Zimni pneumatiky na Auris TS Hybrid

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Baran
Člen Týmu

Re: Zimni pneumatiky na Auris TS Hybrid

Příspěvek od Baran »

Ano minimalny rozdiel tam samozrejme je, ale podla mna do velkej miery kvoli makksej zmesi zimnej pneu :)

@dolo, 15ku mozes rovno vyhodit z vyberu. 1.6 selection ma v TP schvalene iba 16 a 17 kolesa.
Bod 1 a 3 je o osobnych preferenciach. Ja som bral origo sadu pred mesiacom, pretoze cena bola OK, neriesis podlozky a druhe sroby + predajca mi dal zlavu a teda prezutie a parovanie TMPS bolo nakoniec v cene sady. Gumy mali DOT z roku 2016, cize rok sa valali niekde na sklade. Za 3 - 4 roky ich aj tak urcite zjazdim, tak ma to netrapi.
Morty
Člen Týmu

Příspěvek od Morty »

dolo píše:
Morty píše:Ahojte,
Viete porovnat spravanie auta na 16" a 17" diskoch? Prave cakam na Auris Trend+ so 17" ale vsetci naokolo ma odradzaju od 17" kolies. Zaujima ma ci sa na nasich cestach hned neznicia a ci jazda s nimi nie je prilis tvrda.
Dakujem za odpoved.
Zdravím. Sme na tom asi podobne - zaujala ma akcia -4000€ a objednali sme Aurisa TS 1,6 Selection + 1 rok poistenie zadarmo k tomu dali aj s textilnými koberčekmi takže nebolo čo riešiť až kým som nezistil, že s tými zimnými kolesami bude taká patália.

Rozmýšľam nad tromi možnosťami (bez senzorov a na plecháčoch sa mi behať nechce) takže:
1. zobrať akciové 16 elektróny z Toyoty za 990€ - (podľa info z Toyoty senzory stoja 180€ + 4 ks Nokian WR D3 cca 260€ + 4 ks origo Orion 16 = 664€ + práca = 1150 €) takže nejaká zľava tam akože bude...
2. alebo zobrať 15 elektróny z Toyoty za 790€,
3. alebo kúpiť senzory 180€ + lepšie pneu 16 za 320€ a k tomu nejaké 16 elektróny - cenovo to bude podobné ale vyberiem si to čo sa bude páčiť woman :-)

Ty si už vyriešil zimné gumy?

PS: Nemá niekto na Aurise TS - 15 origo Toyota elektróny či to vyzerá horšie ako keby tam boli 16 plecháče? (foto)?
PS2: Doma mám OBD2 kábel - ak má niekto takýto kábel neskúšali ste sa napojiť na Aurisa? (doplnenie senzorov do RJ bez návštevy servisu)

Ďakujem
Ahoj Dolo

Dopytoval som u predajcu tiez 15" a potvrdil mi ze nebudu zapisane v TP ani ich nie je mozne dodatocne zapisat.
Kedze rozpocet je teraz napaty tak zoberiem len plechace 16" aj so senzormi.

To poistenie zadarmo je PZP + havarijne?
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

Áno, PZP+HP+GAP maju teraz pri platbe v hotovosti na rok zdarma.
Morty
Člen Týmu

Příspěvek od Morty »

eMeM píše:Áno, PZP+HP+GAP maju teraz pri platbe v hotovosti na rok zdarma.
Na toto som sa dopytoval a predajca mi tvrdil ze tato akcia plati iba pre standardny cennik a nie pre akciovy 400ks limitovana ponuka.
dolo
Člen Týmu

Příspěvek od dolo »

Dik za info. Tym padom sa vyber zuzi. PZP a HP mi tvrdili ze je na rok zadarmo ked si auto objednas do 15.11 tak som zvedavy. Otazkou bude co bude treba este do auta dokupit (zabezpecenie) aby Ti poistovna HP schvalila. Idem pozriet tie 16 elektrony ci jesto aj take co by boli ako nahrada vhodne. Mam tyzden cas a ked nic tak zoberiem tie z Toyoty - nema ich niekto zalozene?
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

Áno, akcia vraj platí do 15.11. (spustili ju v piatok 10.11) - to tvrdili predajcovia mne. Pri cene vozidla nad 20.000 musí mať dve zabezpečenia, imobilizér a alarm, prípadne VIN print. Ten mi dali "zdarma".

Tieto informácie / ponuka identická v dvoch predajniach.
dolo
Člen Týmu

Příspěvek od dolo »

Co je to GAP?
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

Je to poistenie ktoré rieši v prípade krádeže, totálky rozdiel medzi poistným plnením z HP a nákupnou cenou vozidla (diera vytvorená amortizáciou)
calimero1
Navigátor

Příspěvek od calimero1 »

eMeM píše:Áno, akcia vraj platí do 15.11. (spustili ju v piatok 10.11) - to tvrdili predajcovia mne. Pri cene vozidla nad 20.000 musí mať dve zabezpečenia, imobilizér a alarm, prípadne VIN print. Ten mi dali "zdarma".

Tieto informácie / ponuka identická v dvoch predajniach.

Hmm, ja práve riešim poistenie v Allianz (PZP+havarijné+GAP), cena vozidla nad 20.000 a nikto ma na dve zabezpečenia neupozornil. Vlastne v žiadnej poisťovni sa ma pri vypracovaní cenovej ponuky nepýtali, ako je auto zabezpečené. Alebo je to špecialita Toyoty (aj keď viem, že Toyota robí poistenie cez Allianz) :?:
Toyota Auris Hybrid Hatchback Active Trend+ 2017
Renault Clio (2007-2017)
Škoda Felicia (1997-dodnes)
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

Toto netuším, len som sprostredkoval čo mi bolo povedané a keďže to bolo zdarma (resp. bez príplatku) tak som to ani nejako nezisťoval.

Ale sme dosť OT tohoto vlákna.
calimero1
Navigátor

Příspěvek od calimero1 »

eMeM píše:Toto netuším, len som sprostredkoval čo mi bolo povedané a keďže to bolo zdarma (resp. bez príplatku) tak som to ani nejako nezisťoval.

Ale sme dosť OT tohoto vlákna.
Sme OT, ale nechcem zakladať novú tému kvôli poistke. Aj keď by to určite mnohým pomohlo.
S limitom 20 000 EUR v Allianz je to pravda:
https://www.allianzsp.sk/tmp/image_cach ... OPPMAK.pdf

Takže môžem začať odznova.

VIN Print na sklá ti urobia priamo v Toyote? V ktorom meste kupuješ auto?
Toyota Auris Hybrid Hatchback Active Trend+ 2017
Renault Clio (2007-2017)
Škoda Felicia (1997-dodnes)
tomikm
Řidič

Příspěvek od tomikm »

A což takhle? Neorigo 16" elektrony (jsou komfortnější než 17", ale není to až takový brutální rozdíl) za 1950Kč/ks, Nokian WR D4 1677Kč bez DPH/ks, obutí všech čtyř 400Kč bez DPH, TMPS jsem nedával, nemají podle mě smysl, jsou to vyhozený prachy a že mi svítí kontrolka, mi je jedno.
Přílohy
IMG_20171110_122426.jpg
(283.63 KiB) Staženo 1661 x
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

calimero1 píše: Sme OT, ale nechcem zakladať novú tému kvôli poistke. Aj keď by to určite mnohým pomohlo.
S limitom 20 000 EUR v Allianz je to pravda:
https://www.allianzsp.sk/tmp/image_cach ... OPPMAK.pdf

Takže môžem začať odznova.

VIN Print na sklá ti urobia priamo v Toyote? V ktorom meste kupuješ auto?
Práveže by bolo vhodné založiť takéto vlákno, určite to bude zaujímať ľudí ktorí kupujú auto a nebudú to hľadať asi v téme o pneu na Auris TS.

Odpoviem ti do PM aby sme to tu "nezasierali".
Karel_IV
Člen Týmu

Příspěvek od Karel_IV »

Zdravím všechny diskutéry. Jsem tady nový, ale pečlivě čtu vaše příspěvky.
Mám Aurise HB/Valvematic 6M/T.
v TP mám přímo od prodejce i 15x6J ET39, 195/65R15 91H
Auris MC15 5HB 1,6 Valvematic 6M/T Selection 2018
Ex: Auris MC15 5HB 1,6 6M/T Activ Trend+ 2016
dolo
Člen Týmu

Příspěvek od dolo »

Akú máš výbavu?
Odpovědět

Zpět na „Auris“