Zvuk od alternátoru
Tak je to asi jasné.Byl jsem na vrakovišti Toyoyta a dostal jsem typ od majitele,který mi řekl,že když jsem vyměnil ložiska,tak už to může být jen řemen protože tam nic jiného není.Poradil mi namazat ho mýdlem a uvidí se.Tak jsem to udělal a zmizlo to.Zbytečně jem měnil ložiska,což mě stálo 1.350.Hlavně,že už vím,co to je.
Řemeny vyměním rovnou oba protože jsou původní.Má někdo typ,jaká je dobrá značka nebo je vzít od Toyoty?
Řemeny vyměním rovnou oba protože jsou původní.Má někdo typ,jaká je dobrá značka nebo je vzít od Toyoty?
Toyota Verso 1,8 Valvematic, r. v. 2011
Toyota Corolla Liftback E11, 1,4 16 V, r. v. 1997
Toyota Corolla Liftback E11, 1,4 16 V, r. v. 1997
V tom případě, až ti začnou pískat brzdy, tak natři kotouče vazelínou, pískání také zmizí - princip je úplně stejně dementní jako s mýdlem.Jezevcik píše:Poradil mi namazat ho mýdlem a uvidí se.Tak jsem to udělal a zmizlo to.
Pokud nechceš zničit řemenice, tak co nejrychleji vyměň řemen a vyčisti řemenice třeba lihovým čističem brzd ve spreji a nepoužívej žádné přípravky, které odstraňují pískání díky snížení adheze (maziva, parafín mýdlo a jiné psí kusy).
Kvalitní řemeny za dobrou cenu jsou třeba mitsuboshi.

Ja mel puvodni remeny na aute Mitsuboshi, ale ty Idaho nemel. Ma v nabidce JC, REV (korea), BAN (Japonsko). Vzal jsem ten REV a funguje :-)Jezevcik píše:Řemeny vyměním rovnou oba protože jsou původní.Má někdo typ,jaká je dobrá značka nebo je vzít od Toyoty?
A kdyz uz jsme u tech remenu - mam problem v tom, ze remenice vodni pumpy je v trochu jine poloze nez remenice u motoru a alternatoru, remen se na ni zvejka, coz zpusobuje jeho rychle opotrebeni. Nevite nekdo, jestli se necha remenice vodni pumpy nejak vycentrovat? Nebo je to na vymenu vodni pumpy?