinu, na hranici křižovatky jsem dojel rychlostí asi 5km/h ve chvíli kdy jsem přidal plyn auto sebou cuklo, jako by naskočil motor jednou se otočil a chcípl, po ujetí asi dvou metrů jen na setrvačnost se auto normálně rozjelo. Stalo se vám něco podobného?
A teď k mému dotazu, včera se zahřátým motorem jsem dojížděl na křižovatku, posledních pár metrů na elektřinu, na hranici křižovatky jsem dojel rychlostí asi 5km/h ve chvíli kdy jsem přidal plyn auto sebou cuklo, jako by naskočil motor jednou se otočil a chcípl, po ujetí asi dvou metrů jen na setrvačnost se auto normálně rozjelo. Stalo se vám něco podobného?
- PALO-Prius
- Řidič
Mne nie.
Pritom takto jazdim casto, skoro denne do prace, kde na konci cesty pred branou do arealu je mierne klesanie/rovinka, idem 1-2km len na baterku. Potom chvilku stojim v rade na brane v tichu (posuvanie na baterku), no a prave ked mi otvori branu a pridam plyn zapne sa spalovaci motor ide o klasicke male nakopnutie, co si normlany clovek nevsimne.(niekedy sa zapne spalovak sam este skor, ak je dlha kolona pred branou)
Pritom takto jazdim casto, skoro denne do prace, kde na konci cesty pred branou do arealu je mierne klesanie/rovinka, idem 1-2km len na baterku. Potom chvilku stojim v rade na brane v tichu (posuvanie na baterku), no a prave ked mi otvori branu a pridam plyn zapne sa spalovaci motor ide o klasicke male nakopnutie, co si normlany clovek nevsimne.(niekedy sa zapne spalovak sam este skor, ak je dlha kolona pred branou)
Po nejake dobe opet zdravim z Japonska. Jako minule, Priusu neuveritelne, aktualniho modelu clovek za hodinu napocita i desitky. Pred dealerstvim Toyoty ale stala Mirai a novy plug-in, neslo nevyfotit.
Prius II 2008
PetrPH nádhera! Jen ty volanty jsou špatně 

Díky tichému provozu se dá Prius skvěle využít např. při natáčení jedoucích handbiků... 

- Přílohy
-
- image.jpeg
- (250.09 KiB) Staženo 2180 x
Sbírku jsem rozšířil o námořnicky modrý Prius 

- Přílohy
-
- image.jpeg
- (162.61 KiB) Staženo 2075 x
nechce sa mi hľadať... ty si autičkár priekupník? vozíš autá na predaj?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Maximálně dvě auta ročně. Teď budeme mít dva, přes zimu nejlépe zase jeden.
Dnes přezuju ten modrý. Koupil jsem rovnou i jiná kola tak pak ukážu výsledek
Dnes přezuju ten modrý. Koupil jsem rovnou i jiná kola tak pak ukážu výsledek

V Německu je na prodej tenhle kousek. Jak se vám líbí? 

- Přílohy
-
- image.jpeg
- (222.82 KiB) Staženo 2045 x
Tak tady jsou letní kola. Musím si zvyknout... 

- Přílohy
-
- image.jpeg
- (306.32 KiB) Staženo 2021 x
Ahoj námořníku,vypadá na obrázku pěkně. Z kterého roku výroby je?Ten asi má solární střechu,že je na 15" kolech?Před časem si byl otrávený s tím pluskem,chtěl si na Priuse zapomenout a dnes máš už zase 2.Hold je to droga mít hybrida. Přeju Ti hodně bezproblémových cest.
Ahoj, kdepak, je to socka edition
To auto nic nemá a nic neumí. Nejvíc mi na něm vadí, že má ten umělý volant. Ale je prostě modrej a to přebíjí všechno. První Prius, na který se chodím koukat do garáže. Budu objednávat nové letní pneu, nejspíš Dunlop- po zkušenostech z bílého Priusu.
PS: nemá někdo navíc koberečky?

PS: nemá někdo navíc koberečky?
Přezouvat auto uprostřed léta má svoje výhody. Pneu GoodYear za 1089 Kč a ihned na řadě... 

- Přílohy
-
- image.jpeg
- (186.75 KiB) Staženo 2090 x
Námořníku- to je s těmi pneu už u mě dlouhodobá zkušenost. Já jsem letní pneu kupoval v zimním období a 17" 215/45 byly o nějakých 1000Kč na ks levnější. Nyní potřebuji koupit zimní,které mám ve Tvém rozměru a připravuji se je v srpnu zakoupit. Vyhlédl jsem si novinku roku 2016 od zn. Pirelli a jsou na nějakých 1300 Kč za kus. Takhle jsem to dělal vždycky a byl jsem nadmíru spokojen. Synovi jsem kupoval zimní Micheliny na dieslového Avensise a také byly v průměru o 1000 Kč na 1 kuse levnější.