vrzga spojka

vše ohledně modelové řady Yaris
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

ty vole to je hrozny zvuk uz by ma asi nacisto je.lo keby mi hento este robilo :(
bebe_SVK
Člen Týmu

Příspěvek od bebe_SVK »

SPOJKOVY PEDAL UZ NEVRZGA :-)

Caute,
tak som sa cez vikend nastval, zobral silikonovy sprej a dva krat strekol na pedal. Raz tam, kde ide 'tycka' z pedalu do motora na gumicku. Druhy krat na klb pedalu.

Kazdopadne pedal uz nevrzga, resp. ako niekto napisal uz 'nechrumka'. :-) Som zvedavy do kedy to vydrzi.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Robil som toto na corolle a drzi to skoro rok a to som tam striekal WD-40 a ta neako dlho nevydrzi.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
bebe_SVK
Člen Týmu

Příspěvek od bebe_SVK »

ten zvuk je po 6tich mesiacoch spat. Tentokrat som tam supol silikonovy sprej a nic. Musim sa pozriet na to zo spodku kam ten pedal vlastne ide a nastriekat to tak. :-(
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

Ono - silikonovy spray nieje to prave orechove - a ani WD 40 - chcelo by to pouzit kvalitny olej - ale este idealnejsie vazelinu.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
bebe_SVK
Člen Týmu

Příspěvek od bebe_SVK »

Takze po 9 mesiacoch a skusani (http://www.youtube.com/watch?v=lVjPWIe9FJU) :
a) WD,
b) silikon spreji,
c) servise pri 120
d) jesennej akcii v Toyote

vyhlasujem, ze najdhsie som sa toho zvuku zbavil po WD. Aj pri c) a d) mi obaja technici povedali, ze staci premazat.... Obaja premazali a za par dni je zvuk spat. Stale sa deje to, ze obcas to prestane na den/dva vrzgat.

Asi sa ja sam musim naucit kde to premazavat, do kufra si dat vazelinu a kazdy tyzden/mesiac to prebehnut.....
Grobe
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grobe »

Mám stejný problém, "vrzgá" spojka. zatím se mi osvědčil spray co mám na mazání řetězu motorky.
No ale začalo mi kolem otáček 3tis něco drnčet na levé přední straně auta...bohužel jen když je motor v záběru, tzn. během jízdy. Když stojím a vytočím motor to uvedených otáček, nedrnčí nic.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Otázka je, pánové, jestli mažete to správné místo.
Mně u Corolly také občas vrže spojka, a je to čistě tím, že pedál má na sobě takovou pružinku, která asi trochu zvyšuje odpor pedálu při zmáčknutí. A vrže právě ta pružinka, která "cestuje" po okraji toho otvoru v pedálu. Asi by tam měl být nějaký plastový kroužek nebo něco, co by to tlumilo.
Každopádně mazat by se mělo spíše tušší vazelínou, neagresivní vůči gumě a podobným materiálům. To ať už je příčina kdekoliv. WD40 je spíše dočasné řešení.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
jacko
Člen Týmu

dakujem

Příspěvek od jacko »

bebe_SVK píše:Takze po 9 mesiacoch a skusani (http://www.youtube.com/watch?v=lVjPWIe9FJU) :
a) WD,
b) silikon spreji,
c) servise pri 120
d) jesennej akcii v Toyote

vyhlasujem, ze najdhsie som sa toho zvuku zbavil po WD. Aj pri c) a d) mi obaja technici povedali, ze staci premazat.... Obaja premazali a za par dni je zvuk spat. Stale sa deje to, ze obcas to prestane na den/dva vrzgat.

Asi sa ja sam musim naucit kde to premazavat, do kufra si dat vazelinu a kazdy tyzden/mesiac to prebehnut.....
dakujem
Odpovědět

Zpět na „Yaris“