TRC,VSC a ikona Chyby MOTORA

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

já bych minimálně zkusil ještě jiný servis na ten test, protože se mi zdá podezřelé že všechny vstřiky co se pošlou na kontrolu jsou automaticky špatné...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Jfukin
Člen Týmu

Příspěvek od Jfukin »

No, vstriky opravovat to budou v HK ( zaruka), ne v OL kde byla delana diagnostika. Ale v HK si ji udelaji urcite take? :?:
extremehany
Věčnej rejpal

jo takhle já už si to nespojil, že ty to máš na záruku, tak to je vklidu a vlastně můžeš být rád že tě to potkalo takto skor, aspon se to pořeší v toyotě a dle mého bez tvé finančí účasti
Jfukin
Člen Týmu

Příspěvek od Jfukin »

No tak v HK se zachovali docela korektne, za coz jsem velmi rad. Protoze financni nakladnost by byla zdrcujici. Tedy doufam, vse prislibili po telefonu a pristi stredu tam auto zavezu. Pry musi vstriky objednat, presny typ se dozvedi az auto uvidi fyzicky a pak to pry muze trvat 1 az 3 tydny. Narok na nahradni vozidlo pry nepripada v uvahu? :(
extremehany
Věčnej rejpal

spíš je divné, pokud vstřiky měřili v Olmu a vědí že tento typ neumí, proč si ty informace nenenách vrámci toyoty přeposlat aby to mohli objednat ještě před dovezením auta - stím náhradním vozem, to nevím
skassa
Člen Týmu

Diagnostika

Příspěvek od skassa »

Jfukin píše:Ahoj, jsem zde novy, koupil jsem vuz v Toyote tsusho HK. Avensis 2,2 d4d 110 rok 2007 pri 137 tis km . A po 14 dnech se mi rozsvitili ony tri magicke kontrolky. Nevim co to muze byt. Zitra jdu na diagnostiku do Ol trendcar. Jestli mate nejake zkusenosti s timto moterem a chybou prosim o rady. Dekuji musim rici , ze auto jsem si hned zamiloval.
Mám RAV 4 130 kW z 2006 v servisním manualu popisují jak provést jednoduchou autodiagnostiku. Při vypnutém klíčku kancelářskou sponkou propojit pin 4 a pinem 13 na připojovacím konektoru pro počítač. Potom zapnot klíček do druhé polohy ale nestartovat - rosvítí se symboly jednotlivých systémů. Ty co blikají pravidelně jsou ok. Je-li někde chyba symbol bliká např 4x pak pomlka 1x to znamená číslo 41 v manuálu jsou popsány chyby s lomítkem za kterým je toto číslo podle toho se dá zjistit o jakou chybu se jedná. Mě to ještě píše na displai jednotlivé v chyby systémů při přepínání. Ale nejlepší je jak jsem popsal bluetooth diagnostika, s kterou můžete chyby i vymazat. Jinak se dají chby mazat odpojením - polu na cca 2 min.
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Jfukin píše:No tak v HK se zachovali docela korektne, Narok na nahradni vozidlo pry nepripada v uvahu? :(
No nechvalme dne před večerem. To se teprve ukáže nakolik budou vstřícní. Teoreticky by i oni mohli začít tvrdit že sis to způsobil sám nesprávným zacházením nebo nekvalitní naftou atd a pak už by to bylo na soudní tahanice a tvém dokazování že vina je na jejich straně ale snad to bude ok. Přeci jen tohle bývají spíše praktiky pofidérních bazarů.
Jinak ten nárok na náhradní vozidlo opravdu není ten bývá jen v případě zákonné záruky pak už je to jen na podmínkách jaké si ujednáte při koupi. Jinak nárok na náhradní vozidlo máš ještě tehdy pokud tě někdo nabourá tak si vezmeš náhradní vůz v podobné třídě a pojištovna Ti toto zapůjčení proplatí. U mě propláceli servisu za náhradní vůz 11 tisíc.
Avensis 2.2 D-cat
Jfukin
Člen Týmu

Příspěvek od Jfukin »

Auto vlastnim 14 dnu, za tu dobu snad nemuzou rici, ze jse to zpusobil ja. Ale jak rikas doufam.
Jfukin
Člen Týmu

Příspěvek od Jfukin »

No dnes mi kontrolky zhasly samo od sebe? Ale pry chyba bude ulozena v pameti!
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Hm, tak se mi to stalo dneska taky. Kod je P0400 - EGR. Fuck this eko-shit;(
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
strucy
Člen Týmu

záhada

Příspěvek od strucy »

Zdravím, neviem čím skôr začať hľadal som tu po fóre no nič podobne som nenašiel. Tak začnem mám Avensis 2010, 2,2 D-CAT 110 kW automat, teraz v piatok som odstavil auto s tím, že mi vypisoval palubný, že je potrebne vykonať výmenu oleja, reku fajn budúci týždeň sa to spraví, no v pondelok ráno po bezproblémovom naštartovaní sa mi na palubnom rozsvietili informácie že je nízka hladina oleja, mám skontrolovať VSC system, parkovaciu brzdu, brzdové obloženie a že je vysoká teplota prevodového oleja (vonku bolo -1 C) popri tom mi prestal ukazovať otáčkomer zostal na nule, teplotu motora taktiež neukázalo, servo nefunkčné, a zadný kufor nešiel otvoriť. Stretol sa už niekto niečim takým?
Avensis Combi 2010 2,2 D-Cat A/T v skratke žrút :)
Kuchta
Řidič

Re: záhada

Příspěvek od Kuchta »

strucy píše:Zdravím, neviem čím skôr začať hľadal som tu po fóre no nič podobne som nenašiel. Tak začnem mám Avensis 2010, 2,2 D-CAT 110 kW automat, teraz v piatok som odstavil auto s tím, že mi vypisoval palubný, že je potrebne vykonať výmenu oleja, reku fajn budúci týždeň sa to spraví, no v pondelok ráno po bezproblémovom naštartovaní sa mi na palubnom rozsvietili informácie že je nízka hladina oleja, mám skontrolovať VSC system, parkovaciu brzdu, brzdové obloženie a že je vysoká teplota prevodového oleja (vonku bolo -1 C) popri tom mi prestal ukazovať otáčkomer zostal na nule, teplotu motora taktiež neukázalo, servo nefunkčné, a zadný kufor nešiel otvoriť. Stretol sa už niekto niečim takým?
Asi ti auto napadli mimozemšťani. :D
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
extremehany
Věčnej rejpal

řekl bych že odešla řídící jednotka...
strucy
Člen Týmu

Příspěvek od strucy »

dnes bola napichnutá na počítač a nič nespojila sa s nim.
Avensis Combi 2010 2,2 D-Cat A/T v skratke žrút :)
extremehany
Věčnej rejpal

tím pádem je s velkou pravděpodobností po ní..

nebo varianta brod - nevylítla pojistka co ji napájí ???
Odpovědět

Zpět na „Avensis“