Upgrade navigace Generation 1

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
danr
Navigátor

Příspěvek od danr »

V GEN01 navigaci funguji disky oznacene E01 viz treba tohle:

Kód: Vybrat vše

http://cgi.ebay.de/neu-wertige-TOYOTA-Navigations-System-DVD-08-09-Version_W0QQitemZ380114908827QQcmdZViewItemQQptZTechnik_Auto_Hi_Fi_Navigation_Einbau_Navigationssysteme?hash=item380114908827&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318
Cesko je na disku NORTH.

Pokud se smiris s tim, ze budes mit na mapach mene detailu (nejsou tam lesy, reky ...), tak jdou pouzit mapy pro TNS310. Ty maji zase vyhodu, ze tam je castecne pokryto treba i chorvatsko, slovesnko atd.
Jestli to chces zkusit, jak to funguje, tak se mrkni treba tady

http://peb.pl/programy-nawigacyjne-i-mapy/270490-rapidshare-tns-300-310-plus-dvd.html
Daji se najit i neoficialni mapy, ty jsou oznacene napr. "86271-70X041", ale je to vlastne mapa pro TNS 310 a je tam pridany soubor loading.kwi. Nicmene aktualizovat firmware jsem z toho odvahu nemel, ale mapa funguje v pohode.
saab
Věčnej rejpal

Re: Upgrade navigace Generation 1

Příspěvek od saab »

Jack Lu píše:Zdravím všechny,
pomůže mi někdo sehnat upgrade map (novou ČR) a češtinu k navigaci Genaration 1 - T.Avensis 2004. Kolik by to asi stálo?
Díky předem.
Originál si od Toyoty můžeš objednat tady:
http://www.toyota-mapupdates.eu/

A ceny:
EUR 131,4 (excluded VAT) costs for delivery in Europe included: dvd-version of the Navigation Map Update Disc, or EUR 98,35 (excluded VAT) costs for delivery in Europe included: cd-rom-version of the Navigation Map Update Disc. A total cost will be provided by the Map-Updates Website.

Když si klikneš na "Coverage", tak se můžeš podívat i na pokrytí a ČR nic moc :(
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

Protoze to tady uplne zretelne nepadlo, tak jenom male varovani. Pokud DVDcko s mapou obsahuje soubor LOADING.KWI, tak se po nacteni automaticky bez varovani pokusi prehrat firmware pokud je mapa novejsiho rocniku nez ta, ktera tam byla predtim! Coz je vicemene vzdy, protoze kdo bude stahovat a palit starsi mapu nez uz ma. Pokud jde o navigacni DVD urceny pro jiny navigacni system, tak se prehrati firmware nezdari, navigace prestane fungovat a jedine co bude zobrazovat je rozsypany caj (japonske znaky). Nepomuze v takovem pripade ani odpojeni autobaterie, protoze navigacni jednotka si svoji pamet zalohuje vlastni baterii.
Reseni jsou dve. Bud rozebrat navigacni jednotku (ne mechaniku pod sedackou!) a odpojit na chvili vestavenou baterii, a nebo nekde sehnat posledni originalni DVD urcene pro danou mechaniku, ktere dokaze vzdy prehrat jakykoliv zmrseny firmware. Pokud nechcete kupovat original, tak v nekterych autorizakach Toyota vam to udelaji za podekovani (prace na dve minuty).
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
danr
Navigátor

Příspěvek od danr »

No na me verzi to takto nefunguje. Tam si muzu dvd menit jak chci. Pokud chci upgrade, musim jit pres servisni menu. Ale je fakt, ze tam asi nemam posledni verzi aplikace. Ale zatim mi kazdy upgrade fungoval jak pisu.
Co jsem vysledoval, tak loading.kwi pro gen1 ma (mel) neco pres 16mb. Pro ostatni generace je to vic.
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

Tak uz mam v mechanice East 2008/09 a i vsechno ostatni krome South DVD, ktere bylo v archivu poskozene. Uprimne receno to nestalo za tu namahu. Rozdily proti minulemu roku jsem moc nepostrehnul a napriklad novy kus vnitrniho okruhu pres Karlin tam stale neni ac byl dokoncen pred vydanim map a stale mne to zene do uz neexistujicich Svabek.
danr
Navigátor

Příspěvek od danr »

Jo jo, uplne idealni to neni. S mapami pro tomtom nebo igo se to neda srovnat. Ale na druhou stranu, jsou i horsi.
Na

http://peb.pl
je k dispocizi mapa 86271-70W011, coz je NORTH DVD primo pro GEN01. Ty mapy jsou bohatsi, ale zase tam chybi slovensko atd. Kdo chce, muze zkusit.
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

Duchy píše:Tak uz mam v mechanice East 2008/09 a i vsechno ostatni krome South DVD, ktere bylo v archivu poskozene. Uprimne receno to nestalo za tu namahu. Rozdily proti minulemu roku jsem moc nepostrehnul a napriklad novy kus vnitrniho okruhu pres Karlin tam stale neni ac byl dokoncen pred vydanim map a stale mne to zene do uz neexistujicich Svabek.
Zdravim, z ktoreho linku alebo zdroja mate tu East 2008/2009? Mam Avensis s TNS310 (Traffic) Plus 2005-2006 originalom ale nie je tam slovensko, polsko madarsko a CZ je dost stare ... Mozete ma pls nasmerovat? Vdaka.
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

feronovak píše:Zdravim, z ktoreho linku alebo zdroja mate tu East 2008/2009? Mam Avensis s TNS310 (Traffic) Plus 2005-2006 originalom ale nie je tam slovensko, polsko madarsko a CZ je dost stare ... Mozete ma pls nasmerovat? Vdaka.
Ja to vsechno taham z rapidshare, jinak uz ani veci nesosam, protoze jsem lina osoba. :-) Jinak uz mam i ten Jih neposkozeny, ne ze bych ho potreboval, ale kdyby mne treba napadlo ject autem do Italie nebo tak neco, tak mam placku pripravenou pro kazdy pripad.
Jinak po Cechach ted pouzivam ten Sever 86271-70W011, protoze vypada opradu lepe a ma napriklad vodni plochy jako modrou plochu a ne prazdno na mape jako ostatni Toyota mapy.
danr
Navigátor

Příspěvek od danr »

Duchy píše: Ja to vsechno taham z rapidshare, jinak uz ani veci nesosam, protoze jsem lina osoba. :-) Jinak uz mam i ten Jih neposkozeny, ne ze bych ho potreboval, ale kdyby mne treba napadlo ject autem do Italie nebo tak neco, tak mam placku pripravenou pro kazdy pripad.
Jinak po Cechach ted pouzivam ten Sever 86271-70W011, protoze vypada opradu lepe a ma napriklad vodni plochy jako modrou plochu a ne prazdno na mape jako ostatni Toyota mapy.
Hele a tobe se fakt sama updatnula ta navigace? Ja to DVD ruzne zkousim vytahovat atd., ale updatnout se to nechce. Zatim se mi to povedlo jednou, z verze 2004 na verzi 2005 pres servisni menu.
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

danr píše:Hele a tobe se fakt sama updatnula ta navigace? Ja to DVD ruzne zkousim vytahovat atd., ale updatnout se to nechce. Zatim se mi to povedlo jednou, z verze 2004 na verzi 2005 pres servisni menu.
Vlastni zkusenost: po pouziti nevhodne mapy z Lexusu doslo ke zkurveni navigace, kdy se po startu zasekla na obrazovce s kombinaci anglickych a japonskych hlaseni a nebyla schopna fungovat s zadnymi ani originalnimi (starsimi) DVDcky. Podle informaci z internetu doslo prave ke zkurveni firmware pokusem o prepsani nespravnou verzi. Opraveno pomoci originalniho DVDcka zapujceneho dealerem Toyota, zadne servisni menu nebylo potreba, v techto pripadech staci jen DVD strcit do mechaniky a pockat o neco dele nez obvykle. Nasledne zacnou fungovat mapy ze stejneho rocniku i bez loading.kwi souboru. Nemuzu si pomoci mne to opravdu pripada jako prehrani firmware.
danr
Navigátor

Příspěvek od danr »

Duchy píše: Vlastni zkusenost: po pouziti nevhodne mapy z Lexusu doslo ke zkurveni navigace, kdy se po startu zasekla na obrazovce s kombinaci anglickych a japonskych hlaseni a nebyla schopna fungovat s zadnymi ani originalnimi (starsimi) DVDcky. Podle informaci z internetu doslo prave ke zkurveni firmware pokusem o prepsani nespravnou verzi. Opraveno pomoci originalniho DVDcka zapujceneho dealerem Toyota, zadne servisni menu nebylo potreba, v techto pripadech staci jen DVD strcit do mechaniky a pockat o neco dele nez obvykle. Nasledne zacnou fungovat mapy ze stejneho rocniku i bez loading.kwi souboru. Nemuzu si pomoci mne to opravdu pripada jako prehrani firmware.
Asi jo. Ale co jsem si na netu cetl, tak vetsinou takhle jednoduse se z toho nikdo nedostal. Jeste se teda zeptam, kdyz zajedes na

http://www.toyota-mapupdates.eu/
a das

Check Coverage
Vypada ta tvoje obrazovka jak na tom jejiech obrazku? Ja to mam prave jinak, tlacitka na vyber jazyka mam na prave strane. Z toho dedukuju, ze nemam uplne nejnovejsi firmware. Ale jak rikam, at menim dvd s mapu jak menim, samo ji to nenacte.
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

danr píše:Vypada ta tvoje obrazovka jak na tom jejiech obrazku? Ja to mam prave jinak, tlacitka na vyber jazyka mam na prave strane. Z toho dedukuju, ze nemam uplne nejnovejsi firmware. Ale jak rikam, at menim dvd s mapu jak menim, samo ji to nenacte.
Ne mam to taky vpravo, asi to bude tim ze mam vice jazyku. Mimochodem tenhle obrazek tam maji uz minimalne dva roky, takze pochybuji ze ho upravuji podle aktualniho FW.
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

tak podle tech obrazku, mam teda generation 5, pokryti tech map nic moc, ale doufam ze tam bude asponokoli liberce a ne ze sjedu z dalnice praha -lbc a jsem v polich :)
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
danr
Navigátor

Příspěvek od danr »

Duchy píše: Ne mam to taky vpravo, asi to bude tim ze mam vice jazyku. Mimochodem tenhle obrazek tam maji uz minimalne dva roky, takze pochybuji ze ho upravuji podle aktualniho FW.
Tak pro tyhle navigace se ani uz asi novy firmware delat nebude. Na tom poslednim DVD je soubor z roku 2006. Ja mam v aute firmware z roku 2004/2005, tak bych to nejak chtel dostat na tu posledni verzi. Zadne velke zazraky se od toho asi cekat nedaji, ale uz z principu by se mi libilo.
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

lampacz píše:tak podle tech obrazku, mam teda generation 5, pokryti tech map nic moc, ale doufam ze tam bude asponokoli liberce a ne ze sjedu z dalnice praha -lbc a jsem v polich :)
Dekuj bohu za ty dary. Kdyz jsem toho sveho Avensise kupoval, tak civilizace (tj.mapa tehdy rocnik 2003-2004) koncila presne na nemecko-ceskych hranicich, clovek dojel k Waidhaus a pak prazdnotou zejici terra incognita. :D Nicmene faktem je, ze na pokryti Nemecka v rocniku 2003-2004 se pokryti Cech 2008-2009 nechyta ani v kreci.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“