Střešní nosiče
Diky vsem za podnetne rady.
Zda se, ze origo nosic + ty Thule, je celkem dobre pasujici kombinace. Pokud jsem to dobre pochopil, uchyceni drzaku kola na nosic je do T (tecka)?
Zkusim usmlouvat nizsi cenu za origo nosic, snad se zadari.
Vetsina z vas ho ma.
Jen tak, ma nekdo nosic primo od Thule? Je ten origo v necem o dost lepsi (uchyceni, montaz)? I kdyz se zda, ze to bude nemlich to samy.
Zda se, ze origo nosic + ty Thule, je celkem dobre pasujici kombinace. Pokud jsem to dobre pochopil, uchyceni drzaku kola na nosic je do T (tecka)?
Vetsina z vas ho ma.
Jen tak, ma nekdo nosic primo od Thule? Je ten origo v necem o dost lepsi (uchyceni, montaz)? I kdyz se zda, ze to bude nemlich to samy.
Auris 1.6, r.v. 2008
Originál jsem koupil vcelku a namontovali mi je v ceně držáku asi za deset minut. Thule příčníky se prodávají tyče zvlášť a patky taky a musíš si to smontovat dohromady sám, ale výsledek bude stejný, takže je to o ceně a trochu se snažit. Já zvolil oroginál, mají drážku T, nosiče na kola mám Thule ProRide 951.ferdak píše:Diky vsem za podnetne rady.
Vetsina z vas ho ma.
Jeste jedna vec.
Ten zlabek, za ktery se zachyti nosic, pak zustava nezakryty? To je zlab jako krava. Nebo se to zakryje nejkou jinou listou? Nebo to nezakryvate, rozrezete tu puvodni ... nebo co?
Jinak nevim jakl vam, ale me ta lista tam nejak moc nesedi. Samozrejme jsem byl zvedavej, jak to maji udelany, tak jsem ji vyndal a pak ji mel problem tam dat zpatky, aby to nejak rozumne drzelo. Na jedny strane dobry, na druhy se me zda, ze to drzi jen za ty okraje a celkove se nejake v tom zlabku hybe.
Dale nechapu, zda se, ze ta lista je zespodu nejak profilovana (podelne zarezy/zlabky) po cele delze, pritom to nejde do niceho nasadit.
Ten zlabek, za ktery se zachyti nosic, pak zustava nezakryty? To je zlab jako krava. Nebo se to zakryje nejkou jinou listou? Nebo to nezakryvate, rozrezete tu puvodni ... nebo co?
Jinak nevim jakl vam, ale me ta lista tam nejak moc nesedi. Samozrejme jsem byl zvedavej, jak to maji udelany, tak jsem ji vyndal a pak ji mel problem tam dat zpatky, aby to nejak rozumne drzelo. Na jedny strane dobry, na druhy se me zda, ze to drzi jen za ty okraje a celkove se nejake v tom zlabku hybe.
Dale nechapu, zda se, ze ta lista je zespodu nejak profilovana (podelne zarezy/zlabky) po cele delze, pritom to nejde do niceho nasadit.
Auris 1.6, r.v. 2008
Ahoj, můžeš tu gumu uříznout a dát jí tam zpátky, když chceš. Já to udělal na zimu, když jsem měl nosiče na lyže. Teď přes léto jí tam nemám vůbec a ničemu to nevadí, bordel se vyfouká během jízdy a nosiče meju vapkou, když je sundám občas ze střechy. Ta guma se dá koupit i zvlášť, ale musíš pohledat, to pro případ, že by jsi si jí chtěl nařezat tak, aby jsi měl zakryté volné místo, i když budeš mít na střeše různé příslušenství (nosič na lyže, kolo, rakev a tak). Já si nechal nařezané gumy jen na zimu, aby se tam nedržel sníh a jinak na to dlabu. Držák na kolo ProRide opravdu trošku vypadá, že na straně s tou jednou vačkou trošku hůř drží, ale mastil jsem s tím po dálnici 160 a kola jsem dovezl v pořádku, takže bych strach neměl. Měj se.....ferdak píše:Jeste jedna vec.
Zvysi se spotreba s namontovanym stresnim nosicem. Meril jste to nekdo?
Jinak od 1. cervna probiha akce na prislusenstvi, sleva 20%.
http://www.toyota.cz/own/prislusenstvi_akce.aspx
Jinak od 1. cervna probiha akce na prislusenstvi, sleva 20%.
http://www.toyota.cz/own/prislusenstvi_akce.aspx
Auris 1.6, r.v. 2008
Max8888 píše:Tak vratil jsem se s dovolene cca 3000km s 1 deckym kolem na strese, 60% dalnice, spotreba nepatrne vyssi cca 0,4lferdak píše:Zvysi se spotreba s namontovanym stresnim nosicem. Meril jste to nekdo?
To kolo moc nebere, spis ty pricniky, me to vychazi taky necelych pul litru v beznym provozu.
střešní nosič
Zdravím, chtěl bych se zeptat na střešní nosič a to konkrétně na uchycení za rám, chtěl bych vědět jestli není problém s těsnící gumou na dveřích, jestli se třeba netrhá nebo dokonce jestli kolem uchycení neteče voda dovnitř auta. Dveře po namontování nosiče jdou zavírat lechce nebo se musí více přibouchnout z důvodu těch úchytu na rámu karoserie?? Jakou máte značku nosiče, origo stojí 6500,- tolik se mi nechce dávat. Už jsem našel Ateru za 3700,- nemá někdo s touto značkou zkušenosti sedí dobře ?Díky za info
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Ja jel do Alp s 3ma kolama na strese...pricniky byly nejaky starsi model od Thule a drzaky na kola standard Thule...dvere sly normalne zavrit a v desti dovnitr nespadla ani kapka 
Jinak 3kola a Rakouska dalnice 130-140 a spotrebu jsem mel temer 10l/100km

Jinak 3kola a Rakouska dalnice 130-140 a spotrebu jsem mel temer 10l/100km

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

ja som kúpil tento:http://www.elsagroup.sk/produkt-5711/st ... rovy-2007- a žiadny problém, niesol som na ňom bezpečnostné dvere nejakých 180km a bolo to v pohode, len tyče som mal od seba ďalej ako bolo v návode
Toyota Auris 1,33 Dual VVT-i 2009
Tady máš i české stránky a docela slušné ceny! http://www.levnenosice.cz/produkty/sort ... sni-nosice 

Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool,3R3, 03/2011
Ja som kúpil original v Toyote. Na strechu sa položí cez dosť veľké gumenné podložky (strechu treba dôkladne utrieť od prachu) a do dverí sa nalepia priesvitné samolepky, ktoré sú v príslušenstve. Čo sa týka hlučnosti nezaznamenal som nejaké rapídne zvýšenie.
TOYOTA AURIS 1,6 Valvematic 6MM Luna, VSC+TRC, čierna 11/2010
Střešní nosič
Zdravím všechny, tak jsem koupil starší originál nosič na aurise, ale nemám bohužel žádné doklady k montáži, mohl by mi někdo zaslat rozměry, kde mají být namontovány patky, myslím tím třeba od středu sloupku vpravo a vlevo kolik centimetrů, jak mají byt daleko od sebe. U Yarisu bylo po otevření dveří na rámu takové menší prolisy kde se to mělo montovat na aurisu jsem nic nenašel. Díky za info
-
- Navigátor