Prosím o radu. Cukání + Vyndání katu...

vše ohledně modelové řady MR2
petrmr2
Člen Týmu

Příspěvek od petrmr2 »

zdarec-me to delalo neco podobneho-pak jsem vymenil svickove kabely a prestalo to..tak vyzkousej jeste tohle..a uvidis..kat mam taky pryc..
Toyota MR2 3S-GTE
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Manuál mám v PC,ale v němčině, což není to pravý. Tady je někde dostupný anglický?

Ale furt mi nejde do hlavy,že nesvítí kontrolka závady...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Kontrolka motoru není podmínkou. Ta se rozsvítí v 95%případů až při úplném selhání když od nějakého čidla nedostava signál. Chce to postupovat systematicky. Udělej diagnostiku. Pokud nic nevýhodi,což by mělo být pro čidla ok tak hledej dále. Kabely,svíčky,rozdělovac,palivový filtr atd.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

petrmr2 píše:zdarec-me to delalo neco podobneho-pak jsem vymenil svickove kabely a prestalo to..tak vyzkousej jeste tohle..a uvidis..kat mam taky pryc..
neco takovyho se nam taky stalo, jeden kabel zacal odchazet a postupne se to zhorsovalo az se nedalo skoro jet, chce to vyzkouset
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Jamal
Navigátor

Příspěvek od Jamal »

Ahoj, kdyz uz je tu takove tema. Me MR2 dela neco podobneho. V rozmezi 1000 - 7000 ot./min. mi to 3x cukne vzdy ve stejnyh otackach. Cukne okolo 2500, 4500 a 6000. Otacky jsou orientacni, zatim sem to nejak nestihl presne odpozorovat. Par lidi mi prave rikalo ze to jsou kabely od svicek. Co myslite?
TommyD
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TommyD »

je to dost pravděpodobné,svíčkové kabely by se neměli podcenovat,zkus je vyměnit a uvidíš,ostatně to není tak drahý zásah
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Tak jsem dělal tu diagnostiku a je to chyba 21, což by mělo být:

OXYGEN SENSOR SIGNAL/OXYGEN SENSOR HEATER SIGNAL

OPEN OR SHORT IN OXYGEN SENSOR OR OXYGEN SENSOR SIGNAL

Což je asi lambda,pokud jsem to dobře pochopil.

A na kolik tak vyjdou ty svíčkový kabely? Má cenu kupovat origo či si dát nějak pozor na druhovýrobu?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Na kabely se vykašli jsou v pořádku. Je to lambda. Osciloskop asi nemáš že? Pro začátek se podívej kolik ta tvoje lambda má drátů.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jj oxygen senzor je lambda - jinak funkcnost lambdy se muze vyzkouset - ale nemuzu najit ten navod kua

jinak kdyz se ptas , kabely stoji neco kolem 1800,- ale ty to teda nejsou
Naposledy upravil(a) Pavo.B. dne pát 02.01.2009, 14:15, celkem upraveno 1 x.
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

A ještě jeden dotaz,když už s tím pojedu k mechanikovi,tak chci nechat vyměnit čepy u stabilizátrou na přední nápravě, nevím jak se to přesně jmenuje (jsou to ty horní). Ale nemůžu najít druhovýrobu,to jsou jenom origo?
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

1. Zkontroluj potrubí před lambdou jestli není někde praskle. Může se stát že upevňovací přiruba je praskla a jde tam vzduch. Lambda na to reaguje tak že obohatí směs. Zkontroluj přívody,vodiče,izolace,konektory. Musí být neporušené,volné ani zoxidovane. 2. Kontrola vyhřivaní. Po startu motoru musí být na svorkach napětí odpovídající palubnímu. Změř odpor. Pokud není žádný je přerušené topné tělísko,pokud se bude pohybovat v řádu desítek kohm je zkratovane. 3. Kontrola signálu. Nastartuj motor,zahřej na provozní teplotu. Při volnoběžných otáčkách by se napětí mělo pohybovat sinusově mezi 0.2 až 0.8-1.2V. Po přidání plynu by mělo s malým zpožděním dojít i ke změně napětí. A to tak že nejdříve bude napětí 0-0.2 nebo vysoké 0.7 -1V. Pokud bude signál trvale kolem 0 nebo 0.2 bude pravděpodobně vadna ale také může platit 1bod. Kdyby jsi tam měl 1vývod tak by mohlo být špatně ukostrena. Napětí mezi ní a blokem motoru by mělo být skoro nulové. Pokud není,je závada v ukostrení.
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

libor12:
ociloskop opravdu nemám,ani pořádně nevím co to je. Ale volal sem kámošovi a ten ho má,ale řikal,že by potřeboval vidět,jak má vypadat původní "vlna",aby zjistil,jestli je ok nebo špatná

PavoB:
mno, já vubec nevím. Ale co jsem našel na netu tak druhovýroba dělá spodní čep ramene (který by měl být OK,podle mechanika) a čep řízení (který podle bývalýho majitele je taky nový) A mechanik říkal něco o špatným horním čepu který je u stabilizátoru bo co . No ještě se ho budu muset zeptat.
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

libor12:
Díky za popis, zkusím se na to kouknout,ale nakonec to stejně půjde k mechanikovi,neboť já jsem na tohle trubka
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Sinusovka se pohybuje v uvedeném rozmezí. 0.2 až 1.2V. Jinak lambda lze úplně v poho nahradit jednoduchým obvodem na základě časovače 555 nebo si ho můžeš i koupit hotový viz návody, pokud nejsi v kroužku mladých elektrotechniků. :D
Odpovědět

Zpět na „MR2“