Corolla 1.6 20V G6R
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no swap je výměna pohonné jednotky, výmena pravostarnného řízení za levostranné je bežná přestavba a žádný certifikát také nepotřebuješ (pokud navíc máš LHD auto doma a ND tak je to uplne banální a bez jakéhokoliv papírování )Marty píše:A nebo varianta, co tu otevřel kolega od Carin - nasadit na 4AFE hlavu 4AGE; zkrátka potunit sériovou 4AFE.
Idaho: je řeč o swapu levostranné-pravostranné předpokládám, ne o swapu motoru?
EDIT
jinak E11ky s 4AGE v různých variantách se dělaly také pod označením BZ-R.
Nějak sme si nerozuměli. Podle mě není legálně možný udělat swap 4AGE za 4AFE/cokoliv jinýho. Swapy se dají u nás dělat akorát směrem dolů - v případě corolly z 1.6 na 1.4 atd. Výměna např 4A-FE za 4A-FE není nijak omezená. Tak mi to bylo vysvětleno na DI. Takže když si nechám dovézt motor a udělám swap, papírově to v pořádku prostě nebude a na technické bych se neměl ukazovat. Taktéž provozovat pravostranný auto u nás prostě nelze, ať už máš jakejkoliv certifikát co vím, prostě ho musíš předělat, ale v tom případě ti vystaví papíry ať už je v nich napsaný třeba 1.6 twinturbo. Tak sem to teda myslel, dovezu si GT corollu, předělám "řízení" a papírově mi to schválí jako GT a né jako obyč 1.6 co jich tady normálně jezdí "mraky". Vím o jednom člověku, kterej to takhle provádí s Galantem VR4.
Ronin: Osobně sem žádnou takovou verzi ještě neviděl, snad jedině že by to byla už úprava.
Ronin: Osobně sem žádnou takovou verzi ještě neviděl, snad jedině že by to byla už úprava.
Holomek!
Mám takovej pocit, že jsem někde četl, že někde je zkušebna, která ti ot, ovšem za nemalej peníz schválí a otestuje, ale co je na tom pravdy, to nevím, nezkoumal sem to.
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No, tak si představ situaci:Rampa89 píše:Nějak sme si nerozuměli. Podle mě není legálně možný udělat swap 4AGE za 4AFE/cokoliv jinýho. Swapy se dají u nás dělat akorát směrem dolů - v případě corolly z 1.6 na 1.4 atd. Výměna např 4A-FE za 4A-FE není nijak omezená. Tak mi to bylo vysvětleno na DI. Takže když si nechám dovézt motor a udělám swap, papírově to v pořádku prostě nebude a na technické bych se neměl ukazovat. Taktéž provozovat pravostranný auto u nás prostě nelze, ať už máš jakejkoliv certifikát co vím, prostě ho musíš předělat, ale v tom případě ti vystaví papíry ať už je v nich napsaný třeba 1.6 twinturbo. Tak sem to teda myslel, dovezu si GT corollu, předělám "řízení" a papírově mi to schválí jako GT a né jako obyč 1.6 co jich tady normálně jezdí "mraky". Vím o jednom člověku, kterej to takhle provádí s Galantem VR4.
1. máš corollu s 4A-FE, běžná E11, klidně G6ka. Dosud jasný.
2. v TP máš standardní info, tj. Typ motoru: 4A, číslo motoru nezapsané. Dosud doufám jasný. (já to takto v TP mám)
3. udělám swap za 4A-GE. Dosud jasný.
4. v autě mám tedy motor typ 4A. V TP mám typ 4A. Stále jasný

5. jedu na technickou - co udělá technik? Vezme TP, srovná s tím, co je v autě. Zkontroluje VIN

Tak kde je problém? Na STK nemaj brzdu, aby změřili, že nemáš pod kapotou udávaných +-81kW, ale 120kW... stejně jako jim bude jedno, že máš na původním motoru nerezové svody, přímé sání... pokud projdeš emise?

Já ti rozumím, ale stejně myslím, že by se mohlo objevit něco, kvůli čemu bys mohl mít problémy. Zrovna emise jsou jedním z nich. A co teprve takovej člověk, co 4A nemá.
Prostě pořád vidím nejlegálnější cestu v přihlašování auta dovezenýho z anglie, co má už od výroby aji v papírech napsaný 4A-GE se vším všudy a je jenom předělaný na levostranný řízení, což může být udělaný způsobem všechno přeházený do druhé kastle na které máš navařený VINko z té dovezené. Získáš tím i silnější brzdy a případně lepší podvozek.
fildis: Jo už sem o tom taky něco slyšel, ale co vím tak je to normální státní zkušebna a ta částka se pohybuje nad 5ti místnou sumou.
Prostě pořád vidím nejlegálnější cestu v přihlašování auta dovezenýho z anglie, co má už od výroby aji v papírech napsaný 4A-GE se vším všudy a je jenom předělaný na levostranný řízení, což může být udělaný způsobem všechno přeházený do druhé kastle na které máš navařený VINko z té dovezené. Získáš tím i silnější brzdy a případně lepší podvozek.
fildis: Jo už sem o tom taky něco slyšel, ale co vím tak je to normální státní zkušebna a ta částka se pohybuje nad 5ti místnou sumou.
Holomek!
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Bož elidi, vy nečtete jiná temata než tohle?
v TP nemáš napsáno 4AFE nebo 4AGE ale v 99% případu pouez 4A takže pokdu máš v aute 4AFE a vymeníš ho za 4AGE nikdo nic nepozná a swap je tak v podstate "legální" = nic se nedeje.. pročtetě si forum než mi na tohle položíte další otázku píšuo tom minimálne 1x týdne v ruzných topicích..
v TP nemáš napsáno 4AFE nebo 4AGE ale v 99% případu pouez 4A takže pokdu máš v aute 4AFE a vymeníš ho za 4AGE nikdo nic nepozná a swap je tak v podstate "legální" = nic se nedeje.. pročtetě si forum než mi na tohle položíte další otázku píšuo tom minimálne 1x týdne v ruzných topicích..
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ukaž mi auto co má v serii rám - hovadina - max výztuhu mezi nárazníkyRonin píše:Nevyznám se v těch zkratkách motoru,ten dovoz motoru se týká té 130 nebo 160ps verze?Kamarád mi říkal že viděl 13Ops a v serii by měla mít rám,víte o téhle verzi někdo něco...?

jinak 130PS je "klasické" 4AGE jinak 140PS+ jsou další verze až po 4AGZE ( 1,6 kompresor 162PS ..výkon shodný s nekterým z "Topů" ale jiné pracovní rozmezí otáček a jinej kroutáček )
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
trosku nechápu větu "přihlašování auta dovezenýho z anglie, co má už od výroby aji v papírech napsaný 4A-GE se vším všudy a je jenom předělaný na levostranný řízení"Rampa89 píše:Já ti rozumím, ale stejně myslím, že by se mohlo objevit něco, kvůli čemu bys mohl mít problémy. Zrovna emise jsou jedním z nich. A co teprve takovej člověk, co 4A nemá.
z anglie bude pravostranné. Pokud použiješ kastli s levostranným řízením tak proč přehazovat vše když stačí jen přehodit motor?
pokud bys chtel překopat "legální" cestou RHD na LHD tak sipřiprav hezkých pár desítek tisíc jen na na přestavbu,kterou musí delat erudovaná firma a vydat na to certifikát..
Ano, pokud má v aute jinej motor než 4A ( legálně v TP ) tak je v prdeli a nezachrání ho nic ( jen opet desetitisíce za DEKRU nebo legalní přestavbu vč papíru ).
To už je lepší koupit v CR auto s ko motorem ketrý je 4A v TP a motor tam dát. vyjde to mnohem levneji a bez zbytečných prutahu ze strany uředního šimla..
Naposledy upravil(a) Idaho dne ned 18.01.2009, 22:17, celkem upraveno 1 x.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
NA DI ti řekli "obecné pravidlo" podle toho cos jim řekl ty. POkud s ekouknou do papíru neuvidí motor 4AFE ale motor 4A a v tu chvíli oni nepoznají rozdíl mezi 4A ( FE) a 4A ( GE ) oni ani neví že nejakej 4AFE (GE ) existujeRampa89 píše:Nějak sme si nerozuměli. Podle mě není legálně možný udělat swap 4AGE za 4AFE/cokoliv jinýho. Swapy se dají u nás dělat akorát směrem dolů - v případě corolly z 1.6 na 1.4 atd. Výměna např 4A-FE za 4A-FE není nijak omezená. Tak mi to bylo vysvětleno na DI. Takže když si nechám dovézt motor a udělám swap, papírově to v pořádku prostě nebude a na technické bych se neměl ukazovat. Taktéž provozovat pravostranný auto u nás prostě nelze, ať už máš jakejkoliv certifikát co vím, prostě ho musíš předělat, ale v tom případě ti vystaví papíry ať už je v nich napsaný třeba 1.6 twinturbo. Tak sem to teda myslel, dovezu si GT corollu, předělám "řízení" a papírově mi to schválí jako GT a né jako obyč 1.6 co jich tady normálně jezdí "mraky". Vím o jednom člověku, kterej to takhle provádí s Galantem VR4.

- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ad problém - ano maximálne auto nerojde emisemi, tak se koupí uni katík, ( případen se od nekoho pujcí origo výfuk ) nebo pokud víš na koho se obrátit tak si necháš emise "zmeřit" jinde 
na druhoustranu 4A s edelalo tolik verzí ( s katy, bez atd ) že sotva bude vedet skuetčné parametry, spíše bude mít rozptyl ve kterém se to auto musí udržet. Ja jsem třeba s Turbínovou suprou na NA papírech a výfukem ve ketrém enbyl ani jende ze dvou katu porsel bez problému , protože sem se proste do toho limitu vešel..

na druhoustranu 4A s edelalo tolik verzí ( s katy, bez atd ) že sotva bude vedet skuetčné parametry, spíše bude mít rozptyl ve kterém se to auto musí udržet. Ja jsem třeba s Turbínovou suprou na NA papírech a výfukem ve ketrém enbyl ani jende ze dvou katu porsel bez problému , protože sem se proste do toho limitu vešel..
To s tím předěláváním se řídím jenom tím, co vím od toho člověka s tím mišákem. Ten ho koupil v anglii s tím jakýmsi certifikátem, se kterým to prý přihlásíš kdekoliv v evropě a u nás pouze v případě, že to má levostranný řízení. A co vím tak si to předělává sám, teda musím se ho zeptat jestli na to bude potřebovat nějaký extra papíry od firmy která se tím zabývá.
A nemyslel sem nutně přehazovat vše. Samo sebou že stačí jenom motor, ale když se bavíme o 4A-GE corollách, tak ty mají jiný nejen brzdy, ale případně i zavěšení (superstrut).
A nemyslel sem nutně přehazovat vše. Samo sebou že stačí jenom motor, ale když se bavíme o 4A-GE corollách, tak ty mají jiný nejen brzdy, ale případně i zavěšení (superstrut).
Holomek!