Dlouhodobe skusenosti

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
krumlov
Člen Týmu

Příspěvek od krumlov »

Včera jsem si všiml, že mám uvolněný zadní nárazník. Nějak se to začíná rozpadat. Zítra jedu na garančku po dvou letech, tak jsem zvědavý co mě řeknou. Jinak mám dotaz, máte někdo chromované rámečky mlhovek a sportovní masku? nekoroduje to po čase? Dík
Prodaný Auris 2010
Auris TS hybrid Executive
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Toyotaci, kolik mm maji na tloustku nove a uplne KO kotouce predek/zadek??

Ja mam ted dle protokolu z Toyoty predek 25mm a zadek 13,5mm, tak at vim v jake fazi jsem :-))

Desticky mam predek 5,5mm a zadek 3,5mm - nejde mi do hlavy, jak muzou byt zadni vice opotrebovane nez predni :)

Jak jste na tom vy a kdy jste menili desky a kotouce? Dik.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Dantechno
Navigátor

Příspěvek od Dantechno »

Viz. muj post na strane 109: Tak jsem absolvoval vetsi prohlidku spojenou s vymenami naplni a filtru. Tentokrat uz mimo aut. servis Toyota. Co me udivilo byl stav desticek. Pri najetych cca. 108 000 km byl stav prednich 60%. Jedna zadni bohuzel zustala viset takze na ni bylo minimum. Radsi jsem vymenil vsechny.[/i]
Toyota Corolla XLi E10 65kW
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris I 1,4 D4-D
Toyota Auris II TS 1,4 D4-D
Toyota Auris II 1,6 vvti facelift
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

No to chapu...zustavala viset? to se projevovalo jak, nevracel se trmen?

Spise by mne zajimaly ty tloustky toho kotouce...a dale mne zarazil ten stav, kdy zadni jsou vice ojete nez predni...ikdyz sundam kolo a otocim s nim, tak ty zadky maji citelne treni, predky jdou krasne bez skrtani, oni rikali, ze to je kvuli jine konstrukci zadni napravy a ze tam je rucni brzda atd...rekl bych ale, ze by to skrtat nemelo dle meho(aspon ne tak, ze pri sundanem kole s tim rukou horko tezko otocim/na predku tocim jednim prstem...nejaky nazor do pranice?
Obrázek
rewerz
Navigátor

Příspěvek od rewerz »

Luke_Luke píše:...ze to je kvuli jine konstrukci zadni napravy a ze tam je rucni brzda atd...
nechodis so zatiahnutou ruckou? :lol:
ne sorry to bol joke, to sa moze stat iba mne :lol:
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna + VSC,TRC 08/2010
Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

vtipek jsem pochopil :P ale nekdy mi to tak pripada, ptz kdyz stahnu v lete okynka, tak slysim, jak ty zadky porad susti, ale cim to je nevim.

Borec mi doporucil, at zajedu na technickou na valce a tam porovnani treni zadnich kol a ze pry se tam da poznat i jak zabira rucka...coz mne docela prekvapilo a budu o tom premyslet.

Mimochodem, tady jsem nasel u autokelly tlustky kotoucu novych a kdyz jsou KO, tak mozna to sedi i na origo:

Kód: Vybrat vše

http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjhfNBp8Hc4l9xPQ2hDVZRzCqyvajf0v6NXeF2j3qCsSZaNX106EYIGRdKJFTalp1q2CAKxqAw1oW/Mn5CGp31t75TZXKzASZm9wAkF5p2VTPj4dGP5e3YPaS11YGMda9JDOgQA2HFWR4kaRNgheNxaBaKoQZEUMYWfIz8OpLKFdXr+nPV
Obrázek
ultra
Manager Týmu

postreh

Příspěvek od ultra »

V poslednom case som postrehol pri jazde v meste po nabehnuti na vecsiu nerovnost(dieru) cinknutie ako keby som presiel po mensom poklope na kanalizacii -aj ked tam ziaden nieje - - nerobi to stale (samozrejme ked som to chcel ukazat v servise tak to ani nemuklo) - bud som si to predtym nevsimol.......alebo neviem. nerobi to stale...iba sem tam....ked mam otvorene okno tak to zapocujem a zda sa mi ze to robi viac vtedy ked som vo vozidle sam.

nema niekto podobnu skusenost.
Auto ma 2 roky - 22,500 KM. Cerstvo po servisnej prehliadke.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Presne tohle jsem slysel loni v lete, kdyz jsem prejizdel nerovnosti(tankodrom). Slysel jsemt o jen tehdy, kdyz jsem mel otevrene okna(jel jsem vyjimecne bez klimy), pokud mam okna zavrene prejezd pres diru je tlumeny a cinknuti neslysim. Ale letos jsem si toho zvuku v lete uz nevsiml.

Nevim, co by to mohlo byt, jestli nekde u vyfuku, nebo neco u napravy...
Obrázek
puky
Člen Týmu

Příspěvek od puky »

už dlhšie zisťujem ako mi hrká kryt nad batožinovým priestorom. aj keď ho napravím (akoby bol vyskočený z úchytov) po istom čase opäť hrká. počuť to najmä po prechode cez nerovnosti.
rovnako aj pískanie resp. škrábanie v prednej časti auta. príde mi to ako od ľavého kolesa - možno nejaký kamienok. bol som však v toyote na 2. garančnej prehliadke a robí to stále. mimochodom halucinácie som vylúčil :-)

máte niekto podobnú skúsenosť?
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool (2010)
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 ultra
to "cinknutie" které uvádíš pozoruji taky, nejprve jsem je slyšel od PZ kola, pak jsem nechal vyčistit brzdy a cinknutí je slyšet pro změnu od LZ kola. Domnívám se, že se jedná o zvuk způsobený ťuknutím brzdových deštiček o brzdový kotouč. Zda je moje domněnka správná to nevím, možná mechanik dal v těch brzdách při čištění nějaký antivibračně-cinkací prvek opačně, čemuž by napovídal přesun cinkání z PZ kola do LZ kola. Zvuk pozoruji při přejezdu malé příčné nerovnosti- oprava silnice zalepení po výkopové práci. Veliké nerovnosti uvedený zvuk nezpůsobují. Podobný problém byl řešen ve vláknu Avensis http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 1n%ED+brzd
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 puky
plato batožiňáku má dvě polohy uchycení viz str. 403 příručky pro uživatele. Já jsem ještě nadlepil ty pryžové dorazy které jsou na platě, někdo to tady popisoval, teď to drží a nechrastí.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

Čepo píše:2 ultra
to "cinknutie" které uvádíš pozoruji taky, nejprve jsem je slyšel od PZ kola, pak jsem nechal vyčistit brzdy a cinknutí je slyšet pro změnu od LZ kola. Domnívám se, že se jedná o zvuk způsobený ťuknutím brzdových deštiček o brzdový kotouč. Zda je moje domněnka správná to nevím, možná mechanik dal v těch brzdách při čištění nějaký antivibračně-cinkací prvek opačně, čemuž by napovídal přesun cinkání z PZ kola do LZ kola. Zvuk pozoruji při přejezdu malé příčné nerovnosti- oprava silnice zalepení po výkopové práci. Veliké nerovnosti uvedený zvuk nezpůsobují. Podobný problém byl řešen ve vláknu Avensis http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 1n%ED+brzd
Vdaka za info - k tomuto vlaknu som sa nedopatral ako ako vidiet aj po oprava v servise sa to vratilo naspet takze to asi nema vyznam riesit.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
jeanxixao
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

URL

Příspěvek od jeanxixao »

Kylián píše:Pokud uvažuješ i o Corole tak v Hrabové jednu mají, vypadá docela slušně tak se mrkni. Mají tam i několik Aurisů. Na foru tady jeden Aurise prodával,ale nevím jestli ho ještě má a taky jakou by dal cenu. http://www.toyota-ostrava.cz/ojete-vozy/

Správné url na ten web je http://www.toyota-ostrava.cz/vozy-ihned ... jete-vozy/
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Chlapi potrebuji tip, menil jsem mlhovku a u toho jsem potrhal par tech zacvakavacich blbovin, ktere drzi plastove dily u podbehu.

Kde se to da sehnat?

Existuje nekolik rozmeru a 2 typy zacvakavani:
- jeden je ze se zamackne vice a jde vytahnout, pak se vysune ten stred a jde znovu pouzit, druhy je podle mne jednorazovy a ty mam utrhnute a potrebuji nove :)
Jsou napriklad i na plastech v motoru, okolo baterky a u svetlometu, je to temer vsude. Nepotrebuju toyotacke, klidne pouziju i jiny system, pokud vite o necem :)
Obrázek
ruda
Člen Týmu

Plastové příchytky.

Příspěvek od ruda »

Odpovědět

Zpět na „Auris“