E11-silentbloky přední nápravy- jaké?

vše ohledně modelové řady Corolla
Michal_F6
Věčnej rejpal

Re: E11-silentbloky přední nápravy- jaké?

Příspěvek od Michal_F6 »

arcci píše:
Michal_F6 píše:Ahoj, potřeboval bych poradit s výměnou vytlučených silentbloků na přední nápravě. Na té zadní jsem to díky pomocí Vás tady na fóru zvládl, ale u té přední mám zase pár otázek.
měl bych jednu trochu hloupou otázečku, jak jsi poznal, že jsou už pouzdra špatný, jak se to projevovalo?, já jsem měnil pouzdra stabilizátoru, to ještě docela šlo (ikdyž povolit některý šrouby byl docela porod..), ale na pouzdra ramene jsem si zatím netroufnul a doufal, že jsou jestě jakš takš ok :)...
tak diky Rampove fotce a prispevkum ostatnich si myslim, ze v mem pripade pujde prave o ty pouzdra stabilizatoru. Na ramena bude jeste moc brzy, navic s autem je jezdeno slusne a na predek nebylo krom brzd jeste nikdy sahnuto.
Jinak s vymenou ramen jste me postrasili vice nez dost ;). Tak mi to zkuste ulehcit a popiste mi nekdo vymenu tech pouzder stabilizatoru u predni napravy, prosim. Nemam doma rampu, zespod jsem to snad jeste ani nevidel, tak abych aspon trosku tusil.

jo a furt nevim, ktere ty pouzdra mam vlastne objednat?
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Dodám ti teda fotky těch gum stabilizátoru, ale pozor, nemusí to být jenom těma gumama, ale i kůstkama stabilizátoru (taky to tady z fóra teď někdo řeší), ty jsou na každým rameni z vrchu, a možná sou na výměnu ještě jednodušší (shodíš kolo, povolíš 2 matky a vyměníš) - jestli sou špatný zjistíš když je chytneš a budeš s nima hýbat - mělo by to jít ztuha (spíš vůbec), už vůbec né klepat nebo něco.

Ty gumy stabilizátoru:
Obrázek Obrázek

A tady sou moje, když sem je měnil, vlevo nový.
Obrázek
Holomek!
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

Rampa89 píše:Dodám ti teda fotky těch gum stabilizátoru, ale pozor, nemusí to být jenom těma gumama, ale i kůstkama stabilizátoru (taky to tady z fóra teď někdo řeší), ty jsou na každým rameni z vrchu, a možná sou na výměnu ještě jednodušší (shodíš kolo, povolíš 2 matky a vyměníš) - jestli sou špatný zjistíš když je chytneš a budeš s nima hýbat - mělo by to jít ztuha (spíš vůbec), už vůbec né klepat nebo něco.

Ty gumy stabilizátoru:
Obrázek Obrázek

A tady sou moje, když sem je měnil, vlevo nový.
Obrázek
perfektní, tohle přesně jsem potřeboval. Jak tak na to koukám je to téměř shodné se zadní nápravou. Ty silentbloky mi připadají naprosto shodné, je to tak? Akorát u těch nových jsem nepostřehnul rozříznutí, ale předpokládám, že tam je, že?
Ducati Monster 821 - fun
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Přední sou zaměnitelný, ale zadní sou jiný, menší a bez toho "hrbolu" na jedné straně. Proříznutý nejsou, ale vezmeš si ostrej nůž, kdyžtak ho trochu namydlíš a když si to chytneš do svěráku tak to jedním tahem pěkně prořízneš. Auto doporučuju zvednout, nejlíp celej předek naráz (třeba za tažným okem je na to udělanej bod), je to lehčí než na obou stranách na prazích. Tím jedním šroubem totiž povolíš zrovna rameno, i když bude ještě utažený ostatníma, tak by to nemuselo dělat dobře, i když já to dělal když bylo auto na zemi, akorát sem na to měl dobrej přísup z jámy.
Holomek!
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

hotovo :wink: diky vsem za cenne rady. Vymenil jsem to s klasickym zvedakem - sice opruz, ale za dopoledne jsem mel predek i zadek. Horsi to bylo s naradim, protoz jsem si musel jet sehnat hluboky nastavec na 19, abych povolil v predu jeden ze sroubu.

Obecne uz ted necitim jakoby vuli na nerovnostech, takze spokojenost. Jeste by me zajimalo, kdy poznam, ze je treba vymenit takove ty kratke tycky na stabilizatorech (s gumovym ulozenim na konci). Vypadaly uz celkem jete, ale nebyl jsem schopen rozpoznat zda jeste plni svou fci nebo ne.
Ducati Monster 821 - fun
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Asi myslíš kosti stabilizátoru, s nimi když jakoby zahýbeš, tak poznáš, jestli mají nějakou vůli, nebo ne, taky by asi při jízdě byli slyšet takový rány, kdyby byly špatný.
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Odpovědět

Zpět na „Corolla“