Moje RAVauto bolo po prevzatí 2,5 rocne. Sprvoti som bol tak isto nestastný zo spotreby.Moje predchadzajuce eko- nacipované HDI 1,6 malo od 5,2 do 6,7 ale to som už mal v závese vozík a záhradku./C5/Jaroh píše:U mňa (2009 D4-D 150) sa už spotreba stabilizovala:
- zima a zimné gumy: 8 - 8,5 l/100 km
- nie zima a letné gumy: bežne cca 7-7,5 l/100 km a keď sa veľmi snažím (čo je málokedy), tak aj 6,7 l/100 km, ale v tom nie je jazda stotridsiatkou po diaľnici.
Na dosiahnutie alebo aspon priblízenie sa spotreby uvádzanej výrobcom, som najprv vymenil luftfilter, palivový filter, precizne zmeral Tlak v pneu./ ale hlavne dokonale vycistil EGR ventil, ktorý bol velmi zanesený jazdami len v meste.
Následne som presiel 170 km, z coho 50 km tvorila dialnica, potom casté obce a okresky. Dodržiaval som rýchlostné limity, inak som jazdu neobmedzoval. Spotreba - 6,5 l nafty!
Bol som prekvapený, ze som dokonca o dva deci podliezol udaj uvádzaný Toyotou. Dovolím si uviest moje závery -skúsenosti: Spotrebu urcite nemerat na krátkych trasách /mesto./
Vzdy merat az po dokonalom zohriatí motora.
Ak funguje váha vzduchu, hned sa zamerat na vycistenie EGR.
Odvtedy uz spotrebu neriesim, Mesto mam 8,4l.