Tlumice
pozeral som stranku
www.mjauto.cz ale Kayaba tlumice na E11 som nenasiel
jedine co mi vyhodilo boli McPherson ci jake
potrebujem zadne tlmice, jedine kayaba
jedine co mi vyhodilo boli McPherson ci jake
potrebujem zadne tlmice, jedine kayaba
- OndraS
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Corollo99, sakrys, vzdyt tam enni ani potreba registrace a dohledat co potrebujes mi trvalo 10s
Predni a zadni na liftback/benzin :
http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=333236
http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=334179
Jinak ale doporucuju z uvodni stranky veeeelikeee cervene tlacitko a sup jsi v katalagu

Predni a zadni na liftback/benzin :
http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=333236
http://katalog.mjauto.cz/detail.phtml?kod=334179
Jinak ale doporucuju z uvodni stranky veeeelikeee cervene tlacitko a sup jsi v katalagu

ex - Corolla 1.6, 16V 4A-FE, 81kW, '98 alias mouchomedvěd, vděčně vzpomínám 
Corolla 1.3, 12V, 2E, '89 53kW compact alias placaťák
Starlet 1.3, 16V 4E-FE, r.v 98, 55kW, 5dv alias drobeček

- OndraS
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
v pohode, hlavne kdyz to najdeme
Btw. to mjauto.cz byl dobry tip, min tyden jsem odtamtud doobjednaval jeste prachovky adorazy na ty "tlampace" a vstricny pristup - borec mi dokonce sam ovlal kvuli upresneni dorazu.
Btw. to mjauto.cz byl dobry tip, min tyden jsem odtamtud doobjednaval jeste prachovky adorazy na ty "tlampace" a vstricny pristup - borec mi dokonce sam ovlal kvuli upresneni dorazu.

ex - Corolla 1.6, 16V 4A-FE, 81kW, '98 alias mouchomedvěd, vděčně vzpomínám 

už je to trochu starší diskuse, přesto si v ní dovolim pokračovat :
Moje tlumiče na E11 už začínají bejt dost unavený takže je budu muset vyměnit a to asi všechny 4, ikdyž změřit jsem to ještě nenechal..., proto mám několik dotazů :
1) Myslíte, že je potřeba koupit i dorazi na ty tlumiče, nebo jak to rozhodnu, prachovky vypadaj OK tak ty tam asi nechám původní.
2) zvládne výměnu tlumičů průměrně nadaný lempl jako já, doma v garáži
3) pokud zvládne, co k tomu potřebuju za nářadí, popř. návod by nebyl?
Moje tlumiče na E11 už začínají bejt dost unavený takže je budu muset vyměnit a to asi všechny 4, ikdyž změřit jsem to ještě nenechal..., proto mám několik dotazů :
1) Myslíte, že je potřeba koupit i dorazi na ty tlumiče, nebo jak to rozhodnu, prachovky vypadaj OK tak ty tam asi nechám původní.

arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Dorazy prohlídni, pokud budou zpouchlý, tak kup nový, jinak není třeba (zas tak často se nepoužívají), prachovky taktéž, ikdyž se používají častěji.arcci píše:už je to trochu starší diskuse, přesto si v ní dovolim pokračovat :
Já myslím, že to zvládneš, zadní jdou snadno, jen se musí naříznout to oko pro šroubení brzdové hadičky, jako je to, už z výroby, vpředu. Pak může být trochu problém povolit čepy zadního stabilizátoru. V dříku závitu čepu je vyražen inbus, proti kterému se povoluje matka. Moc nevydrží. Pak nezbývá, než vzít sikovky, případně je trochu zbrousit po stranách, odhrnout gumovou manžetu čepu, držet jej sikovkama a povolovat matici.
V předu je to trochu porod, rozhodně to nezvládneš sám. Ven to jde celkem pěkně, ale dostat to zpět, to ti prověří nervy

Tlumiče se musí nejdřív stlačit, zajistit ve stlačené poloze (není vždy nutné) a u předních se strefit perem navlečeným na tlumiči do horní misky, pak částečně ukotvit spodek tlumiče, uvolnit zajištěnou pístnici, a tlačit jí s perem tak, aby závit na vrchu pístnice prolezl jednak miskou pera a jednak otvorem v ložisku v podběhu (směrem nahoru pístnice leze sama). Mezi ložiskem a miskou by měla být prachovka (plstěný kroužek).
Na levém kole to jde celkem dobře, ale na pravém je to opruz.

děkuju zá návod, ale asi bych potřeboval návod ve stylu kuchařky, asi takhle
1) povolit šroub.....
2) vyndat něco...
3)..
Ps. a to pro nandání a vyndání samostatně
, já vim navymejšlim si jak malí dítě, ale možná by se to hodilo i někomu jinýmu 
Pps. ...Tlumiče se musí nejdřív stlačit, zajistit ve stlačené poloze..., čím se to dá nejlíp zajistit?
1) povolit šroub.....
2) vyndat něco...
3)..
Ps. a to pro nandání a vyndání samostatně

Pps. ...Tlumiče se musí nejdřív stlačit, zajistit ve stlačené poloze..., čím se to dá nejlíp zajistit?
arcci