Kotouce ATE

vše ohledně modelové řady Celica
Porsacek
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Porsacek »

No a jake pruziny bys doporucil weitec ma snizeni o 30 mm
pak jsem nasel KW ale ty jsou o 35
eibach taky 35
Co ty nato taky na avensis neco sehnat je fuska no pristi rok jdu na STK tak snad nebude problem pristi tyden tam hodim jina kola 205/45/r16 pneu WANLI s 1088 tak snad jse to zmeni
C-HR Hybrid, Toyota Corolla 1.6 SDN
EVO500
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EVO500 »

Snizeni 30-35mm by nemel byt problem.
Pokud bych mel zvolit z napsanych firem,tak asi ten Eibach...ja ten Weitec moc neznam,takze nedovedu posoudit.

Ale asi bych volil CoilOver system.....i kdyz je o dost drazsi nez pouhe pruziny.Na druhou stranu je to kvalitni zalezitost....je treba si uvedomit,na co to clovek bude pouzivat...ve tvem pripade si myslim,ze nema cenu rvat silene prachy do podvozku.....Avensis je precejen rodinny vuz...i kdyz ten motor je slusny.
Porsacek
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Dik

Příspěvek od Porsacek »

No jde o to ze eibach je sportovne komfortni
a to avensis je ted taky takova zvejkacka jsem zvedav na okruhu jake to bude ale minule jse mu moc nelibyla ta zatacka hlavne ten strejda v ty felicii byl dost vydesenej kdys jsem jel smykem (no jo kdyz mam odpoledni tak potkavam oktavku rs a to je jizda hned zazivnejsi ale v tech zatackach my neskutecne ujizdi.)
No ten motor jde ale je zajmeve ze 1.8t od wv normal 5 ti kvalt tak jezdime na stejno ale 4x4 ma 6 rychlosti a v kopci nam ujizdi . :lol: :lol:
Ale zas mam mensi spotrebu.

Taky jsem zjistil ze do Avensise davaj omezovac pri 220 toci na st5 5500 rpm a pri tom je cervene pole 6500 rpm tak to moc nechapu kdyz na 4st to jede 210 :?:
Morfík
Řidič

Příspěvek od Morfík »

EVO500 píše:OEM= Original Equipment Manufacturer ,coz znamena,ze je to oznaceni pro soucastku seriove dodavanou vyrobcem.......neni to zadna firma,je to oznaceni serioveho dilu. Kdo dodava Toyote brzdove systemy nevim.....tipnul bych to na NipponDenso.

A co se tyce toho podvozku...tak tlumice,do Celicy scela urcite nedodava Britska spolecnost Fensport. Nevim jak u GTi ,ale GT4 ma tlumice MacPherson.
Firma Fensport nabizi pro pripadne zajemce Performance tlumice,ktere jsou trochu o necem jinem,nez originaly.
Aha ja si vzdycky myslel,ze OEM je firma,protoze to je vsude dost videt a vzdycky o OEM pisou jako o firme. :oops:

S tim podvozkem jsem jen tak palil,taky jsem to nevedel :wink:
Morfík
Řidič

Příspěvek od Morfík »

Hele prave jsem na netu nasel,ze firma ATE ma program pro prvovyrobu (Program ATE - Continental TEVES, prvovýroba, originální vybavení) a je tam zahrnuta i Toyota coz znamena,ze ATE dela kotouce original i na Toyoty,takze to teda patri taky pod OEM nebo jsem blbej?

Tady je jeste jeden maly clanek o kvalite ATE:

V roce 1996 zvítězila Sabine Reck s vozem PowerBlitz BMW M3 stáje Scheid/Widmann/Reck jako vůbec první žena v historii ve 24 hodinovém závodě na Nürburgringu. " ATE PowerDisk má mnohem rychlejší nástup, takže jsem mohla brzdit mnohem později při nájezdech do zatáček

A jeste jeden model Kayaba tlumice:

http://www.kyb.com/products/detail.php?ID=4
Naposledy upravil(a) Morfík dne stř 25.05.2005, 21:21, celkem upraveno 1 x.
Porsacek
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Porsacek »

Jdi do nich :lol:
Jsou vrtane :?:
Morfík
Řidič

Příspěvek od Morfík »

Porsacek píše:Jdi do nich :lol:
Jsou vrtane :?:
Jo asi do nich fakt pujdu,porad si myslim,ze by mohly byt dobry a s tim clankem a kdyz jsou v prvovyrobe i na toyotu si myslim,ze to nebude spatna volba.Vrtane nejsou,ale jsou drazkovane a tady je popis toho disku cely:

ATE PowerDisk s multifunkční drážkou
Nový brzdový kotouč ATE PowerDisk byl vyvinut ITT Automotive, jedním z největších nezávislých dodavatelů automobilových komponentů na světě a jedničkou na poli vývoje brzdových kotoučů. PowerDisk byl intenzivně testován na závodech po celém Německu. V porovnání s konvenčním brzdovým kotoučem nabízí zřetelně větší rozsah bezpečí, komfortu a také mnohem plynulejší opotřebení kotouče i obložení. Jak u vozidel s ABS tak bez ABS. Nerovně sjeté brzdové kotouče mají tendenci drhnout při intenzivním brždění, což se při rychlostech mezi 90 až 130 km/h projevuje vibracemi.

Redukované slábnutí brzdného účinku ( vadnutí brzd ). Při extrémním brždění dochází k zahřátí brzdového kotouče na teplotu nad 800 °C a mezi kotoučem a obložením se při tak vysoké teplotě uvolňují plyny, které způsobují " gas planing effect "- vadnutí. PowerDisk tyto plyny odvádí drážkamy mimo třecí plochu

Multi funkční spojitá drážka odvádí také jakoukoli vlhkost, která jinak omezuje nástup brzdného účinku a prodlužuje chod brzdového pedálu.

http://www.mjauto.cz/pd1_uv;property=original.jpg
EVO500
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EVO500 »

Morik: To ,ze nejaka slepice vyhrala 24Hod s brzdama ATE ,je ti uplne na prd. Tve auto ma 1/piston brzdice a kotouce o prumeru...ja nevim asi tak 270mm.
Auta jezdici 24hod maji min. 10/piston brzdice a kotouce o prumeru tak aspon 370mm. To je opravdu uplne o necem jinem....pozadavky na kvalitu jsou zde uplne jine.

Vem si firmu Brembo.....vyrabi jedny z nejlepsich brzd na svete.....ale pokud si koupis jen obycejne kotouce,tak si spise pohorsis.

Na normalni jezdeni je to vcelku jedno,ale necekej,ze ty ATE budou kdovijaky zazrak. A to ze jsou rezane je sice hezke,ale vysvetluj to potom tem destickam :D
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

mison píše:no to ze sa menej hreju bude dost odvazne tvrdit..ale to ze sa nekrutia je argument. tamje pisane ze ATE dost reziveji. inac mozno viac ako na kotucoch zalezi pri brzdeni na platnickach a zmesi z akej su spravene. teda pokial berieme standardny rozmer kotuca. pokial ma kotuc este minimalnu predpisanu hrubku tak sa da osustruzit a pouzit s nejakymi dobrymi platnickami.
Já jsem psal, že se tolik nevyhřívají, néé, že se nehřejou:-). Chápu, že do slovenčiny se to dá přeložit jinak, ale je tím míněno, že jsou z ocele, která po opakovaném zahřátí, či rozžhavení neztrácí tolik na kvalitě(v tomto případě na tvrdosti a tvarové stálosti). To může souviset i se zvýšenou korozí, protože taková ocel musí obsahovat více uhlíku a manganu, takže tomu věřím (že korodují více).
Jinak kotouče s vnitřními chladícími žebry by se stáčet vůbec neměly. Ony ty žebra jsou vůbec nešťastné řešení, protože přenost a odvod tepla není po obvodu kotouče rovnoměrný, takže po prvním zkroucení už se budou kroutit pořád, i po stočení přímo na autě.
A že by se nějak lépe chladily jsem tedy nepostřehl.
Naposledy upravil(a) ombre dne čtv 26.05.2005, 14:58, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

ja viem..len mi nejde do hlavy ako moze niekto povedat ze tieto kotuce sa hraju menej..meral to teplomerom alebo? asi kazdy kotuc sa da rozpalit do cervena :o) ja ked zabrzdim tak mi zopne abs..nemam s tym problem..cize brzdy brzdia dobre ale pneumatika nestiha :o))neviem este ako sa budu chovat ked budu prehriate. mozno nebudu brzdit dobre a budem musiet aj ja nieco najst. na octavii mam barumky a tam to ide hned do smyku..cize asi viac ako na brzdach zalezi na pneumatikach. najlepsie je mat kvalitny podvozok, dobre pneu a brzdy.. a potom by som isiel na upravu motora.
Morfík
Řidič

Příspěvek od Morfík »

EVO: Ja vim,ze je to neco jinyho,ale ja taky nebudu jezdit jako zavodnik,jen chci aby to dobre brzdilo,ale k tomu mi asi reknes,ze staci original :)
Hafan
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hafan »

Mne pripada ze ses umanutej jak maly decko (nebo ja) :)) proste si se rozhod pro ATE a ted potrebujes aby ti je nekdo potvrdil :))))) :lol: :lol: :lol:

Ale ja bejt na tvym miste tak jdu asi do originalu
Morfík
Řidič

Příspěvek od Morfík »

Hafan píše:Mne pripada ze ses umanutej jak maly decko (nebo ja) :)) proste si se rozhod pro ATE a ted potrebujes aby ti je nekdo potvrdil :))))) :lol: :lol: :lol:

Ale ja bejt na tvym miste tak jdu asi do originalu
Ja je prave potrebuju vymenit a tak jsem si zjistoval kolik stoji origo a co lepsiho a za jakou cenu se do toho da dat jinyho a Honza Matejcek mi doporucil ATE a kdyz mi napsal rozdil ceny asi 400,-/ks tak jsem si rikal,ze by to nemuselo byt spatne,ale ja je vubec neznam,proto chci nazory nazory nazory..... :)
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

nahrady sa vecsinou kupuju lebo stoja menej ako original..ale ked original stoji o 400 menej tak nad tym netreba uvazovat.
Hafan
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hafan »

Ja vim prd, ale ja bych sel do originalu to auto s nima bylo konstruovany pocita se s nima je s nima odladeny.Tak bych je tam prasknul.
Odpovědět

Zpět na „Celica“