Avensis - Zkusenosti

vše ohledně modelové řady Avensis
Petr N.
Navigátor

Combi 100%

Příspěvek od Petr N. »

Mám Avensis Combi 2,0 D4D, najeto 62tis. Km. Na to že ho vůbec nešetřím, tak letos průměr 5,8l/100Km. Po GB. Fakt super auto!!! A žádnej olej mi nežere. Naprosto bezroblémové najel jsem na něm 11 tis. Km. Žárovka mi na něm ještě nepraskla, ale na fóru už se to myslím řešilo jako poměrně častá závada.
dawidos
Člen Týmu

Lidovky

Příspěvek od dawidos »

Docela sympatický článek jsem teď dočetl na lidovkách... http://auto2.lidovky.cz/clanek_lidovky. ... lanek=3418
Toyota Avensis 2.0, r.v. 2001, 110 kW
hytasi
Člen Týmu

Combi

Příspěvek od hytasi »

Problém s olejem mají 1,6 a 1,8.Toyota do 6 let stáří vozu,pokud má vozidlo potvrzené řádně každoroční prohlídky,zdarma vymění polomotor.Nedělají s tím žádný problém.Chyba je u špatného chlazení stěn válců,které mohou posléze získat ovalitu a pak žerou olej.Po výměně polomotoru se závada neopakuje.Navíc neznamená to,že všechny 1,6 a1,8 žerou olej. Problém nastává pouze zhruba u 30 procent vozů.
Motory 2,0(1AZ) a 2,4(2AZ) tento problém nemají.
Na Avensise Combi mohu doporučit 2,0 a 2,4.Jsou těžší a větší obsah si s tím hravě poradí.1,8 už se trochu lekne kopce a 1,6 ma z kopců evidentně panickou hrůzu.
Problém oleje se netýká dieslu D4-D a D-CAT.Tyto motory mají pouze problém s velice nekvalitní naftou která se u nás i v Evropě prodává.Jejich vstřiky vyžadují opravdu kvaltní naftu a ta se ani u značkových pump bohužel neprodává.
A na závěr tip.Jeden specializovaný bazar,který prodává pouze Toyoty a Lexuse(nechci dělat reklamu tak nepíšu který) prodává vozy s motory 1,6 a 1,8 pouze po výměně polomotoru.Mám to z velice spolehlivého zdroje.
Přeji hezký den
gepard75
Člen Týmu

Příspěvek od gepard75 »

Mam Avensis 2.0 VVT-i (2003),najeto cca 120k km,pravidelne garancni prohlidky podle servisni knizky a jedine problemy byly : 2x lambda sonda a ted mi praskla zarovka vpredu (ale to povazuji za beznou poruchu).
Motor beha jako hodinky.Jeste me zlobi tesnici guma kolem kufru,ale to je jiny pribeh.
TOYOTA Auris TS Hybrid 2017 :-)
nitraM

Re: žárovky

Příspěvek od nitraM »

dawidos píše:Ještě mě teda napadlo, že docela praskají žárovky (během měsíce už jsem dvakrát měnil v zadním světle). Možná jsem měl jen smůlu na vadný kusy. Někdo s podobnou zkušeností? :?
Zdravím,
co se týče těch žárovek. Musím říct,že fakt nevím co si myslet. Mame doma dva ks Avousu. Jeden je liftback a tam je menime teměř jak ponožky,přesne na zadních světlech,jak říkáš a pak mame kombajna a tam jsem na to ještě nehrábl. Oba se blíží ke 200tis km. Jen co je vtipny,že nám u obouch kolem 178tis praskla žárovka v přístrojovce,co ukazuje teplotu a čas. Cena 150kč a je klid. Nicmene me to fakt pobavilo... Toť mé zkušenosti.
dawidos
Člen Týmu

Re: žárovky

Příspěvek od dawidos »

nitraM píše:
dawidos píše:Ještě mě teda napadlo, že docela praskají žárovky (během měsíce už jsem dvakrát měnil v zadním světle). Možná jsem měl jen smůlu na vadný kusy. Někdo s podobnou zkušeností? :?
Zdravím,
co se týče těch žárovek. Musím říct,že fakt nevím co si myslet. Mame doma dva ks Avousu. Jeden je liftback a tam je menime teměř jak ponožky,přesne na zadních světlech,jak říkáš a pak mame kombajna a tam jsem na to ještě nehrábl. Oba se blíží ke 200tis km. Jen co je vtipny,že nám u obouch kolem 178tis praskla žárovka v přístrojovce,co ukazuje teplotu a čas. Cena 150kč a je klid. Nicmene me to fakt pobavilo... Toť mé zkušenosti.
:D Tak to "rád" slyším :) 178 je asi zakletý číslo :D No každopádně po pár dalších tisících už jsem měnil i obě přední, tak nevím ... co se týče světel, je Avouš zakletej. Ale jinak supr svezení.
Toyota Avensis 2.0, r.v. 2001, 110 kW
Frantisek13
Člen Týmu

Příspěvek od Frantisek13 »

Máš pravdu,
mám 2.0 VVTi (2002) a na trase Chorvatsko a zpět jsem měl průměr jen 7,4L. Průměrná rychlost cca 120-130km, někdy mi to ulítlo na 160, ale pak mě žena uzemnila :-)
Franta

Karel Danda píše:No hoši, řádně tady poslední dobou haníte motory 1,8 ! Ale zapomínáte na to, že ty problémy s olejem mají motory VVT-i všech kubatur, jak už tady dříve někdo psal. Přečtěte si pořádně třeba Corolla fórum, tam si lidé stěžují i na 1,4 a 1,6. Takže tím, že se vyhneš 1,8 ještě nemusíš mít vystaráno, to by bylo moc jednoduché. Já osobně třeba nemůžu říct zatím o motoru 1,8 nic špatného. Já třeba mám od výměny k výměně úbytek na měrce 2-3 mm, což je pohoda, to jsem zatím u žádného auta neměl. Chtělo by to udělat serióznější statistiky z většího počtu aut, aby šel říct nějaký soud. A co se týče té spotřeby, že s dvoulitrem bude menší než s 1,8 , to je spíš jen zbožné přání mimo realitu. Jestli bude mít někdo s dvoulitrem menší spotřebu než 6,9 l/100 km na trase Chorvatsko tam a zpět jako já letos ( při běžné jízdě s klimou, žádný ekorun ), tak se mu hluboce pokloním . Co se výkonu týče, na toto auto jsou nedostatečné jen motory 1,6 . Ty větší už s autem nemají žádný problém, mluvím s vlastní zkušenosti. Pro mě je 1,8 ideální motorizace.
Harros
Člen Týmu

Příspěvek od Harros »

Zdravím

Jelikož tady můj kamarád,který má zájem taky o Avensise založil téma,nebudu zbytečně zakládat nové.
Měl bych pár otazů ohledně tohoto auta,zvlášť jeho výbavy a motorizací.

Chtěl bych se zeptat na vlastnosti motoru 2.0 94kW v porovnání s motorem 2.0VVTi jak velký je rozdíl mezi těmito motory a v čem konkrétně,pokud máte zkušenosti.Ale podle toho,jak se choval v Carině vypadá,že jde o dobrou motorizaci a zvlášť pak kvalitní.Taky bych se chtěl zeptat na výbavu,konkrétně na tempomat,jestli se dával i do verzí před faceliftem,nebo až do verzí po a taky jestli se do výbavy Linea Sol v letech před faceliftem dávala jen ta imitace dřeva,nebo i něco hezčího,případně jestli neznáte nějakou vychytávku,jak se dřeva zbavit:-)
Chtěl bych se taky zeptat na nějaké časté závady na verzích v těhto letech,případně na důležité změny,které se objevili po faceliftu.Ještě by mě zajímala antikorozní ochrana těchto aut.

Díky moc za odpovědi.
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

vybava v roce 2005 pred faceliftem: Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) bartp dne stř 21.01.2009, 10:53, celkem upraveno 5 x.
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Harros
Člen Týmu

Příspěvek od Harros »

Myslel jsem facelift prvního avensise,na kterým pak přibyla čirá optika v roce kolem 2000.Tzn jestli byl tempomat v prvním avensisu bez faceliftu tzn do roku asi 2000.
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

Ahaaaaaaa tak k tomu žádný papíry nemám. mozna nekde v inzerci by se dalo najit jestli mel tempomat aj model pred faceliftem

Hele tak mi to nedalo a zkosel sem na mobile.de dat do hledani tadyten model do roku 2001 a s tempomatem a zadny vysledky "0". teda 1 tam bylo ale to bylo uz po faceliftu
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

ahoj,mam 2000 prosinec a provoz 2001 neni to jeste facelift a nema zadny tempomat..
je to 1.6 liftback a ma jen 2 airbagy a dvakrat stahovacka oken..
dave297
Člen Týmu

Potřebuji poradit

Příspěvek od dave297 »

Zdravím všechny. Stejně jako i uživatelé přede mnou řeším koupení ojetiny. Jelikož plánujeme dalšího (třetího) potomka, rozhlížím se po autech, kde by se mi vešly 3 sedačky vedle sebe. Po asi 14-tidenním brouzdání po fórech jsem odhodil Passata, Mondeo, Sharana a Galaxy.

Momentálně vybírám mezi Avensisem Verso a Avensisem kombi, r.v. 2002-2003. Motor 2,0 VVTi. Zajímá mě, jak je to s místem u kombíka? Zkoušel někdo upevnit do něj 3 sedačky? Z fotek to nelze odhadnout a co jsem se díval po bazarech v okolí tak nikde Avensisy nemají.
cartmanxv
Člen Týmu

Příspěvek od cartmanxv »

Já tam zatím dávám sedačku jen jednu, ale místo na 3 je tam určitě :D
Toyota Avensis 1.8 VVT-i,kombi,2007
dave297
Člen Týmu

Avensis kombi

Příspěvek od dave297 »

no a jak je to u kombíka s kufrem ve srovnání např. s oktávkou? Momentálně totiž mám Octavií 2 kombi 4x4 a ten kufr je tak akorát - v zimě sáňky, boby, lyže, v létě kočárek, cestovní postýlku nebo sbalit na dovolenou.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“