Vykašli sa na pružinu aj orig. stierače. Dnes som si bol kúpiť stierače Bosch konkrétne na Aurisa a sú úplné super, žiadna voda neostáva proste tak jak to má byť. Model TWIN 653 S. Sú aj s prítlačným krídlom a sú na modelovú radu Toyota Auris modelový rok 10.06 a vyššie.cuba66 píše:Tak jsem koupil ty AeroTwiny a mám zkušenosti - u spolujezdce naprosto v pohodě, konstrukce eliminuje malý přítlak pružiny. U řidiče bohužel došlo k tomu, že přítlak v místě uchycení na raménko je zase příliš velký a to vede k tomu, že při návratu stěrač "roztáhne" vodu v délce cca 25 cm a šířce 5 cm zpět směrem od sloupku. Nepomohlo odmastit okno ani jiné vychytávky. Takže buďto si začnu hrát s přítlakem pružin nebo půjdu zpět k originálním stěračům.cuba66 píše:Opravdu mají malý přítlak a se stíráním mám stejný problém jako vy. Pokoušel jsem se reklamovat, ale přítlak je stejně malý i na novém autě, takže z reklamace nic nebylo. Teď zkusím koupit stěrače Bosch AeroTwin, je to sada pod označením A653S, obj.číslo 3 397 118 911, cena v Elitu je cca 1129,- s DPH. Tyhle stěrače mají pružinu s konstantním přítlakem po celé ploše, takže to snad bude lepší. S tryskami mám stejný problém, na dálnici ve 130 to dobře meje cca 5 cm pod stěračiFakt to maj vychytaný!
Sterace
Re: Stěrače
1.4 D-4D Sol r.v.2007
Re: Bosh
Já zkoušel Bosch AeroTwin (takové ty moderní - celé raménko jako pružina). Moje zkušenosti najdeš někde tady výše, nešlo to používat a musel jsem dát zpátky originály a jsem spokojenej. Jen to chtělo trysky ostřikovače před řidičem +3 stupně a u spolujezdce +1 stupeň.johny2000 píše:Vi nekdo, jake sterace presne se daji koupit na auris? Nějaký odkaz nebo tak něco?
Původní stěrače mi vydržely dva roky. Letos v lednu jsem nechala umýt a navoskovat auto a stěrače přestaly stírat. Koupila jsem nové, originální a vydžely jen půl roku. Nyní mám krátce Bosch Aerotwin A 653 S 650/400mm (na krabici je napsané že jsou na Aurise). U spolujezdce stírají bezvadně. U řidiče, když nepřetržitě prší, docela dobře, ale když si chci setřít špinavé sklo, tak tam --> pěkně, a zpět <-- mírně rozmáznou, což mě štve. Sklo jsem opakovaně myla vším možným. Ostřikovače jsou od začátku v pořádku. Do starých, původních stěračů, jsem bez problému navlékla universální stírací lištu Tridon, ale ještě jsem je nevyzkoušela.
Auris 1,6 l Dual VVT-i, MM
Babetta 210
Stadion S11
Babetta 210
Stadion S11
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
jojo presne tohle mi to dela...tam to stira krasne a zpatky humus.
Ty origo jsou na 2x zlomene jakoby...takze nechci menit, idealne, ybch vymenil jen gumku, jestli to pujde...mas nejaky link na ty gumky od tridonu??
Tohle jsou ony?
http://www.bullock-praha.cz/sortiment/s ... tridon.htm
Ty origo jsou na 2x zlomene jakoby...takze nechci menit, idealne, ybch vymenil jen gumku, jestli to pujde...mas nejaky link na ty gumky od tridonu??
Tohle jsou ony?
http://www.bullock-praha.cz/sortiment/s ... tridon.htm
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

-
- Navigátor
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Jak se Ti povedlo tu gumicku otocit?mysiakmysiak píše:Luke_Luke píše:jojo presne tohle mi to dela...tam to stira krasne a zpatky humus.
Skus otočit gumičku opačne: tam humus zpatky ok. Mne to pomohlo.
Ona tam drzi jako luterska vira a bojim se, ze kdyz potahnu poradne, tak to pak nepujde zacvaknout zpatky

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS